Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: AVCHD v Pinnacle 11 a Premiere Elements 4

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    17

    Prosím o radu zkušené:
    1.Kvůli přechodu na AVCHD jsem si po Adobe Premiera pořídil Pinnacle 11, ale nyní při pokusech s editací je obraz silně trhaný, někdy i stojí, pouze zvuk běží jak má /procesor u toho jede téměř na 90-100%/. My pc je pentium 3Gb a 2x1Gb RAM. Myslím, že by to mělo stačit na to AVCHD. Předem vám děkuji za radu, zda je možno to nějak zprovoznit, pokud ne jakou konfiguraci PC mi doporučujete, aby to bylo bez trablí. díky.
    2. je nějaká verze Adobe Premiery vhodná na AVCHD a méně náročná na CPU+RAM jak Pinacle 11?. díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Core 2 Duo na 3GHz stačit bude Jinak si stiskni CTRL+ALT+DEL a podívej se na vytížení CPU - jestli valí na 100%, tak je to jasná věc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Zkusil bych Premiere Elements 4, ten program schroupe opravdu lecos, na C2D (2GB RAM) je velmi pohodlný. AVC dle specifikace podporuje.

    (případně někam vystav 10 - 20sec videa s pohybem z kamery, zkusím, co to v té premče dělá).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych Premiere Elements 4, ten program schroupe opravdu lecos, na C2D (2GB RAM) je velmi pohodlný. AVC dle specifikace podporuje.

    (případně někam vystav 10 - 20sec videa s pohybem z kamery, zkusím, co to v té premče dělá).
    tak tento program bohužel s avchd nepohne - vůbec to nenačte
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    AVC podporuje, opravdu jsi zkusil APE4?

    Nebyla to PremierePro?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    AVC podporuje, opravdu jsi zkusil APE4?

    Nebyla to PremierePro?
    jj bylo to APE4, sosni si odsud https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...767#post175767 nějakou ukázkou a zkus sám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    No, podpora "novinek" výrobců (a jejich formátů) neznamená, že premiere nepodporuje AVC. Znamená to jen, že se nedomluví s konkrétní kamerou, která do toho cpe něco "svýho". AVC (mpeg4 AVC) je ale standard, který přehraješ a zpracuješ, pokud je respektován.

    Ne všechny AVC z různých kamer načtou různé sw. Tohle je problém výrobců, aby včas poskytli podklady, aby podpora kamer (různých střihových sw) fungovala pro co nejvíc výrobků. U AVC bohužel nic nového (tak dva roky bude trvat, než se to vše trochu usadí).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    No, podpora "novinek" výrobců (a jejich formátů) neznamená, že premiere nepodporuje AVC. Znamená to jen, že se nedomluví s konkrétní kamerou, která do toho cpe něco "svýho". AVC (mpeg4 AVC) je ale standard, který přehraješ a zpracuješ, pokud je respektován.

    Ne všechny AVC z různých kamer načtou různé sw. Tohle je problém výrobců, aby včas poskytli podklady, aby podpora kamer (různých střihových sw) fungovala pro co nejvíc výrobků. U AVC bohužel nic nového (tak dva roky bude trvat, než se to vše trochu usadí).
    no co jsem zjistil z diskusí, tak adobe vůbec nepodporuje avchd, potvrzují to i na svém fóru, jinak je to řekl bych ostuda od adobe, že už dva roky je na trhu avchd a žádná podpora...doufám, že na tom usilovně dělaj a brzy vyjede novinka, která bude MNOHEM méně náročná na hw než konkurence
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    53

    AVCHD pouziva pokud se nepletu H.264 codec pro video, coz pri encodovani/decodovani jsou z meho pohledu nejnarocnejsi ulohy, kterou dnesni pocitace mohou resit.

    Pri prehravani se da vypomoci HW akceleraci, pokud je dostupna a prehravac ji umi vyuzit. Osobne mam Intel QX6700@3,2GHz a i ten dostava pri ciste SW prehravani hodne zabrat. Pri prehravani videa (1080p bitrate 40Mbps, h.264) se zapojenim akcelerace GPU je zatez CPU pouhych 4-6%.

    Pokud puvodni tazatel ma pouze Intel P4 (Prescot) na 3GHz coz vykonnostne odpovida dnesnim cca 2,2GHz Intel Core, tak to pro vetsi bitove toky muze byt pri ciste SW prehravani problem. Muzete zkusit zda pri snizeni bitrate (nizsi kvalita) zda se zatez nedostane ke 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    17

    Děkuji všem za postřehy a za rady.
    Dnes jsem si zavolal na Adobe a bylo mi sděleno, že momentálně skutečně žádný SW neumí AVCHD, ale již se na tom pracuje a v cca horizontu prázdnin ba měl být k dispozici uprg. na Adobe Premiere Pro 3, který tento soft "oživí" o tento formát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    "Oživeno" pro AVCHD je Adobe Premiere Pro CS3 již nějakou chvíli, ale pouze tímto bazmekem za mrzký peníz . . .
    http://www.mainconcept.com/site/pros...tion-7862.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od Modena Zobrazit příspěvek
    "Oživeno" pro AVCHD je Adobe Premiere Pro CS3 již nějakou chvíli, ale pouze tímto bazmekem za mrzký peníz . . .
    http://www.mainconcept.com/site/pros...tion-7862.html
    tak tomu říkám řešení
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Musíš rozeznávat Adobe Premiere Pro a Adobe Elements (první AVC nepodporuje, druhá ano).

    Nejsou to stejné programy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    H-J H-J je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    53

    Z oficiálního Datasheetu k APE4:

    Adobe Premiere Elements supported import/export formats include:
    MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264, DV, AVI, Windows Media,® QuickTime, JVC Everio MOD (import only), 3GP, ASF (import only), WAV, WMA (import only), Dolby® Digital Stereo, PSD (import only), JPEG, PNG (import only), DVD, Blu-ray Disc (export only)

    Import/export of some formats, including DVD, Blu-ray, MPEG2, MPEG-4, H.264, and Dolby Digital Stereo, may require activation via an Internet connection. Activation is fast, easy, and free. Import/export of .3GP, .3GP2, and .MPEG4 requires QuickTime software.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Adobe tak nanajvys na DV a aj to s rozumom a primerene.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Adobe Premiere Elements 3.0
    Od michal_h v sekci Editace videa
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 10:25
  2. Premiere Elements
    Od Johnnny v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-07-2006, 19:40
  3. Adobe Premiere Elements nebo Pinnacle Plus
    Od Falcon v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 22:06
  4. Premiere Elements
    Od Trent v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2005, 21:32