Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Philips Tunery

  1. #1
    1radar
    Guest

    Nyní mám Genius Video WonderIII, ovšem ještě starou verzi s tunerem pouze pro PAL D/K a vzhledem k tomu, že bych si to chtěl připojit ke kabelovce, budu muset buď koupit novou Genius Video WonderIII, která již podporuje B/G a nebo uvažuju o ASUS 7135 s Philips silicon Tunerem , nebo o něčem na platformě FLY 3000 Platinum(SAA7135+Philips silicon tuner...)

    Už jste někdo porovnával kvalitu obrazu mezi Genius Video WonderIII
    a něčím na platformě FLY 3000 Platinum(SAA7135+Philips silicon tuner...)???
    Vyplatí se jít třeba do toho ASUSE?
    Předem dík.
    Radek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    ja mam manli tv s SAA7130 cipom od philipsu a tunerom tiez od nich a som spokojny ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele Sally
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    142

    Taky mám tuner od Philipsu, čip SAA7134 a v jede mě tam PAL D/K, B/G i PAL I
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele AlBi_tvf
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    67

    Ahoj,
    já osobně mám ASUS TVFM 7134 - PHILIPS Chipset 7134 a PHILIPS tuner a jsem velice spokojen. Bráchovi jsem instaloval ASUS TVFM 7135 - PHILIPS Chipset 7135 a PHILIPS Silicon tunrem a šlape taky velmi pěkně. Obě jsou v pohodě i pro kabelovku. Obě běží pod FLY2000TV - poslední verze a ovladači od autora FLY. Vše potřebné je zde:
    http://www.volny.cz/blizzardsweb/har...ideowonder.htm
    Hodně štěstí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Mám Fly TV Prime 34 ( bývalá Flyvideo 3000 ) s čipom Philips SA 7134 a som s tou TV kartou spokojný.Teda až na ten originál soft! Takže s alternatívnym softom Fly 2000 to ide slušne,aj grabovanie VHS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Zabudol som-funguje aj B/G aj D/K
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    1radar
    Guest

    Citace Původně odesláno od AlBi
    Ahoj,
    já osobně mám ASUS TVFM 7134 - PHILIPS Chipset 7134 a PHILIPS tuner a jsem velice spokojen. Bráchovi jsem instaloval ASUS TVFM 7135 - PHILIPS Chipset 7135 a PHILIPS Silicon tunrem a šlape taky velmi pěkně. Obě jsou v pohodě i pro kabelovku. Obě běží pod FLY2000TV - poslední verze a ovladači od autora FLY. Vše potřebné je zde:
    http://www.volny.cz/blizzardsweb/har...ideowonder.htm
    Hodně štěstí...
    Prosím tě moc by mě zajímalo, jaký je mezi těmito kartami rozdíl.
    Slyšel jsem, že hlavně ve zvuku(ten je u 7135 lepší). Ale nevím, jak je to s citlivostí Tuneru(schopnost zesílit stanici), hlavně v případě signálu z antény(na horším se to spíše pozná), s rušením z vnitřku pc(neobjevují se v obrazu nějaké proužky a tak?)nebo také selektivitou(to znamená, že do přehrávané stanice se nesmějí míchat ostatní stanice...)
    A co tvůj dojem z té 7135 a silicon Tuneru?
    Díky..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele AlBi_tvf
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    67

    Co de týče zvuku, tak nemůžu posoudit, protože oba máme jinou audio sestavu (já mám SB Audigi a brácha jen obyč onboard kartu), tak že mě samozřejmě připadá, že ta moje 7134 hraje líp Oba máme docela mizernej signál, ale karty se s tím perou dost statečně. Selektivita je výborná, ještě jsem nezaznamenal, že by do sebe stanice lezly. Rušení vlivem PC nepozoruji ani na jedné. Oba máme Intel based počítače, 350W zdroje s aktivním filtrem. Zádné z rušení, které jsou v diskusích na tomto serveru nemám (pouze rušení, které leze z antény).

    Podle mého názoru všechny karty, které jsme tu napsali jsou dobré (HW, SW je třeba alternativní), takže když si vybereš kterou koliv z nich, nebudeš zklamán. Sám jsem před pořízením karty přečet hodně diskusí a článků, takže vím, že jsou dobré. Jen se liší v detailech např. připojením zvuku do PC (zvenku nebo uvnitř), dálkovým ovládáním nebo hloubkou barev (některé jsou 9b a některé 10b jako např. ASUS) atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele JuriX
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    6

    Mo je dlouhodobá zkušenost říká:
    1) Důležitý je SAA713x
    2) Na kabelovce, pokud máš dlouhý přívod, použít zesilovač pro kabelovku. 10 - 20dB podle délky přívodu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    1radar
    Guest

    Tak a je to asi jasné. Včera jsem zkoušel ten svůj starý Genius video wonderIII, který má oficiálně samolpku na tuneru pouze pro D/K. Zkusil jsem ho na kabelovce, kde je cca 27 kanálů v B/G a ejhle ono to funguje?
    Pouze u českých 4 kanálů(ČT1,2,Nova,Prima) jsem musel ručně přenastavit zvuk na D/K. Takže nechápu, proč tam i to B/G nenapsali už dřív?!?!? Jediný vysvětlení pro mě je, že to dřív neuměl ten jejich originální "pokrokový software"
    Tak to vypadá, že asi nic měnit nebudu. Ikdyž mě docela láká vyzkoušet ten ASUS s 7135 a silicon Tunerem. U toho mého totiž přeci jen trošku osciluje zvláště modrá barva...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele JuriX
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    6
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DVB-T 2 Tunery +HDD
    Od koren3 v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-10-2009, 10:39
  2. DVB-T 2 tunery
    Od Assyk v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 19:21
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 16:52
  4. Dva tunery
    Od Luky_shw v sekci DVB-S
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 09:24
  5. Set Top Box 2 tunery
    Od depp12 v sekci DVB-T
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-10-2006, 14:27