Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Druhý HD v PC pro editaci videosouborů

  1. #31
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Chainslaw: ty ještě žiješ?
    Primary master:
    1. systém winXP 10G
    2. systém winXP 10G záložní + data
    3. pracovní 100G
    Primary slave:
    1. DC++ 10G
    2. multimedia 70G
    Secundary master:
    výpalka Teac
    Secundary slave:
    šuplík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Hawkey
    StayMan: pisal som ti ze som kupil/otestoval tu uz nativne SATA Barakudu? Tak ta uz drzi vykon perfektne, zataz na procak minimalna, pozna aj NCQ (ale pruser je ze NCQ budu podporovat az tie rychlejsie radice -SATA 2), je to bez srandy takmer 2x rychlejsie (8 MB cache, vacsie modely maju mat 16 MB). Jediny pruser je ze k radicu mam nejake "zvlastne" ovladace, nechcu slapat ak sa priinstaluju z diskety pocas instalacie XPciek, proste mi instalator ohlasi chybu, ale ak uz XP bezia, tak ich ide doinstalovat bez problemov. No jo, radic za tisicku - planujem upgrade na 64bit v blizkej dobe, to uz ma SATA pod strechou, tak som nejako nevidel a nevidim vyznam vyklopit trikrat tolko za nejakeho Adapteca.
    To je v celku pravda, sam tu mam 80GB barracudu, ale je celkovo pomalsia (asi 20%) ako WD a veeeelmi hlucnaaaaa , ale co sa tyka toho kontinualneho zapisu/readu je to naozaj tak, nespadne tak hlboko ako ostatne NIE nativne SATA (disky iba s adapterom SATA ). Takisto mozem ppotvrdit problem s ovladacmi, ale u Maxtoru , ktory mi zhodil uplne jeden system, resp vedel spadnut az do stratenia !!! Vymenil som ho za SATA WD a pokoj

    PS: kup si INTEL (ked chces aj 64bit) a nie AMD. Ale asi idem porusit aj ja zasadu, tiez idem stavat ten 64bit AMD, moj prvy AMD , ale nastastie nie pre seba ), tak dam vediet...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    StayMan: kámoš si postavil AMD 64bit a super!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    hehe kamos si koupil a64 3000+ kterej ma pracovni frekvenci 1.8ghz a ma uplne stejny vysledky CPU benchmarku jako ja (XP2500+ 1.8GHz) testovano na sandre 2005
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Pitomec: Tak takhle měla znít první reakce na moje téma a bylo by mi hned jasno a ne mi dát ránu kladivem předvedením vymakané topologie systému, jehož obraz se mi ani celý nevešel na obrazovku a musel jsem si to prohlížet za pomoci obou posuvníků. Jsem rád, že jsem díky všem diskusním příspěvkům získal komplexnější náhled na strukturu PC pro práci s videosoubory.

    Chainslow: by mi mohl naznačit jak a kde se pro OS specifikuje odkaz na diskový oddíl pro swapovací soubor a v čem se objektivně/subjektivně projeví přínos.

    prog: obdobná otázka na konto odkládání "stránkovacího" souboru a jaká velikost se doporučuje při hodnotách RAM 256-512 MB.

    Po včerejším surfování jsem nasbíral další informace ohledně práce s DV.
    Je mi doporučováno dělat převážně v AVI-DV, což je ale žrout diskového prostoru a když komprimace tak do MPEGu přes Canopus Procoder nebo MainConcept MPEG Encoder. Ten první jsem ke stáhnutí nenašel, ten z Německa ano a práce s ním je velice jednoduchá, jen neumím využít všechny jeho parametrizace. Stejně mi bude nejspíš vyhovovat ta defaultová a na experimenty si netroufám. Jen by mne zajímalo, nakolik jsou výše uvedené kodéry sofistikovanější než ty vestavěné do Vegas5, Studio9, Ulead8 a ostatních polo-/celo- -profi střižen.

    V nějaké diskuzi jsem se dočetl základní poznatek, že když je signál z kamery nekvalitní, tak i když se bude grabovat a stříhat v DV-AVI, tak kvalitní DVD z něj nebude. Zato kdyby se signál z holywoodských profi kamer přepsal do DivX, tak se celovečerní film vejde na CD a s kvalitou budu spokojený.

    Pište všichni dál na původní i výše předestřená támata.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    V nějaké diskuzi jsem se dočetl základní poznatek, že když je signál z kamery nekvalitní, tak i když se bude grabovat a stříhat v DV-AVI, tak kvalitní DVD z něj nebude.


    To je snad naprosto logický úsek. Kopie nebo cokoliv nemůže být lepší než originál.Výsledek je vždy závislý na nejslabším článku jakéhokoliv řetězce jak obrazového, tak zvukového. ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Je tu občas Avatar uživatele Chainslaw
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    149

    mirekv:
    práve som ožil

    wendy:
    mám tu iba anglické ver. w2k, ale to je jedno. Takže:
    pravým klik ma my computer...properties...karta advanced...performance options... v oblasti virtual memory klikni na change. Tam máš jednotlivé logické disky a na každom môžeš udať velkosť: "paging file size for selected drive"

    A význam?

    ak je s rozumom stavané železo, tak na jeden disk ktorý používaš pri procesoch najmenej dáš swap. Ušetrí ti priestor na syst. disku (menšie zálohy), a ak je swap na prvej partícii fyz. disku, tak aj dosť šetríš čas prístupu k hlavy na swap. Skrátka šetríš systémový disk. Ak máš dostatok RAM, tak sa swap prakticky nevyužíva.
    Preto mám na jednom disku ako prvú jednu malú partíciu iba na swap.

    pozn: nezabudni to zmeniť vo všetkých systémoch a hodnotu velkosti (od-do) daj rovnakú.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    stay to je ovladac radica, nie disku, takze s tym diskom to nebude suvisiet, hoci ak po vymene za WD to ide, tak neviem neviem
    na okoli sa uz vyskytuje par Athlonov 64 a hlavne na nvidia nforce 3 su problemy minimalne, ten planujem aj ja, lebo polrocnu AGP grafaren za PCI Express menit nebudem
    dosku vyberiem medzi MSI - Asus - Gigabyte - Abit, ale mam pocit ze Abit sa dost pokazil...
    inak vcera som priRAIDoval druhu 200 GB barakudu a AAAAAAAAAAAAA
    total brutal orgazmus

    otazka do diskusie: urobim si na disku 2 GB particiu, presmerujem na nu swapak a potom, aby mi nezaclanala v zozname diskov, ju nastavim na hidden... budu k nej mat XPcka nadalej pristup? podla mna by ju mali mountnut, ale ... ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu občas Avatar uživatele Chainslaw
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    149

    Daj jej nejake morbidne pismeno dobre daleko (napr. S ) a nezaclana
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Hawkey to neviem ako si myslel, ale ovladac radica ti je nanic, ked tam nie je disk a navyse tam mas ovladace samotnych diskov a aj radica (Primary, Secondary jak PATA tak SATA a podrobne ked si prepnes spravcu na "zariadenia podla pripojenia")
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Boba: Poznámka o kvalitě signálu z kamery měla naznačit tu skutečnost, že kvalita výsledku zpracování videosouborů z komerčních DV kamer (po renderingu do formátu MPEG-2 a následném authoringu pro DVD médium)
    nedosáhne ani kvality přímého sledování nahrávky z DV kamery na TV.

    Tato v domácích podmínkách dosažitelná kvalita je značně vzdálená od kvality běžného DVD filmu. Vše je opravdu určeno kvalitou prvotního signálu a výskyt šumu, barevných vad a jiných fluktuací způsobí po zpracování i v kvalitních MPEG enkodérech znatelnou degradaci původního signálu. Z různě vyčtených článků a diskuzí jsem pochopil, že když mám běžnou DV kameru, tak nemohu dosáhnout "kvalitu DVD" jak se uvádí v reklamních tazích při propagaci SW pro zpracování videa až do úrovně vypálení na DVD médium.

    Každá z mých vět by mohla být námětem na hlubší diskuzi a nemíním, že by se nechaly tesat do kamene. Takto problematiku kvality videa z DV kamer chápu já a používám toho při argumentaci, když po mně někdo chce, abych mu z jeho nahrávky udělal DVD film. Nedosáhnu ani takové kvality jako má DVD-čko zakoupené na vietnamské tržnici.

    Technika se ale stále vyvíjí, programátoři nespí, takže jestli máte svůj oblíbený SW pro úpravu signálu (šumové a barevné filtry), tak to sem napište.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Víš, Wendy jednou jsem se setkal s reklamním sloganem "kopie lepší než originál" proto jsem možná reagoval nějak jinak. Když si stáhneš do počítače
    z kamery tak vidíš, kolik místa Ti to sežere na HDD,bohužel pokud se bude komprimovat do mpeg2, tak bys musel mít kompletní řetězec na úrovni, počínaje již Tebou zmiňovanou kamerou...
    Jestli se nepletu, tak myslím, že Pitomec by Ti mohl poradit.Určitě Ti nedoporučí vypalovat na DVD.Než přišly na svět aspoň dvd palírny, tak jsem si po sestříhání vše znovu ukládal zpět na pásek
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Boba: Naprostý souhlas s tvým pohledem na věc.

    Na kameře DV-in nemám (před 2-ma roky jsem byl nadšenej možností programovat přímo z kamery střih 8-mi úseků z DV-pásky do VCR
    S-VHS), i teď si kvůli dostupnosti k videosouborům myslím, že nejlépe je mít stažené i vytvořené věci na disku (viděl jsi 1TGB u Pitomce ?).

    Z hlediska dlouhodobého uložení je mDV kazeta asi nejvhodnější médium, takže někdy příště k nákupu kamery s DV-in určitě dojde.

    Už se na TV Freak objevilo téma - Nejvhodnější médium pro archivaci videosouborů ?
    A co takhle otázka: Zda se po 30-50 ti letech podívá moje dcera na vypálené DVD ze své svatby ? (Značky výrobců médií versus kvalita)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Wendy: viděl jsem 1Tb a připadám si jako chudý příbuzný .Co se týče kvality DVD mám velkou obavu.Na trhu se mají objevit TDK Dvd média, která mají prý být až 100x odolnější. Každopádně je vyzkouším. Musíme to brát tak, že jsme rukojmí výrobců.
    Vsadím se, že až se zaplatí výrobní linky výzkum, vývoj...,tak na nás zase s něčím vybafnou a budeme muset vše kopírovat na jiná média.Myslím si, že to budou nějaké karty s ohromující kapacitou nebo kartridge, kde se nic netočí, a co bude tak zadeklované, že to poškodíš leda kladivem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Karty uz su, 8GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Druhý televizor
    Od marklukes v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-01-2011, 15:14
  2. Rozdělení videosouboru
    Od Josef44 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-09-2010, 18:33
  3. Magio a druhy set top box
    Od pulec10200 v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 18:15
  4. Převod 2 zvukových stop v 1 videosouboru
    Od Bloody.Rabbit v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 14:48
  5. Jak na neznámé druhy písma?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 23:21