Střih videa jen s AVDC 100 ???
Uvažuji o APpro a AVDC100, nechci do kompu cpát další kartu. Vystačím si s nadupaným PC(3GHz,1GRam,2xHDD) i pro náročnejší projekty ??? Zajímá mě náhled videa v praxi.... prostě co střihnu, chci vidět - alespoň do dvou vrstev s prolínačkou ??? . Funguje to tak ??? Díky
No nie je to tak jednoznacne, ci staci "nadupane PC", pretoze nevies ako sú soft a tie efekty-pluginy programovane (ma na to vplyv napr. aj graf.karta, DirectX, OS a jeho nastavenie, editacny soft, ovladace...), co vlastne pre rendering a ako vyuzivaju... Preto najlepsie riesenie mas HWkartu (napr.DVRaptor2, Storm2, ale aj karty od inych vyrobcov...), ktore tento rendering urychlujú (pri prepocitavani a ukladani zaznamov aj rychlejsie ako RT), pri Preview teda v RT... no a na to ADVC nesluzi, je to samostatne zariadenie, ktore navyse je dost jednoucelove, zabezpecuje prevod analog<->digital, takze s tym "preview v RT" nema skoro nic spolocneho (ono samo o sebe ten prevod v RT z/do digitalu je,ale nie toho renderingu, inak by to bola blbost ze?)... A navyse poriadne sa spytaj,ci uz sú tie ADVC v poriadku...
...v poriadku ??? To s tím jsou nějaké problémy ?!? :(( No a co potom AceDVio ??? ...ale to znamená zase PCI slot ! Používáto tu někdo ADVC100 nebo ACEDVio a jak je spokojen ???
No posledne varky maju problem s farbonosnou zlozkou, myslim ze pri prevode z dig.do analogu (neviem ci aj opacne) a prejavuje sa to tak, ze ti vypadne uplne farba..., ale vstupne obvody videa si s tym casto poradia, horsie je to u Betacamu, alebo nejakych (S)VHS profi videi, ktore sa striktne drzia tolerancii... Ja vlastním ADVC-100, mal som ho vymene, ale u toho starsieho tento poblem nebol,, deje sa to u tychto poslednych kusov a pocul som uz viacerych majitelov, co maju tento problem... Neviem ako je to u AcedVio, ale kedze pouzivaju rovnake prevodniky, je velky predpoklad, ze aj tam... Inak som to este neriesil, ale verim, ze uvedene chyby si Canopus odstrani a "nám" taketo zariadenia vymení :-D
PS: Dufam, ze si pochopil, na co sluzia tie prevodniky a co si mas kupit na ten rendering...
PS: Dufam, ze si pochopil, na co sluzia tie prevodniky a co si mas kupit na ten rendering...
...když se nad tím zamyslím, tak konečné medium bude miniDV nebo DVD a nahrát to z nich na Betu či VHS už není takový problém. Nebo se ta vada přenese ??? To doufám né ?!? Jedná se mi opravdu o "Preview". Musím vidět co střihám (barevnost,atd.). Bude to alespoň na TV 100% ??? Nebo taky né ?!?
Ok, zacal si jednym a riesime uplne iný problem... \/ Ano, praveze pri preview sa to obcas tiez blbo chova, tak, ze vypadne ta farba... Inak ak budes robit spat na DV alebo na DVD, tak vobec ten prevodnik nepotrebujes, DV poslel do PC cez FireWire a postrihane takisto von z PC do kamery, takze tam ten prevodnik nema ziadny vyznam a u DVD toboz nie...
Ako som ti vravel, neries tu chybu, bud rad, ze som ta na nu upozornil a kazal som sa ti spytat na nu dovozcu, ci uz novsie varky ju maju odstranenu..., nic viac.
A co sa tyka toho tvojho problemu, vidim to fakt na nejaky DVRaptor2, alebo ak mas viac chechtackou, tak Storm...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ako som ti vravel, neries tu chybu, bud rad, ze som ta na nu upozornil a kazal som sa ti spytat na nu dovozcu, ci uz novsie varky ju maju odstranenu..., nic viac.
A co sa tyka toho tvojho problemu, vidim to fakt na nejaky DVRaptor2, alebo ak mas viac chechtackou, tak Storm...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vlastním AceDVio a v životě jsem neměl problém s burstem... Prostě S-Video digitalizuju naprosto v pohodě, a taktéž zpětná reprodukce je bez jakýchkoliv potíží...
[quote=Pitomec]Vlastním AceDVio a v životě jsem neměl problém s burstem... Prostě S-Video digitalizuju naprosto v pohodě, a taktéž zpětná reprodukce je bez jakýchkoliv potíží...[/quote]
ak naraz na to co som spomenul vyssie, tak ano, ani ja som nemal predtym tento problem, iba u tohto jedneho kusu a vravim mu o nom preto, lebo s tym maju problem viaceri... Inak ok, si díte šťasteny :-D
ak naraz na to co som spomenul vyssie, tak ano, ani ja som nemal predtym tento problem, iba u tohto jedneho kusu a vravim mu o nom preto, lebo s tym maju problem viaceri... Inak ok, si díte šťasteny :-D
Již téměř dva roky pracuji s ADVC-100 (CVBS i Y/C, z i do DV) a nevyskytl se jediný problém či selhání chromy. Divil bych se, kdyby dnešní kusy měly jiné čipy.
[quote=DUsoft]Již téměř dva roky pracuji s ADVC-100 (CVBS i Y/C, z i do DV) a nevyskytl se jediný problém či selhání chromy. Divil bych se, kdyby dnešní kusy měly jiné čipy.[/quote]
Bohuzial je to tak a mam to potvrdene aj z ineho zdroja (pisal do starej diskusie), ja jeden taky "vadny" kus mam po vymene "dobreho", ktory som pouzival viac ako 2roky, ale zaseklo sa prepinanie vstupov (analog<->dig.), tak mi to vymenili kus za kus, co je sice pekne, ale tento je chybny (a pravdepodobne vsetky z tej varky) :-(((
Bohuzial je to tak a mam to potvrdene aj z ineho zdroja (pisal do starej diskusie), ja jeden taky "vadny" kus mam po vymene "dobreho", ktory som pouzival viac ako 2roky, ale zaseklo sa prepinanie vstupov (analog<->dig.), tak mi to vymenili kus za kus, co je sice pekne, ale tento je chybny (a pravdepodobne vsetky z tej varky) :-(((
takto komentuje spominanu chybu ADVC100 obch. zastupca :
ADVC-100 robi synchronizaciu z obnovovacej frekvencie z DV inputu.
DV synchronizacia prichadza z OHCI. Vacsina OHCI kariet nema dobru
(presnu) obnovovaciu frekvenciu, chybova tolerancia je 100ppm. Chyba nie
je v DV standarde, avsak je to problem pre Betacam.
Betacam potrebuje vysoku presnost pri synchronizacii pre vstupny signal.
Preto vznika popisovana chyba.
V ADVC-100 pracuje na zaklade externej synchronizacie. To znamena ze si
berie synchronizaciu z externeho zdroja.
Pri ADVC-300/500/1000 sa berie vnutorna synchronizacia z daneho
prevodnika, takze tato chyba sa neprejavi.
ADVC-100 robi synchronizaciu z obnovovacej frekvencie z DV inputu.
DV synchronizacia prichadza z OHCI. Vacsina OHCI kariet nema dobru
(presnu) obnovovaciu frekvenciu, chybova tolerancia je 100ppm. Chyba nie
je v DV standarde, avsak je to problem pre Betacam.
Betacam potrebuje vysoku presnost pri synchronizacii pre vstupny signal.
Preto vznika popisovana chyba.
V ADVC-100 pracuje na zaklade externej synchronizacie. To znamena ze si
berie synchronizaciu z externeho zdroja.
Pri ADVC-300/500/1000 sa berie vnutorna synchronizacia z daneho
prevodnika, takze tato chyba sa neprejavi.
Rovnaky s.h.i.t ako ADVC-100, akurat ze sa vie napajat z FireWire :-k
http://www.canopus.us/US/products/ADVC110/pt_advc110.asp
Treba brat minimalne ADVC-300 !!!
http://www.canopus.us/US/products/ADVC_selection_guide/pm_advc_selection.asp
http://www.canopus.us/US/products/ADVC110/pt_advc110.asp
Treba brat minimalne ADVC-300 !!!
http://www.canopus.us/US/products/ADVC_selection_guide/pm_advc_selection.asp
to pitomec: Co by jsi mu tedy doporučil kromě AceDVio, aby mohl zpracovávat video (a to obousměrně AV<->DV) bez nutnosti drahých střižen apod? Co by měl mít aspoň za PC a graf.kartu? Mě by to totiž také zajímalo.
Díky.
Díky.
[quote=raba]to pitomec: Co by jsi mu tedy doporučil kromě AceDVio, aby mohl zpracovávat video (a to obousměrně AV<->DV) bez nutnosti drahých střižen apod? Co by měl mít aspoň za PC a graf.kartu? Mě by to totiž také zajímalo.
Díky.[/quote]
Sice nevím, proč ten dotaz adresuješ mně, ale pokud se jedná o minimální konfiguraci na práci s DV formátem, tak hlavně záleží na požadavku editačního softu - např. pro UMS6 stačí v pohodě PIII-933MHz, ale pro UMS7 už je minimem P4-2GHz. Čím výkonnější PC máš, tím líp. A pokud se jedná o grafiku, tak tady klidně stačí i nějaká ATIna 9200 - na práci s DV je grafika druhořadá.
Díky.[/quote]
Sice nevím, proč ten dotaz adresuješ mně, ale pokud se jedná o minimální konfiguraci na práci s DV formátem, tak hlavně záleží na požadavku editačního softu - např. pro UMS6 stačí v pohodě PIII-933MHz, ale pro UMS7 už je minimem P4-2GHz. Čím výkonnější PC máš, tím líp. A pokud se jedná o grafiku, tak tady klidně stačí i nějaká ATIna 9200 - na práci s DV je grafika druhořadá.
[quote=Pitomec]A pokud se jedná o grafiku, tak tady klidně stačí i nějaká ATIna 9200 - na práci s DV je grafika druhořadá.[/quote]
No u Hollywood efektoch je rendering za pomoci grafiky prvorady (vyuziva HW technologiu OpenGL) a ako vies, pouzivaju sa u DV na filtre a prechody (ktore vlastne sa musia renderovat, ostatok nie), takze aj u DV je v takychto pripadoch prioritou č.1 grafika. :-)
No u Hollywood efektoch je rendering za pomoci grafiky prvorady (vyuziva HW technologiu OpenGL) a ako vies, pouzivaju sa u DV na filtre a prechody (ktore vlastne sa musia renderovat, ostatok nie), takze aj u DV je v takychto pripadoch prioritou č.1 grafika. :-)
Jak ten výstup jde na IEEE1394, tak je grafika na druhé koleji - a nechat si od GK akcelerovat Hollywood efekty se zobrazením na monitoru? Dík, ale tuto dobu už mám naštěstí za sebou a jsem rád za ten IEEE1394 náhled... :-)
A co se týká HW OpenGL, tak osobně to mám v HollywoodFX vypnutý, protože to k ničemu není (a to moje GK ATI 9600Pro zase není taková haluz...) :-)
A co se týká HW OpenGL, tak osobně to mám v HollywoodFX vypnutý, protože to k ničemu není (a to moje GK ATI 9600Pro zase není taková haluz...) :-)
[quote=Pitomec]Jak ten výstup jde na IEEE1394, tak je grafika na druhé koleji - a nechat si od GK akcelerovat Hollywood efekty se zobrazením na monitoru? Dík, ale tuto dobu už mám naštěstí za sebou a jsem rád za ten IEEE1394 náhled... :-)
A co se týká HW OpenGL, tak osobně to mám v HollywoodFX vypnutý, protože to k ničemu není (a to moje GK ATI 9600Pro zase není taková haluz...) :-)[/quote]
Jedna sa o rendering, takze ten vystup na FW je az za tym \/ A zaujmalo by ma, ako si prisiel na to, ze ten OpenGL je k nicomu ??? Neviem ci UMSPro7, ale u Premiere je to k riadne poznat (rychlost v fps renderingu) \/
A co se týká HW OpenGL, tak osobně to mám v HollywoodFX vypnutý, protože to k ničemu není (a to moje GK ATI 9600Pro zase není taková haluz...) :-)[/quote]
Jedna sa o rendering, takze ten vystup na FW je az za tym \/ A zaujmalo by ma, ako si prisiel na to, ze ten OpenGL je k nicomu ??? Neviem ci UMSPro7, ale u Premiere je to k riadne poznat (rychlost v fps renderingu) \/
Poznat to být může, ale snad na nějakým 2GHz Celerovi... V této souvislosti si vzpomínám, že jsem kdysi dávno byl rád, že AV Master akceleruje výpočty z UMS - ovšem jenom do doby, než jsem poskládal nový PC a pak HW akcelerace byla výrazně pomalejší, než SW výpočet pouze s CPU. A na tom se nic nezměnilo ani v dnešní době... :-)
Ale to nefunguje tak ako pises, to je jedno ake CPU mas, ten OpenGL je podporovany grafikou a sluzi ako akcelerator a nie ako majoritny rendering. Staci ze si to das cez Premieru s podporou OpenGL a bez a uvidis ten rozdiel vyrenderovanych fps \/
Koupila jsem si AVDC 110 a mám problém !!! S-video a Composit signál je černobílý !!! Nabírání analog. videa v pořádku. Ale náhled na .....
Testováno na dvou televizích..... Chvílí v barvě pak blik, blik a black and white !!!
Přepnuto na PAL (pro chytrolíny).........
:-(((
Testováno na dvou televizích..... Chvílí v barvě pak blik, blik a black and white !!!
:-(((
[quote=susan]Koupila jsem si AVDC 110 a mám problém !!! S-video a Composit signál je černobílý !!! Nabírání analog. videa v pořádku. Ale náhled na .....
:-((([/quote]
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=333
:-((([/quote]
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=333