Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Automaticke zapnuti Plasmy pres SCART (UPC)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele maldaclan
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    4

    Zdravim,
    moje stara televize se automaticky zapinala kdyz sem zapnul setupbox.
    Ted sem vymenil za Panasonic TH-37PX8E (mam propojeno tim stejnym scart kabelem) a automaticky se nezapne.Automaticke zapinani sem vyzkousel jak na scart 1 i 2 a nic Neresil uz nekdo stejny problem? PLEASE HELP
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    No to by me taky zajimalo ...... taky mi DVD ani SATprijimac nereaguje pres SCART ......
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Mě se sat i dvd aut.přepne alespoň na požadovaný AV vstup, kdežto třeba PS3 se na svůj AV vstup HDMI samo nepřepne vůbec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od maldaclan Zobrazit příspěvek
    Zdravim,
    moje stara televize se automaticky zapinala kdyz sem zapnul setupbox.
    Ted sem vymenil za Panasonic TH-37PX8E (mam propojeno tim stejnym scart kabelem) a automaticky se nezapne.Automaticke zapinani sem vyzkousel jak na scart 1 i 2 a nic Neresil uz nekdo stejny problem? PLEASE HELP
    Mam presne ten isty Panasonic TH-37PX8E a zapina sa mi automaticky aj Openbox a aj DVD. Vsetko je prepojene cez SCART. Vyskusaj este tovarenske nastavenie, mozno to pomoze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    71

    Rodice maji doma DVD prehravac pres HDMI a stb od satelitu pres SCART a sam se chyta jen ten SCART, hdmi ani tuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele maldaclan
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    4

    to Man5on: vstupy mi to pak taky prepina kdyz mam zaplou televizi a zapinam jednotiliva zapojena zarizeni.
    Ja ale chci aby mi to zaplo telku kdyz zapnu UPC setupbox. JESTE ZKUSIM TOVARNI NASTAVENI
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od maldaclan Zobrazit příspěvek
    to Man5on: vstupy mi to pak taky prepina kdyz mam zaplou televizi a zapinam jednotiliva zapojena zarizeni.
    Ja ale chci aby mi to zaplo telku kdyz zapnu UPC setupbox. JESTE ZKUSIM TOVARNI NASTAVENI
    Tak to som zvedavy ako sa ti to podari. Poviem pravdu, ze take daco som este nevidel. Jedine, ze by si mal kompatibilne zariadenie od Panasonic a prepojene cez VIERA link.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    U SCARTU je problém kabel, není tam podle mě zapojený patřičný pin, teď nevím který, tuším, že 18_ctka. Zkuste kabel vyměnit, ty přes které by to mělo fungovat jsou "více" tlustší. Osobně mám ověřeno, že různé typy TV normálně chodí. Panasonic, Samsung a další.

    U HDMI nic neprobudíte i kdyby jste se rozkrájeli, páč v kabelu mezi přístrojem a TV není nic, žádný signál, který by to probuzení, či přepnutí provedl.

    Nemluvím zde o různých systémech různých značek, jako je např. Anynet a další, kde zařízení stejné značky by se "mohla" společně zapnout, ale tam to je řešené jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    aliens: ja toto resil doma, me i nasemu detovi se to dela automaticky, ja myslel, ze je to vlastnosti televizoru, oba mame Thomson, zene na loznicove male Philips a dceri na Tesle to nejde. Pokud by to bylo kabelem, jak poznam v krame, ze to ma obsazene vsechny piny tak, jak to ma byt? Sice o nic nejde, ale je pohodlnejsi vsechno obsluhovat podle situace jen ovladacem od set-top boxu nebo DVDckem. Nasel jsem tento odkaz: http://www.euroshop.cz/products/nintaus/scart1.htm
    Porozumel jsem spravne, ze by to mel byt pin 8? Diky za radu.
    Naposledy upraveno uživatelem marek62: 11-09-2008 v 09:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od marek62 Zobrazit příspěvek
    aliens: ja toto resil doma, me i nasemu detovi se to dela automaticky, ja myslel, ze je to vlastnosti televizoru, oba mame Thomson, zene na loznicove male Philips a dceri na Tesle to nejde. Pokud by to bylo kabelem, jak poznam v krame, ze to ma obsazene vsechny piny tak, jak to ma byt? Sice o nic nejde, ale je pohodlnejsi vsechno obsluhovat podle situace jen ovladacem od set-top boxu nebo DVDckem. Nasel jsem tento odkaz: http://www.euroshop.cz/products/nintaus/scart1.htm
    Porozumel jsem spravne, ze by to mel byt pin 8? Diky za radu.
    Pravdu máš příteli, je to osmička.
    Taky je to taky popsané http://goro.czweb.org/electronics_scart.php

    Fungovat by to mělo tak, že pokud aktivuješ settopbox, tak

    za a: jestli je TV ve Standby módu, měla by se automaticky zapnout do AV, kde vysílá ten STB.
    za b: když čučíš na TV z anténího vstupu, nebo já nevím na video na druhém scartu a zapneš STB, tak se zase přepne TV do AV vstupu, který ten signál vydal. To je ta teorie. V praxi vím, že to chodí, to je jasný.

    Kabel bývá většinou o něco dražší a taky od těch lepších výrobců má na obalu schéma zapojení, taky je tlustší než normálně. No v Hypernově to asi bude jen tak hozené v regále, ale podle tloušťky by se to dalo koupit. Třebas tady je to napříkald jasné: http://www.elektro-partner.cz/scart-...bel150/obchod/, ale tady máš zase ten co nechodí http://www.datapoint.cz/kabel-scartm-scartm-2m//dp/ a v tom je právě ten rozdíl.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 11-09-2008 v 09:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    aliens: diky za vysvetleni, asi jsem na svych holcickach doma z neznalosti setril. Myslel jsem, ze je scart jako scart a musi splnovat nejaky univerzalni normy. Jak jsem starej, tak jsem blbej
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    U HDMI nic neprobudíte i kdyby jste se rozkrájeli, páč v kabelu mezi přístrojem a TV není nic, žádný signál, který by to probuzení, či přepnutí provedl.
    Samozrejme, toto tvrdenie je nezmysel.
    HDMI pouziva specialny signal CEC na ovladanie zariadeni (zap/vyp, prepnutie a/v vstupov atd.), ktory je vedeny samostatnym dratom a je na HDMI konektore na pine 13. Zapojenie tohto pinu na kabli je POVINNE. Problem je len v tom, ze implementacia riadiaceho protokolu v zariadeniach je VOLITELNA, a teda nie vsetci to pouzivaju.

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    Nemluvím zde o různých systémech různých značek, jako je např. Anynet a další, kde zařízení stejné značky by se "mohla" společně zapnout, ale tam to je řešené jinak.
    Zas dalsi nezmysel...
    CEC pouziva AV Link protokol, ktory je priemyselnym standardom pre obojsmernu seriovu komunikaciu a v HDMI je definovany uz od jeho verzie 1.0, naposledy bol doplneny v HDMI 1.3a, rozsireny o dalsie prikazy pre timer a audio.

    Alternativne nazvy pre CEC su:
    Anynet (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), Kuro Link (Pioneer), Regza Link (Toshiba), RIHD (Onkyo), Simplink (LG), Viera Link/EZ-Sync (Panasonic/JVC), Easylink (Philips), NetCommand (Mitsubishi).

    AnyNet nie je
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    ehm, ten posledny riadok "AnyNet nie je" tam uz nemal byt, prosim ignorovat ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Samozrejme, toto tvrdenie je nezmysel.
    HDMI pouziva specialny signal CEC na ovladanie zariadeni (zap/vyp, prepnutie a/v vstupov atd.), ktory je vedeny samostatnym dratom a je na HDMI konektore na pine 13. Zapojenie tohto pinu na kabli je POVINNE. Problem je len v tom, ze implementacia riadiaceho protokolu v zariadeniach je VOLITELNA, a teda nie vsetci to pouzivaju.



    Zas dalsi nezmysel...
    CEC pouziva AV Link protokol, ktory je priemyselnym standardom pre obojsmernu seriovu komunikaciu a v HDMI je definovany uz od jeho verzie 1.0, naposledy bol doplneny v HDMI 1.3a, rozsireny o dalsie prikazy pre timer a audio.

    Alternativne nazvy pre CEC su:
    Anynet (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), Kuro Link (Pioneer), Regza Link (Toshiba), RIHD (Onkyo), Simplink (LG), Viera Link/EZ-Sync (Panasonic/JVC), Easylink (Philips), NetCommand (Mitsubishi).

    AnyNet nie je
    Dobře no, díky teda za opravy a rozšíření vědomostí. Je třeba se stále učit. Nechápu ale , že neznám ani jednu TV, která onen řídící signál, jak píšeš, umí zpracovat. Ty nějakou znáš a viděl jsi, jak to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    20

    tak to abych zítra vzal měřák a prozvonil si scart, protože mě to teda nefunguje a bylo by to supr- mohl bych vynechat jedno DO.
    (37px8+Openbox X820)
    .....
    Tak proměřeno a všechny piny někam vedou, tak nevím.....žeby nějaký nastavení?????
    Naposledy upraveno uživatelem nettopejr: 14-09-2008 v 19:48 Důvod: vývoj situace :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Samsung hw-c770s automatické zapnutí s TV Samsung
    Od drdar v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-12-2010, 17:37
  2. Připojení plasmy přes UTP nebo HDMI ?
    Od Cassper17 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 21:52
  3. Nahrávání z LCD TV přes SCART
    Od slatored v sekci DVB-C
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 10:40
  4. Automatické zapnutí písničky
    Od venousx v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 20:31
  5. ze ST boxu přes SCART na VGA
    Od dejv v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 09:16