Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Nastavení HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    19

    Jen jsem se Vás chtěl zeptat,koupil jsem si DVD Thomson http://onlineshop.cz/audio-video/dvd...0e-15174P.html a mám LCD TV Thomson http://skrblik.mimishop.cz/detail.php?zbozi=668157 propojenou HDMI kabelem,který byl u DVD a nevím,kolik mám nastavit na DVD rozlišení,které je nejlepší.A pak ještě jedna věc,v TV se mi nezobrazuje pod nabídkou Source (vstupní zdroje) HDMI1 to DVD,i když to mám propojené HDMI kabelem.Když mám zapnutou TV a zapnu DVD,tak musím tlačítkem najet ručně na HDMI1,aby mi najelo DVD,když tam byl scart kabel,tak to DVD naskočilo automaticky.Předem díky za info...jsem totiž laik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Automatické přepnutí se nekoná jako u Scartu a rozlišení nastav, co to snese, když dáš větší, tak tě to akorát seřve, že to neumí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Automatické přepnutí se nekoná jako u Scartu a rozlišení nastav, co to snese, když dáš větší, tak tě to akorát seřve, že to neumí.
    Díkes za info,ale když jsem to měl propojené přes scart kabel a zapl jsem DVD,tak se TV automaticky přepla do režimu AV1 a mohl jsem si obraz ještě upravovat,při zapojení HDMI mám jen 16:9 a 4:3 a to je dost úzký obraz při filmech v DivX.A nevíš proč to DVD není vidět v menu vstupních zdrojů pod HDMI1 když to mám tak propojené?Nastavil jsem rozlišení DVD na 1080p,ale když to přepnu na 720p,1080i (50Hz) při filmech v DivX (avi),tak mi připadá obraz stále stejný.Předem díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ta TV byla scartem přepnuta pomocí řídícího napětí, ale u HDMI nic takového není.

    Když si pustíš ten film v divx jak píšeš na PC a nastavíš rozlišení obrazovky jednou na 800x600 a podruhé na 1024x768 tak taky nepoznáš rozdíl.
    Počet kostiček zůstane stejný, ale bude-li to 1920x1080 tak už je to významné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    Ta TV byla scartem přepnuta pomocí řídícího napětí, ale u HDMI nic takového není.
    Nezmysel. Samozrejme ze je, menuje sa to CEC (aj ked kazdy vyrobca si to moze nazyvat po svojom). Implementacia riadiaceho protokolu ovsem nie je povinna. Povinny je len drat v HDMI kabli na prislusnom pine.
    Preto je stav taky, ze niektore prehravace maju plnu obojsmernu podporu CEC, niektore maju implementovanu len zopar povelov riadiaceho protokolu jednym smerom, niektore CEC nemaju vobec (ale pamatnici vedia, ze tomu tak kedysi nebolo ani u SCARTu).

    Takze treba si kupovat prehravace, ktore to podporuju a potom to finguje podobne, ako ste zvyknuti u SCARTu. Spominany DVD prehravac Thomson zrejme nedisponuje CEC ovladanim cez HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    19

    Ok...díky všem za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Nezmysel. Samozrejme ze je, menuje sa to CEC (aj ked kazdy vyrobca si to moze nazyvat po svojom). Implementacia riadiaceho protokolu ovsem nie je povinna. Povinny je len drat v HDMI kabli na prislusnom pine.
    Preto je stav taky, ze niektore prehravace maju plnu obojsmernu podporu CEC, niektore maju implementovanu len zopar povelov riadiaceho protokolu jednym smerom, niektore CEC nemaju vobec (ale pamatnici vedia, ze tomu tak kedysi nebolo ani u SCARTu).

    Takze treba si kupovat prehravace, ktore to podporuju a potom to finguje podobne, ako ste zvyknuti u SCARTu. Spominany DVD prehravac Thomson zrejme nedisponuje CEC ovladanim cez HDMI.
    Napsal jsem ro nešikovně....

    Moc si to nedovedu představit v realitě, osobně mám na TV 4 HDMI a myslím 3 scarty, scarty mně přepínají, ale jenom při zapnutí, pokud už jedou naráz, tak to stejně nefunguje, je potřeba přepínat na TV a HDMI nepřepíná nic. Přitom je to ze stejných zdrojů a že by výrobce strategicky ušetřil, aby to na jednom fungovalo a na druhém ne se mi zdá nepravděpodobné.
    Navíc při tolika vstupech se mi taková funkce jeví jako naopak nežádoucí.

    Myslím, že právě CEC a přepínaní zdroje u analogu je něco jiného, protože tyto staré TV přeply i při přítomnosti signálu na kompozitním konektoru, ten asi CEC neměl a u opravdu starého Oravanu jsem přidělával - vytahoval na 5ti kolík pomocné napětí, kterým se tato tv přepla do režimu monitor.


    U HDMI je CEC na konektoru 13 u scartu je kde ? Tam to podle mě funguje na úplně jiném principu a u digitálu je to funkce navíc proti standardu.

    Když jsem napsal, že neexistuje myslel jsem to takto.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    CEC su data .. v scarte je jeden drat , kde je niekolko urovni napatia a podla toho sa telka vie prepnut ..

    http://en.wikipedia.org/wiki/SCART
    Naposledy upraveno uživatelem Pytkin: 20-12-2008 v 13:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Já to teda nastudované nemám, ale CEC podle mě slouží hlavně k tomu, abych mohl např. pomocí DO od televizoru ovládat přes HDMI třeba DVDrekorder atp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    foolproof : ano presne na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele PeLi
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    291

    No mne funguje všetko ako keď som mal SCART, až na jednu vec: Po vypnutí DVD sa TV neprepne naspäť na naposledy sledovaný kanál, ale zostane tam HDMI s nápisom, že nemá signál.
    Je to chyba v TV, alebo tak má byť?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastaveni HDMI na iCAN 3800TW - IP
    Od vkmonicek v sekci IPTV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-08-2013, 15:54
  2. Xtreamer PRO - HDMI CEC (ovládanie/komunikácia cez HDMI kábel)
    Od RoStaSR v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2011, 14:26
  3. notebook s HDMI, nastaveni pro DTS ?
    Od maestrum v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 19:45
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 13:09
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37