Aliens_II:
To nie je o slovickareni, nemusi byt totiz jasne, ci niekto nieco pochopi zo sice mozno dobre myslenej vety, ale naprosto zle technicky formulovanej. Sme na odbornom fore, tak sa teda vyjadrujme odborne, mas s tym problem?
Navyse, je to proste FUD, to kategoricke tvrdenie typu: "...s HD bude mít prostě problém, ten počítač to prostě moc stíhat nebude, počítačů které jsem takto testoval bylo docela dost, takže vím o čem mluvím" .
Dufam, ze sa prvotny dotazovatel nenechal odradit. U pocitaca P4 3,2 GHz, 1GB RAM, ktory ma k dispozicii, nebude vyrazny problem. Lenze treba pozerat TV nie cez MCE (ktory pouziva absolutne neoptimalizovany WMP neschopny vyuzit akceleraciu graf kariet), ale napriklad cez DVBDream, alebo ProgDVB, ktore vyuziju plne funkcionalitu DirectShow filtrov. Funguju aj pre DVB-T, nielen pre DVB-S, ako si mnohi myslia.
Testovane dnes na mojom pracovnom (vyvojarskom, t.j. cca uz 3 roky denne softwarovo zaprasenom) stroji P4 3.0, 1GB, Radeon9600 AGP (t.j. dekodovanie len softwarovo bez h264 akceleracie):
- ziadny problem pri prijme klasickeho MPEG2 576i
- ziadny problem pri prijme 720p h264avc
- 1080i MPEG2 tak isto bez problemov, plynule
- 1080i h264avc mierny problem s plynulostou, kolisanie od 12-25fps, ale stale este pozeratelne
Takze len v poslednom pripade by to chcelo lepsiu grafiku na hw akceleraciu (nevyskusane, pretoze momentalne nemam taku kartu do AGP ale myslim, ze existuju radeony hd2xxx, resp hd3xxx aj pre AGP). Zvuk ok vo vsetkych moznych pripadoch, mpeg1-2, ac3 aj aac.
Testovany bol prijem cez DVB-S kartu (dufam, ze sa teraz do mna Aliens_II obuje, ze to nie je DVB-T), ale prijem z DVB-S ma rovnaku vypovednu hodnotu, co sa tyka dekodovania digitalnych streamov a pozeranie TV na pocitaci. V praci mam skratka zly signal z lubovolneho pozemneho vysielaca, holt, zla poloha. Zamerne testujem na pracovnom pocitaci, aby to zodpovedalo zameru otestovat to na podobnej zostave, ako ma dotazovatel k dispozicii
Mne uz tak isto preslo rukami mnozstvo konfiguracii pocitacov aj s prijmom TV, analogovym aj digitalnym. S prijmom HD nebude problem, pokial sa hned zo zaciatku urobi analyza toho, co dany pocitac potrebuje. Len netreba kupovat hardver predtym, nez je jasne, na co sa ma pouzivat (co bohuzial vacsina ludi robi a potom ma, samozrejme, na najlacnejsej zostave z Tesca s digitalnym HD prijmom problem).
A napriek tomu, ze to nie je predmetom debaty, napisem ti poznamky k tomuto: "Nevím, ale pod Tatrama zatím žádné DVB-T nemáte, takže netuším jaké máš s DVB-T praktické zkušenosti..."
1. neviem, kde chodis pre informacie, ale netusis, o com hovoris, akurat to hovori o tvojej o neznalosti situacie
2. moje prakticke skusenosti s DVB-T siahaju do cias, ked este u vas nevedeli, ci sa to da jest

3. okrem toho nebyvam pod Tatrami ;-)