Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: AverMedia AVer TV DVB-T Super 007, TV tuner, PCI nejde naladit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    Ahoj, jsem uživatel začátečník a koupil jsem si tento TV tuner (AverMedia AVer TV DVB-T Super 007, TV tuner, PCI). Mám ale veliký problém, protože nemůžu naladit žádný program a to ani rádio!! ( Koupil jsem si kvůli tomu pokojovou anténu s výkonem 36 DB a protože bydlím v Praze kousek od žižkovské věže, tak nemyslím, že by tady byl problém s příjmem digitálního signálu... Můžu dostat nějaký typ kde bych mohl dělat chybu? Kartu jsem dal do počítače, zapojil anténu, nainstaloval software, dal vyhledávat programy a..... nic to nenašelo. Zkusil jsem hejbnout s anténou, hledat programy...hodinové hledání a...nic (. Zkusil jsem vyhledat i rádia a zase nic!!! Stejně tak mi to zatím nereaguje na dálkový ovladač. Nevíte v čem by mohl být pes zakopán? Děkuji moc za odpověď...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Podle toho, co píšeš zde:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=17912
    to není problém software. Problém bych viděl v konfiguraci PC. Pokud je software náročný a dovede shodit počítač, pak je buď vada v hardwaru (zdroj ?, slabé napájení ?, ....), nebo se to v okamžiku zapnutí "popere" s jiným softwarem (konflikt)
    Ten software je dle mnoha ostatních uživatelů v pořádku a normálně šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mrkni sem:
    www.tv-cards.com/apps.php
    Tam jsou alternativní ovladače (upozorňuji, že na dost modelů tunerů neexisteje alternativa!), ovšem čeká tě spousta hodin laborování s nejistým výsledkem.
    Já osobně bych začal reinstalací OS, instalací toho základního (grafika, zvukovka), zpočátku žádné individuelní kodeky a vůbec už ne codec-packy, a nainstaloval bych tv tuner + jeho software.
    Veškeré pokusy se musí dělat na čistý systém, kde po předešlé instalaci není ani památky v registrech.
    Na stránkách Agen, kam jsi zřejmě také dával dotaz, píší, že by bylo vhodné od výrobce stahnout aktualizovaný ovladač. Po reinstalu OS zkus nejdříve natáhnout aktualizovaný ovladač (může opravovat některé chyby)
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 07-11-2008 v 14:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    3

    Ahoj....tak už jsem problém vyřešil. Nechápu v čem byl problém, ale evidetně právě v tom, že jsem si stáhl nejaktuálnější software ze stránek AVEru. Ten půodní jsem zkusil, ale kvůli špatný anténě jsem ho odinstaloval a nainstaloval ten nejnovější. Když už jsem koupil kompatibilní anténu, tak začal ten problém s pády, ale pořád jsem používal ten novejší software ze stránek. Nechápu jakto, že se mi todle dělo, ale po několika pokusech o vyřešení problému jsem odinstaloval software a nainstaloval znovu ten původní z CD, AVEr TV 6 a světe div se....funguje to. Neptejte se mě na to proč, ani proč to předtim nešlo. Hlavní pro mě je, že to teď už funguje a to 100%. Teď už mi zbývá jen zjistit, proč nefunguje dálkový ovládání, ale to už je detail, bez kterýho se obejdu )

    Děkuju moc Ivovi a přeju všem pěkný den...třeba to někomu taky pomůže.

    Matouš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Panove, vyskytl se u me stejny problem jako u kolegy vyse - ovsem s originalnimi ovladaci z cd. (Nove z webu vyzkouseny taky). Naladene kanaly mizi podle chuti (respektive nemizi, ale ukazuji nulovou kvalitu signalu) - po vymazani nejdou znovu naladit. (zatim jsem vypozoroval, ze to je po zapnuti tv dalkovym ovladacem). Po několika odinstalacich a reinstalacich (asi tak sedmi) se to rozchodilo ale vydrzelo to dva dny. Prave ted mam cerstve naistalovane Visty Ultimate 32bit (pouze full win update) a telka opet nechodi. Procesor je E7400, deska MSI p35 Neo2, takze problem s vykonem by snad byt nemel. Nemate nekdo nejakou ideu? Patral jsem po netu, ale zatim bez uspechu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    Zdravím.

    Já mám W7 x86. Naše kabelová televize posílá kupodivu DVB-T. V AVerTV: 6.0.18 naladím všechny deklarované kanály (12 kanálů). Pokud ovšem použiju media center tak naladím pouze 9 kanálů.
    Nevím jak donutit naladit zbývající kanály.

    Uvítám jakékoliv nápady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    3

    Možná se mi stalo něco podobného. Mám UPC analog, chtěl jsem ho chytit na AVERtv Duo Hybrid PCI-E II (A188), nedaří se. Ale našel jsem tam nějaké digitální programy, nejdřív TV Public, Z1 a ještě něco, teď i Novu, Primu a nějaké ty jejich filmové kanály. Ale pořád nemůžu najít ČT 1, ČT 2. Občas se mi stane, třeba po startu počítače, že ty kanály mají najednou 0 % signál. Ale třeba za 2,3 minuty to naskočí tak na 60 % a to už vydrží.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od rrajnoha Zobrazit příspěvek
    Zdravím.

    Já mám W7 x86. Naše kabelová televize posílá kupodivu DVB-T. V AVerTV: 6.0.18 naladím všechny deklarované kanály (12 kanálů). Pokud ovšem použiju media center tak naladím pouze 9 kanálů.
    Nevím jak donutit naladit zbývající kanály.

    Uvítám jakékoliv nápady.
    Jakou máš kabelovku? A kde bydlíš? Já mám UPC, bydlím Praha 5 (Stodůlky). Prý UPC má nějaké zkušební vysílání DVB-T přes kabely, později bude prý celoplošně. Tak nevím, jestli to, že nemůžu chytit ČT 1, ČT 2, ČT 24, atd. je důsledek toho, že to zatím nevysílají, nebo je to důsledek nějakého problému té karty. --> Jaké programy můžeš chytít ty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od Muskwa Zobrazit příspěvek
    Jakou máš kabelovku? A kde bydlíš? Já mám UPC, bydlím Praha 5 (Stodůlky). Prý UPC má nějaké zkušební vysílání DVB-T přes kabely, později bude prý celoplošně. Tak nevím, jestli to, že nemůžu chytit ČT 1, ČT 2, ČT 24, atd. je důsledek toho, že to zatím nevysílají, nebo je to důsledek nějakého problému té karty. --> Jaké programy můžeš chytít ty?
    Bydlím v Napajedlích (u Zlína). Zde město zřídilo kabelovou televizi. Poskytovatele přesně neznám, ale UPC to asi nebude. Kromě analogu nyní pouští i DVB-T. Viz http://www.ntvcable.cz/ntv/news.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-05-2014, 18:37
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 13:08
  3. Pls help. Nejde mi naladit čt, nova..
    Od foorty v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-04-2006, 19:46
  4. AVerMedia AverTV Go 007 nejde naladit.
    Od VirkoF v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2004, 21:04
  5. AverMedia Aver DVD EZMaker
    Od ivan v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-04-2004, 21:19