Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: HuffYUV, iYUV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Bohuzelk tu neni skupina kam by presne tento dotaz smeroval, zkusim to tedy zde. Stahnul jsem si HuffYUV kodek, mam ale problem - cokoli v nem vytvorim tak nejede - na vytvorenem avi souboru slitne chybovou hlaskou jak WMP, tak powerDVD player, i Adobe Premiere. V cem je zakopany pes?
    Dale jsem patral na webu co misto nej muzu pouzit, nedopatral jsem se jestli intelackej iYUV je ztratovy nebo ne........jedine co vim ze vysledny soubor je s HuffYUV 3x mensi.......

    Jantar
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    cize zleti to pri PREHRAVANI?
    a VirtualDubom si to video mozes pozriet?
    pri prehravani mi nepada ale zato ak zabudnes nastavit aby mu program posielal 24bit data tak spadne, 32bit nevie zozrat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    sleti pri tom prehravani. Sleti i virtualdub.
    Ale nejnovejsi verze IMHO umi i 32 bit, ale stejne tam leze 24bit.
    Dnes overeno u kolegy, taky mu to pada
    Budu muset napsat autorovi, nic jineho mi asi nezbyva
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    80

    Skus v nastavení kodeku u RGB compression method změnit z Predict gradient (best) na <-- Convert to YUY2. Me to pomohlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od Dolphyy
    Skus v nastavení kodeku u RGB compression method změnit z Predict gradient (best) na <-- Convert to YUY2. Me to pomohlo
    Zkusil jsem,
    a pomohlo. Bohuzel nejsem v tomhle honenej, takze nevim co to vlastne nastavuju. Ja HuffYUV potrebuju k tomu, abych cokoli prevedl do bezeztratoveho AVI a potom video dal upravoval v adobe premiere.
    BTW: velikost vysledneho testovaciho klipu se standartne nastavenym kodekem (tedy nefunkcne) je 19MB, pro prenastaveni na Convert to YUY2 je veliky 35MB. Pri pouziti starsiho a bezproblemoveho 2.1.1. je velikost 54MB.

    Jaka je rada, zustat u stareho nebo pouzit novy s nastavenim Convert to YUY2 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    To je trochu zvlastne, pretoze v YUY2 by mala byt lepsia kompresibilita ako v RGB (RGB - 16mil. farieb, YUY2 asi 5 mil. - menej informacii = mensi subor).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    Este poznamka, pokial mas vychodiskovy signal RGB tak s ohladom na vyssie uvedeny fakt nemozno uz nazvat huffmana v YUY2 colorspace bezstratovym, kedze ti zredukuje pocet existujucich odtienov na asi tretinu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    S poslední verzí HuffYUV a padánim při přehrávání mam stejný zkušenosti na několika různych počítačích. Vrátil sem se ke starší 2.1.1, s tou nejsou problémy.
    Hawkey> Já mam takovej doejm, že z TV karty leze tak jako tak YUY2 signál, takže je zbytečný používat jiný kódování barev. Nebo se mýlim? Taky je ntuný rozlišovat počet bitů u RGB, může to bejt 16, 24 nebo 32.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    vlada ale problem je ze z TV karty sa to nejako priamo neprenasa na kodek, este sa s tym urobi uprava jasu/gamy/kontrastu atd. a to tazko povedat v akom rozsahu sa to pohybuje a ci sa to neprerata do ineho farebneho priestoru, az potom sa tym krmi kodek
    idealne by bolo mat na vstupe upraveny RGB signal a ten uz napchat hoci do toho yuv kodovania
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Někde tady na fóru už proběhlo, že novější Huffyuv spolehlivě zatuhne VD.
    Takže lépe se opravdu vrátit ke starší verzi.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Render Huffyuv SD ve Vegasu
    Od aleycon v sekci Editace videa
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 10:25
  2. Virtualdub - nahrávání do Huffyuv
    Od wqcr v sekci DV/HDV
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 21:48
  3. Jak dostat Huffyuv do Win Vista?
    Od 1hroch v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 19:33
  4. Huffyuv a premiere pro 2
    Od DaveTuning v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-04-2007, 11:43
  5. Alternativa k HUFFYUV?
    Od Wlk v sekci Editace videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-07-2004, 18:19