Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Sony Vegas - chcem renderovať do MKV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    dobrý deň, chcem sa spýtať do čoho mám renderovať vo vegasi? Chcem renderovať do .avi (XviD), ale ten mi vyhodí chybu, a do .mkv formátu renderovať nemôžem
    chcel by som televízne vysielanie v mpeg2 zmenšiť do niečoho normálneho
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 308ll3p.jpg 
Zobrazení: 224 
Velikost: 84.3 KB 
ID: 3053  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Trochu ti uniká rozdíl mezi kontejnerem a způsobem komprese, to jsou 2 velmi rozdílné pojmy.
    Ale nic ti přece nebrání, abys na timeline vybral třeba minutu videa a vyrenderoval si vzorky odshora dolů v sortimentu, co Vegas nabízí a hned máš jasno.
    Kontejner AVI - mraky druhů komprese, místo xvid vyber divx (Vegas má vlastní), výsledek je stejný
    Atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    keď chcem xvid alebo divx, tak mi vypíše chybu pri otváraní kodeku
    takže mkv je len kontajner a kodek je x264/avi?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: avi.JPG 
Zobrazení: 151 
Velikost: 39.4 KB 
ID: 3055  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ano, pokud to uděláš v x.264 jako avi, předělat do MKV lze bez rekomprese.

    Osobně bych to dělal tak, (když tedy používáš Vegas), že bych to nechal v MPEG2 z toho Vegasu a snažil se výstup nastavit bez rekomprese a převedl až potom nějakým konvertorem.

    Na MPEG2 pro vystříhání reklam a pod. je určitě lepší WombleMPEGVideoWizard. Udělá to bez rekomprese, tedy zhoršení kvality vždy a dobře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    no ja by som to chcel dať do x264 priamo z vegasu, len tam ten kodek nemôžem dostať a keby som chcel z vegasu dať do mpeg2, tak by sa už zhoršila kvalita (mám tam aj nejaké fadey).
    môžeš poradiť nejaký program na konvert mpg>x.264>mkv?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ne, máš to popletené.

    Originál je MPEG2, toto umí Vegas po editaci renderovat bez rekomrese. Jak se toho dá dosáhnout je mimo rozsah tohoto příspěvku. Kvalita se tedy nezmění. Předělá jen ty fade.

    Do X.264 nebo h.264 (obje je AVC) lze i přímo ve Vegasu. Příklad je na obrázku.

    Potom stačí mít nainstalováno FFDShow, protože jiný H.264 VfW dekoder není a soubor AVI načíst do VirtualDubMod a uložit jako MKV, to je pouze změna kontejneru, nic se nemění.

    Lze i jinak, pouze muxer je MKVMerge načte se avi, vyleze MKV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    díky, stiahol som si ten x264vfw codec, ale keď som chcel renderovať tiež to vypísalo:
    An error occured while creating the media file....
    An error occured while opening a codec.

    Aha, zistil som že to robí audio kodek LAME, ale čím mám kódovať zvuk, keď MP3 môžem len slabú kvalitu?
    používam LAME ACM Codec 3.98, iný som nenašiel
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: lame.JPG 
Zobrazení: 149 
Velikost: 43.4 KB 
ID: 3059  
    Naposledy upraveno uživatelem MarekD: 06-10-2008 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Jsou 2 možnosti

    AAC

    MP3

    Jestli jede Lame pod Vegasem zpaměti neumím. Podle mě ano.
    Slabá nabídka pro MP3 je dána zřejmě tím, že máš nainstalovám Fraunhofer kodek současně s Windows, nainstaluje se pouze verze Advanced, plný rozsah má verze Pro.

    Na obrázku je ten špatný, ale já myslím, že ten Lame jede, to jej máš asi dodrbaný a to bude i ta hláška při pokusu do Xvid.
    Vegas má hlášky naprosto neidentifikovatelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    skúšal som rôzne verzia, ale Lame mi nejde...
    našiel som thread s rovnakým problémom:
    http://forum.videohelp.com/topic338013.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Tak si nainstaluj Fraunhofer, verzi Pro, ten Lame fakt ve Vegasu nefunguje.

    http://www.sosej.cz/Audio-A-Video/Ko...esional-V.html

    Zkoušel jsem nyní, toto jede, viz obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    moc díky, už mi to ide, stiahol som si fraunhofer pro, nastavil najvyššiu prioritu a už to renderuje
    mohol by si mi ešte poradiť vhodné nastavenie x264 encodera? pre videoklipy(z TV/mpeg2)... (aké pixel aspect ratio,field order, 1-pass/2-pass, nechať default nastavenie?)
    a ešte by som rád vedel, prečo sa to avi dáva do kontajneru mkv...(pretože používa kodek x264?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od MarekD Zobrazit příspěvek
    dobrý deň, chcem sa spýtať do čoho mám renderovať vo vegasi? Chcem renderovať do .avi (XviD), ale ten mi vyhodí chybu, a do .mkv formátu renderovať nemôžem
    chcel by som televízne vysielanie v mpeg2 zmenšiť do niečoho normálneho
    urob si DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od MarekD Zobrazit příspěvek
    moc díky, už mi to ide, stiahol som si fraunhofer pro, nastavil najvyššiu prioritu a už to renderuje
    mohol by si mi ešte poradiť vhodné nastavenie x264 encodera? pre videoklipy(z TV/mpeg2)... (aké pixel aspect ratio,field order, 1-pass/2-pass, nechať default nastavenie?)
    a ešte by som rád vedel, prečo sa to avi dáva do kontajneru mkv...(pretože používa kodek x264?)
    Žádné avi se do žádného mkv nedává - to je budˇa nebo. MPEG4 AVC je způsob komprimace, kterého lze dosáhnou pomocí i X.264 enkoderu a je úplně jedno z hlediska kvality, jestli je kontejner avi nebo mkv.
    Kontejner MKV má určité výhody a to zejména 2:
    Lze do něj namuxovat více streamů zvuku, titulky, kapitoly.
    Zvuky mohou pocházet z filmů, u kterých není fps shodné se základním videem, player to přesto dokáže hrát synchronně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od Foolproof Zobrazit příspěvek
    ...Zvuky mohou pocházet z filmů, u kterých není fps shodné se základním videem, player to přesto dokáže hrát synchronně.
    Ano, ale vacsinou len na PC. Rozne krabicky typu Popcorn, Tvix a podobne s maju niekedy zasadny problem so zvukom s rozdielnym fps nez obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Ano, ale vacsinou len na PC. Rozne krabicky typu Popcorn, Tvix a podobne s maju niekedy zasadny problem so zvukom s rozdielnym fps nez obraz.
    Bohužel to píšeš tak, jakoby to byla chyba matrosky. Už VirtualDub před 15 lety uměl (a umí dodnes) bez rekomprese upravit fps videa tak, aby to pasovalo na zvuk.
    To se poddá, první MPEG4 ASF playery taky drhly při GMC a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sony Vegas 9.0pro - nejde renderovat
    Od Suprak v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-05-2010, 09:30
  2. AVCHD do čeho renderovat
    Od Polik v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-08-2009, 21:12
  3. chcem sudkovat!!!
    Od cibula v sekci Videokamery
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2006, 21:45
  4. Vegas 5 - nejde rze dne na den renderovat
    Od salow v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-09-2005, 13:53
  5. Chcem konecne zacat v Linuxe.
    Od Machro v sekci Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2005, 13:12