Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: WinFast TV2000 XP Expert - vyreseni problemu?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    2

    Zdravim, dlouho sem zde nebyl a jednoho casu se hodne diskutovalo o problemu se zvukem u tehle karty. Reseni zde bylo ale hardwarove v podobe vymeny kondiku. Diskutovalo se i softwarovem reseni pomoci ovladacu, tak by me zajimalo zda uz takove ovladace nevysly, ktere by resily tlumeny zvuk.
    Dik DAn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    o řešení nekvalitního zvuku na starších Expertech pomocí ovladačů jsem neslyšel a myslím, že se to ani doftwarově udělat nedá... chyba byla v návrhu zesilovače na kartě, což je hardwarová záležitost. já osobně jsem si nechal ty kondenzátory vyměnit za jiné a karta má zuper zvuk
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    To se softwarově udělat nedá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Kondíky jsem odloupnul a je to supr!
    3 kolegové mě následovali (jeden s DV2000 modelem také!) a nelitujou!
    Zvuk je brilantní, ostrý!

    Narostl trošičku šum, ale to je problém jednak v laogového vysílání, někdy dokonce v nahrávkách i profi...(např. Film o filmu-Tmavomodrý svět-no hrůza...) a jednak je to snadno řešitelné stažením výšek na mixeru zvukovky! Ale kde nic není nic ani korektorem výšek nenahoníš!

    Vyšla sice revize B s opravenou hodnotou kondíkú, ale moc se nevycajchnovali! Asi se bojí, že šum ve vysílání, který normálně jen z repro na TV neslyší (tedy leckdo, já jo, asi je to tím, že jsem zvukař kapely i různých veřejných akcí), by byl na ně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Kondíky jsem odloupnul a je to supr!
    Proč si to neodsek majzlíkem ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    na starém fóru se problém Výměna kondenzátorů vs. jejich prosté odstranění řešil a někteří lidi, co ty kondenzátory jenom odstranili a nenahradili, si stěžovali na výrazný nárůst šumu. Edo, ty kapacity v zesilovači asi nejsou jenom tak ze srandy . Já osobně jsem se zvukem z mé karty spokojený a s korekcemi zvuku na ZK nemusím vůbec hýbat. z mého pohledu pouhé odstranění těch kapacit vřele [color=red]NEDOPORUČUJU[/color]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ODSakEda: ty seš elektronik jako hrom!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    TV vysílání jede prakticky max do 10 000Hz, takže něco kapacity bych tam taky nechal. Měl sem todle u Avera, ten šum - jde spíš o spatně udělanou digitalizaci ...
    A nebo tu zápornou zpětnou vazbu bych řešil složením RC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    v ostravě by se řeklo Eletronik jak cyp
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    Třeba bez těch koďanů přibydou harmonický do 100kHz )
    Jako malej jsem taky experimentoval s jednostupňovým zesilovačem bez zpětné vazby (hehe a taky bez nastaveného pracovního bodu, ale zase ta telefonní vložka zatím hrála )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Bere to veškeré kmitočty (rušení z PC) ...
    jednostupňovým zesilovačem bez zpětné vazby
    Takže skoro digitální
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    Jo, já byl vlastně průkopník - v té době ještě nebyl ani ZX81 jakožto výkřik výpočetní techniky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    na škole jsme měli jeden zásadní problém. vlastně dva: když jsme měli udělat zesilovač, tak se nám to pokaždý rozkmitalo a naopak, oscilátory nám pravidelně zesilovaly
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. winfast TV2000 xp expert + Vista 64 bit
    Od pajka1 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 21:09
  2. Winfast TV2000 XP Expert problém
    Od Hunmarv v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-07-2007, 16:51
  3. WinFast TV2000 Expert - TELETEXT
    Od DSI v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-10-2004, 09:35
  4. WinFast TV2000 XP Expert... dva problémky...
    Od mark-q v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-08-2004, 19:44
  5. Problemy s WinFast TV2000 XP Expert
    Od mraweneczek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2004, 20:13