Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Pinnacle Studio 12, AVCHD, cerny nahled

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    Privezl jsem si cest tri hodiny materialu ve formatu AVCHD z kamery Sony HDR-SR11E (mimochodem, docela me zklamalo ostreni kamery).
    Snazil jsem se projekt zpracovat na PC: DualCore 2.66, RAM 4GB, ATI Radeon 2400/512MB, WinXP ve formatu HD 1920x1080 60i, Pinnacle Studio 12.
    Katastrofa, strihani se tahlo jak med, skubavy obraz, projekt se oteviral dvacet a vice minut, renderovani na pozadi nekonecne. Studio tuhlo kazdou chvili.
    Po procteni fora na Pinnacle a zejmena tohoto prispevku http://forums.pinnaclesys.com/forums/thread/217423.aspx jsem upgradoval PC: QuadCore 2.66, RAM4GB, nVidia 8000GT/512MB.
    Zvyseni vykonu se dostavilo, se Studio se jiz da pracovat, i kdyz rychlost nic moc, ale vubec nefunguje nahled hotoveho filmu. Bud je cerne okno nebo v nem jen obcas proskoci obrazek. Zvuk take nejede. Nahled klipu jede i se zvukem.
    Zkusil jsem vsechno mozne podle tohoto clanku v knowledgebase http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...ewRN=rnanswer- vypnout hardw.akceleraci, vypnout nahled v plnem rozliseni, vypnout generovani nahledu na pozadi, odstranit docasne soubory. Nic nepomohlo.
    Pokud byl projekt do 10min, tak to jeste slo, jak jsem se dostal pres 15min, tak obcas, ke 20min nejde nahled.

    Otazky k diskuzi:
    - je novy harware dostatecny?
    - neni to problem Pinnacle Studio 12, ktere neumi spravne pracovat s AVCHD?
    - jaky jiny software doporucujete a mate v nem overenou tvorbu projektu z AVCHD delsiho nez 20min?

    Diky vsem za nazory!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele dalizije
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    654

    Pc v poho STOP. Chyba v Pinnacle STOP. Chce to lepší soft STOP. HH. (Pinnacl stojí za ...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Niekde som cital riesenie, ze AVCHD treba preklopit do HDV, tusim VASST, alebo NewBlueFX to tak propaguje..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    Ucim se EDIUS STOP
    Podpora Exac neodpovida STOP, dokonce jsem mel legalni licenci
    Ale i v Edius je nutne AVCHD nejdrive konvertovat do jejich proprietarniho AVI.
    Zatim jede stabilne a hezky.
    Konecny soud nad Edius vynesu, az budu mit 60min projekt hotovy.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    Podpora Exac do dnesniho dne neodpovedela.....
    Cely projekt jsem uspesne a bez problemu dodelal v Edius Neo. Celkova delka filmu je 80minut. Doporucuji naprosto vsem. Sice vyssi porizovaci cena nez Pinancle (5900,-), ale za to nepotrebuje zadny silny hardware a jede i na beznem kancelarskem PC. S AVCHD si poradi tak, ze jej prevede do formatu Canopus HQ AVI a s tim se pak bez problemu pracuje. Ke ztrate kvality nedojde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    Z Exac se preci jen ozvali, preci jen je doba dovolenych.
    > Dobrý den,
    > omlouvám se za prodlení s odpovědí!
    >
    > Sestava je v tuto chvíli na naprostém minimu, nicméně jak sám píšete již
    > video zpracovávat jde, osobně bych doporučil alespoň 2,8 - 3GHz.
    >
    > Ohledně grafické karty, dobré zkušenosti máme s ATI Radeon 3850 512MB.
    >
    > Bohužel se jedná o v současné době nejnáročnější formát videa který je a
    > proto je jeho zpracování takto náročné (vysoká komprese a nízký datový
    > tok).
    > Sám jsem zvědav kam se vývoj bude ubírat, jelikož takovouto sestavu má
    > dnes opravdu málokdo...

    Budiž to informací pro všechny, kdo narazí na stejný problém jako já.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ako som pisal, preklopit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Ako som pisal, preklopit.
    VASST AVCHD Upshift: AVCHD -> MPEG2, asi to nebude to pravé ořechové (ztráta kvality)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak do Cineformu, ked chces.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Tak do Cineformu, ked chces.
    to je něco podobného...ideální je samozřejmě přímá podpora střihového programu a "normální" nároky na pc...spíš ale bude třeba počkat rok až budou na trhu rychlejší mašiny, pro někoho by to ale mohlo být prozatimní řešení
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od michal_h Zobrazit příspěvek
    to je něco podobného...ideální je samozřejmě přímá podpora střihového programu a "normální" nároky na pc...spíš ale bude třeba počkat rok až budou na trhu rychlejší mašiny, pro někoho by to ale mohlo být prozatimní řešení
    Jezis, ved napr.Canopus tak podobne striha, teda vsetko najskor prevedie do HQ kodeku a nikto si nestazuje, su to losless kompresie, aspon teda visual losless, takze aj ked by si mal orli zrak, klamal by si, ze tam vidis stratu.
    Naposledy upraveno uživatelem stayman: 27-08-2008 v 13:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Jezis, ved napr.Canopus tak podobne striha, teda vsetko najskor prevedie do HQ kodeku a nikto si nestazuje, su to losless kompresie, aspon teda visual losless, takze aj ked by si mal orli zrak, klamal by si, ze tam vidis stratu.
    jestli je to bezeztrátové, tak pak OK, ale pro běžného uživatele?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    a akeho?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-12-2014, 11:57
  2. Převod AVCHD v Pinnacle
    Od Pajikb v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 16:53
  3. Vegas movie studio 10 - sekání avchd videa
    Od Nemec79 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-12-2010, 20:58