Vymaskování obrazu v obraze ve Vegas 5
Tohle už tu bylo! Vzpomněl jsem si na úplně stejný problém někoho před pár měsíci, kdy ve Vegas 4 uměl dělat přes masku obraz v obraze a ve Vegas 5 to najednou nezvládl. Mám tentýž problém a našel jsem si ten odkaz - jenže ouha - 9-) 9-) 9-) - radu kolegy "MOJE" jsem nepochopil. Našel jsem si to na straně 221 - 226 PDF manuálu a zase nic - vyrobil jsem si jednou v Photoshopu, jednou ve Vegas 5 media generatoru černobílou i černoprůhlednou masku - bílá/průhledná elipsa na černém pozadí, dal jsem to do nejvyššího videotracku, pod to 2 další videotracky, přepínal různě child/parent, způsob prolnutí od alpha přes multiply a podobně, v properties Media generatoru jsem přepínal alpha a Luminosity a dokázal jsem maximálně zprovoznit video v elipse a okolo černo. Jedno video ve druhém videu jsem nezvládl, přestože mám několik takových vyroběných DVD z Vegasu 4. Prosím, pomozte, vyčerpal jsem všechny způsoby před položením dotazu. Díky!
Jo, díky, tohle funguje. V tom manuálu je ale třeba ten vymaskovaný lyžař, takže určitě je šikovné umět prolínat 2 videa přes masku, která je synchronní s pohybem nějakého objektu prvním videu - klasicky promítání jednoho videa na stěnu domu druhého videa, výměna pozadí za objektem, ....
Cookie cutter ani nepotřebuje "Make compositing child", ale jak je to s "Maskou" a "Make compositing child" ve Vegas 5?
Dík!
Cookie cutter ani nepotřebuje "Make compositing child", ale jak je to s "Maskou" a "Make compositing child" ve Vegas 5?
Dík!
[quote=Tomáš X.]ale jak je to s "Maskou" a "Make compositing child" ve Vegas 5?
Dík![/quote]
Nijak zvlastne, postav si dva tracky a masku do vrchneho = tretieho, stlac ten child u toho druheho tracku a este nastav u prveho u compozicnej znacke (kde mas nastavene defaultne "source alpha" hned pri zazname (prava znacka)) akym sposobom sa maju tie videa vklucovat (je to v manuali dobre vysvetlene s tymi pismenkami "K") teda nastav napr. CUT, alebo CUSTOM a pohraj sa tam este s tvorivejsimi efektami kompozicie... Ale ako som povedal, ten CookieCutter je na to co potrebujes IDEALNY :-)
Dík![/quote]
Nijak zvlastne, postav si dva tracky a masku do vrchneho = tretieho, stlac ten child u toho druheho tracku a este nastav u prveho u compozicnej znacke (kde mas nastavene defaultne "source alpha" hned pri zazname (prava znacka)) akym sposobom sa maju tie videa vklucovat (je to v manuali dobre vysvetlene s tymi pismenkami "K") teda nastav napr. CUT, alebo CUSTOM a pohraj sa tam este s tvorivejsimi efektami kompozicie... Ale ako som povedal, ten CookieCutter je na to co potrebujes IDEALNY :-)
Zdá se mi to ? Nebo StayMan by €RikŁ€ vysvětluje čím dál tím lépe ? Super, je to přínosem pro všechny. :BB:
Já sem to nepochpil :-((( :-((( :-((( :-((( :-(((
ale to bude tím že Vegas je daleko :-D :-D :-D :-D
ale to bude tím že Vegas je daleko :-D :-D :-D :-D
1. track - maska (napr. ten oval s ciernym pozadim) a v tark liste este zapnes typ kompozicie (Cut...)
2. video - ktore sparujes s tou maskou pomocou toho child...
3. video - backround
:-)
2. video - ktore sparujes s tou maskou pomocou toho child...
3. video - backround
:-)
Díky moc! Vyzkouším. Riku, já vím, že ten první způsob je ideální, ale kdybych nepochopil k čemu je to "Make Compositing Child", tak by mi to štvalo, ať to někdy budu potřebovat nebo ne.
Zatím vedle toho jdu PDF manuálem a vypisuji si všechno, co neumím. Jsem po pár hodinách už na straně 120! A má to přes 300 :-((
No a pak budu vypisovat Rikovo návody z TV Freak a pak budu chytrej jak rádio. :-D
Zatím vedle toho jdu PDF manuálem a vypisuji si všechno, co neumím. Jsem po pár hodinách už na straně 120! A má to přes 300 :-((
No a pak budu vypisovat Rikovo návody z TV Freak a pak budu chytrej jak rádio. :-D