Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Kabel DVI-HDMI 15m: ruseni, rady ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Zdravím, prosím o radu.

    Situace: Snazim se vyresit a predelat výstup z PC ze stavajiciho S-Videa na DVI. (jsem donucen k low profile AGP grafice takze to bude trosku slozitejsi). Hlavni ale je, ze premyslim nad kabelem.

    Pripojeni bude k Plasme, takze asi HDMI. Problem je, ze je to dalka, a to 15m.

    U analogoveho signalu v takove vzdalenosti dochazi k utlumu (navic je to tazene s ostatnimi audio/napajecimi kabely). Nicmene momentalne takove spojeni funguje, a to celkem uspokojive.

    1) Je pravda, ze digitalni signal bude mit oproti analogovemu vyhodu v mensim utlumu (ruseni)? Preci jen to jsou 1/0. Myslim to tak, zda si mam delat nadeje, ze signal bude krasny i po 15m?

    2)15m HDMI-D-VI kabel jsem videl za 3-5k. To je hodne velka castka. Z levnejsich jsem kdesi zahledl za 1000. O tom uz by se dalo uvazovat, ale ptam se: nebude to nejaky zmetek, nad kterym potom budu litovat (http://sat-dvb-t.nej-ceny.cz/81630/k...zlaceny.html)? V alfe (http://www.alfacomp.cz/php/index.php...7O0CN000000017) je napriklad Kabel HDMI na DVI 19pin, 10m za 450, dale pak Kabel HDMI na HDMI 19pin, 5m za 250. To by vyslo take do tisicovky (+nejaka ta spojka), nicmene, ja opravdu nevim jaka je kvalita, a kolik vubec "má" stát aspon rozumne kvalitní kabel.. Napriklad, pokud plati ANO z bodu 1), tak by mozna stacil mene kvalitni kabel?

    3) Jeste by mozna byla moznost vest kabel napriklad z D-Subu a na konci rozdelit na jednotlive do Komponentního signálu (YPbPr) - nevím teda čím a zda takový kabel existuje, možná jo a je levnější než to HDMI?

    Predem dekuji za nazory
    Naposledy upraveno uživatelem jimmys: 23-10-2008 v 15:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    nikdo nic ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Kabel vem HDMI>>HDMI (http://www.softcom.cz/produkt/hdmi-k...m-15m/?flist=1) a na výstup grafiky dej redukci DVI>>HDMI (http://www.softcom.cz/produkt/redukc...vi-dm/?flist=1).

    A nezapomeň, že audio tam není, pokud to není grafika třeba ATI HD3650 nebo HD3850 (http://www.softcom.cz/produkt/ati-ra...i-agp/?flist=1 , http://www.softcom.cz/produkt/ati-ra...viagp/?flist=1)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    No...

    Neříkám, že by to nemohlo fungovat, ale takové kabely jsou asi určeny pro použití s extenderem, 15 m je dost a jakýsi nezanedbatelný útlum tam bude.

    to jimmys

    Že tam jdou jenom 0 a 1 nic neznamená, jsou namodulované na poměrně vysoké frekvenci, kvůli rychlosti datového přenosu a takové USB ti taky po pár metrech zdechne.
    Kabel proti záloze vypůjčit a vyzkoušet, jinak extender, ale připravit si prachy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    @pitomec: díky za tip, ceny tam mají rozumné, pobočku dokonce v Ově. zvuk mě netrápí ten vedu zvlášť...

    @Foolproof: Díky za upřesnění nul, já si myslel, že na tom něco nehraje. Tak hledám co je extender... Ceny jsem našel variabilní
    http://www.pcport.cz/?Mode=Sti&StiId=39012
    http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=863
    http://obchod.t-comp.cz/?Mode=Sti&StiId=39012
    http://www.softcom.cz/produkt/hdmi-p...eater/?flist=1

    Splní každý z nich svou funkcni? Pokud bych bral jako předpoklad to, že ten 15m kabel za 666 + repeater za 460 bude davat obraz jak vino tak ta cena furt vychazi dost pod 4k za značkový kabel...

    Ještě jsem našel na softcomu kabel "s ferrity" za 1500 (http://www.softcom.cz/produkt/clickt...y-15m/?flist=1) upřesní někdo, k čemu jsou dobré?
    Naposledy upraveno uživatelem jimmys: 25-10-2008 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Naprosto k ničemu, je to jenom na tahání peněz z lidí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ty ferity mají význam, když se ten kabel nachází v nějakém elektromagneticky agresivním prostředí, co já vím v elektrárně, monitor u mašiny s velkým proudovým odběrem..........
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Tak šťastně hlásím (kvuli rodinnemu sledování pohádek jsem PC obraz jen tak "čekl"), že obraz z 15m nejlevnějšího kabelu HDMI vypadá naprosto v pořádku... Zakoupený repeater zřejmě ani nebude potřeba..

    Naostro vyzkouším sledování filmů později, snad se nedočkám nějakého problikávání atp.. Každopádně pokud někdo další bude mít pochybnosti o délce kabelu, věřím, že moje reakce ho potěší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    jimmys: Zkoušel jsi i nějaké 1080p video? Řeším teď podobný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od SpEcTaToR Zobrazit příspěvek
    jimmys: Zkoušel jsi i nějaké 1080p video? Řeším teď podobný problém.
    Nezkoušel, žádné takové nemám 720p bezproblémů ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od jimmys Zobrazit příspěvek
    Tak šťastně hlásím (kvuli rodinnemu sledování pohádek jsem PC obraz jen tak "čekl"), že obraz z 15m nejlevnějšího kabelu HDMI vypadá naprosto v pořádku... Zakoupený repeater zřejmě ani nebude potřeba..

    Naostro vyzkouším sledování filmů později, snad se nedočkám nějakého problikávání atp.. Každopádně pokud někdo další bude mít pochybnosti o délce kabelu, věřím, že moje reakce ho potěší...
    Díky za tuhle informaci, opravdu potěšila. Taky řeším propojení s PC, bohužel bych potřeboval dokonce 20m kabel a chci přenášet 1080p i se zvukem. Ideální zpráva pro mě by byla, že PremiumCord za 800 Kč to dokáže... Zatím nemám nakoupeno, takže nemůžu otestovat nic.

    Jinak 1080p demo videa jsem našel např. tady: http://www.microsoft.com/windows/win...tshowcase.aspx
    Další HD videa na případné testování (Vuze HD Network): http://web.azureusplatform.com/conte...ketBrowse.html

    Nemáte už někdo propojeno HDMI na 20m?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    139

    Další velký dík ja taky uvžuji o propojeni pc ale bohužel taky 20m a beru i ten hd repeater ta investice mala za kvalitu stoji diky moc hned jdu objednat už neváham pak dam vědět jak sem dopadl tohle forum mi pomohlo zevším jak z super výběrem tv, tak stímhle díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    paja: Přečetl jsem co se dalo a na 20m už to asi opravdu zesílení chce. Problém nastává v 1080p. Resp. může nastat. Z levných řešení jsem kromě PremiumCord našel ještě Delock.

    PS: zajímavé odkazy (ale chtělo by to teď tu praktickou zkušenost s reálným hw...)
    http://gizmodo.com/tag/hdmi-cable-battlemodo/
    http://www.hdmi.org/installers/longcablelengths.aspx
    http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    139

    Ahoj jj máš recht a proto tu krabicku beru rikaj dosha az na 35 nebo 50 m kdyz to nepude na 20 tak se to hold vrati no co a je naka moznost tahnout ten zvuk abych mel 5,1 ci 7,1 a ne stereo z pc chu jit primo do domaciho kina
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    96

    Podle mých posledních info na dané téma bych se přikláněl k řešení 10m + repeater + 10m. Zvuk se pokusím vyzkoušet do konce týdne - přes ATI HD4850.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HDMI kábel
    Od rjozo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-11-2011, 20:47
  2. Xtreamer PRO - HDMI CEC (ovládanie/komunikácia cez HDMI kábel)
    Od RoStaSR v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2011, 14:26
  3. Kabel hdmi
    Od DIO v sekci DVB-C
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-03-2009, 20:21
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  5. HDMI kabel?
    Od divakus v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 12:23