Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Podpora DVB-C

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    2

    Dobrý den,
    Chtěl bych se zeptat, jestli když si zakoupím LCD televizor se zabudovaným DVB-C tunerem, který bude mít ještě navíc vstup pro dekodovací kartu, budu potřebovat set-top-box?
    Někde jsem slyšel, že ano, jinde že ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    STB potřebovat nebudeš (už ho vlastně máš uvnitř TV), ale budeš potřebovat dekodovací kartu od kabelové společnosti a jí také nahlásit, o jaký model TV se jedná., oni (pokud to bude vůbec možné) ti ji spárují s tím "vnitřním STB" v TV.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od userX Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    Chtěl bych se zeptat, jestli když si zakoupím LCD televizor se zabudovaným DVB-C tunerem, který bude mít ještě navíc vstup pro dekodovací kartu, budu potřebovat set-top-box?
    Někde jsem slyšel, že ano, jinde že ne.
    Řešení najdete zde: http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...icrypt-cxv.htm.
    Doporučuji přečíst si komentáře na uvedené stránce a pak přejít k objednání modulu, jehož součástí je i dekódovací karta. Při objednávce je nutno se nejdříve registrovat, kde jsou vyžadovány i údaje o typu LCD přijímače a balíčku služeb UPC. Zaslání modulu vč. dekódovací karty potom trvá cca týden až dva týdny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele userX
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    2

    Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Doplním TV která má DVB-C nepotřebuje stb tedy pokud jde jen o nekodované programy a pokud DVB-C tuner odpovídá normám UPC. TV musí mít CI slot pro zasunutí modulu CAS7. což je jen dekoder. Nikoliv DVB_C tuner v TV je spárován s kartou, ale zásuvný modul je spárovaný s kartou. Je zde ale ještě jeden malý problém pokud TV nemá ještě mpeg4 AVC H.264 tak nelze sledovat HD kanály. Tak že prokomplexní sledování kanálů na UPC je zapotřebí jak DVB-C tuner tak výše zmíněný tuner s mpeg4. Lze objednat u sdpol Lica. Pokud jde o vhodné TV tak zatím jsou to téměř všechny modely Sony tohoto modelového roku + X3000 z minulého roku. V ostatních TV je potřeba se ptát které byly s modulem otestovány, ale vzhledem k DVB-C jich moc není a s mpeg4 ještě méně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    jarda50 -napsal jsi to velmi srozumitelně což pomůže hodně lidem na tomto fóru a kteří v tom stále nemají jasno. Já jsem toto všechno sice vyřešil pronájmem Handanem 7000 za 150kč.měs. Ale kdybych si koupil tento Handan 7000 (stojí 5000kč) i když ceny HD tunerů mají jít po novém roce razantně dolů, dle info. Parabola, a k tomu modul CAS7 -asi 1250kč. tak bych asi už nemusel těch 150kč. platit, jestli jsem to dobře pochopil. Jinak máš super příspěvky, tak díky tobě za ně a zdravím....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    007 pokud používáš H 7000 nemusíš být z toho špatný testoval jsem na dvou TV vedle sebe a střídal s modulem a obraz subjektivně stejný. Hodně jsem se rozmýšlel. Pokud ale příští rok budou uzavřeny úspěšně testy Technisatu Digicorderu HD K2 a bude oficiálně Licou nabízen budu o tom velice silně uvažovat. Přeci jen záznam na HDD má své pozitivní stránky. Navíc záznam i HD programů je další pozitivní možnost. A navíc score mezi TV s DVB-C a mpeg4 a TV bez se tím docela srovná. Tak uvidíme
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    jarda50 taky jsem něco slyšel o tomto Technisatu, nebylo by to sice špatné mít vše v jednom ale nevím kolik by chtěli za pronájem toho Tech. Ta cena 13500k je docela nářez tak uvidíme s čím přijdou, ještě kdyby tak přidali nějaký HD kanál tak by to bylo super. Jen doufám že ceny těchto HD tunerů půjdou po novém roce razantně dolů, no uvidíme, necháme se překvapit. Zatím zdravím a hezký den...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Těch 13500 je za verzi ze 160 Gb HDD ten s 5000 stojí něco přes 17K
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 13-04-2011, 13:49
  2. Podpora ISO formatu u prehravacu
    Od HFX9 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-03-2008, 15:28
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 06:46
  4. Kodeky-podpora dualcore
    Od vodehnal v sekci Kodeky
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 30-05-2007, 06:51
  5. nativni podpora MP4 v MPC
    Od clee v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-11-2005, 16:52