Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 52

Téma: Software pro přepis VHS na DVD

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    Prosim o radu, chtel bych se zbavit VHS kazet (filmy z TV) a prepsat je na DVD, nemam moc casu shanet informace, pomohl by nejaky free-ware, nebo bych tak 1 000 Kc investoval, vice si asi VHS nezaslouzi.

    Dostal jsem se do stavu: umim zachytit video do PC pres Ulead Video 7 Basic, nejlepe vypadal VCD format, AVI i MPEG (tato verze Ulead ma zrejme nejaky MPEG s prilis vysokou kompresi) bylo trhany.

    Ted potrebuji MPEG-2 kodek. Na webu TMPGEnc nabizi free verzi tohoto kodeku. Zkusil jste nekdo?

    Pak to potrebuji vypalit. Mam DVDShrink, ale ten tusim umi vypalit jenom to, co sam natahne z DVD. Pak vso-software.fr nabizi program CopyToDVD jako trial verzi, pak asi za 1 200 Kc; ten by mel umet vypalit cokoliv co najde v adresari.

    Mam to nejak "zplacat" nebo poradite nejaky balik co to vyresi vsechno?

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nechápu proč řešíš software, když základem pro co nejvyšší kvalitu je HARDWARE. A k většině HW pro digitalizaci se soft dodává automaticky.
    Pro převod VHS>>MPEG-2 můžeš použít např. DVD Mastera nebo jít cestou VHS>>DV>>MPEG-2 (z VHS před A/D převodník od Canopusu, www.syntex.cz, do DV a z DV nějakým SW encodérem, např. Canopus ProCoder 2, do MPEG-2). Na cenu do 1.000,-Kč přitom zapomeň - za ty prachy koupíš akorát nepoužitelný krámy, u kterých stejně přijdeš na to, že k ničemu nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    to je mi jasný že když bouchnu 10k do harwaru tak neni co řesit. chtěl jsem se jenom pokusit upléct z h... bič a ještě s ním prásknout - totiž vše udělat přes VIVO kartu. asi jsem se mylně domníval že když karta má zachytávací rozlišení 320x240 bodů tj rozlišení které odpovídá VHS kazetě, tak by to pro zachycení mělo stačit.
    Zkoušel jsem nahrávat TV stanice, protože signál mám relativně kvalitní přes kabelovku, ale výsledek byl dost mizerný. Rozlišení by až tak nevadilo ale barvy podivně blikali. Zkusil jsem samozřejmě nahrát i kazetu - chudák VHS, nezaslouží si tak mizerný výsledek.
    To co mi výše navrhoval Pitomec se mně zdá zbytečný Mercedes pro účel který chci. Mám dojem že by stačila solidní TV karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tak si ještě do toho kup TV kartu a pak to společně s VIVO kartou stejně celý odstěhuješ do popelnice a koupíš toho Canopuse (kterej tě tak defacto vyjde ještě dráž)
    Mimochodem - u VHS není žádný rozlišení XXX krát YYY. Tos četl v Chipu od toho vymaštěnýho Palyzáka (bývalý šéfredaktor), ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    pokud máš v zachytávání praxi a víš co říkáš, tak bys mohl být trochu nad věcí a formulovat zde shovívavě - pro nás debily. Z tvých sarkastických odpovědí mám pocit že tva přezývka není přezývka, ale docela ti sedne jako pravé jméno.
    Nevím kde jsem četl o rozlišení VHS; rovněž si nepamatuji doslovnou formulaci. Je možné, že to bylo formulováno volněji jako quasi rozlišení, tedy z pohledu šíře frekvenčního obrazového pásma které je kazeta schopna zachytit. Možná je to o něco málo méně nebo více než jsem výše uvedl, to snad není podstata problému; nechápu proč by na VHSku neměla stačit TV karta; ta má tuším rozlišení plného PALu.
    Že bys sem hodil nějakou technickou argumentaci místo paušálního odmítání všeho kromě Canopuse.
    Třeba bych chápal argument že zachycení ve vyšším rozlišení zdroje s nižším rozlišením umožní jeho kvalitnější úpravu bez ztráty původní - i když omezené- obrazové informace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Proboha pochop, že VHSka je analogový záznam, takže žádný PC rozlišení nehrozí!!! A protože i PAL je analogový, tak ani zde neexistuje nic plnýho-neplnýho, ale pouze PAL. Jestli si pleteš takový základní věci, tak je pak jasný, že ani se záznamem do kompu moc neuspěješ (protože naivně věříš - zřejmě dle vyčtených 320x240=VHS - že nějaká srajda alá TV karta za litr zvládne totéž, co A/D převodník 6x dražší).

    A co se týká shovívavosti, tak tu samozřejmě beru (nemůže být každý hned génius), ale pokud si někdo nedá říct a neustále experimentuje s nesmyslama (ve stylu "zhmotnění tmy"), tak mu to s radostí napíšu na plnou hubu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    Na podstatu problému jsi neodpověděl.
    Nikdo ti tvou genialitu nebere.
    V životě nepochopím, že VHSka nemá rozlišení. V životě nepochopím, že analogový obrazový záznam na magnetickou pásku nemá rozlišení. Jinými slovy nemá omezenou šířku frekvenčního pásma. Hurá, budu na své VHSky zapisovat HDTV přenosy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Analogový záznam má v systému PAL vždy 625 řádků a horizontální rozlišení, což je počet jasových bodů/řádek. A toto horizontální rozlišení se odvíjí od šířky zaznamenaného pásma. Z toho je tedy naprosto zřejmé, že žádný převodník na světě (a ani jakákoliv digitalizační karta z analogu do digitálu) nikdy nemůže poznat ani omylem, jestli do něho přivádíš signál z VHSky nebo Betacamu nebo D1 a podle toho nějak upravovat PC rozlišení. Takže shrnuto - ať digitalizuješ cokoliv, tak vždycky jedině do 720x576 (samozřejmě se bavíme o home podmínkách) a nejlíp v DV formátu. Na toto jsem ti ostatně odpovídal 8.12. a ty přijdeš po pěti dnech s tím, že to zkoušíš přes nějaký VIVO pi*oviny... Takže co si o tom mám myslet...?

    A HDTV přenosy se týkají digitálního signálu, takže nuly a jedničky těžko zapíšeš na VHSku (jedině na D-VHS, která HDTV samozřejmě podporuje a je defacto právě pro HDTV určená).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    MilanM: hned se taky nemusíš naštvat! Fakt je kolik těch VHS chceš převést, jesli se nevyplatí, kdyby ti to někdo udělal. VHS (analog vůbec) opravdu nemají rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    do toho kup TV kartu a pak to společně s VIVO kartou
    Při této konstalaci ho konflikt zařízení nemine.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    mirekv: nejde o mé VHSky, stejně to asi nechám být (počkám na DVB-T nebo až klesnou ceny DVD rekordérů s hard diskem). jen mně zarazil agresivní mentorský přístup tady toho člověka-myslel jsem, že technici mají v sobě více noblesy. Beru argument, že když nemám čas prolouskat se celou diskuzí ve všech tématech - kde se tento základní problém možná řešil, tak tady nemusím tak otravovat se základními dotazy. Myslel jsme jenom že se možná najde více lidí co od převodu nechce více než já.
    Já nemluvím doslova o rozlišení; nazvěte si to jak chcete: šířka frekvenčního pásma, datový tok nebo cojávímco ještě. Přece mi nechcete namluvit že magnetický pásek VHSky je schopen vygenerovat neomezený datový tok (VHsky přece nemá rozlišení) stejné obrazové informace jakou vygeneruje datový tok DVD (a omezený-i když kvalitní).
    Jinými slovy: proč potřebuji na zachycení JAKOBY rozlišení 350x240 Mercedesa.
    ale jinak jestli vás to už nebaví tak toho nechme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    nazvěte si to jak chcete: šířka frekvenčního pásma, datový tok nebo cojávímco ještě.
    Ale to je zásadní chyba !! Bez přesného názvosloví se v tomto oboru nelze domluvit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    MilanM: klidně se zeptej, od toho to tu snad je, ne? O tom rozlišení v analogu toho tady bylo dost, tak zapátrej!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od MilanM
    mirekv: nejde o mé VHSky, stejně to asi nechám být (počkám na DVB-T nebo až klesnou ceny DVD rekordérů s hard diskem). jen mně zarazil agresivní mentorský přístup tady toho člověka-myslel jsem, že technici mají v sobě více noblesy. Beru argument, že když nemám čas prolouskat se celou diskuzí ve všech tématech - kde se tento základní problém možná řešil, tak tady nemusím tak otravovat se základními dotazy. Myslel jsme jenom že se možná najde více lidí co od převodu nechce více než já.
    Já nemluvím doslova o rozlišení; nazvěte si to jak chcete: šířka frekvenčního pásma, datový tok nebo cojávímco ještě. Přece mi nechcete namluvit že magnetický pásek VHSky je schopen vygenerovat neomezený datový tok (VHsky přece nemá rozlišení) stejné obrazové informace jakou vygeneruje datový tok DVD (a omezený-i když kvalitní).
    Jinými slovy: proč potřebuji na zachycení JAKOBY rozlišení 350x240 Mercedesa.
    ale jinak jestli vás to už nebaví tak toho nechme.
    Chlapče, chlapče... Já ti v prvním svým příspěvku odpovídal naprosto normálně, ale komu není rady, tomu není pomoci.

    A magnetický pásek VHSky nemůže nikdy generovat žádný datový tok - ty prostě mícháš dohromady dvě naprosto nesrovnatelný věci a ještě se cítíš uraženej, když ti někdo napíše, že seš pomýlenej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele MilanM
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    9

    Ivo Mašek: myslel jsem že když někomu s praxí řeknu že chci zachytit VHS že tím je všechno řečeno (navíc jsem uvedl že se jedná o filmy z TV, tedy ne nějaké vzácné rodninné záběry které bych chtěl vypiplat).
    Rovněž přijmu názor, že na tuto operaci potřebuji takové a makové zařízení ALE proto a proto.

    Uvedu příklad-z amatérské nebo poloprofesionální urovně: zvukaři vedou spory o tom jestli při masteringu zvuku který má být nahrán na CD (16 bitový záznam) je lepší ho převzorkovat nahoru (třeba 24 bit nebo 32 bit) a po úpravě vrátit na 16 bit, anebo to stačí celé dělat s originál 16 bitovým záznamem.

    V podobném duchu jsem mířil na problematiku videa. Je jasný že "moving picture" je o něčem jiném než zvuk. Beru argument: jo hochu, nevíme proč, ale praxe ukazuje že musíš mít to a to; když máš jenom tamto a ono - i když teoreticky by to mohlo stačit - nestačí to a výsledky jsou špatné.
    Howgh
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-11-2008, 14:48
  2. Prepis z NTSC
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-09-2008, 00:10
  3. Prepis videa
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 13:26
  4. DVD pro přepis VHS
    Od nalim63 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 22:17
  5. Prepis MD nahrávky do PC cez USB
    Od TWINGAC v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-09-2006, 09:40