Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 55

Téma: minimálny datový tok

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Zdravím, mám VHS pásku, stiahnutu Canopusom do formátu dv.avi.Dĺžka cca 2 hod.
    V podstate temer nepohyblivé scény ( pohreb). Chcem to dať na 1 DVD. Pre 7200 sek. mi vychádza dátový tok cca 4800 kbps. Nie je to málo? Koľko je vlastne minimum, aby to prehral akýkoľvek súčasný DVD prehrávač?
    Musím to rozdeliť na 2 DVD? Myslel som, že minimum je cca 6000kbps.
    Takisto si myslím, že pre temer statické scény bay stačil CBR. Ako na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Naopak, pro časté statické scény využij právě VBR, vejde se ti to pak na jedno DVD při dobré kvalitě (samozřejmě záleží na kvalitě zdroje, šum, zbytečný "třes" atd., i na kvalitě enkoderu, jak zvládá VBR, hw umí jemně odšumět což pomáhá atd).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    4800 kbps je uplna pohoda .. osobne by som tiez dal VBR .. Vlastne CBR nedavam nikdy ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Presne tak, VBR s priemerom 4800 a maximum kludne az do 9800. A minimalne 2 prechody, inak to s VBR nebude ono.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Pro Pytkina - já používám téměř výhradně zase CBR (stopáže jsou kratší a současně na dynamické věci je to rychlejší a bez chyb).

    Na něco "co se jen tak vejde" (s hodně statickými scénami) je ale VBR jistě lepší .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    nie j etoto na grafike? :-O

    zasadne CBR,pri cca 7500-8000, tu nema VBR ziadny vyznam,strata casu a aj tak vacsia chybovost a vsetko pod 7500 samoze uz s VBR a minimalne 2-pass.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ja ani neviem , ci moj encoder vie CBR .. Vsetko vzdy davam VBR 2 pass .. Ak sa zmesti , tak 8800 max , 7000 avg , 1000 min ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Pokud je to profi enkodér, tak můžeš dávat VBR pořád. Ale u těch levnějších může být problém u scén, kde se náhle změní dynamika (začne pohyb). Ne všechny enkodéry tohle bezpečně zvládnou (v analýze obrazu), obraz v takovém místě pak může zakostičkovat. U levnějších enkodérů (a kratších stopáží) je proto CBR bezproblémové.

    Já rád používám mainconcept kodér, jistě radši než canopus, ale jasně že jsou kvalitnější (profi) kodéry. Jednou jsem to zkoumal (měl jsem příležitost) porovnáním výsledku canopusu a profi kódování (firma) a rozdíl byl jasně viditelný (originál byl přitom identický), např. v prokreslení vlasů apod. (odhaduju to na 30pct rozdíl cca).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    ja ani neviem , ci moj encoder vie CBR .. Vsetko vzdy davam VBR 2 pass .. Ak sa zmesti , tak 8800 max , 7000 avg , 1000 min ..
    U VBR mas vacsiu chybovost, napriklad u dynamickych scen, a s min.1000 tak to sa mi ani nechce verit, ze z toho ide kvalita, to si nedovolim ani s ProCoderom,u ktoreho sa rozpadne obraz najmenej. U MC by som pod 4200 ani nesiel, u PC kludne trochu nizsie a u CCE aspon 5-10pass. Inak HDV video ma v prepocte (vzhladom ku rozmeru) cca 6,7Mbps dat.tok a vies aky? No CBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Pave1 : Ja pouzivam na to kartu MPX3000 .. A vysledky su vzdy vyborne .. Nerobil som nikdy porovnanie so softwarovymi enkodermi .. so Softwaru mam radsej CCE ako Canopus .. Canopus je super na to ze zozerie vsetko a vypluje vsetko .. Cize na rozne cross converzie z jedneho formatu do druheho , ked nejde o kvalitu .. Ale ak chcem seriozne encodovanie , tak vzdy pouzijem hardware .. Pri encodovani sa mi paci , ze signal hned ide do decodera a pri 2passe vidim(a pocujem) rovno zakodovane M2V a AC3 .. Najlepsie vysledku su z digibety .. SP je v pohode ale trosku to sumi .. DV sa tiez da pouzit .. Koncerty vacsinou vsetci strihaju v DV , tak ze potom to kodujem z DV ..
    Naposledy upraveno uživatelem Pytkin: 29-07-2008 v 11:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    stayman : min 1000 je predsa nepodstatne .. encoder si da pri VBR tok , aky potrebuje .. Skorej je podstatne nastavenie maxima .. kam az moze ist .. to je dane tym , kolko zvukov a uhlov je v materiali ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    stayman : min 1000 je predsa nepodstatne .. encoder si da pri VBR tok , aky potrebuje .. Skorej je podstatne nastavenie maxima .. kam az moze ist .. to je dane tym , kolko zvukov a uhlov je v materiali ..
    ale houby, zaujmave, ked som dal enkoderu min.4500 vsetko bolo ok, ked tam bola "0", tak to slo do kociek hocikedy. Takisto jak minimum, tak aj maximum je podstatne a 1000 je pre aj staticky snimok u Mpeg2 malo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Pytkine, dík za info. Já se kódováním (profi) nezabývám, jsou na to speciální firmy (vyrobí DVD včetně authoringu na míru). Jen šel kolem mě jednou materiál, který opravdu stál za to (v tom srovnání).

    Dle mého (v té "naší" spotřební třídě) nejvíc záleží na kvalitě zdroje, ale při běžné pozorovací vzdálenosti od tv stejně většina lidí vidí "to samé" .-) .
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Stayman : ale to bude problem encoderu .. Nie toho , ze ma nastaveny nizky minimalny datovy tok ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Pave1 : samozrejme .. cim je lepsi zdroj , tym kvalitnejsi je MPEG potom .. preto som pisal , ze najlepsia je digibeta ako zdroj ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. dátový tok
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 22:10
  2. dátový tok - Vegas
    Od Stano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 13:27
  3. Datový tok v APP
    Od hozjacz v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 12:10
  4. datový kód
    Od Lubosek5600 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 12:41
  5. Mpeg 2- datový tok!!!
    Od parkan v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-10-2004, 19:31