Finální funkční návod dole zde v tomto threadu (datum po 12.duben.2004, 20:34) !!!
(tento příspěvek již zastaralý!)
Snažím se zde rozjet SOLIDNÍ diskuzi na toto velmi často otvírané téma, které považuji za docela užitečné. Doufám, že tímto skončí nebo alespoň omezí neustálé vyptávání dokola) Odkazujte tedy na tento thread!
Prosím pouze k věci !!! \/
Tak a teď konečně něco konkrétníhoAčkoliv jsem projel už dost příspěvků, nezdá se mi že by někde byla 100procentní odpověď na otázku jak si pohrát s titulkama na DVDčku. Problém je tedy takový: máme DVD bez čs titulků (př. The Wall). ČS titlky lze sehnat ve formátu SUB (MicroDVD) nebo SRT např. na www.subtitles.cz pro účely DivX. Jak je ale dostat do DVD struktury? Ještě přesně nevím
ale chystám se testovat tento postup:
1) z DVD ripnutého na HDD vybereme VOBy hlavního filmu (př. VTS_04_01.VOB až VTS_04_06.VOB) a pomocí VOBmerge utility je spojíme do 1 VOBu.
2) v programu DVDlabPRO (zatím jen v Beta verzi) vytvoříme jednoduchou strukturu DVD bez menu - pouze 1 film. Jako zdroj použijeme námi vytvořený 1 velký VOB. DVDlabPRO umožňuje pracovat s titulky - ve vlastnostech filmu by tedy měly být vidět titulky originální. Ty nahradíme našimi SRT titulky (jak, to každej pochopí, je to tam docelal intuitivní).
3) dáme vygenerovat (compile) projekt a vzniklé VOBy přepíšeme zpět místo těch původních.
4) předpokládam, že nahrazený titulky budou fungovat (ačkoliv samozřejmě v MENU bude odkaz např. na pův. francouzské, ale spustí se české)
Tak to je celý, nevim jestli to bude fungovat, tohle mě napadlo s nedávnym příchodem DVDlabuPRO (asi nejlepší authoring soft)
Jsou i možnosti s IFOeditem, ale o tom se rozepisovat nebudu. Zdá se, že se tam vyskytují často chybky.