Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: MKV -zlobí zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Čau kluci,
    možná mi vynadáte, že se to to už probíralo, ale nenašel jsem to, tak zakládám vlákno.
    Stahuji z Netu seriál v HDTV rozlišení 720p s českými titulky ve formátu srt. Obraz a zvuk je ve formátu mkv. Nainstaloval jsem CCCP a spokojeně shlédl 2 díly seriálu. Poté jsem zkusil instalovat do svých XP emulátor prostředí W VISTA a od té doby se mi předchází zvuk. Jako by to vynechávalo mezery, sype to dialogy hned za sebe. Obraz i titulky jsou OK, dělá to s titulky i bez. Zkusil jsem odinstalovat všechny přehrávače i kodeky, zkusil jsem i zformátovat disk a nainstalovat nové XP Profesional, instaloval jsem i vista kodek místo CCCP. Vždy po přeinstalaci to chvíli chodí a potom se to zase objeví.
    Mám notebock origoš HP pavillion CZ600 s americkými XP profesional s nastaveným českým prostředím a automatickými update. Dále mám stolní PC s českými XP home na kterým to jede perfektně.
    Zlobí mě to ve všech programech na přehrávání videa, jak ve WMP, tak MP clasik, tak program, který si instaluje CCCP kodek.
    V kodeku je miliony nastavení, kterým nerozumím, přesto jsem pozapínal a vrátil co se dalo a nic. Myslím, ale že tam problému nebudou, jelikož ve stolním PC to šlape normálně se základním nastvením, nemohu však vyloučit, že si tam nějaká aplikace nenainstalovala něco a čem nevím.
    Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    MKV není formát, ale kontejner, když to bude 720p, je to pravděpodobně komprimované x.264, otázka jak je zvuk. Jestli je zvuk VBR, mohou nastat problémy.
    Vyhoď veškeré saky paky co jsou tam nacpané, HaaliMediaSplitter kontejneru matroska rozumí a AC3Filter pro zvuk, ten umí všecko.MediaPlayerClassicHomeCinema umí dekodovat taky všecko, a to je veškeré vybavení, co je k tomu potřeba.
    V MPC vyzkoušet interní splitter, srovnat s Haali, AC3Filter dát do externích filtrů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Díky za rady, ale na toto jsem příliš velká lama.
    Všechny saky-paky jsem vyhodil a nainstaloval jen CCCP s kodeky, které obsahuje, Haali a AC3 tam jsou. Ovšem srovnat interní spliter s HAALI a dát AC3 do externích filtrů neumím. Prosím aspoň o nasměrování, jak na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Tak nevím.
    Vyhodil jsem vista kodek a nainstaloval znovu CCCP pouze z HALLI. Nešly spustit MKV, tak jsem odindstaloval a nainstaoval CCCP znovu bez playerů a nezaškrtnul jsem políčko: začlenit do WMP. Sice mě WMP nadává, že to neumí, ale pokaždé to přehraje a zatím se problém se zvukem neobjevil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    No a pokud nebudeš používat WMP, který dostane vyrážku, když mkv zahlédne a použiješ ten MPC, můžeš vyhodit i CCCP (což není nic než jakási verze FFDShow) a dal by se vyhodiz i Haali a když na to přijde i AC3Filter.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Pomoc!
    Už to zase nejde! Ale udělal jsem pokrok. Asi to nebude ve zvuku. Zdá se mi zpomalený obraz. Zvuk se nejdříve jakoby předchází, ale není zkomolený, a obraz je viditelně zpomalený. Po chvilce začne zvuk úplně vynechávat a prskat. Obraz si dle mého drží konstantní, zpomalenou, rychlost. Je to stejné při WMP i při MPC a všech ostatních přehrávačích. Spouští se mi HAALI, FFD shov audio a FFD shov video.
    Závada se objevila po shlédnutí cca několika mkv. Nic jsem neinstaloval, ani aktualizace. Poté co se chyba objevila začaly to dělat i soubory, které jsem předtím bez problému shlédl.
    A jak jsem psal o tom, že druhý PC to nedělá, tak to už není pravda. Dělají to oba. Desktop i notebock.
    Má představa je, že to dělá nějaký rozbalovací kodek na mkv, (HAALI?) kvůli kterému zlobí zvuk i obraz.
    Jsem z toho už zoufalý, navrhněte prosím jakékoliv řešení. Koupil jsem právě LCD TV a nemohu sledovat HD filmy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Můj lajcký odhad je, že nějaký film si přepne nějaký hlavní rozbalovací kodek a uloží jej jako výchozí. Ostatní filmy jsou potom dekodovány nevhodným kodekem a to způsobuje problémy. Já ale neumím ten "hlavní kodek" změnit. Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ten HP notebook se z toho nejspíš posral.

    Nevidím jediný důvod, proč ti v MPC jede FFDShow, které neumí DXVA akceleraci.
    V nastavení zakázat, aby šel MPCdekoder. Ale to jsem psal už výše a neposlechls, dobře ti tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    82

    Tak mezitím jsem pátral a nalezl toto: Pro nás lamy je to ideální návod: http://www.highdef.cz/menu/navody/x264/x264.php
    Na stolním PC to bezproblémů funguje, ovšem na notebocku ne, ačkoliv se to zdá lepší. Asi mám slabý stroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ano, díky takovým "návodům" jsou fora zahlceny dotazy.

    Jenom příklad. Pokud podle tohoto "návodu" zatrhneš Haali video renderer jako výstup, dopředu se zbavíš šancí na jakoukoliv DXVA akceleraci. Pokud se použije CCCP a něm zakáže H.264, neexistuje důvod, proč to instalovat, atd.......
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    208

    ja to zkousel v mkv2vob zvuk tak 30 sekund pozadu
    skusil sem prevest ve vsech nastaveni co to ma a ni

    pote sem vyzkousel gotsent vse nove verze
    to same zvuk opozdelej

    pote sem sel do tsmuxer kde sem nastavil aby se to prevedlo na 25 fps a zvuk je ted tak 2 sekundy pozadu
    tak uz nevim co stim (
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    208

    Citace Původně odesláno od harmon3k Zobrazit příspěvek
    ja to zkousel v mkv2vob zvuk tak 30 sekund pozadu
    skusil sem prevest ve vsech nastaveni co to ma a ni

    pote sem vyzkousel gotsent vse nove verze
    to same zvuk opozdelej

    pote sem sel do tsmuxer kde sem nastavil aby se to prevedlo na 25 fps a zvuk je ted tak 2 sekundy pozadu
    tak uz nevim co stim (
    prehravam to v ps3,xbox a tv a vsude to dela
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Panasonic DMR - EX 77 propojen s LG 47 LV4500 - nahrávání zlobí
    Od šárka_oldd v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 30-04-2012, 20:04
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 21-02-2012, 13:52
  3. APremiere 2 Pro zlobí
    Od dedeky v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-08-2011, 10:00
  4. prima na cdg zlobí
    Od etecka v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-06-2005, 22:40
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 07:46