Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problem s MSI TV@nywhere-Master

fox (222)|13.12.2004 08:58
Zdravím všetkých!

Mám požičanú kartu MSI TV@nywhere-Master a mám s ňou problém:
keď nechám v pôvodnej aplikácii (ale týka sa to aj iných aplikácií, kt. využívajú orig. drivery) niečo naladiť a potom viackrát prepnem stanicu, PC mi celkom zamrzne. Pritom mi nič nikde nehlási neaký konflikt. DScaler (4.1.10) s jeho vlastnými drivermi mi to nerobí, ale zase žerie veľa systém. prostriedkov (~ 50%). Tiež sa mi nedarí naladiť niektoré stanice (mám káblovku) - napr. 31. kanál (Prima). Skúšal som aj prehodiť tuner do iného slotu, ale nepomohlo to. Mám Asus P4C800-E Deluxe, P4 3 GHz (pretakt. na 3,3, ale je tam este rezerva - teplota asi 42 °C), 2x 512 MB RAM, SB Audigy 2 ZS, X800Pro, drivery k tuneru - posledné od MSI. Vie mi niekto poradiť?
Ivo Mašek (10205)|13.12.2004 10:43
Perou se ti drivery. Nemáš náhodou "kodekovou" sestavu "všechny v jednom" ?
Originál aplikaci bych nepoužíval.
fox (222)|13.12.2004 11:15
Aha. Používam Codec Pack - All in 1 ver. 6.0.2.2. Čo odporúčaš ako náhradu (aby šlo DVD, AC3, mp3, DivX, XviD, ogg, ...) a samozrejme titulky? Existuje SW, kt. by zvládol jednak prehrávať DVD, Divx (a spol.) a pozerať TV a bol podobne konfigurovateľný ako MPC? Ak by zvládol aj TimeShift, bolo by to dokonalé (ale to chcem asi príliš).
Ivo Mašek (10205)|13.12.2004 11:25
Každá aplikace pro tv.kartu si s sebou přináší své kodeky, aby uměla to, co umět má.
Já mám tv2000xp, PowerDVD. Oba dva si s sebou přinesly příslušné kodeky. Jediné, co jsem navíc doinstaloval, byl kodek DivX_5.2.x (to poslední číslo si již nepamatuji).
Šlape mi všechno. Neexistuje film, který bych nepřehrál, a nemám žádné problémy s tv-kartou.
Jo, a pro mp_3 používám WinAmp.
fox (222)|13.12.2004 13:00
Vďaka za info. WinAmp uz nepoužívam - mp3 púšťam už dosť málo. Navyše, podľa všetkého už WA nebude ďalej vyvýjaný. Keby MPC príp. WMP10 mal dotiahnuté niektoré veci, bol by pre mňa ideálny (veľmi dobré možnosti nastavenia kláves - používam s Girderom a rádiovým diaľkovým). Najradšej by som bol, keby existoval SW All-in-one s podobnými možnosťami (čo sa týka nastavení) ako MPC (niektorým SW chýba taká základná vec, ako možnosť výberu zvukovej karty alebo posun vzad (šikovné pri hľadaní určitej scény). Tiež je fajn, keď daný SW podporuje OSD. Ozaj, aký kodek používaš na titulky?
Ivo Mašek (10205)|13.12.2004 13:13
Já filmy "nevyrábím". Pouze grabuji hotová díla z tv-karty. Jedná se většinou o dokumenty z Discovery, NationalGeo., Spektrum apod.
Jinak, co se týče výběru, je tu ATV, DScaler, FLY, ...
Filmy preferuji v originále a nebo s dabingem. A u dětských filmů pouze dabing (mám 2 děti). Takže různých CD a DVD s filmy mám dost, ale titulky u nich nepreferuji.
A pokud mám nějaký film s titulky, přehraji si ho v práci přes BS_player, a sháním český dabing - pokud to stojí za to.
fox (222)|14.12.2004 08:02
Tak som to skúsil - odinštaloval som Codepack aj ovládače a ovládače znovu nainštaloval. Výsledok bol nulový. Dokonca mi teraz začali šumiet repráky hneď po štarte Win - z TV tuneru. Tak som sa vrátil k predchádzajúcej zálohe. Kde by mohol byť ešte problém?
Ivo Mašek (10205)|14.12.2004 19:22
Budeš muset zkusit alternativní software. Doporučuji ATV2000. Proč ?
Je to vynikající alternativní software, máš zde na tvfreaku bohatou podporu, spousta uživatelů tv-karet ho používá ke své spokojenosti. A je zde i vynikající návod.
Jinak máš ještě na výběr "fly" a "DScaler".