Samsung PS50A557
Zákládám toto téma pro výměnu zkušeností s tímto modelem.
Zatím jsem spokojen, jediný problém v tuto chvíli je, že při připojení PC přes HDMI/DVI v režimu 1920x1080p @ 60Hz obraz nevyplňuje celou obrazovku.
Při 1920x1080p @ 50Hz je to v pořádku; ale zase při přehrávání *hd* filmů jsou vidět zvláštní plošné artefakty (jinak obraz výborný)
Zatím jsem spokojen, jediný problém v tuto chvíli je, že při připojení PC přes HDMI/DVI v režimu 1920x1080p @ 60Hz obraz nevyplňuje celou obrazovku.
Při 1920x1080p @ 50Hz je to v pořádku; ale zase při přehrávání *hd* filmů jsou vidět zvláštní plošné artefakty (jinak obraz výborný)
ty mapy, nebo jak ty píšeš artefakty, jsou chyby při kompresi do H.264. U některých filmů to mám také, u jiných jen zřídka kdy u jiných vůbec.
Zkus si stáhnou pár těchto videí a uvidíš co to dokáže, ta TV.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
Zkus si stáhnou pár těchto videí a uvidíš co to dokáže, ta TV.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx
Ne, jen jsem to nevysvětlil řádně. Ten obraz se prostě seká, a to různě v různých oblastech, které jakoby tvoří trojúhelníky vymezené úhlopříčkami.
Ta videa mají kvalitu OK. Navíc to dělá jen při 50Hz.
Ta videa mají kvalitu OK. Navíc to dělá jen při 50Hz.
Tak jsem našel další problém. Obraz 16:9 (DVB-T) je mírně dole odříznut. Nejlépe je to vidět při Snídani s novou, když je grafika až ke spodnímu okraji.
:(
To ALL: vidíte na vašich LCD&plasma při nativním vysílání 16:9 opravdu CELÝ obraz ?
:(
To ALL: vidíte na vašich LCD&plasma při nativním vysílání 16:9 opravdu CELÝ obraz ?
Jo, jo, celý.
Jak to máš připojené? Normálně do tuneru od TV a nebo přes jiný stroj HTPC, PC, externí set top box, nebo něco takového? Tak můžeš mít blbě nastanevé rozlišení, u těch PC strojů, tak by ten okraj mohl být uřezaný.
A u toho PC, jaká tam je grafárna? Mám to připojené stejně a bez problémů. I když nemám FullHD rozlišení, takže to jedu jen prokládaně a jede to. Dostal jsem se ale i k pár filmům, kdy se tam ukázal ten okraj, jak píšeš u DVB-T, ale to bylo rozlišením toho filmu.
Jak to máš připojené? Normálně do tuneru od TV a nebo přes jiný stroj HTPC, PC, externí set top box, nebo něco takového? Tak můžeš mít blbě nastanevé rozlišení, u těch PC strojů, tak by ten okraj mohl být uřezaný.
A u toho PC, jaká tam je grafárna? Mám to připojené stejně a bez problémů. I když nemám FullHD rozlišení, takže to jedu jen prokládaně a jede to. Dostal jsem se ale i k pár filmům, kdy se tam ukázal ten okraj, jak píšeš u DVB-T, ale to bylo rozlišením toho filmu.
[QUOTE=Aliens_II;178967]Jo ,jo, celý.
[/QUOTE]
K tomu "necelému obrazu" u TV příjmu 16:9. Příjem je přes interní tuner DVB-T. Foto přikládám, snad je to jasné :)
[/QUOTE]
K tomu "necelému obrazu" u TV příjmu 16:9. Příjem je přes interní tuner DVB-T. Foto přikládám, snad je to jasné :)
[QUOTE=f;178707]Zákládám toto téma pro výměnu zkušeností s tímto modelem.
Při 1920x1080p @ 50Hz je to v pořádku; ale zase při přehrávání *hd* filmů jsou vidět zvláštní plošné artefakty (jinak obraz výborný)[/QUOTE]
Takže si opovídám sám : tento problém s velikostí u připojení s PC přes HDMI vyřešen nastavením ovladačů karty (ATI, Radeon X1250).
Takže TV zvládá bez problému a s pixel mapping 1:1:
1920x1080p @50 Hz
1920x1080p @60 Hz
:)
Při 1920x1080p @ 50Hz je to v pořádku; ale zase při přehrávání *hd* filmů jsou vidět zvláštní plošné artefakty (jinak obraz výborný)[/QUOTE]
Takže si opovídám sám : tento problém s velikostí u připojení s PC přes HDMI vyřešen nastavením ovladačů karty (ATI, Radeon X1250).
Takže TV zvládá bez problému a s pixel mapping 1:1:
1920x1080p @50 Hz
1920x1080p @60 Hz
:)
[QUOTE=f;179002]K tomu "necelému obrazu" u TV příjmu 16:9. Příjem je přes interní tuner DVB-T. Foto přikládám, snad je to jasné :)[/QUOTE]
Takže podle zjištění obdobnou vlastnost mají i LCD Sony Bravia i LCD LG (ověřeno), tudíž tento problém již aktivně neřeším.
UPDATE 2.6.: dle vyjádření servisu se stejně chovají i ostatní modely Samsungu, odpověď od výrobce zatím nemají.
Takže podle zjištění obdobnou vlastnost mají i LCD Sony Bravia i LCD LG (ověřeno), tudíž tento problém již aktivně neřeším.
UPDATE 2.6.: dle vyjádření servisu se stejně chovají i ostatní modely Samsungu, odpověď od výrobce zatím nemají.
[QUOTE=onetux;179746]Zdravim, nevíte jaká je hloubka barev u tohoto televizoru? Thx[/QUOTE]
ma 18-bit color depth
ma 18-bit color depth
[QUOTE=JUHA;179760]Ahoj,pozoroval jsi nějaka negativa že nema 100hz[/QUOTE]
Nepozoruju; a vzhledem ke řadě mýtů ohledně 100Hz technologie u LCD a Plasmy a jejich účinnosti či neúčinnosti, mi upřesněte, co mám konkrétně sledovat a jak to má či nemá vypadat :) a pak můžu odpověď upřesnit.
Nepozoruju; a vzhledem ke řadě mýtů ohledně 100Hz technologie u LCD a Plasmy a jejich účinnosti či neúčinnosti, mi upřesněte, co mám konkrétně sledovat a jak to má či nemá vypadat :) a pak můžu odpověď upřesnit.
jak jsem se dočetl, televize má mít USB port přez který se dají pouštět/zobrezi MP3/JPEG soubory, umí televize procházet složky? nebo pouze z rootu, jo a nemůžeš zkusit jestli se dá přez to USB pustit např z FLASH film nebo video například v *.avi dík moc :-)
[QUOTE=jardas33;179924]Mám 40ku 656 a mp3 i jpg mám vyzkoušené v rootu i v jednotlivých složkách.[/QUOTE]
a to video s USB FLASH si nezkoušel? například v *.avi ? :-)
a to video s USB FLASH si nezkoušel? například v *.avi ? :-)
[QUOTE=onetux;179922]jak jsem se dočetl, televize má mít USB port přez který se dají pouštět/zobrezi MP3/JPEG soubory, umí televize procházet složky? nebo pouze z rootu, jo a nemůžeš zkusit jestli se dá přez to USB pustit např z FLASH film nebo video například v *.avi dík moc :-)[/QUOTE]
Procházet složky umí, u MP3 i JPEG.
Videa přehrávat neumí.
Procházet složky umí, u MP3 i JPEG.
Videa přehrávat neumí.
TAK jsem ji objednal a snad dnes dorazi už se tešim.CHtěl jsem puvodně PANAKA PX 80,ale nebude se vyrabět tak maj smulu.Dávat o 20 000Kč vic za PZ80E se mi fakt nechce.
Tak už dorazila.Obraz přes satelit krasnej ze 4 metru at si řika kdo chce co chce.Zatim plna spokojenost.
tak já už jsem taky objednal tak snad příde co nejdřív abych natom stih nějakej tan fotbálek s našima :-D
[QUOTE=JUHA;180335]Tak už dorazila.Obraz přes satelit krasnej ze 4 metru at si řika kdo chce co chce.Zatim plna spokojenost.[/QUOTE]
""At si říká kdo chce co chce"...já jsem si to prostě koupil tak si vsugeruju že obraz je špička a tím to končí...i když je to velká uhlopříčka
Nevím z tou "krásou" přes satelit bych byl optarnější...ale zase uznávám že ,,krásnej obraz" muže pro každého být jiná kvalitativní hodnota.
Zeptám se jaký satelit?jaké vysílání?jaké programy konkrétně?
Na satelitu vysílá totiž 100000 stanic ale koukatelné měřítko v SD snesou většinou jen ty zahraniční placené.
Předpokládám že nemáš na mysli jako ,,krásu" UPC nebo Digi TV...
""At si říká kdo chce co chce"...já jsem si to prostě koupil tak si vsugeruju že obraz je špička a tím to končí...i když je to velká uhlopříčka
Nevím z tou "krásou" přes satelit bych byl optarnější...ale zase uznávám že ,,krásnej obraz" muže pro každého být jiná kvalitativní hodnota.
Zeptám se jaký satelit?jaké vysílání?jaké programy konkrétně?
Na satelitu vysílá totiž 100000 stanic ale koukatelné měřítko v SD snesou většinou jen ty zahraniční placené.
Předpokládám že nemáš na mysli jako ,,krásu" UPC nebo Digi TV...
Ne.neboj vyčkaval jsem asi pul roku pročital kde co a nakonec jsem zakoupil humax i cord ,karta TaT.pokoj mam 5.5metru takže vzdalenost je dostačujici.včera davali na Anexia HD fotbal sice nejaky zaznam z něm. ligy ale dal jsem si křeslo asi na 2 metry od tel. a šlo na to v pohode koukat.Jinak asi opravdu nejsem ten "odbornik "abych zkoumal každou neostrost.Obraz se mi libi i na našich programech nic lepšiho stejně neseženu tak proč furt nařikat.Tchan ma o patro vyš panasonik px 80 a jede na analog a digital ,obyvak ma stejnej a obrazově je na tom podstatně huře
Zdravím. Můžete mi prosím zdělit, jaká je spotřeba této TV. Na webu jsem našel rozdílné hodnoty. Měl bych o ni zájem a rozmýšlím se jako alternativu nějaké menší LCD. Nejsem TV fanda, jde mi pouze o pěkný, nesekavý, velký obraz a cenu. Jinak jste s ní spokojeni? Děkuji předem za odpověď.
Spotřeba je vzadu na štitku 550WAT mělo by to být při uplně bile obrazovce čehož v praxi nedociliš. ale to je to posledni co jsem řešil mam k ni Humax Icord a obraz je ze 4.5 metru naprosto v pohodě.Hlavně nedej na /odborniky/co kecaj o špatne kvalitě a koukaj na 52cm crt.Fakt je ta legrace vyšla dohromady na 62 000 Kč,ale nic lepšiho za ty prachy nepořidiš.Ja sám za sebe jsem plně spokojenej.
[QUOTE=Jirka22;180883]Zdravím. Můžete mi prosím zdělit, jaká je spotřeba této TV. Na webu jsem našel rozdílné hodnoty. Měl bych o ni zájem a rozmýšlím se jako alternativu nějaké menší LCD. Nejsem TV fanda, jde mi pouze o pěkný, nesekavý, velký obraz a cenu. Jinak jste s ní spokojeni? Děkuji předem za odpověď.[/QUOTE]
Reálná spotřeba je cca 300W. Značně závisí na nastavení jasu, kontrastu, režimu "šetření energie" (což má opět vliv na jas) a v daném okamžiku na obsahu zobrazované scény.
Reálná spotřeba je cca 300W. Značně závisí na nastavení jasu, kontrastu, režimu "šetření energie" (což má opět vliv na jas) a v daném okamžiku na obsahu zobrazované scény.
Mužes mi poslat nastaveni jake použivaš ty ,vim že ma každy rozdilny vkus jen abych vědel . Co zahořovani lámeš si s nim hlavu ja mám skoro vše na 50%
cau, dneska jsem mluvil s kámošem který má plasmu samsung a říkal že když se naladí programy, tak se nedá měnit číslo pod kterými se programi naladí (např. nova se naladí pod program 10, a nedá se dát např. na 3) je to pravda? děkuji
[QUOTE=Aliens_II;178711]Zkus si stáhnou pár těchto videí a uvidíš co to dokáže, ta TV.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx[/QUOTE]jéé, díky za tip! :-)
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx[/QUOTE]jéé, díky za tip! :-)
[QUOTE=pat01]""At si říká kdo chce co chce"...já jsem si to prostě koupil tak si vsugeruju že obraz je špička a tím to končí...i když je to velká uhlopříčka[/QUOTE]na druhou stranu, není absurdnější mít tv s krásným obrazem, ale přesto se užírat, protože "Véna na internetu povidal, že 100Hz/S-IPS/libovolná značka (doplň si cokoliv) je na hovno"?
spokojený majitel nedokonalé telky je na tom podle mě stokrát líp než neurotický hledač mrtvých pixelů vybavený lupou a drogově závislý na názorech jiných.
spokojený majitel nedokonalé telky je na tom podle mě stokrát líp než neurotický hledač mrtvých pixelů vybavený lupou a drogově závislý na názorech jiných.
[QUOTE=JUHA;181000]Mužes mi poslat nastaveni jake použivaš ty ,vim že ma každy rozdilny vkus jen abych vědel . Co zahořovani lámeš si s nim hlavu ja mám skoro vše na 50%[/QUOTE]
Nemám definitivní nastavení, zatím zahořuju, jas+kontrast 50% a Úspora energie = Vysoká a občas tam pouštím Posouvání. Jestli to je k něčemu, to je otázka :))
Nemám definitivní nastavení, zatím zahořuju, jas+kontrast 50% a Úspora energie = Vysoká a občas tam pouštím Posouvání. Jestli to je k něčemu, to je otázka :))
[QUOTE=JUHA;181520]Ja mam posun zapnutej stále o 4 body každe 2 min[/QUOTE]
Mysllel jsem ono posouvání, kde se pohybují pásy zprava doleva:) Pouštím to přes den dle potřeby a na noc na 3 hoďky časovačem.
Mysllel jsem ono posouvání, kde se pohybují pásy zprava doleva:) Pouštím to přes den dle potřeby a na noc na 3 hoďky časovačem.
Mohl bych se zeptat... já mám tu samou ale v 32jce... když tam dáte DVB-T můžete si přehazovat kanály kam chcete ? nebo se vám to automaticky načte a nejde stim už hnout... díky
[QUOTE=JUHA;181520]Ja mam posun zapnutej stále o 4 body každe 2 min[/QUOTE]
myslíš posun statickýho obrazu aby nedocházelo k vypalování luminoforu?
myslíš posun statickýho obrazu aby nedocházelo k vypalování luminoforu?
[QUOTE=f;181526]Mysllel jsem ono posouvání, kde se pohybují pásy zprava doleva:) Pouštím to přes den dle potřeby a na noc na 3 hoďky časovačem.[/QUOTE]
to co píšeš jsem moc nepochopil, k čemu by to posouvání pášů mělo být?
to co píšeš jsem moc nepochopil, k čemu by to posouvání pášů mělo být?
[QUOTE=zonicek;181527]Mohl bych se zeptat... já mám tu samou ale v 32jce... když tam dáte DVB-T můžete si přehazovat kanály kam chcete ? nebo se vám to automaticky načte a nejde stim už hnout... díky[/QUOTE]
Jde.
Přes menu Digitální -> Digitální kanál -> Upravit oblíbené kanály + zelené tlačítko na ovladači (Přečíslovat)
Jde.
Přes menu Digitální -> Digitální kanál -> Upravit oblíbené kanály + zelené tlačítko na ovladači (Přečíslovat)
[QUOTE=f;181533]Jde.
Přes menu Digitální -> Digitální kanál -> Upravit oblíbené kanály + zelené tlačítko na ovladači (Přečíslovat)[/QUOTE]
Jo taaak už mě to jde :) já právě pak zapoměl v sezamu kanálů vypnout všechny .. ale aby se zobrazovali jenom ty oblíbené...
Tohle v manuálu vůbec neni... Tak moc díky...
Přes menu Digitální -> Digitální kanál -> Upravit oblíbené kanály + zelené tlačítko na ovladači (Přečíslovat)[/QUOTE]
Jo taaak už mě to jde :) já právě pak zapoměl v sezamu kanálů vypnout všechny .. ale aby se zobrazovali jenom ty oblíbené...
Tohle v manuálu vůbec neni... Tak moc díky...
[QUOTE=zonicek;181535]Oblíbené ano... ale pořád je to klasicky seřazené :(
A z ovladače se rychle do menu oblíbené dostat nedá. jako když chci prostě rychle překlikávat jenom mezi televizníma stanicema tak pořád mám mezitim ty rádia...[/QUOTE]
Stačí přečíslovat jednou , plus nastavit
menu Digitální -> Digitální kanál -> Seznam kanálů zvolit OBLÍBENÉ
Pak už ovladačem krokuješ i číselně volíš v rámci oblíbených :)
A z ovladače se rychle do menu oblíbené dostat nedá. jako když chci prostě rychle překlikávat jenom mezi televizníma stanicema tak pořád mám mezitim ty rádia...[/QUOTE]
Stačí přečíslovat jednou , plus nastavit
Pak už ovladačem krokuješ i číselně volíš v rámci oblíbených :)
[QUOTE=f;181537]Stačí přečíslovat jednou , plus nastavit
Pak už ovladačem krokuješ i číselně volíš v rámci oblíbených :)[/QUOTE]
No mě to pak došlo :) ale fakt jsem nadtim strávil den... ještě jednou díky
Pak už ovladačem krokuješ i číselně volíš v rámci oblíbených :)[/QUOTE]
No mě to pak došlo :) ale fakt jsem nadtim strávil den... ještě jednou díky
[QUOTE=onetux;181530]myslíš posun statickýho obrazu aby nedocházelo k vypalování luminoforu?[/QUOTE]
Je to tak. Akorát je to posuv *celého* obrazu. O účinnosti pochybuju, protože typicky logo stanice (např) je mnohem větší než 4 pixely.
Je to tak. Akorát je to posuv *celého* obrazu. O účinnosti pochybuju, protože typicky logo stanice (např) je mnohem větší než 4 pixely.
[QUOTE=onetux;181531]to co píšeš jsem moc nepochopil, k čemu by to posouvání pášů mělo být?[/QUOTE]
Má to zabraňovat vypalování resp. spíš odstraňuje zbytky obrazu (pokud jsou vůbec viditelné) vzniklé sledováním po delší dobu obrazu se statickými prvky (loga, pruhy po stranách u 4:3 vysílání...).
V podstatě to není nutné používat, obraz se pročistí sám i při sledování běžného obrazu, ale ono posouvání je údajně účinnější (rychlejší).
Má to zabraňovat vypalování resp. spíš odstraňuje zbytky obrazu (pokud jsou vůbec viditelné) vzniklé sledováním po delší dobu obrazu se statickými prvky (loga, pruhy po stranách u 4:3 vysílání...).
V podstatě to není nutné používat, obraz se pročistí sám i při sledování běžného obrazu, ale ono posouvání je údajně účinnější (rychlejší).
[QUOTE=f;181760]Je to tak. Akorát je to posuv *celého* obrazu. O účinnosti pochybuju, protože typicky logo stanice (např) je mnohem větší než 4 pixely.[/QUOTE]
to jo no, dneska mi ta tv taky přišla( už chápu jakej si myslel posuv pruhů) no a mám zapnutý ten posuv o 4 body každy 4 minuty a teď koukám na fotbal a hrálo to asi 30 minut, a když jsem tam hodil posuv pruhů tak tam byl vidět ten ukazatel skore :-D takže to asi moc nejede..
to jo no, dneska mi ta tv taky přišla( už chápu jakej si myslel posuv pruhů) no a mám zapnutý ten posuv o 4 body každy 4 minuty a teď koukám na fotbal a hrálo to asi 30 minut, a když jsem tam hodil posuv pruhů tak tam byl vidět ten ukazatel skore :-D takže to asi moc nejede..
[QUOTE=f;181763]Má to zabraňovat vypalování resp. spíš odstraňuje zbytky obrazu (pokud jsou vůbec viditelné) vzniklé sledováním po delší dobu obrazu se statickými prvky (loga, pruhy po stranách u 4:3 vysílání...).
V podstatě to není nutné používat, obraz se pročistí sám i při sledování běžného obrazu, ale ono posouvání je údajně účinnější (rychlejší).[/QUOTE]
jasný, já nevěděl, jaký pásy myslíš, já jsem si řikal že kdyby se posouvali pási při sledování obrazu tak by to asi nevypadalo hezky, ale tydle bílý to je jasný, spíš se bojim aby se tam něco nevypálilo tak, že by to už nezmizelo vůbec prostě totál vysmaženej luminofor :-D
V podstatě to není nutné používat, obraz se pročistí sám i při sledování běžného obrazu, ale ono posouvání je údajně účinnější (rychlejší).[/QUOTE]
jasný, já nevěděl, jaký pásy myslíš, já jsem si řikal že kdyby se posouvali pási při sledování obrazu tak by to asi nevypadalo hezky, ale tydle bílý to je jasný, spíš se bojim aby se tam něco nevypálilo tak, že by to už nezmizelo vůbec prostě totál vysmaženej luminofor :-D
Funguje přes analog nebo dtv. aby jsi měl 2 nezávisle zdroje obrazu .Takže přiklad já mam na jedné polovině obraz Prima z analogu a 2 obraz Ct 1 ze satelitu.Ale jinak pip moc nepoužívám.
[QUOTE=onetux;182455]cau všichni, netušíte někdo jak u týdle televize funguje PIP? dík[/QUOTE]
Main Picture: Component, HDMI1, 2, 3; VGA
Sub Picture: TV, DTV, SCART1, SCART2, AV
Main Picture: Component, HDMI1, 2, 3; VGA
Sub Picture: TV, DTV, SCART1, SCART2, AV
[QUOTE=JUHA;182492]Funguje přes analog nebo dtv. aby jsi měl 2 nezávisle zdroje obrazu .Takže přiklad já mam na jedné polovině obraz Prima z analogu a 2 obraz Ct 1 ze satelitu.Ale jinak pip moc nepoužívám.[/QUOTE]
Obraz ze satelitu máš tedy přes HDMI? Zdá se mi, že jediný režim, kde jdou dva obrazy "vedle sebe", je pokud je jeden (hlavní) přes HDMI.
Obraz ze satelitu máš tedy přes HDMI? Zdá se mi, že jediný režim, kde jdou dva obrazy "vedle sebe", je pokud je jeden (hlavní) přes HDMI.