Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

máte tip na LCD do koupelny ?

vomic (671)|27.11.2008 07:44
nemáte nějaký tip na LCD do koupelny, tedy LCD které je aspon paruvzdorné ?
velikost stačí malá do 32", HD být samozřejmě nemusí

ps: jedu na pár dní mimo ČR tak se omlouvám, že moje případná reakce přijde asi později
Phill18 (46)|27.11.2008 14:38
tv do koupelny a s 80cm uhloprickou?? To je naky vtip?
johni (87)|27.11.2008 14:50
Ravak něco takového dodává za šílenou cenu.
martin01_cz (218)|27.11.2008 21:28
Podle mě je vtip už TV do koupelny:)
majkicz (872)|28.11.2008 13:43
[COLOR="Navy"]Ale houby :). Ja o tom uvazuju taky. Sice spis o uhloprice tak 22"...ja chodim do vany relaxovat, tam treba stravim i hodinu a pul, naprosto vypnu od okoli, jen moje hudba, tepla voda a pohodicka jazz :).
Ted cekam, az jeste klesnou ceny, pak se neco vymysli :)[/COLOR]
martin01_cz (218)|28.11.2008 16:14
To už bych si radši postavil v obýváku výřivku;)
Antonín (732)|28.11.2008 16:41
lKoupelna nemusí být vždy jen tmavá místnost bez oken 2x2m...

Pokud se týká vlhkosti, je to si neřešitelný problém v levné kategorii.
Ale ve větší koupelně nebývá až tak vlhko.
Mám k koupelně CRT a nemám s tím problémy... lcd navíc nemá vn...

Použil bych nějaký levnější stroj s dobrou zárukou a bylo by. Samsungy třeba.

sova v obýváku je větší problém :-)
Pytkin (7947)|29.11.2008 11:45
niekto byva v panelaku .. nema okno .. casto sa kupe .. a chce pri tom pozerat telku .. osobne mi telka nechyba v kupelni (ale moc sa nekupem) .. ale chapem , ze niekto to tak chce .. tiez sa ma kamarat pred 2mi tyzdnami pytal , ze chce daku mensiu telku do kupelne aj s integrovanym DVD prehravacom ..
Radoo (1302)|29.11.2008 16:47
No když už někdo má koupelnu jako já skoro obývák a chce tam mermomocí TV bez který nechce vydržet ani vteřinu, no tak potom jo no :D
Chce to, aby na ní foukal nějaký proud teplého vzduchu, aby se holka nezamlžovala a na záruku bych buď zapomněl a nebo koupil něco, co je na provoz ve vlhku a páře určené.
V žádném případě by neměla mít vpředu sklo, to se zamlžuje perfektně.
vomic (671)|30.11.2008 09:56
[QUOTE=majkicz;204252][COLOR="Navy"]Ale houby :). Ja o tom uvazuju taky. Sice spis o uhloprice tak 22"...ja chodim do vany relaxovat, tam treba stravim i hodinu a pul, naprosto vypnu od okoli, jen moje hudba, tepla voda a pohodicka jazz :).
Ted cekam, az jeste klesnou ceny, pak se neco vymysli :)[/COLOR][/QUOTE]
přesně tak, žádný vtip - trochu jsem se upsal samo stačí 22"
ty 17" special vodotesny jsou fakt desn drahy. Muziku jsem vyresil normálním rádiem do auta integrovaným do sádrokartonovýho soklu a autoreprákama vsazenýma do sádrokartonovýho podhledu. Autorádio podle mě nějakou vlhkost vydrží protože občas v autě v zimě je pěkně zapařeno. Ale u TV se tý páry trochu bojím i když taky uvažuju že prubnu něco levnýho pod 10k a záruku řešit nebudu.
Chápu že TV v koupelně někomu může připadat nesmysl, ale jsou i tací co si umí představit že se naložej na hodku do vany s bublinkama, dají si dvoudecku vína a třeba zprávy si v klidu zkouknou z vany. Pro mě je to příjemná představa a proč jí nerealizovat když na to je v koupeně prostor a koupelna zrovna prochází rekonstrukcí. Myslím že je to podobný jako když se na WC zavřete s časákem a vklidu si přečtete pár článků nebo si zasurfujete s notebookem na kolenou - nevidím v tom zásadní rozdíl v pojetí jen v technologii.
Radoo (1302)|30.11.2008 12:24
[QUOTE=vomic;204446]přesně tak, žádný vtip - trochu jsem se upsal samo stačí 22"
ty 17" special vodotesny jsou fakt desn drahy. Muziku jsem vyresil normálním rádiem do auta integrovaným do sádrokartonovýho soklu a autoreprákama vsazenýma do sádrokartonovýho podhledu. Autorádio podle mě nějakou vlhkost vydrží protože občas v autě v zimě je pěkně zapařeno. Ale u TV se tý páry trochu bojím i když taky uvažuju že prubnu něco levnýho pod 10k a záruku řešit nebudu.
Chápu že TV v koupelně někomu může připadat nesmysl, ale jsou i tací co si umí představit že se naložej na hodku do vany s bublinkama, dají si dvoudecku vína a třeba zprávy si v klidu zkouknou z vany. Pro mě je to příjemná představa a proč jí nerealizovat když na to je v koupeně prostor a koupelna zrovna prochází rekonstrukcí. Myslím že je to podobný jako když se na WC zavřete s časákem a vklidu si přečtete pár článků nebo si zasurfujete s notebookem na kolenou - nevidím v tom zásadní rozdíl v pojetí jen v technologii.[/QUOTE]

V čem je problém, jsou tu tři pr... takovejch zařízení kolem 6k ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Antonín (732)|30.11.2008 17:59
[QUOTE=Phill18;204388]ten snobismus sem netahej ;) ,jinak hezka predstava..[/QUOTE]

Snobismus podle tebe je co asi tak?
Všechno, co není dělnického původu?
Co je snobského na představě koupele, která nesměřuje k odstranění špíny z těla, a tedy velmi dobře umožňuje koukání na televizi v tomto procesu?

Což je věc, která se tady řeší, jakou k tomu použít TV.
Podle mého to nemusí být speciální typ do vlhka, protože v koupelně (narozdíl od umývárny) nemůže být až tak vlhko. Navíc ty televize fungují i v Malajsii apod. kde je obyčejná vzdušná vlhkost 95%. Stačí dosáhnout toho, že TV nebude v dosahu přímého zalití vodou. Což by třeba mohlo klidně být provedeno ještě nějakým větším ochranným sklem, pokud to vůbec je potřeba. Jinak se naprosto nemůže nic stát - když se bude postupovat podle předpisů o instalaci zařízeních připojených na elektrickou síť do koupelný (tedy nemělo by se na to například doáhnout rukou z vany).
emmerityx (210)|1.12.2008 06:43
Vodotěsnou TV jsem viděl v německým Tomovi, bylo to dost tragický. Před kupem bych to chtěl rozhodně vidět.
V koupelně úspěšně provozuju (odhadem 4 roky) 32PF9830 na držáku a není problém. Nepovažuju to zase za tak velký snobismus, nemám tolik času a někdy je to jediná šance jak něco zkouknout.
Odvlhčení řeším klasicky - iCON.

Takže: 32PF9830(zatím), WAS7500, 2xLCS5002 (další HW:You Pu Plus Warm Flow, Laufen My Life, ESKR2)
humpaja (15)|2.12.2008 18:27
Tady to máš stačí umět hledat http://www.koupelny-razdva.cz/vodotesne-lcd-televize/
mura (8)|7.12.2008 12:00
K vlivu vlhkosti na (nevodotěsné) LCD: U panelu to může způsobovat více či méně viditelné fleky na černé barvě, obecně to samozřejmě snižuje životnost elektroniky.

K bezpečnosti: Pokud nemáte nějakou elektrotechnickou kvalifikaci, je to otázka života a smrti, takže vřele doporučuji umístění a zapojení prokonzultovat s někým, kdo má příslušné vzdělání.
Mnisak (1)|5.3.2018 03:15
[QUOTE=martin01_cz;204156]Podle mě je vtip už TV do koupelny:)[/QUOTE]
No podle mě to až takový vtip není, přeci jen v dnešní době není koupelna pro lidi jen místo pro hygienu, ale často i místo pro odpočinek, relax, místo kde může být člověk chvíli sám. A zrovna zařizuji koupelnu v našem v domě tady odsud, a jsem pevně rozhodnut, že televize v ní nebude chybět! ;)
Saxel (2279)|5.3.2018 08:01
Sice jsi otevřel 10 let staré vlákno, ale budiž. Jen pamatuj, že pro elektrická zařízení v koupelnách platí speciální bezpečnostní pravidla, a že jsou tam určité zóny, kam se nesmí umísťovat přístroje napájené ze sítě 230V.
_____
Mod I.M. : Tak on user Mnisak se tu neregistroval v březnu 2018 s jedním příspěvkem jen tak náhodou .... po 10 letech od posledního threadu v tomto vláknu. A ani náhodou tu nedal odkaz na nějakou mladoboleslavskou realitku ohledně bytů. Jak by mohl.