Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 7 PrvníPrvní ... 567
Zobrazené výsledky: 91 až 100 z 100

Téma: DTS na DOLBY ?

  1. #91
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    Ten plugin tam mam, ale v Preferencich jsem fakt nikde nenasel dekodovani do AC3. Vzdy mi to napise: ERROR (foo_nero) : Component not configured.

    Zkousel to jeste nekdo jiny? (DTS rovnou do AC3)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Podle tý chybový hlášky tipuju, že nemáš ten plugin nakonfigurovaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    To vim, ale ja tam nikde polozku pro vyber dekodovani do AC3 nenasel.

    Nechame to bejt.
    Budo to delat do WAVu. WAV hodim do Vegasu a z neho do AC3. Zajimalo me to, protoze nekdy by se to hodilo pouzit jen tak pro "odflaknuti" zvukove stopy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Nováček Avatar uživatele assmodeus
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    11

    Pears
    preco neskusis prekonvertovat vo FOOBAR do MP2 alebo WAV a potom v BeLight GUI (musis mat aj besweet v tom istom adresary, odporucam) z MP2 (WAV) do AC3? je to troska zdlhave ale funkcne.
    doma som to skusal uz asi 5 krat a bolo to bez chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    assmodeus:
    Do MP2?
    Vzdyt pisu, ze do WAVu mi to ve FOOBARu jde. Jenom me zajimalo jak je to s DTS rovnou do AC3. Znelo to celkem zajimave a vypadalo to, ze je to i funkcni. Ale ne u me
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Podle dnešnich informací na CD-R serveru chystá Nero nevou verzi s podporou AC3 a certifikátem od Dolby. Potom by to už neměl být problém.
    assmodeus> xxx -> MP2 -> AC3 neni dobrej nápad. Dvojitá rekomprese dá zvuku pořádně nafrak. Přečti si ten odkaz na srovnání rekompresí co jsem tu nedávno dával.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    2

    assmodeus

    Ahoj,
    Mohl by jsi mi prosím poradit ? Potřebuji převést WAV soubor na AC3 tak, aby byla hlasitost a zvuková kvalita 1:1 - nic víc.
    Zkoušel jsem převádět WAV na AC3 pomocí BeSweet i BeLight, ale zatím jsem nedosáhl toho výsledku, jaký bych chtěl ( hlasitost 1:1 ) - buď je zvuk téměř neslyšitelný, nebo ( pokud použiju "Boost" ) je zase příliš hlasitý. Stalo se mi taky, že TV mi zvuk AC3 vůbec nepřehrála ....
    Už jsem z toho zoufalý a nevím, co dál ...
    Problém bude asi v nastavení, ale zkoušel jsem už různé kombinace a pořád nic .....
    Nevíš, jak to vhodně nastavit, aby hlasitost byla 1:1 - o nic víc mi nejde ....
    Také jsem si nainstaloval softencode, ale chce to po mě serial number. Nevíš prosím, kde bych ho mohl sehnat ?
    Děkuji.
    Ahoj.
    Pavel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tender
    Máš obrovskou spoustu možností jak to udělat. Bohužel ani jedna neni zrovna triviální.

    V BeLightu můžeš nastavit zesílení o 3dB, to by mělo být akorát. Pokud to bude málo, zkus dát 6dB.
    Můžeš taky nkódovat programem FFMPEG GUI.
    Jestli se trochu vyznáš, můžeš použít program BeHappy a k němu enkoder Aften. Také můžeš použít Aften spolu s přehrávačem foobar2000.

    Poznámka: BeLight (BeSweet) používá pro kompresi knihovnu ac3enc.dll odvozenou od FFMPEG. Ten obsahoval chybu, která způsobovala ztišení AC3 při kompresi. FFMPEG už má tuhle chybu opravenou, ale zatím není opravené knihovna ac3enc.dll v BeSweetu. Enkoder Aften je také založený na projektu FFMPEG, opravuje některé chyby a zvyšuje kvalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Jak na export do AC3 v programu foobar2000

    1) Stáhnu si enkoder Aften (najdete zde i Aften GUI) a nakopíruju soubor aften.exe do adresáře kde je foobar2000.exe.

    2) Spustím foobar2000

    3) Nastavím preset (předvolbu) pro kompresi do AC3 následujícím způsobem:
    Otev5u dialog File -> Preferences -> Tools -> Converter. Tam kliknu na Add New a přidám nový enkoder. Parametry nastavím takhle: Encoder - Custom, Encoder: aften.exe, parameters: -b 256000 - %d, Dále lossy a 16 bit a jako název dám třeba AC3 256 kbps. Všechno potvrdim a zavřu.

    4) Přidám do playlistu soubor, který chci konvertovat, kliknu na něj pravým tlačítkem a zvolím Convert -> Copnvert To.

    5) V okně, které se objeví zvolím svoji předvolbu AC3 256 kbps. Pokud chci normalizovat soubor na 89 dB, tak nechám zaškrtnutou volbu ReplayGain processing, pokud hlasitost nechci měnit, tak to odškrtnu.

    6) Jestli můj zdroj nemá samplovací frekvenci 48 kHz, tak zaškrtnu DSP processing, kliknu na tči tečky, přidám doleva filtr Resampler a nastavím jej na 48000 Hz.

    7) Potom všechnio potvrdím OK, včetně případného varování, že konvertuji mezi dvěma ztrátovými formáty (ta hláška se dá vypnout, pokud moc otravuje).

    8) Potom už jenom zadám cestu pro AC3 soubor a počkám.


    Oprava: Aften samozřejmě podporuje roury (pipes) takže rekomprese se provádí bez mezistupně v podobě nekomprimovaného WAVu. Takže můžete v podstatě převádět libovolně velké soubory a například dříve problémová konverze AAC 5.1 na AC3 5.1 se stane hračkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 7 PrvníPrvní ... 567

Podobná témata

  1. DTS a Dolby Digital 5.1
    Od alojzo v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 11:04
  2. Zvuk v Dolby Digital
    Od Bomber7255 v sekci DVB-T
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 15:14
  3. Dolby digital
    Od vodehnal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 14:34
  4. Dolby Pro Logic IIx
    Od ViKinG v sekci Editace audia
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 23-07-2004, 12:27
  5. Jak na dolby digital 5.1 ?
    Od RomanS v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 07:26