Vážení, po přečtení mnoha příspěvků jsem s rozhodl založit tema tak jak je v nadpisu uvedeno.
Měl bych takovou představu, že tady budou dotazy a zkušenosti těch začínajících, kterým by měli ti zkušenější nebo přímo odborníci pomáhat při jejích prvních krocích při zpracování videonahrávek. Dostupnost digitální techniky a software umožňuje mnoha lidem zachycovat pro své potěšení rychle plynoucí život a právě začínající často nejsou zběhli v ovládání této techniky.
Movie Maker
Začnu jednoduše s vlastní zkušeností. Než jsem zakoupil kameru tak jsem začal zkoušet nějaké programy pro zpracování videa. Vzal jsem vlastní CD se záznamem z analogové kamery a jako první vlaštovku vzal Windows Media Maker, který máte, nebo je možný stahnout k WinXP a vyšším. Z CD si na PC stahnul data a přejmenoval jsem VOB soubory na MPEG. A ty jsem už mohl digitalizovat programem Movie Maker a tam jsem se učil střihat, vyrobit titul a nakonec uložit na disk jako WMW soubor. Pro učení a osvojení si určitého takového postupu je to výborná věc. Ostatní programy mají podobný postup a to se později moc hodí.
To tedy pro začátek.