Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problem Vantage 7100S nezobrazí se menu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Dobrý den,
    koupil jsem si Vantage HD 7100S a když ho připojím k TV (stará tesla) přes Scart tak se mi nezobrazí úvodní menu (připojený pouze napájecí kabel a scart). Doufám že nemusím mí pro tento přijímač HD televizi.

    Děkuji za radu
    Matoušek Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Citace Původně odesláno od pmati Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    koupil jsem si Vantage HD 7100S a když ho připojím k TV (stará tesla) přes Scart tak se mi nezobrazí úvodní menu (připojený pouze napájecí kabel a scart). Doufám že nemusím mí pro tento přijímač HD televizi.

    Děkuji za radu
    Matoušek Pavel
    Uvedl jsi příliš málo údajů...uveď aspoň tohle :

    1. A co se ti tedy zobrazí ? Nic ? Tma ? Nebo co vlastně ? Znamená to snad, že se ti zobrazí všechno, jen ne úvodní menu ?
    2. Zkoušel jsi sat. přijímač vypnout a potom vytáhnout ze zásuvky atd...
    3. Máš v TV správně zapnutý správný AV vstup ? Víš, co tím myslím ? (Musíš TV přepnout na ten vstup toho Scart kabelu od sat. přijímače...)
    4. HD televizor sice nepotřebuješ, ale jistě by byl lepší, potom bys mohl přijímat i HD kanály v HD kvalitě, na CRT TV ti půjdou jen v rozlišení SD...

    Potom se ozvi a dej vědět, jak jsi pokročil, třeba ještě něco vymyslíme...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od pmati Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    koupil jsem si Vantage HD 7100S a když ho připojím k TV (stará tesla) přes Scart tak se mi nezobrazí úvodní menu (připojený pouze napájecí kabel a scart). Doufám že nemusím mí pro tento přijímač HD televizi.

    Děkuji za radu
    Matoušek Pavel
    nemáš vzadu prepínač nastavený na HD ? ak áno, prepni si ho na SD.
    alebo tá stará tesla nepodporuje RGB...
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 27-11-2008 v 10:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Citace Původně odesláno od pmati Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    koupil jsem si Vantage HD 7100S a když ho připojím k TV (stará tesla) přes Scart tak se mi nezobrazí úvodní menu (připojený pouze napájecí kabel a scart). Doufám že nemusím mí pro tento přijímač HD televizi.

    Děkuji za radu
    Matoušek Pavel
    Tak to sem se dlouho tak nezasmál, takovou mašinu ke starý Tesle, ty seš řízek

    ...a ještě doufáš, aby nebyla potřeba HD televize.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    A nejvíc se asi směje sám Pavlík, jak nás dostal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Tady guru přes HD:

    Tesla běží jak po másle
    ale ten Vantage je ňejaký divnej.

    tak jsem zkusil pár fíglů:
    1) Odpojil jsem koaxiální kabel od Vantage, ale nic
    2) Hrál jsem si s přepínáním SD a HD taky nic (jen mi přijde divný, že na displeji Vantage mi pořád ukazuje HD a 1080i)
    3)Zkoušel jsem to taky vypínat zapínat, vytáhnout ze zásuvky a vzájemné kombinace
    4) Dále jsem zkusil zda se menu zobrazí při zapnutí AV taky nic
    5) Zkoušel jsem naladit Vantage (jako když ladíte ČT1 při pozemním vysílání) zatím nic
    6) Tak a už mě nic jiného nenapadá..

    Momentální stav:

    Když zapnu televizi tak mi běží přes anténu pozemní vysílání, poté zapnu Vantage Tesla ztmavne. Je to jako když na obyčejný televizi dáte AV (televize běží a obrazovka svítí tmavomodře), dál se nic neděje.

    Jinak Vantage vypadá že běží (na displeji mám zobrazeno pouze Hlavní menu + čtvereček se čtyřmi čárkami + HD a 1080i) to je vše.

    Losos:
    1) viz. Momentální stav
    2) viz. bod 3
    3) zde zcela nerozumím ale nejspíš to popisuji v bodě 4 a 5
    4) to jsem si oddychl. jinak časem počítám HD-TV ale zatím moc programů v HD není (alespoň ty co sleduji já)

    Menší vysvětlení:
    Vantage jsem si koupil ze tří důvodů protože se mi líbil, a chtěl jsem si nahrávat ňekteré
    pořady když budu v práci, poslední je že nechci kupovat satelitní přijímač a za tři roky kupovat nový s HD.

    Zdraví Pája
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    a to Ťa nenapadlo sat zobrať k niekomu, kto nemá starú Teslu a zapnúť ho tam ? Najlepšie na HD telku, prepojiť to cez HDMI, v menu nastaviť video out na 576 riadkov, prepnúť vzadu na SD, prepojiť znova ale cez SCART a ak to bude na inej TV OK cez SCART, problém bude u Teba...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Pro pmati :
    No, tak já jsem nenašel v tvé odpovědi stále TO HLAVNÍ (bod 3. v mé odpovědi výše)
    Stále nevíme, zda chápeš že V TELEVIZORU ! musíš přepnout správně vstup na ten konektor, do kterého přivádíš ze sat. přijímače signál !!! Televizor si to vždy sám nemusí najít, musíš to přepnout ručně...(na DO).

    Rozvedu to :

    Každý televizor má více různých vstupů, kterými můžeš do něj přivádět signál
    1. určitě je u něj anténní vstup pro klasickou televizní anténu (např. tzv. "matraci")
    2. další vstupy jsou Audio-Video cinchy (AV cinchy), kterými můžeš přivést obraz i zvuk např. z rekordéru, přehrávače, nebo i sat. přijímače.
    3. vstupy konektorů Scart - obvykle je jich víc

    Aby ti v TV hrálo to, co potřebuješ, tak musíš v Menu TV přepnout na ten správný vstup, to je jasné, ne ? A mně to připadá, jako bys právě tohle neměl správně nastaveno...
    Takže nás ujisti, že máš v TV zapnutý ten správný vstup (ten Scart), do kterého přivádíš Scart kabelem signál od sat. přijímače...
    V sat. přijímači je to v Menu třeba také správně nastavit..., ale nejdříve to menu musíš vidět na TV... - takže poslední rada - přepínej jednotlivé vstupy na TV tak dlouho, až najdeš ten, na kterém bude signál (obrázek) ze sat. přijímače. Víc nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Tak nejspíš problém vyřešen

    Tak se mi povedlo naslepo nastavit rozlišení na Vantage na 576p a poté náhodně přepnout systém příjmu televize na PAL. (Nastavení rozlišení nehraje roli) Potom vidím menu, bohužel ale lítá neustále po televizy. Takže nejsem schopen nic nastavit, ale je to tak o 20% lepší než (naslepo) při šedé obrazovce. Problém je tedy v TV. Hold tesla (nečekal jesm, že tesla je takové béčko).

    Ještě se kouknu na internetu jestli něco nezjistím.

    Děkuji všem za rady.

    Pája
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Vůbec jsi mi neodpověděl. Proč ? Nestojí ti to za to ? A problém není v TV, ale nejspíš u tebe ( jak se říká - mezi gaučem a DO...).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Tak jsem trošku hledal a našel jsem

    http://www.digitalnitelevize.cz/foru...4402/?stranka=

    Takže předpokládám, že po připájení toho odporu by se mohl obraz stabilizovat.
    Nic nezdávám budu šťastný jako blecha, když to rozběhám. (Umění není koupit nové věci a spárovat, ale spárovat starej přístroj s novým)

    Losos:
    Vrátím se opět k tvé otázce:

    Televize označení: TESLA Colour TV Ck-5086W/X (OSD SCART HYPERBAND) (~8 let stará)





    Satelitní přijímač: VANTAGE 7100

    Televize je vybavena jením vstupem pro anténu (75 Ohm ANT)
    Dále jedním SCART vstupem
    -dále pokud ladíme program na klasický (analogový) vstup antény (hledáme frekvenci pro daný program)
    -jelikož tento televizor je vybaven jedním SCART a dále když se mi povedlo zobrazit menu ale není stabilní obraz tak předpokládám, že televize zobrazuje přesně z toho SCARTu
    - také jsem zkusil Vantage připojit k jiné televizi a běželo to bez problémů (SONY ~10let stará)


    Další postup:
    - myslím, že podle odkazu který jsem uvedl nahoře by mělo dojít ke stabilizaci obrazu a tím vyřešení mého problému. Dneska jsem zkusil koupit ten odpor, ale měli zavřeno takže v pondělí se uvidí možná se mi povede něco najít v garáži.

    Zatím se mějte a další nápady jak to rozchodit jsou vítány

    Pája
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    A zase jsi neodpověděl na tuto mou základní a zásadní otázku :

    Umíš vůbec přepnout televizor tak, aby přijímal signál z toho jediného Scartu ?

    Moje odpověď zní, že asi nikoliv. Jinak by to fungovalo O.K....

    Tak nad tím trochu bádej a na odpor se vykašli...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    5

    Stále nevím o co de.

    Pokud myslíš přepnout na AV tak to jsem přepnul a stejně to nepomohlo. Dále se dá na této televizi nastavit zda má běžet SYS1 a SYS2 to je stejné. Dáli se to shrnout ať nastavím na televizi cokoli nebo jí ladím tak to dělá pořád to samé. Jinak by mě zajímalo co myslíš přepnout na ten scart. Protože z DVD to jde také přez SCART a běží to bez problémů.

    Pája
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Já zase nevím, co je to SYS1 a SYS2....Omlouvám se, ale já to vzdávám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    37

    nastav 576i a bude po problému+odpor 75ohm mezi pin 18+20 na scartu u tv, PS jinak doufám ,že ze satu máš scart zapojen na výstup na tv a ne na video
    Naposledy upraveno uživatelem goast: 03-12-2008 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s dálkovým ovládáním Vantage
    Od radek.kovacik v sekci DVB-S
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 05-06-2010, 10:01
  2. Vantage HD 7100S a modul CW
    Od xmarek v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 16:28
  3. "Panasonic DMR-EX78 nezobrazí" celé menu DVD?
    Od edva v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-10-2009, 10:15
  4. Vantage 6000s a SKYLINK problém
    Od pwr v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 13:33
  5. Problem s menu
    Od KingPin v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 10:27