Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VIRTAL DUB - DE LOGO

pato (5)|11.4.2004 20:24
Nevie niekto link na navod na De logo v cz, alebo sk?
in0 (146)|11.4.2004 20:39
trochu vlastni snahy by neuskodilo ;]

1. otevri zdroj videa
2. add filtr Delogo (u me 1.3.2)
3. "show preview" a najdi si nejaky pekny snimek kde je logo dobre videt.
4. umozni se ti kliknout na "SAVE FRAME" na radku analyse.
5. uloz si ten frame nekam na disk a otevri ho treba v paintbrushi kde cely logo zacaras ciste cervenou (v RGB je to necekane 255,0,0 ;)
6. na radku repair das LOAD a nactes ten obrazek s cervenym misto loga.

hotovo

...pak uz si jenom muzes pohybovat tema soupatkama, ale defaultni nastaveni podle me uplne staci.
mirekv (7169)|11.4.2004 22:45
in0: No sice defaultní nastavení nestačí ani náhodou :-k , ale jinak filtr je OK a cením na něm možnost použití jen když je třeba (vyjížděcí proužky na Nově).
pato (5)|11.4.2004 23:42
dík, už mi to je jasne, aniečo o SUB LOG EXTRACTORE?
in0 (146)|12.4.2004 18:54
mirekv: muzes mi poslat jak to mas nastaveny? me to docela vyhovuje tak jak to bylo, protoze jde prece jenom o rozmazani a tak pochybuju ze z toho dostanes vic nez ja, ale zajimalo by me jaky zazrak z toho teda dostanes.

pato: to je nejaka alternativa deloga? jestli jo tak na to kasli, jde o jednoduchy problem premazani loga - inteligentnejsi filtr neexistuje :]
pato (5)|12.4.2004 19:20
Ten Sub log... je asi na extrahovanie tittulik, ked su priamo vo filme, do nejakeho tit. formatu.
mirekv (7169)|13.4.2004 11:27
in0: když použiju předepsaný postup, tak v defaultním nastavení mám místo loga docela hnusný flek. Používám toto nastavení: DeBlend vypnutý, Alpha to repair naplno, Depth na minimum, Power a Pixel aspect pod půlkou (to je však třeba individuálně nastavit podle loga), ostatní nemají vliv. Maska musí být pochopitelně pečlivě udělána. Výsledkem je, že na jednobarevném pozadí nesmí jít vidět vůbec nic (to se mi s DeBlendem nikdy nepodařilo). Na pestrém a pohyblivém pozadí bude šmouha, s tím si však neporadí snad žádný filtr.
in0 (146)|18.4.2004 10:32
puvodne jsem "objizdel" logo o nekolik pixelu aby byl obraz bez loga - coz taky dokonale byl (v ramci moznosti), ale vzniknul tam dost velkej rozmazlej ctverec, kterej mi pripada chvilema hodne neprijemnej a rusivej.

doporucuju nasledujici nastaveni filtru delogo, ktery me maximalne vyhovuje a povazuju ho za nejlepsi:[*b]

(plati pouze pro staticky loga a zdrojovy video by melo bejt co nejvetsi - vyborny pro cesky kanaly, odzkouseno na CT1)

misto obtahovani loga, pouzijte alpha mod, ve kterem se vam logo temer dokonale vycerni a vy tak oznacite cervenou jen to nekpodstatnejsi. v nahledu pak uvidite ze to je cely takovy divny - ze se jen zamazalo logo, ale silueta tam porad je, nehlede na artefakty okolo loga jako divny barevny tecky nebo malej stin. to se mi ale pokazdy krasne ztratilo pri zmenseni na 512 (nebo min) a vysledkem je mnohem mene rozmazly obraz v oblasti loga a nesrovnatelne mensi ruseni pozitku z filmu :BB:
pato (5)|23.4.2004 23:45
A co s tym pohyblivym logom, co ma napr. Prima?
mirekv (7169)|24.4.2004 07:25
Dá se to tak, že Delogo aplikuješ na celý vyjetý pruh, ovšem pouze v době, kdy tam pruh je, takže máš dvě Deloga za sebou: 1. na logo - zařazen po celou dobu, 2. na proužek - pouze po dobu trvání proužku. Já takhle dělal Stargate, žádný zázrak to teda není, ale než ty proužky...
Brada (5)|3.6.2005 00:16
[color=darkblue]Zdarec lidičky, kde bych mohl stáhnout DeLogo do VD? VD mám, potřeboval bych jenom ten filtr a taky nějaké rozumné nastavení tohoto filtru(pokud by to šlo i se screenama 9-) ...dík za každé infa a linky... :BB: [/color]
Pears (1027)|3.6.2005 07:07
Brada:
A co treba http://www.google.com ? To Ti nic nerika?
http://www.grafika.cz/art/dv/delogo.html
mwsnap052_836.jpg
mirekv (7169)|3.6.2005 14:32
Předběhls mě! :-D
Pears (1027)|3.6.2005 14:45
Snazim se byt nejrychlejsi, ale vetsinou se mi to nedari :-E :-E
Mam z toho radost :BB: :BB: