Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Samsung LE32A559 ... nepovedený DVB-T?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravíčko,
    koupil jsem si před týdnem Samsung LE32A559. Ale fakt je tam dost nevychytaný DVB-T tuner.
    V software chybí česká republika (český jazyk tam je v nastavení), ale při volbě regionu chybí takže musím dát jiné. A poté DVB-T tuner vybere stanice které ovšem nelze přeházet.
    Takže mám Stanici, 4 rozhlasové stanice, stanici , stanici , něco nefunkčního ,...rozhlas... stanici.

    Nemáte stim někdo zkušenost ? takhle se to nedá přepínat
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    212

    Nevim jak u Samsungu, ale u Panasonicu si muzes vytvorit uzivatelsky profil, kde si stanice seradis, jak chces. Jinak to seradit nejde. Jinak Panasonic radi prvni stanice a pak az radia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od kadell Zobrazit příspěvek
    Nevim jak u Samsungu, ale u Panasonicu si muzes vytvorit uzivatelsky profil, kde si stanice seradis, jak chces. Jinak to seradit nejde. Jinak Panasonic radi prvni stanice a pak az radia.
    No právě že tady ne tady to jde seřadit u klasické telky... ale když je tam DTV (DVB-T) tak to řadí podle země co vyberu ale uvšech to řadí prostě blbě

    A ještě bych dodal že neumí : ěščřžýáí v informacích o pořadech... fakt bych řekl že pro CZ se jim to moc nepovedlo
    Naposledy upraveno uživatelem zonicek: 15-06-2008 v 13:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    23

    U mé 559 to jde nastavit bez problémů. Ještě před laděním kanálů se musí nastavit cokoli jiného, než Velká Británie. Potom, až proběhne automatické naladění, si do oblíbených přidám pořady, které chci a funkce přečíslovat je aktivní, takže si je přečísluji dle libosti. Jinak diakritika v EPG mi taky nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od zonicek Zobrazit příspěvek
    Zdravíčko,
    koupil jsem si před týdnem Samsung LE32A559. Ale fakt je tam dost nevychytaný DVB-T tuner.
    V software chybí česká republika (český jazyk tam je v nastavení), ale při volbě regionu chybí takže musím dát jiné. A poté DVB-T tuner vybere stanice které ovšem nelze přeházet.
    Takže mám Stanici, 4 rozhlasové stanice, stanici , stanici , něco nefunkčního ,...rozhlas... stanici.

    Nemáte stim někdo zkušenost ? takhle se to nedá přepínat
    Mám LE40A559. Myslím, že tam bude stejný SW i FW. Stanice jdou nastavit, ale chce to trpělivost.
    Má ale jinou závadu, při vyladěni "Jiné" nejde česká diakritika u EPG. Když se vyladí na "Velká Britanie", jde EPG dobře, ale nejde vůbec TXT.
    To vyladění Ti neporadím, ale dělal jsem to u 2 televizorů - nedokážu to popsat. Kdybys byl z Prahy Podolí, tak Ti to vyladím.
    Pokud máš stejnou závadu s diakritikou, napiš Samsungovi, ať opraví SW a FW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Kalby Zobrazit příspěvek
    U mé 559 to jde nastavit bez problémů. Ještě před laděním kanálů se musí nastavit cokoli jiného, než Velká Británie. Potom, až proběhne automatické naladění, si do oblíbených přidám pořady, které chci a funkce přečíslovat je aktivní, takže si je přečísluji dle libosti. Jinak diakritika v EPG mi taky nejde.
    Napiš, popiš tu blbou diakritiku na info@samsung.cz jako stížnost. Úprava v serivsu na počkání bude trvat cca 20 minut max. Tedy až opraví Samsung SW a FW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od vlads Zobrazit příspěvek
    Napiš, popiš tu blbou diakritiku na info@samsung.cz jako stížnost. Úprava v serivsu na počkání bude trvat cca 20 minut max. Tedy až opraví Samsung SW a FW.
    Odpověď ze Samsungu:

    Dobry den,
    dekuji, ze jste kontaktoval zakaznickou linku Samsung Electronics!
    Nemame informace, kdy pride novy firmware. Zkuste kontaktovat servisni stredisko, snad budou mit tyto informace ohledne firmwaru. Aktualizovat muzete pouze pres servisni stredisko.

    Nechápu proč je možné aktualizovat FW pouze v servisním středisku. Nechce se mi televizi někam tahat, jen proto aby mi tam nahráli FW, kterej si můžu nahrát doma sám z flashky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    2

    Situace s příjmem DTV u tohoto modelu se mi zdá poněkud zamotaná. Hledal jsem v originálním manuálu a v dostupných pdf od Samsungu, jak že to vlastně je s použitým typem tuneru (DBV-T, DBV-C atd.). Nikde ani zmínka, jen info o tom, že je případně nutné ".. kontaktovat Vašeho kabelového operátora,..." - nic víc.
    V dnešní době je 95% DTV šířeno prostřednictvím kabelových televizí, tedy bych nepředpokládal, že CI modul je tam jen tak pro parádu, protože u DBV-T je to zbytečnost.
    Čekal bych tedy universální tuner, kde bude fungovat jak kabelový operátor, tak i případně terestriální operátor (kmitočty jsou téměř shodné s analogovými C5-C69).
    Použil jsem tedy přípojku DBV-C od Moravianetu (Brno) a vsunul modul Technisat TechniCrypt CXV Conax se svoji spárovanou kartou (full nabídka). Při vyhledávání však DTV nenalezl vůbec nic. Na Samsungu krčili rameny a odkázali mne na svoji servisní fy v Brně. Tam zatím taky nic neví
    Takže jsem napsal přímo samsungu.com, ať se vymáčknou, jak to tam s těmi tunery je.

    Jinak jsem nalezl od 10.7.2008 umístěný nový FW na tento model včetně postupu flashnutí.
    LE32A559P4F LCD TV 5, 6 series Main Firmware (ver.T-PRLPEUMD-1011.2)
    http://org.downloadcenter.samsung.co...T-PRLPEUMD.exe

    Netuším však, co má řešit, byť je určen pro Evropu. Jen tak zbytečně flashnout se mi zase nechce, aby někdo neřval v budoucnu kvůli záruce....

    Pokud někdo jste dál s informacemi, pls dejte vědět.

    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Samsung LE32A559 - prehravani filmu ?
    Od Dafli v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-01-2010, 12:43
  2. Propojení PC a Samsung LE32A559
    Od Intercooler v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-06-2009, 15:40
  3. samsung le32a559 vs le32a656
    Od tomas.helisek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-03-2009, 19:38
  4. Sharp LC-32D44E-BK x Samsung LE32A436 x Samsung LE32A559
    Od paolov v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 20:37
  5. Samsung LE32A559 x Samsung LE32A436 -pro vs.proti.
    Od paolov v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2008, 13:20