Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Problém propojeni plazma - notebook přes hdmi

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Propojuji kabelem HDMI plazmu pan50PX70EA a notebook sony vaio vgn-fz21z (vista 32bit, grafika NVIDIA GeForce 8600M GS). Doposud (cca půl roku) vše bez problémů, vždy po připojení kabelu k notebooku a přepnutí tv na příslušný av výstup vše proběhlo automaticky. Včera propojení přestalo fungovat. Kabel i tv jsou v pořádku - otestoval jsem to tak, že jsem na ten kabel připojil ps3 a vše běželo normálně. Notebook je také v pořádku - otestováno na jiné tv (také přes hdmi). Když připojím notebook k plazmě pan a přepnu av na tv, tak tv jakoby "hledala" signál. Když se podívám v notebooku na vlastosti grafické karty, tak je tam zobrazena televize Panasonic, z toho je zřejmé, že to propojení je funkční, ale nechápu proč se na tv nic nezobrazí. Zkusil jsem ručně v pc nastavit jiné režimy zobrazení (pouze tv, klon atd) - nepomohlo, v pc jsem nic neinstaloval, přesto jsem vrátil nastavení cca o dva týdny zpět, kdy bylo vše 100% v pořádku, nic nepomohlo, ovladače v pc aktuální...Kdyby někoho napadlo co s tím...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem michal_h: 02-06-2008 v 15:49 Důvod: nvidia info
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    tak jsem zkoušel ještě měnit nastavení grafické karty a nejsem z toho schopen schopen dostat lepší obraz na tv..., vůbec tomu nerozumím
    Připojené soubory Připojené soubory
    • Typ souboru: pdf tv.pdf (100.5 KB, 536 zobrazení)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    tak jsem provedl kompletní reinstalace ntb na tovární nastavení a problém to nevyřešilo, vypadá to, že zakopaný pes bude v tv, asi mi nezbude nic jiného než reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    212

    Zkousels to propojit pres VGA vstup? Teda, jestli ho v PC/notebooku mas... Takhle mam pripojenou stejnou televizi a vsechno chodi bez problemu. Sice to tvuj problem nevyresi, ale aspon si vyzkousis, jestli to tak funguje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od kadell Zobrazit příspěvek
    Zkousels to propojit pres VGA vstup? Teda, jestli ho v PC/notebooku mas... Takhle mam pripojenou stejnou televizi a vsechno chodi bez problemu. Sice to tvuj problem nevyresi, ale aspon si vyzkousis, jestli to tak funguje...
    nezkousel, vyzkouším
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od kadell Zobrazit příspěvek
    Zkousels to propojit pres VGA vstup? Teda, jestli ho v PC/notebooku mas... Takhle mam pripojenou stejnou televizi a vsechno chodi bez problemu. Sice to tvuj problem nevyresi, ale aspon si vyzkousis, jestli to tak funguje...
    vga je ale pouze analog ne?
    já jsem dnes otestoval dalších cca deset kousků tv (v Electroworldu: panasonic, samsung, lg jak plazmy tak lcd) a nic, pouze na lg se něco chytalo, ale nedalo se na to koukat, vypadá to, že notebook skončí v servisu, hdmi out u něj asi odchází do věčných lovišť
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    212

    Citace Původně odesláno od michal_h Zobrazit příspěvek
    vga je ale pouze analog ne?
    já jsem dnes otestoval dalších cca deset kousků tv (v Electroworldu: panasonic, samsung, lg jak plazmy tak lcd) a nic, pouze na lg se něco chytalo, ale nedalo se na to koukat, vypadá to, že notebook skončí v servisu, hdmi out u něj asi odchází do věčných lovišť
    jo jo, je to analog, v dobe, kdy jsem ho kupoval jsem netusil, ze existuje HDMI-DVI, tak jsem koupil VGA. jsem vul, no
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od michal_h Zobrazit příspěvek
    vga je ale pouze analog ne?
    já jsem dnes otestoval dalších cca deset kousků tv (v Electroworldu: panasonic, samsung, lg jak plazmy tak lcd) a nic, pouze na lg se něco chytalo, ale nedalo se na to koukat, vypadá to, že notebook skončí v servisu, hdmi out u něj asi odchází do věčných lovišť
    ty samice od hdmi konektoru vubec nic nevydrží, tipuju tak 100x zapojit/vypojit a je konec. Samci jsou trochu odolnější
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    ty samice od hdmi konektoru vubec nic nevydrží, tipuju tak 100x zapojit/vypojit a je konec. Samci jsou trochu odolnější
    to máš někde ověřené???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od michal_h Zobrazit příspěvek
    to máš někde ověřené???
    to je moje zkušenost, ale taky zalezi jak jemně to zapojuješ, zlatý cinche

    Ted mě napadá nemáte někdo zkušenost s hdmi kabelen o 10m délce, jak je na tom šum atd.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od nksh Zobrazit příspěvek
    to je moje zkušenost, ale taky zalezi jak jemně to zapojuješ, zlatý cinche

    Ted mě napadá nemáte někdo zkušenost s hdmi kabelen o 10m délce, jak je na tom šum atd.?
    Dneska jsem poprvé propojoval Panasonic TV (LCD; HDMI) s PC (GF6600; DVI) s použitím 10m HDMI kabelu + redukce HDMI(F)-DVI(M) a komplikací bylo víc než dost. Obraz na TV prakticky nekoukatelný - buď žádný nebo přerušovaný, dostat na něj video nešlo už vůbec (i když tam bude asi chyba na mé straně).
    Suma sumárum:
    1080p/i, 720p - TV problikává - zhruba po sekundách, možná špatná frekcence
    576p, 480p - vše ok (ale video opět nikde).

    Takže si troufám odhadovat, že s 10m kabelem HDMI by neměl být problém, otázka je, co ostatní děmám blbě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    28

    Já používám HDMI kabel 7,5m a bez jakýchkoli problémů.A to memám žádný z těch drahých za cca 500kč
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Plazma a pripojeni PC pres HDMI?!
    Od pylous v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-09-2011, 15:39
  2. LCD: LCD + notebook přes HDMI
    Od roly30 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-07-2011, 20:07
  3. propojení PC a TV přes HDMI
    Od Doom v sekci Bastlení
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 03-07-2011, 13:50
  4. Propojení plazma s DVD - hdmi vs. scart
    Od Golmanek v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 20-01-2011, 12:06
  5. 42px700e propjeni pres hdmi notebook nejde zvuk
    Od jf123 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-05-2008, 14:05