Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Poraďte prosím interní PCI kartu na příjem MPEG-4

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    22

    Mám HTPC Spectra. Takže parametry nic moc: P4 3,2 GHz, 1GB RAM. V ní je analogový PCI tuner. Rád bych ho vyměnil za digitální pro DVB-T. Ale rád bych přijímal ono vysílání Novy a ČT1 v HD a do budoucna případně i FullHD. Další vstup na té kartě je také potřebný pro nahrávání např. z videa (čili může být i analogový).

    Rád bych aby toho ten tuner dělal hodně hardwarově a neztroskotal jsem na slabém výkonu PC. Nechci zbytečně experimentovat a chci mít jistotu a rád si připlatím. Nejlépe pokud to má někdo ověřené.

    Tak prosím konkrétní tipy na TV karty (analogový příjem netřeba). Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od boban1108 Zobrazit příspěvek
    Mám HTPC Spectra. Takže parametry nic moc: P4 3,2 GHz, 1GB RAM. V ní je analogový PCI tuner. Rád bych ho vyměnil za digitální pro DVB-T. Ale rád bych přijímal ono vysílání Novy a ČT1 v HD a do budoucna případně i FullHD. Další vstup na té kartě je také potřebný pro nahrávání např. z videa (čili může být i analogový).

    Rád bych aby toho ten tuner dělal hodně hardwarově a neztroskotal jsem na slabém výkonu PC. Nechci zbytečně experimentovat a chci mít jistotu a rád si připlatím. Nejlépe pokud to má někdo ověřené.

    Tak prosím konkrétní tipy na TV karty (analogový příjem netřeba). Předem děkuji.
    Nejdříve bych si spíše ujasnil, co vlastně požaduješ, jen pro začátek, žádné HD, resp. fullHD neexistuje, prostě to je a bude pouze vysílání ve "vysokém" rozlišení, tedy HIGH Definition. Další strana mince je a bude kompresní formát, kde pokud chceš všechnu práci nechat na kartě, je nutné mít kartu která zvládá HW mpeg4 kompresi a dále je třeba také dobrý SW na příjem onoho "HD" vysílání, například dvbviewer, který umí i audio kodek, tak aby ti například NOVA šla se zvukem, protože ti mamlasové tam používají jakýsi né úplně rozšířený kodek, místo třebas AC3.
    Dále je třeba upozornit, že ty dva "HD" kanály jsou pouze pokusné a co se týče ČT, tak mezi čt a O2 snad už z dohody sešlo, takže se snad nevysílá a nebo možná ano, ale jak dlouho to je nejisté.

    Karty ti tu vypisovat nebudu, snad někdo nějaké už objevil, tak je sem snad připíše.
    Osobně bych se tedy zaměřil spíš na to, mít vůbec doma DVB-T, na HD bych tak trochu zapoměl a čekal a čekal a čekal, až někdo začně vysílat zcela profi a pak bych to začal řešit. Což si můžeš dát na pár let oraz.

    HD se dá sledovat i s mpeg2 kartou s příslušným kodekem, ale zpracovávaným přes procesor počítače a to ten tvůj nebude až tak lehce zvádat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    ...Další strana mince je a bude kompresní formát, kde pokud chceš všechnu práci nechat na kartě, je nutné mít kartu která zvládá HW mpeg4 kompresi ...
    Nezmysel, ziadnu 'HW kompresiu' nepotrebuje, to uz za neho urobili pri vysielni signalu cez DVB-T.
    Aby prijate digitalne data mohol zobrazit, potrebuje 'dekompresiu', - cize video dekoder, ten ale nemusi byt nutne hardwarovy, to by sa asi nedoplatil, staci softwarovy, ale vyuzivajuci HW akceleraciu dekodovania mpeg2 a h264 pomocou grafickej karty, co su najcastejsie pouzivane kodovacie formaty. Pri zazname priameho vysielania z DVB-T ci uz HD alebo neHD na disk napriklad nepotrebuje vobec ziadny, pretoze sa da na disk ukladat len surovy datovy tok a dekoder/dekompresor potrebuje azu pri prehravani.

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    ...HD se dá sledovat i s mpeg2 kartou s příslušným kodekem, ale zpracovávaným přes procesor počítače a to ten tvůj nebude až tak lehce zvádat.
    Ziadnu mpeg2 (ani mpegX) kartu vybvenu nejakym prislusnym kodekom nepotrebuje. Na prijem potrebuje internu kartu alebo USB 'tycinku' pre DVB-T. Na dekodovanie videa a audia mu postaci 'vseformatovy' softverovy dekoder ffdshow, ako pre obraz tak aj pre audio v AC3 alebo AVC.

    A okrem toho, aby sa na danom pocitaci plynule zobrazoval obrazu v plnom HD z prijateho digitalneho HD streamu potrebuje graficku kartu, ktora zvlada akceleraciu h264 (HD je cez DVB-T vysielane prakticky len v h264 AVC, napriklad STV3, Nova). To dnes splnaju prakticky vsetky graficke karty, aj tie najlacnejsie za par korun, uz od radeonu hd 2400.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    boban1108:
    Este k tomu HW MPEG u kariet - prakticky to znamena, ze maju HW KODER pre nahravanie programov z ANALOGOVYCH vstupov do MPEG2, inak to musi robit softwarovy koder a zatazovat procesor pocitaca (co vsak pri tvojom PC nie je az taky vykonovy problem). U digitalneho vysielania to postrada zmysel, kedze uz prijimane data su zakodovane v MPEG2 (alebo h264).

    Ponuka TV kariet/tunerov (internych, alebo USB) je celkom siroka, je z coho vyberat. Osobne mam dobru skusenost s AverMedia alebo Leadtek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Ježiši snad každý pochopí, že když někdo píše o kartě a k ní přislušný kodek, myslí se tím SW kodek. Když se píše o kompresi , jedná se také o dekompresi a jedná se o karty, které tu dekompresi v tom kompresním formátu umí dekompresit. To je prostě jen zbytečné slovíčkaření. Znovu říkám, že s HD bude mít prostě problém, ten počítač to prostě moc stíhat nebude, počítačů které jsem takto testoval bylo docela dost, takže vím o čem mluvím.
    Nevím, ale pod Tatrama zatím žádné DVB-T nemáte, takže netuším jaké máš s DVB-T praktické zkušenosti, ale pokud ano, tak se divím, že pro tebe bylo zprovoznění zvuku u testovacího streamu HD NOVY úplně bezproblémová záležitost. Což gratuluji, ale pokud bys hledal po internetu o DVB-T a NOVĚ v HD, tak devět lidí z deseti s tím prostě mají a měli problém.

    Co se týče HW podpory H.264 v grafických kartách, tak to taky není úplně easy, například rozhochodit to například pod Windows MCE je v podstatě nemožné, řeší se to přes přehrávač media player classic a jeho interní filtry a podobně.
    Znovu říkám, že momentálně laborovat s HD v DVB-T u nás v ČR prostě smysl nemá, je to úplně o ničem, jediný skutečně HD výrobek jsou snad jen hlavní zprávy na nově, jinak to všechno ostatní je prostě jen přepočítané SD, takže až tady bude skutečně něco HD kvalitního šířící se vzduchem, myslím si, že pak nastane doba mohutného laborování a ladění.
    Takže asi tak.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 28-08-2008 v 21:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Aliens_II:
    To nie je o slovickareni, nemusi byt totiz jasne, ci niekto nieco pochopi zo sice mozno dobre myslenej vety, ale naprosto zle technicky formulovanej. Sme na odbornom fore, tak sa teda vyjadrujme odborne, mas s tym problem?

    Navyse, je to proste FUD, to kategoricke tvrdenie typu: "...s HD bude mít prostě problém, ten počítač to prostě moc stíhat nebude, počítačů které jsem takto testoval bylo docela dost, takže vím o čem mluvím" .

    Dufam, ze sa prvotny dotazovatel nenechal odradit. U pocitaca P4 3,2 GHz, 1GB RAM, ktory ma k dispozicii, nebude vyrazny problem. Lenze treba pozerat TV nie cez MCE (ktory pouziva absolutne neoptimalizovany WMP neschopny vyuzit akceleraciu graf kariet), ale napriklad cez DVBDream, alebo ProgDVB, ktore vyuziju plne funkcionalitu DirectShow filtrov. Funguju aj pre DVB-T, nielen pre DVB-S, ako si mnohi myslia.
    Testovane dnes na mojom pracovnom (vyvojarskom, t.j. cca uz 3 roky denne softwarovo zaprasenom) stroji P4 3.0, 1GB, Radeon9600 AGP (t.j. dekodovanie len softwarovo bez h264 akceleracie):
    - ziadny problem pri prijme klasickeho MPEG2 576i
    - ziadny problem pri prijme 720p h264avc
    - 1080i MPEG2 tak isto bez problemov, plynule
    - 1080i h264avc mierny problem s plynulostou, kolisanie od 12-25fps, ale stale este pozeratelne
    Takze len v poslednom pripade by to chcelo lepsiu grafiku na hw akceleraciu (nevyskusane, pretoze momentalne nemam taku kartu do AGP ale myslim, ze existuju radeony hd2xxx, resp hd3xxx aj pre AGP). Zvuk ok vo vsetkych moznych pripadoch, mpeg1-2, ac3 aj aac.

    Testovany bol prijem cez DVB-S kartu (dufam, ze sa teraz do mna Aliens_II obuje, ze to nie je DVB-T), ale prijem z DVB-S ma rovnaku vypovednu hodnotu, co sa tyka dekodovania digitalnych streamov a pozeranie TV na pocitaci. V praci mam skratka zly signal z lubovolneho pozemneho vysielaca, holt, zla poloha. Zamerne testujem na pracovnom pocitaci, aby to zodpovedalo zameru otestovat to na podobnej zostave, ako ma dotazovatel k dispozicii

    Mne uz tak isto preslo rukami mnozstvo konfiguracii pocitacov aj s prijmom TV, analogovym aj digitalnym. S prijmom HD nebude problem, pokial sa hned zo zaciatku urobi analyza toho, co dany pocitac potrebuje. Len netreba kupovat hardver predtym, nez je jasne, na co sa ma pouzivat (co bohuzial vacsina ludi robi a potom ma, samozrejme, na najlacnejsej zostave z Tesca s digitalnym HD prijmom problem).

    A napriek tomu, ze to nie je predmetom debaty, napisem ti poznamky k tomuto: "Nevím, ale pod Tatrama zatím žádné DVB-T nemáte, takže netuším jaké máš s DVB-T praktické zkušenosti..."
    1. neviem, kde chodis pre informacie, ale netusis, o com hovoris, akurat to hovori o tvojej o neznalosti situacie
    2. moje prakticke skusenosti s DVB-T siahaju do cias, ked este u vas nevedeli, ci sa to da jest
    3. okrem toho nebyvam pod Tatrami ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    Aliens_II:
    To nie je o slovickareni, nemusi byt totiz jasne, ci niekto nieco pochopi zo sice mozno dobre myslenej vety, ale naprosto zle technicky formulovanej. Sme na odbornom fore, tak sa teda vyjadrujme odborne, mas s tym problem?

    Navyse, je to proste FUD, to kategoricke tvrdenie typu: "...s HD bude mít prostě problém, ten počítač to prostě moc stíhat nebude, počítačů které jsem takto testoval bylo docela dost, takže vím o čem mluvím" .

    Dufam, ze sa prvotny dotazovatel nenechal odradit. U pocitaca P4 3,2 GHz, 1GB RAM, ktory ma k dispozicii, nebude vyrazny problem. Lenze treba pozerat TV nie cez MCE (ktory pouziva absolutne neoptimalizovany WMP neschopny vyuzit akceleraciu graf kariet), ale napriklad cez DVBDream, alebo ProgDVB, ktore vyuziju plne funkcionalitu DirectShow filtrov. Funguju aj pre DVB-T, nielen pre DVB-S, ako si mnohi myslia.
    Testovane dnes na mojom pracovnom (vyvojarskom, t.j. cca uz 3 roky denne softwarovo zaprasenom) stroji P4 3.0, 1GB, Radeon9600 AGP (t.j. dekodovanie len softwarovo bez h264 akceleracie):
    - ziadny problem pri prijme klasickeho MPEG2 576i
    - ziadny problem pri prijme 720p h264avc
    - 1080i MPEG2 tak isto bez problemov, plynule
    - 1080i h264avc mierny problem s plynulostou, kolisanie od 12-25fps, ale stale este pozeratelne
    Takze len v poslednom pripade by to chcelo lepsiu grafiku na hw akceleraciu (nevyskusane, pretoze momentalne nemam taku kartu do AGP ale myslim, ze existuju radeony hd2xxx, resp hd3xxx aj pre AGP). Zvuk ok vo vsetkych moznych pripadoch, mpeg1-2, ac3 aj aac.

    Testovany bol prijem cez DVB-S kartu (dufam, ze sa teraz do mna Aliens_II obuje, ze to nie je DVB-T), ale prijem z DVB-S ma rovnaku vypovednu hodnotu, co sa tyka dekodovania digitalnych streamov a pozeranie TV na pocitaci. V praci mam skratka zly signal z lubovolneho pozemneho vysielaca, holt, zla poloha. Zamerne testujem na pracovnom pocitaci, aby to zodpovedalo zameru otestovat to na podobnej zostave, ako ma dotazovatel k dispozicii

    Mne uz tak isto preslo rukami mnozstvo konfiguracii pocitacov aj s prijmom TV, analogovym aj digitalnym. S prijmom HD nebude problem, pokial sa hned zo zaciatku urobi analyza toho, co dany pocitac potrebuje. Len netreba kupovat hardver predtym, nez je jasne, na co sa ma pouzivat (co bohuzial vacsina ludi robi a potom ma, samozrejme, na najlacnejsej zostave z Tesca s digitalnym HD prijmom problem).

    A napriek tomu, ze to nie je predmetom debaty, napisem ti poznamky k tomuto: "Nevím, ale pod Tatrama zatím žádné DVB-T nemáte, takže netuším jaké máš s DVB-T praktické zkušenosti..."
    1. neviem, kde chodis pre informacie, ale netusis, o com hovoris, akurat to hovori o tvojej o neznalosti situacie
    2. moje prakticke skusenosti s DVB-T siahaju do cias, ked este u vas nevedeli, ci sa to da jest
    3. okrem toho nebyvam pod Tatrami ;-)
    Jo, jo, všechno dobré a souhlasím.
    Pod Tatrami je výraz pro SR.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jakou interní TV kartu?
    Od Mike v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 395
    Poslední příspěvek: 20-02-2016, 14:51
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 11:03
  3. Doporucte interni kartu s podporou Vista x64
    Od gomez v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 12:20
  4. Kterou interni TV kartu do PC?
    Od quicksilver v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 13:59
  5. Poradte prosim s Mpeg videoWizard
    Od miller v sekci Mastering
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-12-2004, 11:21