Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Zvuk z ATI přes DVI - HDMI kabel?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Zdravím,
    nedávno jsem si koupil PC a TV, teď jsem konečně pořídil DVI - HDMI kabel pro sledování obrazu na TV. Protože jsem chtěl co nejvíve omezit přechodové odpory u redukcí, koupil jsem rovnou kabel DVI - HDMI. Obraz je jak víno, pěkně FULL HD, ale zvuk mi jede stále z repráčků PC a v televizi nic.
    Jednou, když jsem kabel připojoval za chodu, se na obrazovce PC objevila hláška, že našel nové zařízení a že jestli chci poslouchat na TV i zvuk, musím jej propojit samostatným kabelem. Tak nevím, prošel jsem tady pár témat a tam se např. psalo, že je nutno použít originální přechodku od ATI mezi DVI a HDMI - jinak, že zvuk nefunguje.
    Ptám se tedy zkušenějších, je to problém v kabelu (např. nemá zapojené piny na zvuk), nebo stačí něco nastavit / nainstalovat?
    Konfigurace: GPU: ATI HD 4670 SAPHIRE, TV: 32LG7000, System: Vista Home Ent. 64
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele MlokCZ
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    636

    Bez té originál redukce to prostě nepůjde, tedy jedině redukce + hdmi-hdmi kabel. DVI normálně žádný zvuk nemá (je to čistě obrazová záležitost narozdíl od hdmi, to byl také jeden z důvodů, proč bylo hdmi vytvořeno, tedy, že bylo potřeba přidat i zvuk), tedy žádný standardní kabel s DVI konektorem nikdy zapojený zvuk mít nebude.
    Tohle je čistě specifická záležitost ATI, kdy využívá piny, které nejsou nutné pro přenos obrazu do TV na vedení zvuku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    A navíc se jako výstupní zvukové zařízení musí navolit ATI, ne zvukovka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od MlokCZ Zobrazit příspěvek
    Bez té originál redukce to prostě nepůjde, tedy jedině redukce + hdmi-hdmi kabel...
    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    A navíc se jako výstupní zvukové zařízení musí navolit ATI, ne zvukovka.
    Díky moc! Sice mě to moc nepotěšilo, ale měl jsem si to zjistit už dopředu : (
    Zkusím kabel ještě vrátit, třeba mi ho vezmou : )
    Naštěstí nebyl moc drahý...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    30

    A proč nepropojíš TV přes tu redukci DVI-HDMI pro video a extra kabelem (např. 3,5mm jack- CHINCH) pro zvuk z linkových výstupu zvukovky? To by ti problém nevyřešilo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od JardaKo Zobrazit příspěvek
    A proč nepropojíš TV přes tu redukci DVI-HDMI pro video a extra kabelem (např. 3,5mm jack- CHINCH) pro zvuk z linkových výstupu zvukovky? To by ti problém nevyřešilo?
    To je jistě taky cesta. Výhodou by asi bylo i to, že by se nemusel přenastavovat zvuk. Jak to funguje? Televize, když najde signál na HDMI, tak automaticky přepne na zvukový vstup z Jacka?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    POkud pojede na HDMI, tak to nejde, TV neumí 2 vstupy naráz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od plch Zobrazit příspěvek
    To je jistě taky cesta. Výhodou by asi bylo i to, že by se nemusel přenastavovat zvuk. Jak to funguje? Televize, když najde signál na HDMI, tak automaticky přepne na zvukový vstup z Jacka?
    Info z manualu:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snap1.jpg 
Zobrazení: 1494 
Velikost: 62.5 KB 
ID: 3336  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    30

    Přesně jak popisuje obrázek od Frankieho33. Do TV jde video z redukce DVI/HDMI (kterážto neobsahuje zvuk) a zvuk zvlášť přes jacky. Podmínkou ale je, že to musí být ve správných zdířkách (tady dle manuálu HDMI1+jack, u SONY např. HDMI2). Pokud bys to video hodil třeba na HDMI3, tak by to zřejmě nešlo. Prostě to zkus. Jestli si ATI dělá svoji spec.redukci na DVI/HDMI kde je i zvuk a chceš mít jen jeden kabel, tak si ji budeš muset asi koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od JardaKo Zobrazit příspěvek
    Přesně jak popisuje obrázek od Frankieho33. Do TV jde video z redukce DVI/HDMI (kterážto neobsahuje zvuk) a zvuk zvlášť přes jacky. Podmínkou ale je, že to musí být ve správných zdířkách (tady dle manuálu HDMI1+jack, u SONY např. HDMI2). Pokud bys to video hodil třeba na HDMI3, tak by to zřejmě nešlo. Prostě to zkus. Jestli si ATI dělá svoji spec.redukci na DVI/HDMI kde je i zvuk a chceš mít jen jeden kabel, tak si ji budeš muset asi koupit.
    Díky, už mám kabel HDMI - HDMI, který jsem zapojil do origoš redukce, takže mi jde zvuk z TV. Musím teď přepínat zvuky, ale to není vždy nevýhoda...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele jordan23
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    215

    Polámala se mi originál redukce DVI/HDMI co jsem měl od ATI.
    Nemáte prosím někdo jednu navíc???? Koupím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Mám problém se sehnáním té origoš redukce ATI. Chci propojit ATI Sapphire 2600 Pro s LCD Sony. Kabel HDMI-HDMI jsem koupil běžný, tam předpokládám, že je zvuk zapojen.
    Redukce už jsem měl dvě od různých firem a zvuk nefunguje. Na první pohled se ničím nelišily od běžné redukce DVI-HDMI. Vždy mi po zapojení oznámí, že pro zvuk musím dát ještě jeden kabel.
    Vždy jsem vyzkoušel i oba DVI výstupy z karty, protože kdesi v manuálu jsem četl, že výstup zvuku podporuje jenom jeden z nich. Ovladač zvuku je na kartě nainstalován a vypadá, že v pohodě.
    Nemáte prosím někdo odkaz na tu originál redukci (obchod kde by šla koupit), případně jak ji poznám? (Např. je na ní napsáno ATI, má zapojeno více pinů na straně DVI apod.)
    Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele janozlesa
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32



    Takto vyzerá originál redukcia a funguje to naozaj len s ňou...

    Mám tu a ešte 2ks ale už sú zadané...

    Inak očakávam dodávku PC komponentov a našim zákazníkom po poskladaní takéto veci nedávame, takže ak sa mi nahromadia ďaľšie tak kľudne pošlem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    janozlesa: Vasu firmu by bolo treba vylepit na billboard s napisom "tu pocitace nekupujte"! Este sa aj verejne priznas, ze zakaznikom zamerne sposobijete problem a nedavate im prislusenstvo ku karte, len aby mali v buducnosti problem, ked si budu chciet pripojit TV cez HDMI? A potom co, pojdete k zakaznikovi na servis a laskavo im original redukciu znova predate, len aby ste zo zakaznika vytiahli dalsie prachy?

    Tfuj, sorry za podrazdenu reakciu, ale toto ma skutocne nasr***.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele janozlesa
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    32

    Hehe... no tak to si ma teraz dojal.

    Nechcem tu vytvárať flame, ale tebe to môže byť fakt akurát u p.....e.

    Keby to bolo k výbave tých PC, ktoré zákazníkom dávame, a k tomu účelu, na ktorý ho zákazníci používajú, tak by sme tie redukcie samozrejme dávali.

    Nemusíš mať strach,od nás by si si fakt PC asi nekúpil, pretože sme úzko špecializovaná firma na trochu iné odvetvie ako pozeranie TV cez HDMI. A servis PC je samozrejme v tej predraženej cene, za ktorú ich dodávame.

    A potom -> je kapitaizmus -> takže, kľudne by sme im to potom predali za nehoráznu cenu...

    Peace...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2012, 20:04
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-07-2009, 14:25
  3. LCD LG s pc přes HDMI kabel
    Od FunTomason v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 09:46
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37