Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Nastaveni zvuku Canon HV20

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    Zdravím.
    Chtěl bych všechny požádat o radu a zkušenosti s tímto problémem....
    Používám kameru spíše na záznamy hudebních akcí, kde při špatných světelných podmínkach musim nastavit kameru na manual, protože jinač to ani nejde.Při mé zkušenosti na automat to dopadlo katastrofálně, ale zvuk byl jedinečný!
    Při nastavení na manuál, kterému ve většina případech dávám přednost mě dělá problém zvuková stopa, kterou logicky musim si taky nastavit a nechce to zaboha vyjít
    Ono se to v manuále řekne posunout joistykem do prava nebo do leva na nastavení mikrofonu.Když před koncertem nevíte jaká bude hlasitost a jak to nastavit a při jednotlivých sekvencích hlasitost vyleti až pětinásobně nahoru a potom jsou z toho...pazvuky a chrapění no něco neposlouchatelného...
    Jako bylo by to super umět nastavit tak jako je to nastaveno na automatě aspoň přibližně..by bylo super!
    Jestli jste se někdo s tímto problémem už setkali dejte mě něco aspoň vědět co a jak na to.
    Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele appalacio
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    201

    co řešíš.. kup externí mikrofon
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    opravdu v HV20 nejde nastavit zvuk na automat, když zablokuješ expozici obrazu např.?

    Ten plně manuální režim (M?) bych proto spíš nepoužil a namísto něj použil "Auto" (ale clonu bych zablokoval a pracoval s ní manuálně). Jistě najdeš nějaký režim kamery, kde lze zvuk nechat na auto a obraz lze přesto upravit manuálně, to bych viděl jako lepší řešení (pokud režim auto zvuk zvládne).

    Externí mic na tom mnoho nezmění, na koncertech je dík vyšší citlivosti spíš dřív přebuzený, pokud kamera nemá "attenuator" (zeslabovač citlivosti mic předzesilovače o -12 až -20dB).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    jo, a jak mam zablokovat clonu na plný automat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Ne na plný automat (HV20 neznám), Canon má krom plně auto režimu (zelený obdélník) i režim "AUTO" v manuálních nastaveních.

    V těchto režimech pak necháš buď pracovat automatiky, nebo je můžeš "zablokovat" a manuálně (plus mínus v několika stupních) od zablokované hodnoty upravit. Zatím všechny Canon kamery tohle uměly, pokud by to HV20 neuměla, byla by to novinka.

    V těchto režimech (krom plného canon režimu "M", kdy se všechny automatiky vypnou) by měla zvuková automatika dál pracovat v režimu auto. Ale je možné, že to má HV20 jinak, nezkoumal jsem, jen to dle mého názoru není pravděpodobné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    ... V těchto režimech (krom plného canon režimu "M", kdy se všechny automatiky vypnou) by měla zvuková automatika dál pracovat v režimu auto. Ale je možné, že to má HV20 jinak, nezkoumal jsem, jen to dle mého názoru není pravděpodobné.
    HV20 to má taky tak. V ručním režimu je možné nechat zesílení mikrofonu na automat nebo ho nastavit ručně. Shaggy.tt ho má asi ručně nastaven na příliš velký zisk a to je celý problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Dík za info, Saxeli, myslel jsem si totéž (měl jsem Canon kamery dvě a obě to tak měly, tedy mají).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    Zdar Saxel;-)No jsem lama, ale né zase taková...Už jsi s tou kamerou hraji půl roku!A člověk by nevěřil co jde z toho pořád furt něco vytáhnout...mám namysli kvalitu obrazu!Čili vyždímat!
    No takže s tím nastavením zvuku....Z mojeho prvního experimentu jsem to samozdřejmě přepískl co se týče nastvení zvuku.Obraz super ale nahrávku jsem mohl zahodit díky pazvukům poněvadž to byl koncert, takže pro mě je podstatný nejenom obraz, ale hlavně zvuk.
    Jak už mě bylo porazeno od Fantase?Nebo Fantomase?
    Normal si najedu na nastavení zvuku potvrdím a vyskočí mě stupnice..kde to nechám asi tak v té první třetině a potom dám joistykem šipku nahoru a uzamknu to!Nedojde k přebuzení!Takže se domnívám, že zvuk je nastaven tak jako u automatu!
    (Mám to už odzkoušeno doufám spolehlivě, akorát při jedné ze show mě to asi zmátlo, poněvadž výsledek byl hrozný, ale po dalších testech se domnívám, že to bylo jenom kvůli akustice v prostoru, kde so to nějak tříštilo...což už si myslím, že by to asi jenom vyřešil mikrák, nebo přelepením kousku molitannu na mikrofonu kamery...?
    Kdybych to jen potvrdil a zůstane mě tam M je to jenom nastavena manuálně hlasitost.A při větších výškach jde pak slyšet zapraskání.
    Rád bych slyšel i o vašm výsledku co se týče zvuku...Abych tady nevalil jenom klíny a nebyla to pravda.
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Shaggy.tt: Podle toho, jak to popisuješ, tak to nastavuješ správně. Jenom si hlídej ukazatel síly zvuku, aby neběhal až do konce - pak to začne limitovat. Na těch koncertech asi bude největší problém s odrazy ze všech možných stran, což může zvuk totálně znehodnotit. Trochu by mohl pomoci směrový mikrofon, případně zaznamenávat zvuk jinde než je kamera, kde jsou menší echa. Připojení k mixpultu je asi nereálné, co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    JJ akustika v prostoru taky udělá hodně...Postavit se před podium, kde to pere nejvíce to už chce značné zkušenosti na to, aby všě vyšlo!Ale zase je neuvěřitelné najít si místo někde uplně nahoře na tribuně, člověk pak nemůže věřit svým vlastním uším.
    Jako určitě by hodně pomohl ten externí mikrofon, ale zase některá show jsou docela ostře hlídána, takže nevím co by to měl být za mikrák?Aby byl kvalitní a nejmenší!
    Chtěl jsem se zeptat někde jsem nahodou narazil na netu na dosti drahé kvalitní hračky, které vypadaj něco jak staré kazetové wolkmany, kde nahravaj jenom zvuk.Nevíš o tom něco?
    Jinač už jsem to zkoušel, ale nikdy jsem se nesetkal s žádným zvukařem, který by mě vyhověl!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Malý a kvalitní mikrofon je Sennheiser MKE400. Je sice mono, ale pro prostředí s mnoha odrazy to asi bude lepší. Navíc stereo mikrofony mají horší směrovost.
    Pro záznam zvuku se dřív používaly minidisc rekordéry, dnes by to šlo řešit nějakým kvalitnějším mp3 záznamníkem a s linkovým vstupem na mikrofon, ale konkrétní typ neporadím (neznám).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele appalacio
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od Shaggy.tt Zobrazit příspěvek
    JJ akustika v prostoru taky udělá hodně...Postavit se před podium, kde to pere nejvíce to už chce značné zkušenosti na to, aby všě vyšlo!Ale zase je neuvěřitelné najít si místo někde uplně nahoře na tribuně, člověk pak nemůže věřit svým vlastním uším.
    Jako určitě by hodně pomohl ten externí mikrofon, ale zase některá show jsou docela ostře hlídána, takže nevím co by to měl být za mikrák?Aby byl kvalitní a nejmenší!
    Chtěl jsem se zeptat někde jsem nahodou narazil na netu na dosti drahé kvalitní hračky, které vypadaj něco jak staré kazetové wolkmany, kde nahravaj jenom zvuk.Nevíš o tom něco?
    Jinač už jsem to zkoušel, ale nikdy jsem se nesetkal s žádným zvukařem, který by mě vyhověl!
    máš na mysli něco takového?

    http://kytary.cz/zoom-h4-rekorder/94038/?SE766:0:0:1:0

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    Hodil jsi mě pěkného brouka do hlavy s tímto recorderem!Dival jsem se na pořízené nahrávky a zvuk je naprosto skvělej, tady volím přednost zoom h4 než před externím mikrákem.
    Ale zajímalo by mě jestli by tahle hračka šla zapojit a také připojit ke kameře!Nedovedu si představit v jedné ruce kameru a v ruhé recorder, a také jestli by šel záznam zvuku přimo zaznamenávat na pásku kamery?Protože jsem slyšel že záznam audia neni zhodnej jako s videem, protože vůbec si nedovedu představit jak bych to synchronizoval
    Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    60

    Zdar saxel...No tak trochu jsem zabrouzdal na netu.Pro mé účely by byl asi nejvhodnější externi audio recorder zomm h4.Jo má výstup do kamery, ale asi by to tak nešlo jednoduše.Zaprvé nemá žadné sáňky na upevnění a i kdyby se mě to nějak kutilsky podařilo vymyslet nedovedu si představit jak takovou váhu s kamerou bych dokázal vydržet min. 1 hodA držet v jedné ruce kameru a v druhé recorder, to by taky nešlo.Tady tohle řešení zoom h4 by byl harley(bašta pro uši)Ale v mém případě by to asi nešlo.Takže zvažuji o mikrofonu Sennheiser MKE400 co jsi mě doporučil!Nevím zda li máš s ním nějaké zkušenosti nebo někdo jiný...moc rád bych je ocenil a přivítal.Je tam velký frekvenční rozsah a také co je výhodou pro mě, je malej!Dost by mě zajímalo jestli tato hračka by ten kraval verk na rockových koncertech snesla úplně naprosto bez problémů!Ale co mě pořád zaraží..to slovo mono..mono, to mě nedává spátDneska když všechno už jde do sterea a víš.
    Děkuji za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    227

    to shaggy

    pokud mas strach o synchronizaci kup si neco podobneho jako H4 ale co zaznamenava ve formatu BWF.je to totez jako Wav ale ma to navic schopnost nest informaci o time code.To velke B znamena broadcast.Nevim ale mozna H4 to umi.Kdyz ne tak tohle:

    http://www.musiccenter.cz/Fostex-FR-...ecordery:23484
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení HV20
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 22:36
  2. Nastavení a skušenosti s Canon HV20
    Od javelino v sekci Videokamery
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 16:11
  3. PS3 a HDV z Canon HV20
    Od mat1401 v sekci Kodeky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-04-2008, 07:37
  4. Canon HV20 a 24p
    Od cuaron v sekci Videokamery
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 23-06-2007, 10:29