Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Poradte satelitni komplet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    23

    Zdravim,
    mam HD Ready TV a chtel bych na ni satelit. Analog tu neni nic moc a digitalni tv nez k nam dorazi tak bude TV na vyhozeni
    Bohuzel vubec nejsme v tomto smeru kovany a tak budu rad za jakekoli rady a tipy. Potrebvoal bych pokud mozno nejlevnejsi reseni, ktere bude za neco stat (student). Zpocatku bude potreba pripojeni jen an jednu TV, ale aby byla moznost pripojit pozdeji dalsi tv.
    Jak je pak pripadne narocne pripojeni dalsi TV? A je slozite pak provest montaz sam, nebo je lepsi odbornika? Byl bych take rad, pokud byste napsali cemu se vyvarovat, ci naopak co sledovat... Jeslti je potreba pripojeni na dve druzice apod
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,184

    Píšeš, že máš HD rady TV, ale nepíšeš, zda chceš být tím pádem do budoucna (a nebo u některých progamů už dnes) připarven na příjem HD za satelitu ani co chceš chytat za kanály. Ale vzhledem k tomu, že chceš něco levnýho, tak předpokládám, že si vystačíš s SD příjmem a s MPEG2. Netvrdím, že jsem na to nějakej odborník, ale vzhledem k tomu, že i já jsem vloni pořizoval co nejlevnější řešení, tak Ti zkusím navrhnout totéž.
    -přijímač Dreambox 500S (či jeho obdoby) .... 3800,- (vloni)
    -pabolu min. 80cm .... já koupil starší (100x85) za 100,-
    -2x LNB konvertor (na pozice 23,5E -CSlink a 19,2E) ....2x200,-
    -Přepínač DiSEqC ....150,-
    -Gital karta na CSlink ..... 2000,-
    Možná že jsem se Ti netrefil do vkusu nebo mě tu někdo odsoudí, že Ti doporučuju tak málo, ale takto jsem se zařizoval já vloni.
    Co se týče instalace, já jsem s tím měl trochu problém (s nastavením paraboly), protože digitál neni holt analog, ale povedlo se ;-)
    Pokud bys chtěl rozšíření na další TV, tak to už by bylo složitější. Nejlépe koupit oba uvené LNB s dvěma výstupy (jsou o něco dražší) a v budoucnu přikoupit k druhé TV také druhý reciever.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    85

    Zdravim Vas, mam podobny problem, mam momentalne UPC Direct + 60cm parabolu( Nedalo by sa docasne na nej fungovat aj s novym systemom?), mam v plane kupu HD prijimaca a karty Skylink, poradte co vsetko potrebujem vymenit, resp. ake komponenty budem potrebovat, zalezi mi na kvalite, ale samozrejme pokial mozno co najvyhodnejsie.
    K tomu Skylinku by som bol rad keby sa dalo aj preladit na nejaku inu druzicu, rad by som to trosku potestoval (myslim HD kanaly a tak).
    Pokukoval som po HD prijimaci Vantage HD-6000, popripade HD7100S, ale neviem sa rozhodnut a co sa konvertorov tyka to uz vobec neviem po com siahnut, Dakujeem

    PS: Popripade mozete doporucit alternativu k Skylink.
    Naposledy upraveno uživatelem streethawk: 11-08-2008 v 11:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od streethawk Zobrazit příspěvek
    Zdravim Vas, mam podobny problem, mam momentalne UPC Direct + 60cm parabolu( Nedalo by sa docasne na nej fungovat aj s novym systemom?), mam v plane kupu HD prijimaca a karty Skylink, poradte co vsetko potrebujem vymenit, resp. ake komponenty budem potrebovat, zalezi mi na kvalite, ale samozrejme pokial mozno co najvyhodnejsie.
    K tomu Skylinku by som bol rad keby sa dalo aj preladit na nejaku inu druzicu, rad by som to trosku potestoval (myslim HD kanaly a tak).
    Pokukoval som po HD prijimaci Vantage HD-6000, popripade HD7100S, ale neviem sa rozhodnut a co sa konvertorov tyka to uz vobec neviem po com siahnut, Dakujeem

    PS: Popripade mozete doporucit alternativu k Skylink.
    Parabola : 60 cm : môže byť, aj keď je to možno taká hranica ( odporúčam radšej 80-90 cm a máš rezervu v nepriaznivom počasí , poprípade niektoré družice napr. Badr , kde je min. 90 cm ) - cca 1 000 Sk
    Konvertor : počítam, že ten, čo máš, môže byť, ale ak chceš upgrade, stačí Ti bežný konvertor 0,2-0,3 dB, kľudne stačí s 1 výstupom ( ak by si chcel receiver s 2 tunermi, tak potom s 2 výstupmi )
    Motor resp. Diseq : odporúčam Diseg motor, napr. SG 2100, nakoľko máš záujem o HD receiver a HD programy sú v oveľa menšom množstve, ako SD, čiže sú na viacerých družiciach - cca 1 600 Sk
    HD receiver : Vantage je dobrá voľba, netvrdím, že najlepšia, ale veľmi dobrá. Vynikajúca kvalita SD a HD programov, EMU podpora, stabilita, možnosť pripojenia ext. HDD ( e-Sata, USB ), podpora PVR+timeshift a pre Teba dôležitá po nahratí neoficiálneho FW podpora 2x univerzálna čítačka ( napr. CS + SKy link ) + 2x CI modul
    Alternatíva ku Skylink :
    Skylink : dobrá kvalita SD ( Markíza, TV Joj ), vynikajúca kvalita STV3 HD/SD, prémiové kanály v lepšiej kvalite, ako UPC alebo DIGI TV
    CS link : vynikajúca kvalita CT2/1, dobrá kvalita CT24/CT4 SPORT, PRIMA TV, prémiové kanály v lepšiej kvalite, ako UPC alebo DIGI TV
    Na príjem HD momentálne neexistuje oficiálna možnosť v CZ/SK jazyku, väčšinou je možný ilegálny príjem ( FILMBOX HD ), alebo v inom jazyku a to buď ako FTA ( cca 10 programov ), alebo PAY TV ( cca 30 programov ). Samozrejme nič netrvá večne, čiže pri EMU je stále riziko, že dnes to síce ide, ale zajtra už nie !
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    85

    jarino1978: Dakujem za odpoved.

    Myslis, ze ta 60-tka parabola bude naozaj stacit?! Mne sa to nezda, ale ak ano, budem len rad, bude to aj tak iba docasne. Planujem kupit 100-vku.
    Co sa tyka toho "diseq motora", su aj ine moznosti, myslim napevno viac konvertorov, alebo je toto najrozumnejsie a dosiahnem tak rovnakych vysledkov? Mne sa to riesenie z motorom celkom pozdava, len ci ma to v niecom neukrati?
    Ty chytas nejake HD kanaly? (je mi jedno ci leg. alebo neleg.) na odtestovanie staci hociaky, nezalezi na jazyku ;-)
    A nevies ako je to s touto kartou, treba tam tiez tu vacsiu parabolu? http://www.tesa-systems.sk/katalog/dekodovacia-karta-1

    Dakujem este raz za vsetky rady a postrehy.

    PS: Medzi tym Vantage HD-6000 a HD-7100 je nejaky vyraznejsi rozdiel, myslim okrem Ethernetu a elegantneho prevedenia predneho panelu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od streethawk Zobrazit příspěvek
    jarino1978: Dakujem za odpoved.

    Myslis, ze ta 60-tka parabola bude naozaj stacit?! Mne sa to nezda, ale ak ano, budem len rad, bude to aj tak iba docasne. Planujem kupit 100-vku.
    Co sa tyka toho "diseq motora", su aj ine moznosti, myslim napevno viac konvertorov, alebo je toto najrozumnejsie a dosiahnem tak rovnakych vysledkov? Mne sa to riesenie z motorom celkom pozdava, len ci ma to v niecom neukrati?
    Ty chytas nejake HD kanaly? (je mi jedno ci leg. alebo neleg.) na odtestovanie staci hociaky, nezalezi na jazyku ;-)
    A nevies ako je to s touto kartou, treba tam tiez tu vacsiu parabolu? http://www.tesa-systems.sk/katalog/dekodovacia-karta-1

    Dakujem este raz za vsetky rady a postrehy.

    PS: Medzi tym Vantage HD-6000 a HD-7100 je nejaky vyraznejsi rozdiel, myslim okrem Ethernetu a elegantneho prevedenia predneho panelu?
    Vantage HD 6000/7100 :
    HD 6000 nemá : LAN - aj tak nevyužiješ
    pamäť "len" na 10 000 programov, 7100 má 20 000 programov

    - parabola : stačí Ti 90/100 cm
    - motor : rátaj : LNB - 500 Sk , napr. 4 družice = 2 000 Sk + Diseg. prepínač = 2 500 Sk+ multifeed = 3 000 Sk - stále má obmedzenie v počte družíc ( 4 )
    Diseq motor : 1 500 Sk, montáž OK, spoľahlivosť 100 %, počet družíc ( všetky ), v podstate zadáš údaje o polohe a motor nastaví všetko za Teba...
    - HD kanály : áno chytám cca 37 programov ( oficial a neoficial ), napr. PREMIERE HD, NTG HD, DISCOVERY HD, STV3 HD, FILMBOX HD....
    - T@T karta : pre Slovensko je asi nejlepšia Skylink, dá sa kúpiť aj Gital a T@T karta, SK programi nie je problém, takisto základné CZ programy ( CT1/2/24 + Prima, Z1 ) nie je problém, ostatné sa dajú predplatiť, pri Gital a T@T kartách nie je oficiálna možnosť prijímať NOVU,CT4, Primu, je to len na registráciu karety na CZ občana...Na príjem bohato stačí 90 cm parabola, dokonca stačí aj 60 cm parabola...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    plk plk je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Možná že někomu pomůže...
    Taky jsem vybíral SAT komplet pro příjem FULL HD a nakonec jsem zvoli Topfiled http://www.videotech.cz/satelitni-te...-prislusenstvi
    vybral jsem si barvu paraboly, přijímače, kartu Skylink a zatím jsem naprosto spokojený. Obraz na mé FUL HD televizi je parádní jak u FUL HD programů tak u normálních.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    2,993

    Citace Původně odesláno od plk Zobrazit příspěvek
    Možná že někomu pomůže...
    Taky jsem vybíral SAT komplet pro příjem FULL HD a nakonec jsem zvoli Topfiled http://www.videotech.cz/satelitni-te...-prislusenstvi
    vybral jsem si barvu paraboly, přijímače, kartu Skylink a zatím jsem naprosto spokojený. Obraz na mé FUL HD televizi je parádní jak u FUL HD programů tak u normálních.
    Díval jsem se na to - fakt dobrá cena...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    asi hloupá otázka, dá se u tohoto přístroje rozvést signál na dvě TV? podle mě asi ne, díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    2,993

    Citace Původně odesláno od OO7 Zobrazit příspěvek
    asi hloupá otázka, dá se u tohoto přístroje rozvést signál na dvě TV? podle mě asi ne, díky za odpověď.
    Z každého výstupu na jeden televizor, takže na 5 celkem ... (= 1x CINCH AV, 1x HDMI, 1x CINCHY komponent, 2X SCART).
    Na všech bude ovšem jen jeden tentýž program...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 05-08-2009 v 23:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    losos, tak že aby to šlo rozvést na dvě TV nezávisle, tak že musí být mašinka pouze se dvěma tunery? asi jo že?...díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od OO7 Zobrazit příspěvek
    losos, tak že aby to šlo rozvést na dvě TV nezávisle, tak že musí být mašinka pouze se dvěma tunery? asi jo že?...díky
    Spíše raději 2 přístroje, protože je jenom jeden výstup HDMI.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od OO7 Zobrazit příspěvek
    losos, tak že aby to šlo rozvést na dvě TV nezávisle, tak že musí být mašinka pouze se dvěma tunery? asi jo že?...díky
    Dvoutunerový přístroj ke určený ke sledování jednoho programu a záznamu programu druhého, nikoliv ke dvěma TV. Vyjímkou je ten Hyundai šrot od Digi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    2,993

    Jediný přijímač, co znám, který umí obsloužit nezávisle dva televizory, je multirom, jsou to vlastně dva SD přijímače v jedné krabici. Je to ovšem jen SD přístroj, jestli existuje něco podobného i v HD, opravdu nevím...
    Asi by to bylo dost náročné, i jeden HD přijímač hřeje dost...
    Doporučuji - a je to i výhodnější - koupit pro každý televizor samostatný sat. přijímač (ať už je to SD, nebo HD).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    Jenom se divím tomu že v dnešní přetechnizované době nejsou schopni páni inženýři vymyslet něco takového jako je rozvod na 2 TV. Že by to byl nepřekonatelný problém? To se mě moc nechce věřit. Když to svedou např. Rumunsko-Turecké Digi TV (šrot) jak píše Pitomec, třeba jen přes Infra, tak se velice divím všem renomovaným firmám že nepřijdou s něčím podobným a tím vlastně velmi levným a přitom jednoduchým způsobem. Jen pro informaci, mě se jedná hlavně o sat. HD-Box na Skilink. Teď mám momentálně od UPC Handan 7000 a do další TV vyveden z tohoto Han. kabel do 5000ky. Jak je vidět tak je to od UPC taky jediné řešení co se týká rozvodu na 2 TV. Jinak do konce roku mám ještě trochu času, tak to musím nějak pořešit. Jinak díky vám za snahu pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Satelitni komplet + montaz
    Od andu v sekci DVB-S
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-06-2011, 17:07
  2. DVB-S: Hd satelitní komplet
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-03-2011, 10:26
  3. Satelitni komplet, vyber
    Od Solaris1 v sekci DVB-S
    Reakcí: 93
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 15:48
  4. Satelitní komplet
    Od marekpevný v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 20:24
  5. Satelitní komplet - rozdíl?
    Od stani v sekci DVB-S
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-06-2008, 12:15