Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: LG 4082B a Verbatim

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Mám výše zmíněnou LG, firmware A201, média používám Verboše DataLifePlus DVD-R 4 x certified.
    Reálná rychlost vypalování je tak 1,6-1,8 x.
    Pomohla by změna firmware (mám staženo A208), nebo považuje tato mechanika Verboše (made in Taiwan) za nestandartní a neznačkové médium?
    Zajímavé že když jsem použil noname DVD-R z Tesca, rychlost se zvedla asi na 2,4 x.
    Dík Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Nemas nahodou zapnute PIO? A pal radsej na Traxdata.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Co to je PIO sice nevím, ale jsem učenlivej a zjistím si to.
    Traxdata u nás v Kotěhůlkách neseženu. Mám jen to co je v kamených krámech - a z toho jsou nejlepší Verboše. Teď se mi povedlo sehnat nějaké Soňáky, tak to zkusím s nimi.
    Jinak na online podpoře LG mi sdělili, že mám upgradovat firmware - návod prý je v *.TXT souboru, přiloženém v archivu. To sice je, ale musím se začít učit čínsky - člověk nikdy neví, kdy to zase bude potřebovat.
    Přesto dík za odpověď.
    Wj
    jo - tak jsem kouknul do správce zařízení - o PIO tam nic není. Tím nechci říci, že neexistuje, ale já mám starý krám AMD 450, deska nějaký Alík Alladin, nebo tak něco a W98. Ani nevím, jestli to PIO podporuje.
    Kdyby to byla zkratka od PIVO, tak to bych věděl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    V 98 sa to nastavuje u diskov myslim, u NT sa to nastavuje u IDE/ATAPI zariadeniach, ale je to tam vzdy, tak daj odinstalovat ten ovladac neboj sa) a po restarte by si mali winy priradit spravny a aj ten rezim. Upgrade FW ma LG uplne jednoduche, spustis EXE subor, tam budes vidiet povodny FW a ten co chce updatovat, stlacis velke zelene tlacitko update a potom to lacitko zmeni na reboot...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ohm ohm je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ohm
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    417

    Whitejoker: A co nákup přes internet, neuvažoval jsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    www.jasamedia.cz a Traxdata jsou tvoje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Whitejoker: Zapni si u té mechaniky režim DMA (v ovládacích panelech, správce zařízení... atd.) a jestli to ta tvá (nechci říci jaká) základní deska podporuje, tak ji dej (tu LGmechaniku) na 80žilový EIDE-kabel. Potom by ti ji měl (slušný) BIOS identifikovat už v POSTu jako pracující v režimu UDMA=0.
    BTW, ten Firmware by stálo za to Flashnout, já tam mám u té mé 4082B verzi A207 a Verbatimy 4x chodí 4x jak mají.

    P.S. PIO = Programmed Input/Output
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Moje děti mají staré PC s čipem ALi M1621 / revize B. Tato deska M729 umí pouze PIO. Nic jiného nelze nastavit.
    Ono v roce 1995 nic jiného k nastavení ani nebylo potřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ten anonym jsem já.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ivo, no tak na takovou věc připojovat DVDvypalovačku mi připadá poněkud jako výstřednost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Děti ji také nemají
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak buď jsem přihlášenej, nebo nejsem. Proč je to všude jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ohm ohm je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ohm
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    417

    To ti někdo hacknul heslo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od StD
    Whitejoker: Zapni si u té mechaniky režim DMA (v ovládacích panelech, správce zařízení... atd.) a jestli to ta tvá (nechci říci jaká) základní deska podporuje, tak ji dej (tu LGmechaniku) na 80žilový EIDE-kabel.
    Ta moje deska, of course, DMA podporuje , i mechanika je na 80-tižilovém kabelu.
    Zatím to žádný problém nebyl, jen jsem si při vypalování dal o jedno navíc.
    Zajímavé, že pluskové Verboše to vypaluje 2,4 x tak jak má.
    Přesto díky za rady, budu dále laborovat.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    535

    však na plusové média ani nižší rychlost neexistuje
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Verbatim MediaStation HD DVR
    Od yepe v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-07-2010, 07:16
  2. Verbatim 16x printable
    Od Dolphy v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 18:34
  3. media DVD verbatim
    Od peca v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 22-10-2005, 19:59
  4. Moj pribeh z DVD Verbatim
    Od vobluda v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 15-08-2005, 06:53
  5. DVD+RW Verbatim
    Od Krtek v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 01-01-2005, 20:15