Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: problém s převodem MPEG2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,

    potřebovala bych poradit ohledně převodu z formátu MPEG2.

    Nedávno jsem si koupila k notebooku tuto Tv kartu přes USB: http://www.alza.cz/externi-prijimac-...ick-d73384.htm
    Vše funguje bez problému (i když možná bych potřebovala poradit vhodnou anténu k zesílení signálu, jako dočasné řešení mám takový ten klasický aerial kabel ze střechy, který je v normální televizi... pokusila jsem ho nahradit VHF/UHF pokojovou anténou se zesilovačem, ale na tu USB kartu to naprosto nereaguje. Zatím by tohle, ale nebyl až takový problém, dá se dočasně používat ten kabel...) až na pozdější zpracovávání nahrávek.

    Tato USB Tv karta má opravdu kvalitní obraz a vše další, ale nahrává zhruba soubory o velikosti 3GB za hodinu. Mělo by to být ve formátu MPEG (zřejmě MPEG2 podle popisu a uživatel. příručky), ale některé programy na stříhání MPEG takový soubor vůbec nevezmou a vypisují, že prostě nepoznaly mpeg. Tento problém se objevil například u plné verze AVI MPEG RM WMV Splitter 4.28 od firmy Boilsoft.
    Problémem může možná být i to, že pracuji pod Windows Vista - i díky tomu spousta programů na stříhání mi naprosto vůbec nefunguje, nebo po přidání nahrávky přestanou pracovat a vypnou se.
    Zkoušela jsem i různé další programy přímo na MPEG2, ale tam mi to zase vypisovalo, že to není MPEG2.
    V programech, kde se mi vše bez problému ukazovalo, mi to, ale zase udávalo chybnou informaci o délce nahrávky. (jedná se o film na 90 minut a ukazovalo to třeba jen 32 minut). Když jsem se z toho snažila cokoliv vystříhnout, výsledek byl nahrávka na 2 minuty.
    Toto se stalo např. v Allok video splitter, River Past.
    Něco podobného se mi stalo také ve Videoredo plus, i když to byl asi jediný program, který před stříháním ukázal správnou délku nahrávky. Po stříhání, ale zase starý známý problém a několik chyb.

    Prostě už opravdu nevím, co s tím a který program využít. Zřejmě nahrávky z této karty nejsou na pozdější převody asi úplně nejlepší a navíc ve spojení s Windows Vista je to skoro nemožné...ale přesto si myslím, že nějaké řešení musí existovat.

    Na závěr chci říci, že se mi jedná jen o úplně základní úpravu videa. Vystříhání reklamních bloků z nahrávek a převedení do formátu (nejspíše wmv nebo avi), kde by měla 1 hodina nahrávky do 250 MB.

    Jestli mi můžete kdokoliv poradit, budu vděčná. Stále ještě doufám, že nějaké řešení může existovat.
    Předem moc děkuji za odpověď a jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,721

    Karta nahrává do MPEG2, to že VideoRedo i jiné programy dávají chyby je způsobeno tím, že nahrávka je zřejmě nekvalitní, viz ta antena, chybí bloky apod.
    Jedním z řešení je tuto nahrávku před stříháním opravit, dokáže to např. ProjectX (jestli funguje pod Vistou, netuším). Další je PVAStrumento. Oba jsou zdarma. V ProjectX lze i stříhat.

    Výsledkem po střihu je zase MPEG2, a do jiného formátu je to potřeba zkonvertovat. Pro laiky je nejjednodušší asi AutoGordianKnot, který se nastaví sám, ale předpoklad 1 hodina videa 250 mega je při rozlišení 720x576 málo, bude potřeba snížit rozlišení alespoň na 640x480, ten AGK to také dokáže.
    Převod do wmv v sobě skrývá zase jiná úskalí, osobně moc nedoporučuji.

    Výsledkem bude ovšem zklamání, kvalita půjde rapidně dolů, z DVBT osobně doporučuji "vyrábět" DVDVideo s primitivní autorizací, placka stojí dnes do 10 Kč a přehraje to každý a všude.

    Doporučuji ConvertXtoDVD, bohužel není zadarmo, sežere i ty vadné, jaksi opraví a přizpůsobí na placku, je to pár kliků, navíc v češtině a je vymalováno.

    Dobrá antena je předpokladem úspěchu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    Moc díky!!!

    Určitě vyzkouším.

    Já jsem se špatně vyjádřila, já mám příjem dobrý, v nahrávce žádné chyby nejsou, protože jedu přes normální aerial anténu (kterou si vytáhnu ze set-top-boxu a nebo z TV přijímače).
    Takže v tomto problém opravdu není (bez té antény už je to horší a seká se to, ale s ní je to naprosto bezchybné). Jen se mi toto řešení nelíbí, protože pro každé nahrávání z karty musím vytahovat anténu ze set-top-boxu a napojovat na notebook...

    Rozlišení až tak extra úžasné nepotřebuju, to můžu klidně snížit, díky za radu. S tou velikostí jsem to spíš jen tak plácla, jde mi hlavně o to mít to pod 1GB a v jiném formátu než v mpeg2.

    Když bych uvažovala o tom DVD-videu s primitivní autorizací, zvládlo by to Nero 8? A nebo doporučujete spíše jiný software?

    Jinak ještě jednou moc díky za rady ohledně programů, určitě to vyzkouším. Snad nějaký z nich pomůže
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Quote: [COLOR="DarkRed"]...S tou velikostí jsem to spíš jen tak plácla, jde mi hlavně o to mít to pod 1GB a v jiném formátu než v mpeg2...[/COLOR]

    A to má být jako výstup určený k čemu? Ke strašení dětí? Já tedy třeba nic jiného než kvalitní Mpeg2 720x576 nedělám a nechci do domu, mám-li se na to koukat sám... A jestli máš v systému naplácáno vícero prográmků podobných těm, co jsi už stačila vyjmenovat, tak potěš pán Bůh - ve spojení s M$ Vista se to rovná Trinitrotoluenu (TNT). V tom "nepodarku" OS se video prostě nedá normálně dělat. Navíc by v systému měl být nainstalován jen jeden (a legální full) Mpeg2 encoder/dekoder, alias kodek, aby se to nepralo (viz ty tvé troubles s časy z GOPů).

    Takže má rada: Nech to jak to je, tedy Mpeg2, a na střih používej k tomu určený Womble Mpeg Video Wizard DVD (pod W2K/XP) - na podporu zmetku Vista se u nich musíš raději zeptat.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 21-12-2008 v 19:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    to Tera
    StD to s Vistama vidí moc černě. Problémy jsou u 64b verze, u 32b jsem žádné nezaznamenal. Jinak má ale samozřejmě pravdu.
    Ta Tvoje karta je v podstatě Set-top-box, který z multiplexu "vytahuje" Tebou zvolený MPEG stream. Ty tedy negrabuješ ale pouze stahuješ data a tedy nemáš možnost soubor při ukládání zmenšit. Tebou zmiňovaný problém (pokud tedy nemáš Visty 64b) může být způsobený nestandardní délkoku GOP. Zmiňovaný MVW by si s tím měl umět poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    "StD to nevidí s Vistama černě", ale musí na nich v London skutečně pracovat, tak ví své... (proto si raději vozí ssebou potají své bootovací DVD s W2K )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    Moc díky za pomoc!!!

    Už je vše v pořádku a po převodu na jiný formát je nahrávka stále dosti kvalitní a délka nahrávky se ukazuje naprosto v pořádku.

    Ještě teoreticky, jedna asi hodně laická otázka...je pravda, že nahrávka z DVB-T karty je objemnější než z analogové (vím, že se to prakticky takhle říci nedá a je to hodně zjednodušené, ale je to tak?)?
    Nemíním z analogu nahrávat, ani nemůžu, ale i tak by mne to zajímalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Přesně naopak - z analogu si nastavím grab na CBR 6500 a je to o 100 % lepčí než stejný digitál na druhém transponderu (teď mluvím o DVB-S) Existují samozřejmě výjimky, jako například kanály z Bouquetu ARD, ty jsou 1A Q i na DVB-S. Ale u DVB-T se o kvalitě hovořit nedá, přesněji řečeno o "nekvalitě" - je na to tady dokonce extra thread.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém z převodem videa na DVD
    Od Nuni78 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 28-07-2010, 23:08
  2. problem dvd-ram a převodem
    Od elsusta v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-03-2007, 07:32
  3. Problém s převodem
    Od sandy v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 20:43
  4. problem s prevodem
    Od konyczcz v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2005, 22:22
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-08-2004, 00:16