Kabelaz
Asi to sem az zas tak nepatri ale mam dotaz na co nejvhodnejsi kabel od graf. karty do TV (cca 12m) jestli je nejaka minimalni tloustka popr. typ kabelu ap. (chapu ze zakldem je stinenej kabel) a audio kabel ze zvukovky do veze cca 13m..
Mam tomu rozumet ze 12m je stejny jako 1m origo kabelu??? Co ruseni a ztrata signalu?? Mozna sem to spatne napsal ale jde mi spise o zkusenosti se samotnym kabelem a dylkou (hlavne u videosignalu) .. ted jsem tu mel napr. kablik z tenke stinene dvoulinky a musim rict ze to delalo docela binec na tech 12m (na cerne obrazovce slusny pruhy kdezto na origo cca 1m je to cisty) tak jsem si rikal jestli neni vhodnejsi pouzit treba koax ap........
Více než 12m S-video jsem v prodeji zatím neviděl. Jinak mimochodem, v Cz*chComput*r ho měli asi před měsícem ve výprodeji za nějaké 300 K.
Nebo si kabel můžeš vyrobit,bude mit lepší stínění.
Taky jsem někde viděl stavebnici (linkový zesilovač)teda bylo to pro
nahrávání z videa na video ale snad by to šlo použít,nevím jak to
přesně funguje,v popisu toho moc není.
Zatim zdar
Taky jsem někde viděl stavebnici (linkový zesilovač)teda bylo to pro
nahrávání z videa na video ale snad by to šlo použít,nevím jak to
přesně funguje,v popisu toho moc není.
Zatim zdar
Budu tahat Cinch-Cinch a urcite ho vyrobim.. ;) Jen co otriskam o hlavu ten kabel co mam .. takova zajimava historka ;)) Kupuju kabel v elektre a rikam ze to mam pro video (12m) a zvuk (13m)... takze chci jeden stinenej pro VIDEO (cekal jsem neco tlusciho nez je dvoulinka - i treba koax) a stinenou dvoulinku pro audio... a konektory.....
Rano jsem byl zblblej takze jsem neresil ze mi dal na oboje tenkou stinenou dvoulinku s tim ze si ten jeden rozdelim na pul na "jedozilu" pro video ;) Dale 4x cinch a 1x jack 3,5 tusim (no proste standartni rozmer)
Doma jsem si je zmeril.. 12ti metrovej byl 11ti metrovej a jack nejakej tensi nez je "klasickej".. je to des v dnesni dobe.. neda se verit nikomu resp. nekteri si nejsou jisti ani sami sebou (prodavac) ;)
Rano jsem byl zblblej takze jsem neresil ze mi dal na oboje tenkou stinenou dvoulinku s tim ze si ten jeden rozdelim na pul na "jedozilu" pro video ;) Dale 4x cinch a 1x jack 3,5 tusim (no proste standartni rozmer)
Doma jsem si je zmeril.. 12ti metrovej byl 11ti metrovej a jack nejakej tensi nez je "klasickej".. je to des v dnesni dobe.. neda se verit nikomu resp. nekteri si nejsou jisti ani sami sebou (prodavac) ;)
Kdyby bylo potřeba S-video/Scart, tak ten mají dokonce 15m za 331 K
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=StD]Kdyby bylo potřeba S-video/Scart, tak ten mají dokonce 15m za 331 K
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Tak za to mám 20 :BB:
Tak za to mám 20 :BB:
[quote=StD]Kdyby bylo potřeba S-video/Scart, tak ten mají dokonce 15m za 331 K
Nene diky potrebuji Cinch-Cinch (dnes si pujdu vyzvednout co potrebuji)
PS: Vsiml sis tech. parametru v odkazu nize? Docela me pobavila ta cislice :D Opet si ze me nekdo strili lol
Nene diky potrebuji Cinch-Cinch (dnes si pujdu vyzvednout co potrebuji)
PS: Vsiml sis tech. parametru v odkazu nize? Docela me pobavila ta cislice :D Opet si ze me nekdo strili lol
Napojil jsem Cinchema svoji ATI9600 na TV.
Obraz nechrasti ani neskace...jediny problem je rozmazanost,takze pri 1024*768 nelze temer nic precist ze vzdalenosti 2 metru
Ale to bude spise vina karty
Vzdalenost je asi 8m
Obraz nechrasti ani neskace...jediny problem je rozmazanost,takze pri 1024*768 nelze temer nic precist ze vzdalenosti 2 metru
Vzdalenost je asi 8m
[quote=ravalah]Napojil jsem Cinchema svoji ATI9600 na TV.
Vzdalenost je asi 8m[/quote]
A pouzitej kabel? (Zkresleni se myslim si pozna nejlepe pri cerne obrazovce - svetle/tmave pruhy ap.)
A pouzitej kabel? (Zkresleni se myslim si pozna nejlepe pri cerne obrazovce - svetle/tmave pruhy ap.)
[quote=AKCZ][quote=ravalah]Napojil jsem Cinchema svoji ATI9600 na TV.
A pouzitej kabel? (Zkresleni se myslim si pozna nejlepe pri cerne obrazovce - svetle/tmave pruhy ap.)[/quote]
Je to nejakej stinenej:) Dostal jsem to od kamose,jemu se to doma valelo:)
Ale nemel jsem tak dlouhej,tak jsem do sebe napojil 3 :-D
Normalne na cokoladu....a pohoda:)
Na filmy se da koukat bez problemu
A pouzitej kabel? (Zkresleni se myslim si pozna nejlepe pri cerne obrazovce - svetle/tmave pruhy ap.)[/quote]
Je to nejakej stinenej:) Dostal jsem to od kamose,jemu se to doma valelo:)
Ale nemel jsem tak dlouhej,tak jsem do sebe napojil 3 :-D
Normalne na cokoladu....a pohoda:)
Na filmy se da koukat bez problemu
to ravalah:
teda když už jseš takový "prase" :-) , tak tu čokoládu sežer a ty drátíky k sobě aspon pripájej. Prosím. Dík. 8-)
teda když už jseš takový "prase" :-) , tak tu čokoládu sežer a ty drátíky k sobě aspon pripájej. Prosím. Dík. 8-)
Hehe, snad jsi nečekal, že bude na TV obraz v 1024x768 ostrej tak, že půjdou přečíst písmenka :-E :-E :-E . Při tom napojení "na čokoládu" se divím, že se tam daj sledovat ty filmy, ale drobný písmenka tam nebudou čitelné nikdy - TV obraz má rozlišení "720" x 576 a ani o to se nedá moc opřít.
Pánové Pitomec a BullBack mají zákaz číst předchozí větu, nebo se :-!!! :-E .
Pánové Pitomec a BullBack mají zákaz číst předchozí větu, nebo se :-!!! :-E .
Mercenary...to vis,ze jsem cekal ostrejsi...ale co filmy s titulkama v pohode
Starej_vul...nick ti sedi :-D
Nech to tak jak to je...me to vyhovuje :-)-
Starej_vul...nick ti sedi :-D
Nech to tak jak to je...me to vyhovuje :-)-
Zvirata :-D
Uz mam 12m koax (prodavace jsem nakonec neumlatil :-)- ) .. ted jsem dopajel konektroy a vecer se snad konecne uz mrknu na obraz v TV se zvukem 8-)
Uz mam 12m koax (prodavace jsem nakonec neumlatil :-)- ) .. ted jsem dopajel konektroy a vecer se snad konecne uz mrknu na obraz v TV se zvukem 8-)
Jestli chceš přečíst texty na ploše, dej si 640x480, můžeš zkusit možná i 800x600, ale to bude chtít velký fonty .... záleží na tom, jakou máš TV, na 106cm plazmě je toho k přečtení celkem dost :-D
ravalah:
... no nezlob se na mě, ale jsi mužskej. Kdyby to takhle zbastlila nějaká ženská ... a ty se tady honíš za kvalitou a sám si to takhle "zkurvíš". Ne teda, že by to napájení a proletování odstínění nějak výrazně pomohlo, ale lepší by to být trochu mělo. A hlavně: I když to video na TV furt bude stát zaprd, bude to aspoň "profesionálně udělaný".
... no nezlob se na mě, ale jsi mužskej. Kdyby to takhle zbastlila nějaká ženská ... a ty se tady honíš za kvalitou a sám si to takhle "zkurvíš". Ne teda, že by to napájení a proletování odstínění nějak výrazně pomohlo, ale lepší by to být trochu mělo. A hlavně: I když to video na TV furt bude stát zaprd, bude to aspoň "profesionálně udělaný".
Rozmazany obraz(na cele obrazovce rovnomerny) neovlivnim letovanim kabelu
Ale jo,ukecal jsi me:)
Az se mi bude chtit tak to predelam :-E
Ale jo,ukecal jsi me:)
Az se mi bude chtit tak to predelam :-E
[quote]Asi to sem az zas tak nepatri ale mam dotaz na co nejvhodnejsi kabel od graf. karty do TV (cca 12m) jestli je nejaka minimalni tloustka popr. typ kabelu ap. (chapu ze zakldem je stinenej kabel) a audio kabel ze zvukovky do veze cca 13m..[/quote]
Já jsem provozoval propoj mezi TV a počítačem stíněnou trojlinkou (Video + zvuk - vše cinch) taky na vzdálenost cca 12m a jelo mi to v pohodě - a to mám obstarožní grafárnu GF4 MX. TV byla Thomson 70" (se cinch vstupy).
Ten koax na video je asi lepší, nicméně kvalitní stíněná trojlinka by mohla stačit (nevím, jak je na tom tv-out tvojí grafárny). Hlavně si kvalitně napájej konektory.
Já jsem provozoval propoj mezi TV a počítačem stíněnou trojlinkou (Video + zvuk - vše cinch) taky na vzdálenost cca 12m a jelo mi to v pohodě - a to mám obstarožní grafárnu GF4 MX. TV byla Thomson 70" (se cinch vstupy).
Ten koax na video je asi lepší, nicméně kvalitní stíněná trojlinka by mohla stačit (nevím, jak je na tom tv-out tvojí grafárny). Hlavně si kvalitně napájej konektory.