Lg 37lg5000
jakozto cerstvy majitel teto tv sem si dovolil zalozit tohle tema. Prvni dojmy? proc ste mi nerekli hned ze ma tato tv tak skvely obraz?:) uz davno bych si ji jinak koupil:) sem zatim naramne spokojeny, cekal sem totiz horsi obraz, ale vsechny kanaly pres dvb-t jsou pekne. Jak mate na teto tv nastaveny obraz? Docela sem se bal ze 37" zhruba na 3 metry bude malo, ale uplne to staci, pride mi dokonce az moc velka:) rozdil od 55cm crt je znat:)
obraz z dvb-t je skvely, jak uz sem psal, cekal sem ze bude horsi, ale prijemne me to prekvapilo. na dvd sem se jeste nedival, az zitra, protoze dneska davaji fotbal, tak sem zvedavy jak to bude zvladat, pak napisu
tak sem se vcera dival na fotbal, cekal sem mazaniny, sekaniny a nic..tv pekne stihala, obraz byl pekny. potom sem si jeste pustil film na dvd a parada. nemuzu srovnavat s jinou lcd, protoze je moje prvni a jinou sem ani doma nemel, ale jsem uneseny. po precteni nekterych prispevku sem myslel ze se na obraz treba i u dvb-t neda divat, ze na crt je lepsi, ale v pripade teto tv to tak neni, samozrejme zalezi i na signalu. Kazdopadne u me je spokoenost uplne nejvetsi
kajaa : jaky je obraz z DVD a DVB-T , ked si blizko telky .. trebars na meter .. je to fajn ? alebo vidis mazanice ?
no byl sem se podivat blizko a je to takove mazene trosku, byl sem asi tak pul metru a az metr od toho..proc?
[QUOTE=Kajaa;202971]no byl sem se podivat blizko a je to takove mazene trosku, byl sem asi tak pul metru a az metr od toho..proc?[/QUOTE]
Je to nejčastější pozorovací vzdálenost.
Je to nejčastější pozorovací vzdálenost.
Tak už ji máš nějakou chvíli, napiš další zkušenosti. Přemýšlím o ní také a jsem na tom podobně jako Ty. Zatím stará CTRka 55, vzdálenost 2,5 až 4 metry, většinou na TV - satelit, a DVD. Není na zbytečné Full. O LG jsem ani neuvažoval, až když jsem 37lg 5000 vyděl v Datartu a měla v celé řadě nejlepší obraz. Ale je to ošemetné, dnes jsem EW vyděl 32lg 7000 a ta měla zase obraz nejhorší z té řady ve které byla. A prodavači pokud jim asi neukážeš prachy a nepodepíšeš, že něco u nich koupíš Ti nic nepředvedou.
jak sem uz psal, tv mam na pozemni digitalni vysilani a dvd filmy a nemuzu si vynachvalit obraz, opravdu doporucuju..divam se na tv zhruba ze 3 metru a na sport se taky diva paradne, zadne mazaniny..
Ako máte u tejto tv nastavený ovládanie formátu obrazu.Dokáže táto tv automatický nastaviť pomer obrazu? Napríklad sledujem na jednej stanici jeden program,ktorý vysiela vo formáte 4:3 a následne prepnem na nejaký program vysielajúci vo formáte 16:9.
A mimochodom dotaz týkajúci sa nielen tejto tv.
Ako sledujete nejaký program,ktorý je vysielaný vo formáte 4:3.Nechávate v tv nastavený formát 4:3 a program sledujete z pásmi na bokoch,či to rozťahujete na 14:9,kde sú pási užšie alebo prípadne obraz si roztiahnete na celú plochu a tým deformujete obraz?
A mimochodom dotaz týkajúci sa nielen tejto tv.
Ako sledujete nejaký program,ktorý je vysielaný vo formáte 4:3.Nechávate v tv nastavený formát 4:3 a program sledujete z pásmi na bokoch,či to rozťahujete na 14:9,kde sú pási užšie alebo prípadne obraz si roztiahnete na celú plochu a tým deformujete obraz?
lubo28: televize si zachova ruzna nastaveni pro kazdy tuner a vstup zvlast, takze u dvb-t mam obraz: original, u analogu jsem dal zvetseni 1 (obraz je pres celou sirku, ale nahore a dole urizly)
Viem,že je tam zoom a obraz sa dá roztiahnúť a že si tv zachováva pre každý av vstup formát obrazu.Darmo nastavím napríklad na anténny vstup jeden formát obrazu,keď jeden vysiela tak,druhý onak.
Ide mi o to,že mám síce iba analógovú káblovku od UPC(rozšírení súbor) a ešte mám aj IPTV od T-Comu Mágio,no keď prepínam jednotlivé stanice napr. na UPC,tak trebárs na Markíze je obraz v 16:9,prepnem na ďalší a tam je obraz v 4:3,prepnem ďalej a tam ide obraz v "pseudo" 16:9 tzv letterboxe.Ja totiž dosť často prepínam medzi kanálmi,hlavne počas reklamy.
Ide mi o to,že mám síce iba analógovú káblovku od UPC(rozšírení súbor) a ešte mám aj IPTV od T-Comu Mágio,no keď prepínam jednotlivé stanice napr. na UPC,tak trebárs na Markíze je obraz v 16:9,prepnem na ďalší a tam je obraz v 4:3,prepnem ďalej a tam ide obraz v "pseudo" 16:9 tzv letterboxe.Ja totiž dosť často prepínam medzi kanálmi,hlavne počas reklamy.
to by malo riesit to auto ne ? ze ked detekuje 16:9 , prepne na 16:9 .. a pri 4:3 dava neviem co :) ti by mohli povedat ty , co ho maju doma ..
a ked mas nastavene na zoom (4:3) , a pride vysielanie 16:9 (trebars spravy na markize) , tak sa telka sama neprepne na 16:9 ? to by bola pekna kravina ..
lubo28: tak pak jedine to nechat v rezimu Original a smirit se s tim, ze napr. ten letterbox ve kterem obcas nekdo vysila bude mit po vsech 4 stranach cerne pruhy (doufam, ze tenhle pseudo sirokouhly format pro klasicke 4:3 televize co nejdrive skonci...)
Asi budem musieť nechať ten formát originál a potom to následne vyzoomovať.
Dobre že spomínaš ten debilný formát letterbox.Na starej CRT tv som sa hneval,že hore a dole mám pruhy a ja som si naivne myslel,že to je proste vysielané v klasickom širokouhlom formáte 16:9 a pri LCD to zmizne.
No tento pseudoformát letterbox je na širokouhlej telke ešte otrasnejší,lebo je to vlastne obraz,kde po každej strane sú čierne pruhy a sú oveľa širšie než na CRT tv,kde sú púzke pruhy iba hore a dole.
Mohol by mi niekto vysvetliť,že prečo sa vlastne vysiela vo formáte letterbox,keď tento formát nie je vhodný ani pre klasické tv vo formáte 4:3 a ani pre širokouhlé telky.
Ináč tento fomát je dosť rozšírený,všimol som si,že ho používajú nielen české a slovenské kanály,no aj maďarské ale aj dokonca Pro7 a RTL.
Dobre že spomínaš ten debilný formát letterbox.Na starej CRT tv som sa hneval,že hore a dole mám pruhy a ja som si naivne myslel,že to je proste vysielané v klasickom širokouhlom formáte 16:9 a pri LCD to zmizne.
No tento pseudoformát letterbox je na širokouhlej telke ešte otrasnejší,lebo je to vlastne obraz,kde po každej strane sú čierne pruhy a sú oveľa širšie než na CRT tv,kde sú púzke pruhy iba hore a dole.
Mohol by mi niekto vysvetliť,že prečo sa vlastne vysiela vo formáte letterbox,keď tento formát nie je vhodný ani pre klasické tv vo formáte 4:3 a ani pre širokouhlé telky.
Ináč tento fomát je dosť rozšírený,všimol som si,že ho používajú nielen české a slovenské kanály,no aj maďarské ale aj dokonca Pro7 a RTL.
lubo : skusal si to teda ? ked pride vysielanie 16:9 , prepne sa telka zo zoomu do 16:9 ?
preco sa vysiela letterbox ? no je to logicke pre to , ze ked mas sirokouhly film , tak ho mozes vysielat 16:9 co niektore telky robia (trebars CT) alebo ho vysielas 4:3 letterbox .. keby si ho vysielal orezany , mohlo by sa stat , ze neuvidis cele titulky atd ..
mne osobne letterbox vyhovuje .. zoom ti ho oreze .. jasne ze plne 16:9 je lepsie .. neprichadzas o ziadne informacie a vyuzivas plnych 576 riadkov ..
uz to nebude dlho trvat a telky prejdu na 16:9 .. davam im rok , nanejvic dva :)
preco sa vysiela letterbox ? no je to logicke pre to , ze ked mas sirokouhly film , tak ho mozes vysielat 16:9 co niektore telky robia (trebars CT) alebo ho vysielas 4:3 letterbox .. keby si ho vysielal orezany , mohlo by sa stat , ze neuvidis cele titulky atd ..
mne osobne letterbox vyhovuje .. zoom ti ho oreze .. jasne ze plne 16:9 je lepsie .. neprichadzas o ziadne informacie a vyuzivas plnych 576 riadkov ..
uz to nebude dlho trvat a telky prejdu na 16:9 .. davam im rok , nanejvic dva :)
[QUOTE=Pytkin;205462]lubo : skusal si to teda ? ked pride vysielanie 16:9 , prepne sa telka zo zoomu do 16:9 ?[/QUOTE]
Áno,keď príde vysielanie 16:9 tak sa tv automaticky prepne do 16:9.
Vďaka za vysvetlenie letterbox,no aj tak som moc nepochopil,že akú výhodu má ten formát pre CRT tv 4:3.Mne tam vadili tie pruhy hore a dole.Veď keď som si na starej tv pustil DVD,ktoré malo normálny formát 16:9(nie 2,35:1),tak to vyzeralo rovnako ako formát letterbox,len s tým rozdielom,že to bolo vo formáte 16:9.
Ináč s tymito formátmi obrazu je to katastrofa.
Áno,keď príde vysielanie 16:9 tak sa tv automaticky prepne do 16:9.
Vďaka za vysvetlenie letterbox,no aj tak som moc nepochopil,že akú výhodu má ten formát pre CRT tv 4:3.Mne tam vadili tie pruhy hore a dole.Veď keď som si na starej tv pustil DVD,ktoré malo normálny formát 16:9(nie 2,35:1),tak to vyzeralo rovnako ako formát letterbox,len s tým rozdielom,že to bolo vo formáte 16:9.
Ináč s tymito formátmi obrazu je to katastrofa.
lubo : no co spravis ked mas sirokouhly film ? bud ho orezes zo stran .. alebo spravis letterbox .. pri orezani zo stran stracas kopu obrazu .. napriklad sa moze stat ze titulky sa orezu .. atd .. letterbox je safe ..
pytkin: to je fakt, ale pro dvb-t by uz mohli vysilat klasickych 16:9, vetsina tv s dig. tunerem je sirokouhlych
lubo28 : no kupil som si 32lg5000 .. a ked mam zoom , tak pri 16:9 sa nic neprepina a stale je zoom .. automaticke prepinanie funguje len ked mam prepnute na original .. vtedy sa samo prepina na 4:3 a 16:9 ..
Tebe to funguje inak ?
Tebe to funguje inak ?
Zdravím. Mám 10 dní tento TV a jsem nadšený (zatím) jako Kajaa. Pozorovací vzdálenost 3m. Obraz analogového příjmu odpovídající kvalitě vysílání a počasí (není zapotřebí srovnávat s jinými značkami). Příjem přes dig. přijímač Mascom výborný (samozřejmě zpravodajské vysílání, nové filmy a pořady). DVD mám propojeno přes komponentní vstup (kvalita obrazu přes SCART byla v porovnání s tímto tak 70% !). Zvuk (oproti mé staré mono TV) v režimu SRS (Surround) velmi příjemný. Fotbal OK. Žádné nepřirozené projevy (a to jsem je vyhledával). Pozorovací úhly neřešíme (kdo by chtěl sedět při stereo vysílání 3 m mimo osu TV?). Takže zatím velmi spokojen. Uvidíme.....
Nasli stie niekto tie profili ISF-DAY a ISF-NIGHT ?
Dalej neviem ako si overit , ci zo scartu telka berie CVBS , alebo KOMPONENT ..
Dalej neviem ako si overit , ci zo scartu telka berie CVBS , alebo KOMPONENT ..
Neviem ako u ostatných,čo majú túto tv,no ja som na nej spozoroval dosť nepríjemnú vec.
A to,že tv relatívne nepríjemne bzučí.Počuť to aj pri vypnutom zvuku,ide to proste zozadu zvnútra.
Cez deň to človek nevníma,no dosť to je otravné hlavne v noci,keď je všade ticho a človek má stlmenú tv.
A to,že tv relatívne nepríjemne bzučí.Počuť to aj pri vypnutom zvuku,ide to proste zozadu zvnútra.
Cez deň to človek nevníma,no dosť to je otravné hlavne v noci,keď je všade ticho a človek má stlmenú tv.
[QUOTE=lubo28;208349]Neviem ako u ostatných,čo majú túto tv,no ja som na nej spozoroval dosť nepríjemnú vec.
Cez deň to človek nevníma,no dosť to je otravné hlavne v noci,keď je všade ticho a človek má stlmenú tv.[/QUOTE]
Asi mám "štěstí" ale na mé TV nic takového nepozoruji. Takže stále spokojen.
Cez deň to človek nevníma,no dosť to je otravné hlavne v noci,keď je všade ticho a človek má stlmenú tv.[/QUOTE]
Asi mám "štěstí" ale na mé TV nic takového nepozoruji. Takže stále spokojen.
Tak hodně přemýšlím o téhle televizi,akorát teda ještě nejsem rozhodnutý,jestli nekoupit 6000 nebo 7000,co si o tom myslíte ? Uživím třeba těch 100Hz na té řadě 7000,protože to ty nižší nemají ?
mno taky uvažuju u této LCD, jen se bojím jak na tom povalí analog.....máme sice dobrý signal, ale ono ty LCD ten analog berou hůř jak crt, ještě k tomu 55cm......
[QUOTE=Batigol;211296]Tak hodně přemýšlím o téhle televizi,akorát teda ještě nejsem rozhodnutý,jestli nekoupit 6000 nebo 7000,co si o tom myslíte ? Uživím třeba těch 100Hz na té řadě 7000,protože to ty nižší nemají ?[/QUOTE]
Mno, spíš jestli vůbec ještě nějakou seženeš... Řada LH coming soon :-)
Mno, spíš jestli vůbec ještě nějakou seženeš... Řada LH coming soon :-)
Poraďte nějaký e-shop,kde se tento model ještě nechá sehnat,popř. LG 37 lg7000,nebo LG42 lg 5000,všude to stahují z prodeje,kvůli novým modelům LH.Předem dík za tip.
Mám otázku na majitele této televize. V DVB-T konkrétně u Novy a vysílání starších filmů/seriálů blbne přepínání zvukových stop. Např. běží film a po zařazení reklamy přestane hrát zvuk, pro nápravu se musí přepnout na jinou stanici a zpět. Firmware je starší verze 3.35.1, má někdo novější a opravuje tento problém? Díky :)
Takže upgrade úspěšně proveden, kdyby se do toho chtěl někdo na vlastní riziko pustit, tak zde je návod:
1) upgrade jsem prováděl na 37LG5000 (fw 3.35.1 -> 3.51.01)
2) zde si stáhněte *.rar soubor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který obsahuje *.bin soubor
3) tento *.bin soubor umístěte na USB FLASH. FLASHka by dle návodu měla být zformátovaná souborovým systémem FAT32, nicméně to mě nešlo a nakonec jsem musel použít soub. syst FAT.
4) televizi přepněte do standby, vložte flash disk a zapněte. Nyní by do 20 sec. měl být inicializován firmware na USB. Pozor není zde žádná možnost volby a upgrade se zahájí automaticky, bez potvrzení uživatele, či informace o verzi aktuálního a nového firmware :(
5) po inicializaci firmware dojde k jeho zkopírování (~30 sec) a restartu TV
6) po restartu můžeme v menu pod položkou diagnostika zkontrolovat verzi fw. TV vypneme a vyjmeme flash disk. Všechno nastavení a kanály zůstaly zachovány.
1) upgrade jsem prováděl na 37LG5000 (fw 3.35.1 -> 3.51.01)
2) zde si stáhněte *.rar soubor [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který obsahuje *.bin soubor
3) tento *.bin soubor umístěte na USB FLASH. FLASHka by dle návodu měla být zformátovaná souborovým systémem FAT32, nicméně to mě nešlo a nakonec jsem musel použít soub. syst FAT.
4) televizi přepněte do standby, vložte flash disk a zapněte. Nyní by do 20 sec. měl být inicializován firmware na USB. Pozor není zde žádná možnost volby a upgrade se zahájí automaticky, bez potvrzení uživatele, či informace o verzi aktuálního a nového firmware :(
5) po inicializaci firmware dojde k jeho zkopírování (~30 sec) a restartu TV
6) po restartu můžeme v menu pod položkou diagnostika zkontrolovat verzi fw. TV vypneme a vyjmeme flash disk. Všechno nastavení a kanály zůstaly zachovány.
zdravim, mam problem s nastavenim obrazu. Nastavim si farby, pomer atd. a priblizne vzdy po 5 minutach sa moje nastavenia zresetuju, obraz preblikne a vratia sa povodne nastavenia obrazu, ktore boli nastavene pred mojim vlastnym nastavenim. 5 minut sa pocita vzdy od posledneho stlacenia nejakeho gombika na ovladaci. neviete kde je problem?
inak telka bzuci aj mne.
inak telka bzuci aj mne.
Asi tam budeš mít nastaven režim "Prodejna", který vždy automaticky vrací hodnoty na defaultní nastavení. Zkus provést celkový reset nastavení a na začátku by se tě to mělo zeptat na ten režim.
TO TOM99.
Chtěl jsem se zeptat, jestli jsi díky tomu, že jsi přešel na nový FW 3.51 získal i možnost přehrávání filmů z USB (.avi, mpg a pod.) a jestli je možné najet do servisního Menu a tam povolit HD nebo něco podobného.
Díky za odpověd.
PS: Mám doma i TV LG LH4000 a tam jsem si to přehrál na 3.15 a nastavil v servisním Menu a z USB spouštím filmy i v HD filmy.
Tak proto se ptám.
Chtěl jsem se zeptat, jestli jsi díky tomu, že jsi přešel na nový FW 3.51 získal i možnost přehrávání filmů z USB (.avi, mpg a pod.) a jestli je možné najet do servisního Menu a tam povolit HD nebo něco podobného.
Díky za odpověd.
PS: Mám doma i TV LG LH4000 a tam jsem si to přehrál na 3.15 a nastavil v servisním Menu a z USB spouštím filmy i v HD filmy.
Tak proto se ptám.