Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Změna DVB-T vysílání k 1.11. v Ostravě

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    9

    před tímto datem jsem chytal parádních 9 digitálních stanic (plasma Panasonic), od půlnoci přepnuli na kan.54 tuším a výsledek - 3 stanice zmizely zcela(Očko, Z1 a nějaký region), přestala fungovat funkce info a funkce EPG (vypsaný program stanic) a obraz se co chvíli lehce rozpixluje jako na vodě. Děs. Dá se s tím něco dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Je to mnohem horší. Hodně lidem zmizel (mě také) celý Multiplex 1. Do 31.10. příjem z Krašova na K34 naprosto bez problémů (kvalita i síla 100%). Nyní K34 MUX1 naprosto nic, MUX2 i MUX3 naprosto OK. V případě MUX1 je pravděpodobná příčina odhalena a popsána zde:
    http://www.digitalizace.info/view.ph...nku=2008110001
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    9

    Toho jsem se bál, že začali vysílat sr*čky. Vypadá to, jakoby nějaký mikroprocesor chvílemi nestíhal, asi nejhůř u sportovních přenosů, kvůli kterým tu placku mám. Nevím, zda to hodlají dát do pořádku, nebo skončíme u staré bedny s úhlopříčkou 55cm na které to asi bude fuck...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Ahoj, chtěl bych přispět do diskuze nad "povedeným" signálem v OV... Minulý pátek jsem v odpoledních hodinách ladil v Porubě a tam jsem MUX1 vůbec nenaladil... V Zábřehu stále pulsující ČT programy a chybějící info a to dokonce u všech stanic, tak zatím to nevypadá jako změna k lepšímu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele imaster
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    12

    Lokalita Ostrava-Petřkovice-Mux 3 (ocko, Z1 a public TV) jsem po té velké změně taky nechytal (LCD Panasonic TX 37 LZD 70F) Nakonec jsem anténu ( menší sito plzeň) natočil přímo na hladnov a mux 3 naladil.
    MUX 1-2 kvalita 100% síla signálu 9 z 10.
    MUX 3 kvalita 78 -89 % síla signálu 6 z 10.

    Jinak MUX 1, 2 vysílá výkonem 10 Kw, MUX 3 výkonem 2 Kw.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    9

    bohužel Ostrava Zábřeh MUX3 vůbec, MUX1 kvalita 7 z 10, síla 5 a EPG jen po následující pořad dopředu, MUX2 10 z 10. aspon zmizelo rozpixlování, ale pořád je to daleko za stavem na konci října...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    39

    42px80-32,39 ,10 z 10,38 polak je nejslabší,ale jede bez výpadků,5 síla 4 kvalita-28 vratimov- podobně,54-5 síla 8 kvalita,Havířov-2síta bez zesáků.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Opět to tady musím otevřít, nevím jak Vám, ale můj příjem v Zábřehu ČT programů je katastrofální. Nevím, jestli někdo z Vás se pokoušel tohle nějak oficiálně řešit, ale myslím si, že už je na čase... A to vůbec neřeším Očko a ostatní... Jediné co jede bez problémů je Nova a Prima...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Já jedu z Prahy a problém po přechodu je naprosto stejný. Nova a Prima jsou docela pěkné, ale ČT je teď děs a běs. Někdy je to jako když koukám přes zaprášený sklo. Ten šum je v klidu a za ním švenkuje rozplizlý obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    No u nás je to mnohem horší jsou dny kdy to nejde chytnout prostě vůbec a to před změnou to jelo celkem v pořádku a bez problémů. Zkoušel jsem hledat na netu, jestli se k tomu někod oficiálně vyjádřil, ale nic jsem nenašel. Já věřím, že nás nespokojených je celá řada a nechápu co s tím kdo udělal a nemá tendenci to dát do pořádku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Citace Původně odesláno od Palib Zobrazit příspěvek
    No u nás je to mnohem horší jsou dny kdy to nejde chytnout prostě vůbec a to před změnou to jelo celkem v pořádku a bez problémů. Zkoušel jsem hledat na netu, jestli se k tomu někod oficiálně vyjádřil, ale nic jsem nenašel. Já věřím, že nás nespokojených je celá řada a nechápu co s tím kdo udělal a nemá tendenci to dát do pořádku...
    Ono to taky může trochu souviset s přechodem na vyšší kanál. Dřív jste měli K39, nyní K54. Na tom vyšším kanálu má totiž většina komponentů rozvodu (kabely, rozbočovače, zásuvky, zesilovače...) větší útlum a taky anténa může mít na horním konci pásma menší zisk. Porovnával jsi sílu signálu před a po přechodu? Tím se jich ale nechci nijak zastávat. Pořád se prsej pokrytím, tak ať se staraj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    39

    Dnes v noci se 54 uklidnila natolik,že je v pohodě sledovatelná i po sloučení s 38 polákem,32,39 taky v poho,jen ať to vydrží.Co se stalo opravdu nevím,předtím skoky z max.na min.Sloučením zeslábla na nesledovanost jen 28 region,polák jede v pohodě.Havířov-šumb.-42PX80,2x síto bez zesáků.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od Lark Zobrazit příspěvek
    Ono to taky může trochu souviset s přechodem na vyšší kanál. Dřív jste měli K39, nyní K54. Na tom vyšším kanálu má totiž většina komponentů rozvodu (kabely, rozbočovače, zásuvky, zesilovače...) větší útlum a taky anténa může mít na horním konci pásma menší zisk. Porovnával jsi sílu signálu před a po přechodu? Tím se jich ale nechci nijak zastávat. Pořád se prsej pokrytím, tak ať se staraj.
    Máte asi pravdu, já jsem totiž naprostý laik, ale chápu, že někde musí být zakopaný pes, zvlášť když obě vysílací síť 1 a 2 vysílají z jednoho místa viz. http://www.digitalnitelevize.cz/info...t/ostrava.html
    Proto se ptám jak na to vyzrát?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    39

    No zatím to nechám,pokud se to neuklidní /54-skoky/,zapujčím colorku a vyzkouším,jinak budu muset hledat rušitele nebo vyzkoušet nový STB.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DVB-T 4:3 Očko v Ostravě
    Od nemakacenka v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-04-2011, 15:01
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2010, 17:52
  3. Jak je to při HD vysílání
    Od nosaty63 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 03:38
  4. DVB-T v Ostravě
    Od Sportovec v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-05-2005, 22:43
  5. Zmena ve vysilani vecernicku na CT1 - pulsnimky
    Od Tomik10 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-04-2004, 19:34