Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 100

Téma: DTS na DOLBY ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele dendas
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    Zajímalo by mě,jestli je možné převést dts 5.1 na DD5.1,případně čím.
    předem dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    A povedz mi naco??? Samozrejme ze to ide, musis si to DTS previest na jednotlive mono kanaly WAV (HyperCube, BeSweet...) a DolbyDigital enkoderom (Minnetonka, Vegas...) ich preklopit na DD5.1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele dendas
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    Ále,kolegovi někdo půjčil nějaký koncert , na kterym chytrák nechal pouze zvuk v DTS,který samozřejmě jeho dvd nepřehraje.Tak se mě ptal co s tím, a mě napadlo pouze konvert na DD5.1. Proto se ptám jestli to vůbec jde. Jinak dík za tu odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Lynch
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    70

    No spíše je to tak, že ten DTS zvuk nepřehraje jeho AV receiver, DVD přehrávač, který by nebyl DTS "friendly" by se snad ani nedal koupit.
    Nechtěl by kamarád spíše zapřemýšlet o upgrade svého receveiru ?

    A také je dost divné, že na tom disku je jen DTS stopa, je to totiž psaným pravidlem, že vedle DTS stopy musí být i klasická DD nebo LPCM stopa pro možnost přehrání na nižších konfiguracích. Je ale možné, že onen disk je spíše nějaký rip...Asi nebude originální, že ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kirk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    492

    Lynch: Někdo tady neumí číst? Jasně v Dendasově příspěvku stojí následující:

    Ále,kolegovi někdo půjčil nějaký koncert , na kterym [color=red][url]chytrák nechal pouze zvuk v DTS[/url[/color]],který samozřejmě jeho dvd nepřehraje.Tak se mě ptal co s tím, a mě napadlo pouze konvert na DD5.1. Proto se ptám jestli to vůbec jde. Jinak dík za tu odpověď.

    Myslím, že je z toho příspěvku naprosto jasné, že se nejedná o originální DVD \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele dendas
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    3

    Přesně jak říká Kirk.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    kapitán zabodoval a vrací se zpět do systému alfa...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Do kvadrantu alfa, ne do systému!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    leo: neměj strach kapitán si poradí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já pouze doplnim, že BeSweet by to měl zvládnout celé sám. Přímo konverzi z DTS na AC3 5.1. Ale nikdy jsem to nezkoušel.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    Nemate někdo návod jak to udělat prosím ??? DTS na DD5.1
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Na co návod? Stáhni si "nainstaluj" BeSweet, BeSweet GUI, a azidts a spusť v v BeSweet GUI wizarda. Zbytek je pět kliků myší
    Vše najdeš na http://www.doom9.org/software2.htm#audio
    Pokud přeci jenom nebudeš vědět kudy kam, zkus moje stránky a návod na ripování DVD. Popisuju sice konverzi AC3 -> Vorbis, ale principielně to je stejný.
    Vláďa.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ještě jsem zapomněl zmínit, že je potřeba mít nainstalovaný WinDVD. Ale objevil jsem perfektní možnost na překonvertování DTS do AC3 a to je populární OpenSource audio přehrávač Foobar2000. Návod jak na to najdete tady. Je to sice anglicky, ale snad to nevadí.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele tlamik
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    24

    Nechapu jak prekonvertovat DTS do AC3 pomoci FooBaru, dts mi nabizi jenom konverzi do wav, ale do AC3 nikoli. A z 6ch wav se mi to nepodarilo ani besweetem prekopat do ac3. Jedina funkcni moznost se mi jevi prekopat to do 2ch wav a ten pak besweetem do AC3 2.0.
    Jak to teda je s tim FooBarem a DTS do AC3 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    BeSweet by měl ten 6ch WAV otevřít. Je divný, že to nefunguje. Zkusim to a dam Ti vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DTS a Dolby Digital 5.1
    Od alojzo v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 11:04
  2. Zvuk v Dolby Digital
    Od Bomber7255 v sekci DVB-T
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 15:14
  3. Dolby digital
    Od vodehnal v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 14:34
  4. Dolby Pro Logic IIx
    Od ViKinG v sekci Editace audia
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 23-07-2004, 12:27
  5. Jak na dolby digital 5.1 ?
    Od RomanS v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 07:26