add 37" nabo 40"
- já mám pevně danou vzdálenost k TV 1,8 - 2,3 m a na to se mně zdála 40" už moc, na ty tvé 3 m bych už volil 40" (samozřejmě pokud bude kvalitní signál). Další parametry (S-Video má z boku a S-Video lze připojit i na SCART, Ultra Clear či kontrast - rozdíl kontrastu 15k & 50k neodpovídá výši těch čísel a navíc je dynamický a já mám vesměs danamický kontrast v menu zakázaný ...) jsou dost subjektivní záležitost a mně fakt vadí jen co jsem psal výše. Navíc podsvětlení bývá u menších úhlopříček homogennější, netrpí fialověním při pohledu z boku a nemá potenciálně problematický ventilátor ... a pak si vyber
Na tvém místě bych nezavrhoval ani plasmu, já mám k TV připojený HTPC a občas na ní zapomenu www stránu, takže jsem volil LCD, jinak bych šel možná spíše do plasmy (ale každé řešení ma + i -).
Nebo jsou tu nové LED modely, ale s nimi nemám zkušenosti. Vlastně jediné v čem mám jasnoje nevrazit do té TV majlant, protože vývoj jde rychle kupředu a raději co 4 roky ji vyměnit, než kupovat 2x tak drahou na 8 let.
Aha, vtip, já si říkala, že je to nějaká blbost. No děkuji za upřsnění rozdílu mezi 37" a 40". Proberu to doma.
No a co ten satelitní příjmač HD, s tím mi nikdo neporadí. Prosím prosím. Co ten topfield viz můj příspěvek výše? Nemáte ho někdo? nebo jiný HD příjmač.
- na satelit je lepší se ptát ve vedlejší sekci nazvané DVB-S
- a obecně je lepší si nejdříve pročíst nejnovější příspěvky jestli tam není obdobný dotaz (určitě je) a ptát se pak už konkrétněji![]()
- ak ju už máš dlhšie, tak si ju kľudne nechaj, je to dobrá TV. Pokiaľ budeš chcieť niekedy v budúcnosti urobiť upgrade, tak tú TV dáš do spálne a kúpiš väčšiu. Pozorovacia vzdialenosť je otázka kvality vstupu, pri 37" je pri HD - 1,5-1,7 m, pri kvalitnom SD - 2-2,3 m. Neviem ale, aký kvalitný máš momentálne zdroj ( terestriál analóg, DVB-T, káblovka, satelit a pod.... ).
Zatím právě nemám TV a ani zdroj signálu. Jsem v novém bytě a chci si právě tv pořídit. Proto to ted řeším. Zatím koukám na zrnitý 3 programy na analogovou vnitřní anténu (co mi zbývá)
ted jsem se někde dočetla že Nova HD má mpeg4, a já nikde nemůžu najít, jestli to LE 37 A 656 přehrává?
neprehrava to,zabudovane v tv az u modelu 756(asi az od 40") a vyssi a 956 vse
ale jde vyresit externim set top boxem kterej to umi
jen tak pro info, ktere kanaly lze pri kvalitnim prijmu chytit na DVB-T v Praze (od 31.10.2008):
33k - Ústí nad Labem - veřejnoprávní multiplex 1
34k - Plzeň - veřejnoprávní multiplex 1
36k - Dresden - DVB-T z Německa
39k - Dresden - DVB-T z Německa
41k - Praha - multiplex 2 (Nova, Prima 1+2, Barrandov TV,...)
45k - Zagań - DVB-T z Polska (občas)
46k - Praha - multiplex 3 (Ocko, Z1, Public TV, Noe Tv,...)
48k - Plzeň – multiplex 2 (Nova, Prima 1+2, Barrandov TV,...)
57k - Frankfurt am Oder - DVB-T z Německa (občas)
58k - Ústí nad Labem - multiplex 2
64k - Praha - multiplex C (experiment Telefóniky O2 - CT1 a Nova v mpeg4, TV test)
tzn. ze v mpeg4 (v HD) lze prijimat v testovacim provozu CT1 a Novu, ovsem kdykoliv to muzou vypnout a nikdo nemuze nic namitat, poe to je prave jen testovaci provoz....
btw. ten seznam neni vytvoren mnou (nemam na to cas, podminky ani chut), ale uz bohuzel nemuzu najit zdroj, odkud je.... kazdopadne autorovi dekuji![]()
Naposledy upraveno uživatelem dv07: 07-11-2008 v 12:29
na pokusy bych to bral jinak si pockam
nebo ze by to slo poresit v pc? nejaka tv karta nebo je to mozna jedno jaka karta a jde jen o soft? to by bylo idealni..
ano je to tak