Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ulead DWS2 - problem s menu

Lynch (69)|20.11.2004 11:37
[color=darkblue]Mám takový zvláštní problém při authoringu DVD v DWS2.

Mám uděláno jedno podmenu, kde jsou náhledy na jednotlivé kapitoly (každá je jeden film). Náhledy jsou ve třech řadách po pěti sloupcích.

Problém - při pohybu kurzorovými tlačítky (jak na PC, tak na stolním DVD) dojedu šipkami z prvního řady v prvním sloupci dolů OK (v 1.sloupci to jinak ani to nejde).
Jakmile ale jedu kurzorovými tlačítky dolů z dalšího sloupce, nejede kurzor přímo dolů ve svém sloupci, ale šikmo úhlopříčně doleva (!) do předchozího sloupce. Není ale problém zase kurzorovými tlačítky zajet doprava na "vynechané" náhledy. Není to ale správně, a při navigaci to může splést...

Netuší někdo, v čem je problém, že se kurzor chová tak divně.[/color]
Pitomec (10211)|20.11.2004 17:58
Ty jednotlivý "okýnka" s náhledem si můžeš v UDWS2 poskládat jak potřebuješ - takže vysleduj, jak to jde při pohybu kurzorem po sobě a podle toho to naskládej (pochopitelně i s přiřazením příslušných klipů).
arkij (540)|20.11.2004 18:02
U textového menu, zvláště když je každý řádek jinak dlouhý, záleží hodně na přesné pozici, se kterou si musíš vyhrát a stačí jen malý posun nebo větší přesah a kurzor vyhodnotí pozici jinak. Já jsem to jednou vyřešil tím že jsem si před nadpisy udělal malé spouštěcí tečky, přesně nad sebou podle mřížky a nalinkoval spouštění na ně, k nim pak přiřadil popisky už bez linků.
Lynch (69)|20.11.2004 21:57
Možná jsem to špatně vysvětlil, pro zjednodušení :
- mám menu tvořené 3 řdami a 4 sloupci obrázků, které mají pod sebou textové popisky (různě velké)
- pokud v řadě jedu kurs. šipkami vodorovně, vše je OK
- pokud v 1.sloupci (který již nemá vlevo od sebe nic) jedu kurs. šipkami svisle, vše je také OK
- pokud v jakémkoliv dalším sloupci (který vlevo od sebe má jiný sloupec) jedu kurs. šipkami svisle, kursor se nepohybuje svisle dolů po butonech, jak by měl, ale jede šikmo vlevo, vždy správně o jeden řádek dolů, ale o jeden sloupec vlevo...

Zde mě ta první rada [Pitomec] příliš nepomůže, neboť vodorovná navigace je OK...
Pitomec (10211)|21.11.2004 09:03
Teď jsem si to jen tak ze srandy zkusil taky, t.j. vzal jsem klip, vyrobil u něho 12 kapitol, ty dal postupně na plochu, a to: napřed klipy (jak šly po sobě 1-12) první řada zleva doprava, pak druhá řada opět zleva doprava, třetí a čtvrtá řada totéž (byla u toho 20sec. animace) a po vypálení to ve stolním DVD přehrávači chodí jak má. V každém sloupci se po stisknutí kurzoru "dolů" to taky dolů posune - vyjma toho úplně posledního okýnka (tam už to dolů pochopitelně nemůže) kde v prvním sloupci to neudělá vůbec nic, ve druhém to skočí na poslední sloupec, poslední klip a v posledním sloupci to pak skočí na první sloupec, poslední klip.
Lynch (69)|21.11.2004 15:18
[quote=Pitomec]Teď jsem si to jen tak ze srandy zkusil taky, t.j. vzal jsem klip, vyrobil u něho 12 kapitol, ty dal postupně na plochu, a to: napřed klipy (jak šly po sobě 1-12) první řada zleva doprava, pak druhá řada opět zleva doprava, třetí a čtvrtá řada totéž (byla u toho 20sec. animace) a po vypálení to ve stolním DVD přehrávači chodí jak má. V každém sloupci se po stisknutí kurzoru "dolů" to taky dolů posune - vyjma toho úplně posledního okýnka (tam už to dolů pochopitelně nemůže) kde v prvním sloupci to neudělá vůbec nic, ve druhém to skočí na poslední sloupec, poslední klip a v posledním sloupci to pak skočí na první sloupec, poslední klip.[/quote]

Už jsem to nějak opravil, posunul jsem nadpis na tím trochu výše, a krajní obrázky jsem roztáhl až k okrajům safe zóny (s přísl. roztažením těch mezi nimi), a ono se to rozchodilo...Asi to má nějakou souvislost s "overlapping", který DWS hlásil u tohoto menu. Teď už se to tak nepřekrývá, a navigace je OK.
V každém případě díky za zájem o problém.
arkij (540)|21.11.2004 21:33
Pokud se Ti pole překrývala a dávalo to hlášku, tak v tom je právě ten zakopanej pes. Už jsi to vlastně vyřešil.