rendrovaní v Pinnacle9 - chyba pro DVD
ahoj,máte někdo nápad prosím jak vyzrát nad tímto problémem ? při rendrovaní v pinnacle9 pro vypočítání obrazu pro disk dvd se mi u nynějšího projektu vždy téměř u konce rendering zastaví a hodí hlášku, že je chyba... když se podívám do složky kam se všechno vypočítává, tak jsou utvořeny všechny složky jen ta hlavní video_ts je prázdná... Zkoušel jsem menu udělat tak, že okénka kapitol jsou statická, to vyrenderuje ok, jenže já chci mít vzorek filmu v okénkách pohyblivý. minulý týden jsem dělal jiný projekt, kde bylo pohyblivé jak pozadí tak i okénka kapitol a bezproblémů. může na to mít vliv, že mám hdd téměř plný ? před rendrováním ze 160GB cca 22GB volných.
díky
shimpi
díky
shimpi
Nepises sice aku chybu konkretne vypisuje PS9, ale to nie je az take podstatne. Podstatne sa mi javi to, ze predtym projekt si nemal ziadne problemy. Musis hladat chybu len v danom projekte. Skus ulozit projekt pod inym nazvom a tak to ho vyrenduj. Znie to divne, mne to raz pomohlo.
Pred rendovanim daj v PS9 vycistit disk.
Pred rendovanim daj v PS9 vycistit disk.
- určitě dej "odstranit pomocné soubory" v menu položce "Soubor"
- ulož projekt pod novým názvem (ANO, jak jiř někdo psal, někdy to pomůže, zvláště, došlo-li předtím k nějakému zamrznutí Studia)
- zkus projekt nejdrive vyrenderovat do AVI, pokud se to zastavi, viz dále
- projdi na časové ose klip po klipu a zkontroluj jejich funkčnost, mám nemilou zkušenost (hlášenou do P. jako chybu), že např. při grabování jen do náhledů (při velkých projektech) je dobré hned po hrubém střihu nechat Studio (při vytvoření zkušebního AVI) nagrabovat klipy v plném rozlišení, a nedělat jakkékoliv úpravy s efekty (zejména časové úpravy - zpomalení) na náhledové kvalitě
- zkus z časové osy z projektu odstranit (udělej si zkušební kopii pod jiný název) postupně veškeré přechodové a obrazové efekty, nevhodná kombinace (?) někdy způsobí kolaps při renderingu (prostě to zůstane stát)
- - zkus z časové osy z projektu postupně odstranit (udělej si zkušební kopii pod jiný název) jednotlivé klipy, dokud se to nerozběhne
- ulož projekt pod novým názvem (ANO, jak jiř někdo psal, někdy to pomůže, zvláště, došlo-li předtím k nějakému zamrznutí Studia)
- zkus projekt nejdrive vyrenderovat do AVI, pokud se to zastavi, viz dále
- projdi na časové ose klip po klipu a zkontroluj jejich funkčnost, mám nemilou zkušenost (hlášenou do P. jako chybu), že např. při grabování jen do náhledů (při velkých projektech) je dobré hned po hrubém střihu nechat Studio (při vytvoření zkušebního AVI) nagrabovat klipy v plném rozlišení, a nedělat jakkékoliv úpravy s efekty (zejména časové úpravy - zpomalení) na náhledové kvalitě
- zkus z časové osy z projektu odstranit (udělej si zkušební kopii pod jiný název) postupně veškeré přechodové a obrazové efekty, nevhodná kombinace (?) někdy způsobí kolaps při renderingu (prostě to zůstane stát)
- - zkus z časové osy z projektu postupně odstranit (udělej si zkušební kopii pod jiný název) jednotlivé klipy, dokud se to nerozběhne
díky, to sem víceméně vyzkoušel, když sem dal v menu nepohyblivé menu kapitol, tak se to vyrendrovalo. o víkendu sem si naistaloval pinnacle + verze 9.3.0. tam jsem to zkusil vyrendrovat znovu, vše se zdálo ok, vypálil na dvd a pak zjistil, že u dvou kapitol ze tří celkem se mi ztratí zničehonic zvuk v půlce kapitoly až do konce kapitoly. včera sem to tedy opravoval tim, že sem v projektu poklepal na zvuk jezdce na nule a on se zničehonic vytáhl opět k nule, tedy byl ok, dal jsme uložit a přehrál místo znova a opět to hrálo potichu.... no udělal sem to několikrát a uložil a už radši nezkoumal a dal opět vyrendrovat. v noci jsem pc pak už jen po renderingu vypnul, chtěl sem se už vyspat. dneska uvidim co a jak. už to dělám tejden, jestli to bude furt k.o. tak se spokojim s verzí statického menu a budu dělat, že se tohle nidky nestalo. omlouvám se za duševní "vyblití", ale partnerka to už neposlouchá 9-)
no v pohodě... celé sem to znova kapitolu po kapitole vyrendroval do avi - zvuk byl ok, udělal pod novým názvem nový projekt a udělal vše znovu. zvuk se nyní začal ztrácet na konci jedné kapitoly, ale tak, že je to ještě slyšitelné - cca posledních 10s z kapitoly. vyrendroval na dvd a je to hotové, je tam sice tahle chyba, ale je to hotový. co mě však překvapilo, že sem dělal nový projekt cca 1h, natážené do compu již přes 9+, nátahl jsem tam i patch 9.3.5, tak opět mám problém se zničehonic ztišujícím se zvukem a opět na konci kapitoly.... tento projekt ještě nemá menu pro dvd a je jen rozdělen na hlavní kapitolu cca 58minut, pak mezera a bonus-druhá kapitola cca 2minuty. nevim co s tim, má někdo nějaký nápad ? napadlo mě, že zkusim udělat tohle. místo kde se to ztišuje, rozdělim klip, v něm ztlumim zvuk úplně a zároveň jej zkopíruju do stopy pro cd a tam jej nechám v původní hlasitosti a uvidím zda to nedělá rotyku. zejtra dám vědět.
Zkus uvolnit více místa na disku. Já má zkušenost, ža na DVD zpracování musím mít cca 28 - 30 GB volného. Ale může to být individuální. Hodně úspěchů
víc místa ?:-) teď tam mám 2x s-ata 160GB, první kam video tahám z kamery má okolo 90GB místa a na druhym kam video ukládám mám asi 100GB místa. na třetim disku, kde je naistalován pinnacle mám místa asi 8GB - v návodu píšou, že prej je potřeba pro instalaci a pro zpouštění mít aspoň 10GB místa, ale já mám dočasný složky na disku s videem. Myslíte, že to může mít na to vliv ? že tam nemám těch 10GB ?
nevím ale je třeba asi vyzkoušet všechno. jinak unistall vyčistit registry a znovu všechno pěkně nainstalovat. jinak už nic jiného poradit neumím. někdy jsou ještě problémy mezi chipsetem základní desky a pinnaclem, ale nevím. držím palce
hmm, včera sem udělal ten pokus s tim zvukem a ve stopě pro cd a neklesá (zatim). to se ukáže až to vyrendruji, ale to budu dělat až někdy před vánocemi, ale dám určitě vědět. pokud někdo víte jak je to s tim problémem ohledně toho místa na disku viz. můj dotaz předtím, dejte prosím vědět. ještě jsem zjistil u týhle verze jednu věc co se mi nestávala u 9.0, když běží trimovací jezdec po projektu (přehrávám projekt jak přes celou obrazovku nebo jen v náhledovym okně) tak se mi vždy po cca 3minutách kousne, obraz zmrzne a zvuk se opakuje v tom seknutém místě. netušíte čím to může být a jak to odstranit ?