Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Philips 47PFL7603D a propojení s PC přes HDMI - černý rám okolo obrazu, nefunguje 1:1 pixel mapping?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    25

    Tak nám konečně dorazila nová 47" LCD Philips 47PFL7603D (objednali jsme jí cca před 2 měsíci, ale internetový obchod neustále odkládal termín dodání s odvoláním na dodavatele, který jí nedovezl). Vypadá naprosto úchvatně, obraz je úžasný (byť jsem našel 1 vadný nesvítící modrý subpixel, což i když není z 2,5 m prakticky vidět, trochu zamrzelo).

    Ale teď problém - televizi chceme využívat i jako monitor k PC (vlastně je to její hlavní využití). Samozřejmě v plném rozlišení 1920x1080 (v menším by to na tak velké TV nemělo smysl), propojení přes HDMI. Rozlišení 1920x1080 (při 60 Hz) přes HDMI normálně funguje, jenže problém je, že obraz není roztáhnutý přes celou obrazovku, je okolo něj černý rám (z každé strany asi cca odhadem 3 cm). V menu televize jsem nastavil ve formátu obrazu "nepřepočítaný" (což by měl být jestli to správně chápu 1:1 pixel mapping), ale černé pruhy okolo obrazu jsou stále.

    Nevíte někdo jak se jich zbavit? Je tu někdo další s Philipsem z nové řady (ať už 5603, 7603 nebo 9603) kdo ho zkoušel propojit s PC? Volal jsem i na Philips, kde mě odkázali na autorizovaný servis, ale ani tam mi nebyli schopni poradit. Z diskuzí o nové modelové řadě Philips tady na TVFreak jsem vyrozuměl, že by měl 1:1 pixel mapping podporovat (i když někde někdo psal i opak... či snad že podporuje jen rozlišení do 1024x768 při propojení s PC, ale to zjevně nebude pravda, 1920x1080 naštěstí funguje). Zkoušel jsem ho přes HDMI propojit i s digitálním HD set-top-boxem od UPC a tam je obraz normálně přes celou obrazovku (ale to je 1080i, tedy prokládané, nikoliv 1080p). Když to funguje se set-top-boxem, proč ne s PC?

    Jinak základní desku mám Gigabyte GA-MA78GM-S2H (chipset AMD 780G - integrovaná grafická karta ATI Radeon HD 3200) přímo s HDMI výstupem.

    Předem všem děkuji za jakoukoliv radu...
    Naposledy upraveno uživatelem xmikos: 23-06-2008 v 18:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od xmikos Zobrazit příspěvek
    Tak nám konečně dorazila nová 47" LCD Philips 47PFL7603D (objednali jsme jí cca před 2 měsíci, ale internetový obchod neustále odkládal termín dodání s odvoláním na dodavatele, který jí nedovezl). Vypadá naprosto úchvatně, obraz je úžasný (byť jsem našel 1 vadný nesvítící modrý subpixel, což i když není z 2,5 m prakticky vidět, trochu zamrzelo).

    Ale teď problém - televizi chceme využívat i jako monitor k PC (vlastně je to její hlavní využití). Samozřejmě v plném rozlišení 1920x1080 (v menším by to na tak velké TV nemělo smysl), propojení přes HDMI. Rozlišení 1920x1080 (při 60 Hz) přes HDMI normálně funguje, jenže problém je, že obraz není roztáhnutý přes celou obrazovku, je okolo něj černý rám (z každé strany asi cca odhadem 3 cm). V menu televize jsem nastavil ve formátu obrazu "nepřepočítaný" (což by měl být jestli to správně chápu 1:1 pixel mapping), ale černé pruhy okolo obrazu jsou stále.

    Nevíte někdo jak se jich zbavit? Je tu někdo další s Philipsem z nové řady (ať už 5603, 7603 nebo 9603) kdo ho zkoušel propojit s PC? Volal jsem i na Philips, kde mě odkázali na autorizovaný servis, ale ani tam mi nebyli schopni poradit. Z diskuzí o nové modelové řadě Philips tady na TVFreak jsem vyrozuměl, že by měl 1:1 pixel mapping podporovat (i když někde někdo psal i opak... či snad že podporuje jen rozlišení do 1024x768 při propojení s PC, ale to zjevně nebude pravda, 1920x1080 naštěstí funguje). Zkoušel jsem ho přes HDMI propojit i s digitálním HD set-top-boxem od UPC a tam je obraz normálně přes celou obrazovku (ale to je 1080i, tedy prokládané, nikoliv 1080p). Když to funguje se set-top-boxem, proč ne s PC?

    Jinak základní desku mám Gigabyte GA-MA78GM-S2H (chipset AMD 780G - integrovaná grafická karta ATI Radeon HD 3200) přímo s HDMI výstupem.

    Předem všem děkuji za jakoukoliv radu...
    V ATI Catalyst Centru zkontroluj a nastav v DTV(HDMI) možnosti měřítka jak potřebuješ. Takže si nastav rozlišení jaké chceš a pak si to roztáhni do plného obrazu.

    Jinak jsem měl stejné problémy a nic jiného mě taky nenapadlo.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 23-06-2008 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Aliens_II Zobrazit příspěvek
    V ATI Catalyst Centru zkontroluj a nastav v DTV(HDMI) možnosti měřítka jak potřebuješ. Takže si nastav rozlišení jaké chceš a pak si to roztáhni do plného obrazu.

    Jinak jsem měl stejné problémy a nic jiného mě taky nenapadlo.
    Díky za rychlou odpověď. Používám Linux a v linuxové verzi Catalyst Control Centra tahle možnost volby bohužel chybí (nebo jsem jí někde přehlédl). Asi by to šlo nějak nastavit v konzolovém aticonfigu, nicméně jsem vyzkoušel 1920x1080@50Hz (místo 60Hz) a v tomhle nastavení obrazu to běží krásně přes celou plochu obrazovky, hurá!

    Tobě to tedy jde s tím nastavním cos psal i při 60Hz? No každopádně 50Hz mi na LCD stačí
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    25

    Btw. ten obraz je teď naprosto úchvatný! Krásně ostrý, dokonalý kontrast... všem tuhle novou řadu od Philipsu jednoznačně doporučuju!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od xmikos Zobrazit příspěvek
    Díky za rychlou odpověď. Používám Linux a v linuxové verzi Catalyst Control Centra tahle možnost volby bohužel chybí (nebo jsem jí někde přehlédl). Asi by to šlo nějak nastavit v konzolovém aticonfigu, nicméně jsem vyzkoušel 1920x1080@50Hz (místo 60Hz) a v tomhle nastavení obrazu to běží krásně přes celou plochu obrazovky, hurá!

    Tobě to tedy jde s tím nastavním cos psal i při 60Hz? No každopádně 50Hz mi na LCD stačí
    No čoveče, těch 50Hz jsem zkoušel, ale v jiných hodnotách. Jdu to každopádně zkusit. Taky díky za nástřel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    3

    Mel bych prosbu na majitele **pfl7603. Mel bych zajem provozovat 37pfl7603 pripojenou prez hdmi k htpc (na 99% jsem rozhodnut pro 780G a take pro gigabyte Gigabyte GA-MA78GM-S2H, jedine ceho se bojim je 80°C na northbridgi ale to sem nepatri):
    NIKDE NEJSEM S TO NAJIT ODPOVED NA TO, JESTLI TOTO LCD JE SCHOPNO ZOBRAZIT OBRAZ Z PC V ROZLISENI 1280x720 via HDMI? muzete to prosim nekdo vyzkouset a dat mi odpoved?
    Vim ze v manualu je PC rozliseni 1024x768, a potom az 1920x1080 a prislo by mi prirozene, ze nizsi rozliseni nebude problem zobrazit. Ale naproti u jinych modelu (napr42pfl7433) je 1280x720 primo uvedeno v manualu.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    1280x720 je jednym zo zakladnych rozliseni standardu HD, takze ten televizor to musi byt schopny zobrazit, inak by nemal pravo na nalepku HD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    40

    Zdravím prosím o pomoc nemůžu propojit pc s televizorem 47pfl7603d přes kabel hdmi, pokud prohodím ten kabel s xboxem 360 tak to v pohodě funguje,děkuji ...

    když to propojím s pc tak mi to na tv píše nepodporovaný formát videa

    Kdo by mi mohl dát pár rad po icq budu moc vděčný,THX

    tv mám tuto
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation

    grafiku tuto

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53853

    a kabel tento

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62205

    ale zkopušel jsem i dvoumetrový a taky to jen občas probliklo a potom nápis "nepodporovaný formát videa"
    Naposledy upraveno uživatelem Jindrous001: 11-02-2009 v 16:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    2

    Zdravicko pane, stejne problemy jsme meli v praci s 32PFL7603D/12. Pri pripojeni n akartu MSI N9500GT obraz nepravidelne poblikaval a pokud mela byt zobrazena nejaka 3D grafika (hra, nastaveni 3D nebo 3DMark), televize nespolupracovala a psala "nepodporovany format videa" nebo "neni signal videa".... Bohuzel nepomohlo nic. Az zakoupeni karty ATI (presneji Gainward HD4870. S tou to bezi bez nejmensiho problemu hned od prvniho nastaveni. Good luck.

    Citace Původně odesláno od Jindrous001 Zobrazit příspěvek
    Zdravím prosím o pomoc nemůžu propojit pc s televizorem 47pfl7603d přes kabel hdmi, pokud prohodím ten kabel s xboxem 360 tak to v pohodě funguje,děkuji ...

    když to propojím s pc tak mi to na tv píše nepodporovaný formát videa

    Kdo by mi mohl dát pár rad po icq budu moc vděčný,THX

    tv mám tuto
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation

    grafiku tuto

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53853

    a kabel tento

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62205

    ale zkopušel jsem i dvoumetrový a taky to jen občas probliklo a potom nápis "nepodporovaný formát videa"
    Naposledy upraveno uživatelem komar1981: 16-02-2009 v 15:26 Důvod: doplneni citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele MlokCZ
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    636

    Citace Původně odesláno od Jindrous001 Zobrazit příspěvek
    Zdravím prosím o pomoc nemůžu propojit pc s televizorem 47pfl7603d přes kabel hdmi, pokud prohodím ten kabel s xboxem 360 tak to v pohodě funguje,děkuji ...

    když to propojím s pc tak mi to na tv píše nepodporovaný formát videa

    Kdo by mi mohl dát pár rad po icq budu moc vděčný,THX

    tv mám tuto
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation

    grafiku tuto

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53853

    a kabel tento

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62205

    ale zkopušel jsem i dvoumetrový a taky to jen občas probliklo a potom nápis "nepodporovaný formát videa"
    A co tam z PC pouštíš za rozlišení a frekvenci? TV prostě některá rozlišení a frekvence nemusí umět. Zkusil bych rovnou nativní rozlišení + 24Hz/50Hz (dle snímkovací frekvence zdrojového videa). Tyhle rozlišení by každá TV měla zvládat, protože je to to samé co by tam lezlo z STB nebo BR přehrávače.

    A další problém by mohl být, že TV bude vadit, že tam PC posílá standardně RGB signál.
    Tedy zkusit posílat z PC YUV. Tohle lze u ATI až od 8.12 ovladačů a pouze pro připojení přes hdmi (nebo přes DVI s originál ATI redukcí na hdmi).
    U nvidii asi něco podobného jde taky, nemám ale žádnou připojenou u TV a pokud grafika nedetekuje připojenou TV, tak tahle volba není přístupná, takže to u nvidii nemůžu vyzkoušet, jak to je přesně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    212

    32PFL7403,32PFL7603,42PFL7603
    Gigabyte MA78G-DS3H , MA69G-S3H - vše bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    tAK VŠE UŽ FUNGUJE I S TÍM DLOUHÝM KABELEM BYLO TO OVLADAČEMA GRAFIKY NA PC
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-02-2009, 15:30
  2. LCD a pixel mapping
    Od Pičmulínek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2008, 14:04
  3. Pixel Mapping 1:1
    Od lojza1 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 15:45
  4. Jakou LCD 37" s pixel mapping 1:1 při FullHD
    Od bobo0007 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 13:00
  5. Pixel mapping a pár nejasností k vysvětlení
    Od zevler v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 09:26