Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jakou TV kartu k DVB-S

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Dobrý den, potřeboval bych poradit s následujícím:
    Aktuálně mám v compu tv kartu od winfastu a nahrávám dětem pohádky, příjem mám klasický analogový přes anténu.
    Brzy se ale stěhuji do domku, kde budu mít tv signál přes satelit. Zatímco televize mi připojí firma, kartu do PC si musím sehnat sám a zde je onen problém,
    neboť nevím, který typ bude vhodný.

    pro lepší přehled uvedu informace k satelitu:

    parabola 80 Al IT
    Humax CR Fox CI
    monoblok Quad Smart
    karta TT nebo Gital

    požadavky na TV kartu:
    -měla by umět naladit programy ze satelitu jako u televize
    -měla by umět nahrávat do MPEG 1 nebo 2 popř. divX
    -měla by mít možnost si nastavit data a časy automatického nahrávání
    -pokud to půjde, měla by být v češtině

    Za případné rady předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    463

    Citace Původně odesláno od xkosamurai Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, potřeboval bych poradit s následujícím:
    Aktuálně mám v compu tv kartu od winfastu a nahrávám dětem pohádky, příjem mám klasický analogový přes anténu.
    Brzy se ale stěhuji do domku, kde budu mít tv signál přes satelit. Zatímco televize mi připojí firma, kartu do PC si musím sehnat sám a zde je onen problém,
    neboť nevím, který typ bude vhodný.

    pro lepší přehled uvedu informace k satelitu:

    parabola 80 Al IT
    Humax CR Fox CI
    monoblok Quad Smart
    karta TT nebo Gital

    požadavky na TV kartu:
    -měla by umět naladit programy ze satelitu jako u televize
    -měla by umět nahrávat do MPEG 1 nebo 2 popř. divX
    -měla by mít možnost si nastavit data a časy automatického nahrávání
    -pokud to půjde, měla by být v češtině

    Za případné rady předem děkuji.
    Jedná se o dvb kartu SKY STAR 2 fa Technisat karta stojí kolem1700 kč a umí ukládat nahrávky v mpeg2!Info o této kartě najdeš na netu stačí zadat název karty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Neplette si pojmy a dojmy.
    Karta SkyStar2 je len kus hardveru, ktory sluzi na prijem digitalnych dat DVB-S zo satelitu do pocitaca a je jedno, ci su to audio/video streamy mpeg1,2,3,4,5,6,7.... alebo TCP/IP data zo satelitneho internetu.

    Ukladanie videa do mpeg alebo ts, t.j. vo formate streamu, v akom su vysielane, alebo prekodovanie do divxu a inych "avi", dalej nastavenie automatickeho nahravania, atd. je vylucne zalezitost softverova, takze pri hladani sa orientujte na softver, ktory vam vyhovuje, je ich relativne dost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    díky za odpovědi.. jen mě ještě trápí jedna otázka.. jestliže si na televizi nevolím program a musím to volit na tom Humaxu, bude si moct comp vybírat z kterého programu bude nahrávat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Při použití vícenásobného LNB určitě.
    SS2 nemá CI slot a je tedy ještě potřeba řešit dekódovací kartu. V tomto případě asi nejlépe pomocí externí čtečky karet a pluginu v prohlížecím softu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    26

    Pořídil jsem Technisat SkyStar HD2 i s přídavným CI slotem.....celkem cca 2800 s DPH.
    Nedělejte to, prosím, i vy, HD je tak těžce návykové, že už se vám pak na programy v SD nebude ani chtít koukat
    Jinak s Cryptoworks modulem a CS link kartou no problem, vPlug event. WinCSC se tady asi neřeší.....(privátně, fungují O.K.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    31

    Koupil jsme si dneska taky Skystar HD2 a redukcí s kartou od Gitalu.Problém mám nějak v instalaci kdy mi wizard napíše pod Vistama že našel Windows Media Player ,ale chce 9 nebo vyšší ....a instalace se přeruší ztoho důvodu...pod Vistama mám 11.xxx takže někde soudruzi udělali chybu...nevíte jestli to potřebuji k něčemu?Driver se zdá se být OK a přiložená aplikačka DVB Viewer se taky spusti vpohodě.... .Teď ještě jak naladím Astry 19.2 a 23 stupnu + EuroBird 1 mám na 85cm parabole 3 ozarovace tak snad to nějak půjde.. .
    Ale asi to sám nezvládnu tohle není nic v 2.4 ci 5GHz které na inet instaluji lidem běžně .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    31

    Zkusil jsem si ztáhnout ovladače z technisat.de a byť měli být stejné jako na CD tak tyhle mě k instalaci pustili...tož snad to nějak je OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    tak jsem verzi skystar 2 vrátil a dokoupil HD2 s CI modulem a jal se těšit, že to konečně pošlape.. dorazilo a teprve pak jsem zjistil, že výdaje nejsou všechny a čeká mě ještě koupě CA-modulu za 1300,- .. jsem mírně řečeno rozladěn.. náklady se tak vyšplhaly skoro na 5000,- a to nepočítám kartu od TT.. s tou ta televize v compu vyjde na 7000,- .. trošku drahý špás, na to, že pořád nevím, jak to bude fungovat z pohledu dvbdream či jiného softu schopného nahrávat automaticky z různých programů během dne podle týdenního plánování

    v analogovém vysílání jsem dal 2000,- za winfast kartu, vše makalo na výbornou, takže doufám, že ten rozdíl v kvalitě bude stát za to..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od xkosamurai Zobrazit příspěvek
    tak jsem verzi skystar 2 vrátil a dokoupil HD2 s CI modulem a jal se těšit, že to konečně pošlape.. dorazilo a teprve pak jsem zjistil, že výdaje nejsou všechny a čeká mě ještě koupě CA-modulu za 1300,- .. jsem mírně řečeno rozladěn.. náklady se tak vyšplhaly skoro na 5000,- a to nepočítám kartu od TT.. s tou ta televize v compu vyjde na 7000,- .. trošku drahý špás, na to, že pořád nevím, jak to bude fungovat z pohledu dvbdream či jiného softu schopného nahrávat automaticky z různých programů během dne podle týdenního plánování

    v analogovém vysílání jsem dal 2000,- za winfast kartu, vše makalo na výbornou, takže doufám, že ten rozdíl v kvalitě bude stát za to..
    resim uplne stejny problém... rád bych přijímal DVB-S via PC, ale je hodně peněz při neznámém výsledku -
    netuším
    - jak to bude fungovat
    - zda půjde rozumně nahrávat (naprogramovat a bude to umět se řídit příkazy VPS/PDC??)
    - půjde realizovat sledování jednoho a nahrávání druhého kanálu?
    - lze sledovat DVB-S ve Windows Media Center?



    procházím postupně všechna fóra, je to i časově veelmi náročný koníček )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    38

    Osobně mám v jenom PC SkyStar2, v HTPC mám Pinnacle PCTV Sat Pro PCI.. obě jsou v pohodě, SkyStar2 používám s AltDVB, který mi přijde docela userfriendly - občas se sekne, což zamrzí když nahrávám, ale jinak dobrý, Pinnacla jsem s AltDVB nerozchodil, ale s ProgDVB jede bez problémů a je o polovinu levnější...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Perun Zobrazit příspěvek
    Osobně mám v jenom PC SkyStar2, v HTPC mám Pinnacle PCTV Sat Pro PCI.. obě jsou v pohodě, SkyStar2 používám s AltDVB, který mi přijde docela userfriendly - občas se sekne, což zamrzí když nahrávám, ale jinak dobrý, Pinnacla jsem s AltDVB nerozchodil, ale s ProgDVB jede bez problémů a je o polovinu levnější...
    SkyStar je velmi zajímavá karta, ale při zakoupení PC-karty, CI-slotu a dekod.karty jsme na více jak 5.000 Kč a to se mi zdá příliš. Jestli u pak není lepší jít do nějakého "dreamboxu" s funkcemi opravdu na míru satelitnímu příjmu (a případně výstup z tohoto táhnout do PC..)?

    K tomu Pinacle - ten nemá konektor pro CI-slot, ne? Takže přes HTPC sleduješ pouze nekodované vysilani?

    A jak je to s nahraváním jednoho a sledováním druhého kanálu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    38

    ..dekóduju softwarově, ale pokud bys to chtěl legálně, ta ti snad stačí čtečka karet (Phoenix), kterou připojíš tuším ke COM nebo USB portu (nevím přesně, nikdy jsem to nedržel v ruce), nepotřebuješ výstup z karty...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jakou kartu do 5D?
    Od aaaron v sekci Videokamery
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 17:22
  2. Jakou TV kartu pro MAC?
    Od dast v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 09:23
  3. jakou DVB-T kartu do PC
    Od Terka v sekci DVB-T
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 16:43
  4. Jakou kartu do PC na DVB-S
    Od shreck v sekci DVB-S
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 29-01-2008, 07:06
  5. Jakou PCI kartu na DVB-T?
    Od ZdenekDubnicky v sekci DVB-T
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 22:17