Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Prosím o radu - výběr LCD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Dobrý večer, snažím se vybrat nějakou pjeknou televizi.
    Chtěl bych jí na delší dobu, plánuji, že TV se "dožije" HDTV vysílání v Čechách, takže bych rád MPEG4 tunner.
    TV také často používám jako výstup z počítače - fotografie, filmy, atd... Takže bych rád, aby měla Full-HD a to i z počítače.
    A nakonec: největší možná šířka je 90cm - nerad bych kvůli TV vyboural obývák. Takže nejspíš jen 32" LCD.
    Budu moc rád, když mi navrhnete nějaké řešení. Sony tady ale přichází v úvahu, mám ověřeno na supportu Sony, že Bravia neumí Full-HD z PC.
    Pokud vám požadavky připadají divné, může být, ale myslím, že toto není třeba komentovat : )
    Díky předem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    no tahle 37" Sharpka je do 90 cm co jsem ted klikl http://www.alza.cz/37-lcd-tv-sharp-d95988.htm urcite by se nasly dalsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Neboj se větší úhlopříčky! Právě jsem koupil SAM LE46a956. Pracuji s ní jako s PC monitorem připojeným přez D-SUB, sedím metr před ní a nemám s tím problém. Analogové TV pořady sleduji z 2,5m a taky nemám problém, ale když si pustím přez PC fílm, tak si přisouvám křeslo blíž a to ještě nemám HDMI kabel. Až bude, tak tdo tý TV vlezu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od jkl.lcd Zobrazit příspěvek
    no tahle 37" Sharpka je do 90 cm co jsem ted klikl http://www.alza.cz/37-lcd-tv-sharp-d95988.htm urcite by se nasly dalsi.
    Ano, Sharpy mají tenké okraje, takže je fajn, že se vejdeme. I ostatní parametry by byly pěkné, ale já pasu (možná trochu až úchylně : ) ) po MPEG4 HDTV tuneru. Sony by byla úplně v pořádku (má Full-HD i HDTV), ale právě ořezává ten PC vstup. Zaslechl jsem, že snad ještě také Samsung začíná HDTV dávat do televizí, ale zatím jsem ho nenašel v 32". Všechny ostatní TV než Sharp, jsou ve 37" větší, než 90cm, proto těch 32".
    Vypadá to, že budu muset udělat kompromis: Full-HD PC vstup, nebo HDTV. Pokud byste věděli o nějakém přijímači, kde tohle všechno pohromadě, byl bych vděčen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od Cesťák_VB Zobrazit příspěvek
    Neboj se větší úhlopříčky! Právě jsem koupil SAM LE46a956. Pracuji s ní jako s PC monitorem připojeným přez D-SUB, sedím metr před ní a nemám s tím problém. Analogové TV pořady sleduji z 2,5m a taky nemám problém, ale když si pustím přez PC fílm, tak si přisouvám křeslo blíž a to ještě nemám HDMI kabel. Až bude, tak tdo tý TV vlezu.
    : ) Tak tomu říkám televize bez kompromisů : ) Úhlopříčky se nebojím, jen nějak nemůžu udělat revoluci v obýváku : ) Tleskám k volbě a přeju ten HDMI kabel pro ještě lepší zážitky : )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    197

    plch: máš info, kdy bude mpeg4? nebojíš se, že bude potřeba kartu? hledáš tedy model s CI slotem? Existuje to vůbec pro náš trh? Nebojíš se, že takto raný model, i kdyby existoval, si koleduje o problémy? Být tebou, tak na mpeg4 v tuto chvíli dlabu, riziko, že stejně budeš potřebovat externí receiver, je vysoké. Nehledě na možnosti PVR, více tunerů apod., které teď TV stejně spíš nemají a jenom by sis zúžil už tak nemožný výběr.

    No a dále - sony neumí 1920x1080 z PC? jako přes VGA vstup? já to neznám, mám samsunga (bez problému). A přes HDMI to ta Bravia taky neumí? To těžko, ne? Vem metr a běž do obchodu změřit normální dnešní nabídku a poptej se na ta rozlišení přes PC. Minimálně si ulehčíš život teď a nejspíš taky ušetříš tím, že nebudeš platit funkce, které by možná někdy možná mohly fungovat a dražší než teď budou v budoucnu jen těžko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    plch to se mýlíš jede mi PC přes HDMI naprosto perfektně s využitím PM 1:1
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Tak nevim... tady je vyjádření přímo od sony:

    ************************************************** *****
    Dekujeme za Vas e-mail.
    U novych televizoru BRAVIA neexistuje vyssi rozliseni nez 1280x1024(1360x768). Je to tak vymysleno -jako ochrana proti nahravani na Blu-ray disku.
    Zdroje, ktere vysilaji Full HD:
    Pozemni vysilani ve vysokem rozliseni,
    Blu-Ray prehravac,
    Playstation3

    Dekujeme
    S pratelskym pozdravem,
    Marina Ninova
    Call Centre SP
    Regionální zákaznické informacni středisko Sony

    Tel.: 296 335 650

    Oteviraci doba: Po. ? Pa., 8:00 až 18:00 hod.

    Navštivte: www.sony.cz
    support.cz@eu.sony.com
    ************************************************** **********

    To samé píše manuál, ze kterého jsem tu informaci poprvé vyčetl.
    jarda50: jseš si opravdu jist, že koukáš na fullHD?
    Naposledy upraveno uživatelem plch: 28-10-2008 v 14:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    ,ano já jedu z Sony VAIO NB který má BR a připojeno výstup HDMI to HDMI. Pokud přehrávám disk BR tak je to ok protože obě HDMI mají stejné DHCP protokoly, které se domluví. Pouze u druhé TV to nejde a tam se zobrazí nelze obsah přehrát v neautorizovaném prostředí. Ono je to to o tom, že ta TV nahlásí NB, že je zobrazovač. To jsou ty protokoly. Bohužel dělaly se testy s grafárnama s HDMI a ukázalo se, že drtivá většina výrobců buď neimplementuje DHCP a nebo jen některé části a pak to vypadá tak, že se ty zařízení nedohodnou a tudíš si neškrtneš a nebo jen v degradovaném PAlu.

    Ještě doplním na nových VIAO s BR aHDMI si už originál disk BRlegálně koupený nepřehraješ. Ale jeho kopii nebo vlastní vytvořený disk ano.
    Naposledy upraveno uživatelem jarda50: 28-10-2008 v 14:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Radoo
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1,304

    [QUOTE=jarda50;198405 Bohužel dělaly se testy s grafárnama s HDMI a ukázalo se, že drtivá většina výrobců buď neimplementuje DHCP a nebo jen některé části a pak to vypadá tak, že se ty zařízení nedohodnou a tudíš si neškrtneš a nebo jen v degradovaném PAlu.

    [/QUOTE]

    Čéče, nemám s grafikou problém a divil bych se, kdyby grafika s HDMI, která by nepřehrála z HDMI BR disk v plné kvalitě byla prodejná ! Kdy ty testy dělaly, v roce 2005 ?
    -The HDCP provides a robust, cost-effective and transparent method for transmitting and receiving digital entertainment similar to DVI/HDMI-compliant digital displays. HDCP encrypts the date transmitted between the DVI/HDMI connector on the graphics adapter and the display.
    -Both support the latest specifications of Blu-ray and HD DVD(High Definition DVD). It comes with the latest GPU and DDRIII superior processing performance in which users can easily enjoy the high-definition video of 1920x1080(1080p/i).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    já jen tvrdím co jsem četl a co jsem vyzkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Mno, asi budu muset vizi HDTV opustit - pokud teda nakonec nerozštípám obývací stěnu, aby se mi tam vešla 40" : )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Zahraju si na chytrýho, DHCP je dynamické přidělování adres v TCPIP sítích. Ochrana proti kopírování HD obsahu je HDCP...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    správně HDCP High-Bandwidth Digital Content Protection.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    30

    Takže nakonec jsem tedy přestal řešit HDTV (bohužel) a koupil FullHD 32LG7000 - myslím, že za 15500 i s dobírkou je to výborná TV : )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prosím o radu
    Od merlin523 v sekci Videokamery
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 19:04
  2. Prosím o radu
    Od Pugis v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 12:00
  3. Vyber LCD TV - prosim o radu
    Od Luki.R33 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-04-2009, 11:38
  4. prosim o radu...
    Od pesfan v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 15:20
  5. Prosim o radu
    Od pokryv v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 15:36