Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Automaticka velkost obrazu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    20

    Ahojte,
    1.) pri nastaveni automatickej volby velkosti obrazu (a pomeru stran) mi televizor detekuje 'sirokouhle' programy a pekne ich roztiahne na celu obrazovku. Problem je, ze klasicke vysielanie (4:3) pri automatike taktiez roztiahne a teda deformuje proporcie.
    Zda sa mi cudne, ze by nebolo mozne, aby tv automaticky detekoval velkost obrazu a zaroven dodrzal pomery stran - cize 4:3 by zobrazoval s 2mi zvislimi pruhmi na krajoch.
    Da sa to nejako dosiahnut?

    2.) Mam kablovku a kanal CT24 ma urezane okraje bez ohladu na zvolenu velkost zobrazenia. To ma kablovy operator nejaky problem u seba?

    Pouzivam Panasonic TH-37PX80E.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Také jsem s tím zápasil, ale zjistil jsem, že za normálního režimu (DVB-T), tedy z digitální antény a anténního vstupu si TV detekuje rozměry obrazu sama. To odpovídá (na mém Samsungu) režimu Picture Size: Auto Wide. Když se ale signál pouští ze settop boxu čili přes scart konektor, kde se na příslušném pinu signalizuje rozměr změnou napětí - nevyhovuje pak režim auto, ale natvrdo se musí zadat správný rozměr pro daný obraz (pro info, jaký je vysílán rozměr pomůže info na STB). Při správném nastavení si režimy pak STB na TV ovládá sám. Když toto nastavení uděláš blbě, dojde právě k popisovanému efektu, že 4:3 je roztažena přes celou šířku a 16:9 je roztažena ještě více až za okraje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    20

    MarteX: Dik za odpoved. Ja mam cisty analog, ziaden STB. Pokial som si vsimol, tak 16:9 sa zobrazuje spravne.
    [Doplnene:]
    Este jedna otazka. Ked mas nastavenu automatiku a pozeras program vysielany 4:3, tv ti obraz roztiahne, alebo necha pasy na okrajoch? Inymi slovami, mas moznost takeho automatickeho rezimu, ktory by zachovaval proporcie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Podle mě je nejlepší nastavit TV na režim zoom 1 a občas přepnout do režimu 4:3, aspoň mně se to tak osvědčilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    20

    Mojim cielom je dosiahnut stav, ked je obraz v spravnom pomere bez mojho rucneho zasahu. Ak musim rucne prepinat 4:3, tak to je presne ten stav, co mam teraz (a vadi mi) - mam 16:9 a rucne prepinam na 4:3, pripadne naopak.
    Stale som nepochopil, ci sa takto spravaju vsetky tv prijimace, alebo iba tento moj Panasonic. Dost ma to srdi, popri vyssej cene je to dalsi z nedostatkov, ktore ma oproti mojej staruckej OVP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Já když nastavím TV na režim 16:9, tak mně to ten obraz roztáhne a ještě to nechá černý pruhy nahoře a dole (i když je pořad vysíláný ve formátu 16:9).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    Citace Původně odesláno od habss Zobrazit příspěvek
    Já když nastavím TV na režim 16:9, tak mně to ten obraz roztáhne a ještě to nechá černý pruhy nahoře a dole (i když je pořad vysíláný ve formátu 16:9).
    muzu se zeptat co pouzivas za tuner? ja pouzivam satelit a tam je v nastaveni nekolik mosnosti nastaveni obrazu - napr. roztahnuti, leterbox, smiseny. Na tv mam napevno 16:9 a nemam problem s formatem obrazu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od peca Zobrazit příspěvek
    muzu se zeptat co pouzivas za tuner? ja pouzivam satelit a tam je v nastaveni nekolik mosnosti nastaveni obrazu - napr. roztahnuti, leterbox, smiseny. Na tv mam napevno 16:9 a nemam problem s formatem obrazu...
    Použiván jak analog tak satelit a dělá to u obou to samý. Já používám zoom 1 a je to v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    264

    ja mam na satelitu nastaven rezim obrazu smiseny, tj. vysilani 16:9 je normalne pres celou obrazovku a porady 4:3 maji mirne orizly vrsek (tak, ze logo stanice je videt cele a zacina hned pod hornim ramem obrazovky) a spodek, svisle pruhy po stranach jsou tenci.
    Vse bez deformace obrazu - funguje u vsech poradu.

    Bordel v tom delaji akorat napr. HBO, filmbox, kteri vysilaji nektere filmy (mozna vsechny) napevno s cernymi pruhy nahore a dole a tim padem je obraz s cernymi pruhy po celem obvodu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    20

    Vyzera to tak, ze rezim, kedy by boli proporcie zachovane, na mojej telke proste nie je - neuveritelne, Panasonic, vraj svetova spicka!
    Ludia si kupia drahu telku a nech si potom rucne prepinaju velkost obrazu, ak nechcu mat dobabrane proporcie???
    Zaujimalo by ma, ci ini vyrobcovia tiez takto skvele funguju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Bufes Zobrazit příspěvek
    Vyzera to tak, ze rezim, kedy by boli proporcie zachovane, na mojej telke proste nie je
    Ale je!

    Bohužial,ale drvivá vačšina tv programov nie je vysielaná v normálnom formáte 16:9,ale v tzv."pseudoformáte" 16:9 letterbox.
    V tomto úžasne debilnom formáte totiž vysiela množstvo tv staníc ako napr.:Spektrum,Pro7,Filmbox,Film+,Sat1,Stv3 a veľa ďalších.
    Ak si chceš pozrieť,ako vyzerá skutočné 16:9 vysielanie a kde by boli proporcie zachované,tak si prepni večer na CT1,prípadne ak máš na ORF1 na správy.
    Ale ako vravím,bohužiaľ sa stále vysiela iba v tomto pseudoformáte letterbox.Bohužiaľ treba používať zoom a zmieriť sa s tým,že obraz bude trochu orezaní.

    Ináč dnes som čítal,že Markíza plánuje od januára prechod na 16:9 vysielanie.Len tam nikde nie je zmienené,či to bude riadne 16:9 vysielanie,alebo ten debilný letterbox,kedy nemáš zachované proporcie na širokouhlej tv.
    Info tu:
    http://medialne.etrend.sk/televizia/...hp?sprava=9622
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    20

    Lubo, moj problem nie je s deformovanym 16:9 - zobrazuje sa mi spravne. Co sa mi zobrazi nespravne je 4:3, ktore vidim roztiahnute, a teda vsetko vidim sirsie nez naozaj je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Já mám z toho popisu takový pocit, že ta telka neumí přepínat formáty pouze v jednom případě a to v tom tvém - tedy analogový signál přes kabel (a možná i kdyby byl analog přes anténu). V ostatních případech zdrojů - DVB-S,DVB-T,DVB-C by to mělo šlapat automaticky, jak jsem psal výše. Dnes to vlastně mohu otestovat na mé tv na analogovém signálu kabelovky a dám pak vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    24

    Jsem cerstvym majitelem 42px80 a rekl bych ze tato volba roztahne obraz za kazdou cenu na celou obrazovku. Je to mozna z toho duvodu aby na plazme nebyly zadne cerne okraje (moje dedukce). Zatim jedu na analog
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od Martex Zobrazit příspěvek
    Já mám z toho popisu takový pocit, že ta telka neumí přepínat formáty pouze v jednom případě a to v tom tvém - tedy analogový signál přes kabel (a možná i kdyby byl analog přes anténu). V ostatních případech zdrojů - DVB-S,DVB-T,DVB-C by to mělo šlapat automaticky, jak jsem psal výše. Dnes to vlastně mohu otestovat na mé tv na analogovém signálu kabelovky a dám pak vědět.
    Tak je to tak jak jsem se obával. V analogovém režimu musíš obraz přepínat pouze ručně
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Automatická úroveň zvuku ve Vegas
    Od Kevin v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-01-2011, 20:51
  2. avchd - velkost
    Od dusko v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-04-2009, 19:15
  3. velkost titulkov v dvd prehravaci
    Od Eisyno v sekci Titulkování
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-05-2006, 21:30
  4. Procoder 2 a automatická úprava bitrate
    Od ludva10 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2005, 08:37
  5. Velkost suboru
    Od Stano_tvf v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-06-2004, 06:59