Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: Škubající se HD video (nejde o problém výkonu)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    20

    Pouštím si na HTPC HD video v kontejneru MKV. Konkrétně jde o 720p RIP Planet Earth. V systému mám Vistu 32bit a Vista Codec Pack. Pokud si video pustím v MCE, tak se při pohybu kamery do stran škube (pocukává, v intervalu cca 2 sekundy, jakoby na milimoment zastaví a pokračuje), při zoomu obrazu nebo při pohybu objektů v relativně statickém obrazu se tak neděje. Když si to video pustím v GOMplayeru, který využívá svoje vlastní dekodéry, škubání se neděje. V čem to může být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Přehrávání AVC HD zvládají kodeky CoreAVC nebo Cyberlink dekoder AVC.
    Při přehrávání,by měl přehrávač použít tyto dekodéry a VMR9 nebo Haali renderer.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravím, mám stejný problém s přehráváním HD, konkrétně Planet Earth 720p se také škube každé 2s a rozchází se zvuk. Mám C2D 2Ghz, 2Gb ram... v tom by problém si myslím být neměl. Zkoušel jsem snad všechny návody, kodeky i ten co je zde a žádný výsledek... Problém mám i s ostatnímy filmy v HD. U některých se cukání projevuje trochu jinak, ale nedá se na to prostě dívat... Budu vděčný za jakoukoli radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    SS2CZ:
    Nemusi to tak byt, overil som si, ze aj pri VMR9 moze byt obraz trhany a po prepnuti na overlay mixer sa prehrava v poriadku (Indiana Jones 4 1080p, prehravany cez MPC, CoreAVC, Haali splitter).

    Je to vsak na pocitaci znacne zahumusenom (WXPP cca 5 rokov bez reinstalacie po zmenach hw od intelu po amd a cca milionom pokusov s instalaciou a odinstalaciou softveru rozneho druhu). Na druhom pocitaci s relativne cistym systemom to ovsem funguje s VMR9 bez problemov. Zavisi to teda na konkretnej kondicii operacneho systemu a kodekov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Steelista
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    93

    Citace Původně odesláno od spora Zobrazit příspěvek
    Pouštím si na HTPC HD video v kontejneru MKV. Konkrétně jde o 720p RIP Planet Earth. V systému mám Vistu 32bit a Vista Codec Pack. Pokud si video pustím v MCE, tak se při pohybu kamery do stran škube (pocukává, v intervalu cca 2 sekundy, jakoby na milimoment zastaví a pokračuje), při zoomu obrazu nebo při pohybu objektů v relativně statickém obrazu se tak neděje. Když si to video pustím v GOMplayeru, který využívá svoje vlastní dekodéry, škubání se neděje. V čem to může být?
    Jaké je vytížení procesoru? Doporučuji odinstalovat všechny balíky kodeků a nainstalovat CCCP, K-Lite, anebo ručně dodat poslední verze Haali media splitteru, ffdshow tryouts, DirectVobSub, Media Player Classic Homecinema. V něm vypnout všechny interní transformační filtry, aby se načítal externí ffdshow audio/video dekódér, přidat DirectVobSub auto-loading (vsfilter.dll) jako upřednostňovaný externí filtr a vypnout automatické načítání titulků přehrávačem. Podle toho, jakou máš grafickou kartu, můžeš ještě zkusit akceleraci přes ni.

    Citace Původně odesláno od SS2CZ Zobrazit příspěvek
    Přehrávání AVC HD zvládají kodeky CoreAVC nebo Cyberlink dekoder AVC.
    Při přehrávání,by měl přehrávač použít tyto dekodéry a VMR9 nebo Haali renderer.
    Plus ffdshow tryouts. Je zdarma, je výkonný a umí spoustu věcí.

    Citace Původně odesláno od jirka05 Zobrazit příspěvek
    Mám C2D 2Ghz, 2Gb ram... v tom by problém si myslím být neměl.
    V tom může být problém. Dokážu si představit spoustu H.264 materiálů ve vysokém rozlišení, které tento procesor nezvládne.

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    SS2CZ:
    (...) aj pri VMR9 moze byt obraz trhany a po prepnuti na overlay mixer sa prehrava v poriadku (...)
    VMR9 je zpravidla hardwarově náročnější způsob vykreslování než overlay mixer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,253

    Myslím, že příčina škubání je jinde. Odhadoval bych to na použitý "Stretch" parametr u audio nebo video stopy, tedy že audio je původně pro jiné fps než má video. Je běžné, že video má fps 23,976 a audio pochází třeba z DVD nebo z TV, kde byl fps původního videa 25,0. V takovém případě je nejlepší variantou přemuxování komponent v mkv kontejneru s tím, že videu se nastaví fps také na 25,0 - s touto skvělou myšlenkou tady už přede mnou přišel Pytkin, stačí pohledat. Při tomto postupu totiž nedojde k žádné ztrátě kvality a malé zrychlení videa není na škodu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    5

    řešení: 1. stáhnout si multimediální přehrávač KMplayer (zdarma)
    2. Haaliho video renderer (obsahuje jej skoro každý balík kodeků)
    3. stáhnout dekódovací kodek CoreAVC decoder (buď legálně zakoupit nebo zdarma stáhnout-např. z vuze.com).
    Po stažení CoreAVC je třeba v Options zatrhnout volbu "Preferred decoder" - ostatní nechat jak je.
    Po instalaci KMplayeru pravým tl. vybereme " Možnosti-Předvolby" a v nově otevřeném okně vyberte "Zpracování videa" dál vpravo nahoře "Renderer" a nastavíme renderer na Haaliho, VMR renderless na standard systému a přenastavení videa s VMR9 na nejbližší sousedící.
    Vrátíme se na záložku "Interní videodekodér" a zrušíme zaškrtnutí H264 a AVC1, aby KMplayer nepoužíval svůj interní kodek. Dál se přepneme na záložku "Externí videodekodér", tam klikneme na "Hledat externí dekodér" a v okně zatrhneme položky H.264 a AVC1.
    Pak klikneme na "Přidání externího dekodéru" a otevře se nám otevírací okno, ve kterém vybereme CoreAVCDecoder.ax kodek, který se nachází ve složce, kde jsme jej instalovali.
    V okně "Externí dekodér/Správa filtrů" uvidíme uvidíme kodek nastavený na H.264 a AVC1, klikneme na "OK" a přejdeme na záložku "Externí videodekodér" a tam zvolíme u H.264 Video a Video AVC1 možnost CoreAVC Video Decoder. Klikneme na zavřít a KMplayer restartujeme.
    Hotovo-stačí jakýkoliv HD film V H.264/MPEG-4 přetáhnout levým tlačítkem myši na ikonku KMplayeru a už to jede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od vespala Zobrazit příspěvek
    řešení: 1. stáhnout si multimediální přehrávač KMplayer (zdarma)
    2. Haaliho video renderer (obsahuje jej skoro každý balík kodeků)
    3. stáhnout dekódovací kodek CoreAVC decoder (buď legálně zakoupit nebo zdarma stáhnout-např. z vuze.com).
    Po stažení CoreAVC je třeba v Options zatrhnout volbu "Preferred decoder" - ostatní nechat jak je.
    Po instalaci KMplayeru pravým tl. vybereme " Možnosti-Předvolby" a v nově otevřeném okně vyberte "Zpracování videa" dál vpravo nahoře "Renderer" a nastavíme renderer na Haaliho, VMR renderless na standard systému a přenastavení videa s VMR9 na nejbližší sousedící.
    Vrátíme se na záložku "Interní videodekodér" a zrušíme zaškrtnutí H264 a AVC1, aby KMplayer nepoužíval svůj interní kodek. Dál se přepneme na záložku "Externí videodekodér", tam klikneme na "Hledat externí dekodér" a v okně zatrhneme položky H.264 a AVC1.
    Pak klikneme na "Přidání externího dekodéru" a otevře se nám otevírací okno, ve kterém vybereme CoreAVCDecoder.ax kodek, který se nachází ve složce, kde jsme jej instalovali.
    V okně "Externí dekodér/Správa filtrů" uvidíme uvidíme kodek nastavený na H.264 a AVC1, klikneme na "OK" a přejdeme na záložku "Externí videodekodér" a tam zvolíme u H.264 Video a Video AVC1 možnost CoreAVC Video Decoder. Klikneme na zavřít a KMplayer restartujeme.
    Hotovo-stačí jakýkoliv HD film V H.264/MPEG-4 přetáhnout levým tlačítkem myši na ikonku KMplayeru a už to jede.
    Hmm, složitěji to snad ani popsat nejde (a už je to tu na foru Xkrát), jen bych na závěr použil funkci asociace přípony s patřičným exe a neotravoval se s nějakým Drag&Drop.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    148

    KMPlayer + Vista Codec x64 Components 1.8.8 Final by melo stacit na mojim intelu E5200 2500mhz to jede ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    164

    Hodne zalezi na tom, jaky je vybrany render v KMplayeru. Napriklad rychle me jede az DircetDraw render. + CoreAVC kodek 1.8.5. Graficka karta intel 945GM, procesor core duo T2400. Vytizeni pri full hd 1080i je 40-60% na obou jadrech a obraz je naprosto plynuly vcetne deinterlace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Mám problém s přehráváním hd videa na pc a žádné z výše uvedených řešení mi nepomohlo. Například jsem nastavil KMPlayer podle návodů s CoreAVC,ale tvrdošíjně odmítá zobrazit video,jde jen audio. Přehrávač Pot už jede normálně, ale video se seká, jakoby se vlní, když kamera jede přes členitý obraz, dnes například na Elysiu. Hodně je to vidět, když si pustím film do televize přes hdmi, nedá se na to koukat. Nepomohl ani GOM player. Nedá se říct, že by to bylo výkonem, mám čtyřjádro A10, s integrovanou grafikou. Jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,219

    Citace Původně odesláno od jagoro Zobrazit příspěvek
    Mám problém s přehráváním hd videa na pc a žádné z výše uvedených řešení mi nepomohlo. Například jsem nastavil KMPlayer podle návodů s CoreAVC,ale tvrdošíjně odmítá zobrazit video,jde jen audio. Přehrávač Pot už jede normálně, ale video se seká, jakoby se vlní, když kamera jede přes členitý obraz, dnes například na Elysiu. Hodně je to vidět, když si pustím film do televize přes hdmi, nedá se na to koukat. Nepomohl ani GOM player. Nedá se říct, že by to bylo výkonem, mám čtyřjádro A10, s integrovanou grafikou. Jak na to?
    Přenes to video na jiný PC a zkus to znovu pustit do TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5,999

    VLC player jsi zkusil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,219

    Citace Původně odesláno od RoPo Zobrazit příspěvek
    VLC player jsi zkusil?
    Já si myslím, že za tím je "elektrika". Mně to dělala kamera připojená k síti. Jakmile jsem jel jen na baterku, obraz v PC nakonec byl dobrý. To jen pro příklad.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejde mi přehrát nahrané video z HD
    Od JaroslavHraba v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 25-07-2012, 07:47
  2. Nejde mi spustit video
    Od JaroslavHraba v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-04-2011, 06:59
  3. Nejde mi video v Pinnacle
    Od liveman v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 20:40
  4. Video v prehrávači nejde posúvať
    Od PETEE v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 08:55
  5. PS 10 - nejde vložit video
    Od jerry_jarry v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-03-2006, 10:07