Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Nastavení HV20

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    HV20 je v zásadě kamera s automatickým nastavováním clony. U profesionálních kamer existuje řada parametrů, které lze ovládat ručně, a sice:
    • Aperture (or iris) – aperturní nebo iris clona
    • Shutter speed – rychlost závěrky
    • Gain - zisk
    • Neutral Density filters – šedé filtry (ND filtry)
    HV20 má všechny tyto prvky, ale neumožňuje manuální ovládání všech najednou. Ve skutečnosti lze pouze ručně nastavit Shutter Speed (rychlost závěrky) nebo Aperture (otvor aperturní clony), a pokud některý z těchto parametrů nastavíte, zbylé tři si kamera nastaví automaticky. Pokud kameru nastavíte na Aperture Priority mode (režim priority clony, nazývaný rovněž “Av”), můžete clonu manuálně nastavit, ale kamera rozhodne za Vás, jakou rychlost závěrky a jakou úroveň ND filtru použije. Z toho důvodu se rychlost závěrky může odchýlit od požadované rychlosti 1/48 (a často se to i stává). Nebo můžete zadat Shutter Priority mode (režim priority závěrky, nazývaný “Tv”) a přinutit závěrku, aby trvale fungovala při rychlosti 1/48. Kamera si pak upraví clonu a ND filtr podle potřeby, a co je horší, může začít vkládat automaticky elektronický zisk do obrazu, aniž byste o tom věděli! A jakmile zisk přidává, může ho přidat hodně, až 27dB. Výsledkem je obraz s překvapivě velkým šumem a zrnitostí, bez ohledu na to, že jste kameru nastavili na 24 fps 1080 HD!
    Problémy jsou dvojího druhu. Jedním z nich je skutečnost, že kamera Vás nenechá ovládat více parametrů expozice a druhý je snad ještě horší – obvykle kamera nesdělí, co vlastně dělá. Při natáčení existuje jediná zpětná vazba týkající se clony, a sice rychlost závěrky (máte-li nastaven režim "Tv") nebo otvor clony (máte-li nastaven režim "Av"), ale nedozvíte se, jaká je hodnota nastavení. A vůbec nikdy se nedozvíte, na jakou hodnotu je nastaven elektronický zisk.
    Takže, je vše ztraceno? Ne, musíme na tom jen trochu zapracovat.
    HV20 Vám umožňuje nastavovat expozici pomocí pevné stupnice a uzamknout ji. Pečlivým hlídáním parametrů (buď pomocí mini SD karty, nebo pomocí nahrávek), lze přesně určit, co kamera dělá, a provést uzamčení expozice bez obávaného elektronického zisku nebo nastavování času závěrky.
    Klíčem k tomu je funkce EXP lock (uzamčení expozice), která se aktivuje zmáčknutím joysticku a rolováním dolů na EXP. Poté je nutno joystick odmáčknout "nahoru". Objeví se číselná stupnice v rozsahu od -11 do +11 (která se ale mění podle daných světelných podmínek; můžete tedy mít stupnici například od 0 do +10 nebo od -10 do 0). Důležitý je ale EXP lock (zámek expozice); jakmile expozici zamknete, zůstane neměnná. Jestliže upravíte hodnotu EXP nahoru nebo dolů, bude se upravovat iris clona (světelnost), shutter speed (rychlost závěrky) a gain (zisk)– ovšem kamera to neumí udělat opakovaně a předvídatelně. Nezbývá než zkoušením určit konkrétní podmínky, za kterých se závěrka nastaví na 1/48 bez elektronického zisku a v určitém rozmezí nastavení iris clony. Musíme pak být schopni tato nastavení zopakovat v terénu.
    Existuje snadná a složitá cesta, jak to provést. Snadná cesta spočívá v zakoupení SD karty. Musíte ji pak do kamery vložit a nechat ji tam trvale. Máte-li SD kartu vloženu (a JEDINĚ tehdy, pokud ji máte vloženu!), můžete přimět HV20, aby Vám sdělila aktuální clonu a rychlost závěrky, a sice tak, že lehce namáčknete tlačítko “PHOTO”. Je to velmi užitečné, zvlášť proto, že to funguje i tehdy, máte-li aktivovánu funkci EXP LOCK. Můžete nastavit clonu a zkontrolovat si to lehkým namáčknutím tlačítka PHOTO.



    Vše jsem udělal jak je zde popsáno, ale neukazují se mi ty informace při namáčknutí tlačítka Photo


    nevíte , kde může být problém ? ( jen mi v levém spodním rohu bliká off )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    hladaj na google retazec "Ruční nastavování HV20 (přeloženo z ENG)", tam je to prelozene cele, alebo aj tuna https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15466&page=2

    Ak nemas kartu miniSD v kamere, tak ti to nebude ukazovat, ale asi ju mas, len si neprepol rezim v rezime STILL I. REC OFF na trebars 1920x1080. Cize este musis pri prepnutom prepinaci vpravo do modu paska zvolit vo funkciach povolenie still image na kartu. Teraz to mas vypnute.
    Citace Původně odesláno od Duke (from hv20.com)
    Push FUNC
    Down Joystick to Still Image rec off (the one above menu)
    Joystick right to LW (1920x1080)
    Push FUNC to close the menu.
    Naposledy upraveno uživatelem peco: 27-04-2008 v 06:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od peco Zobrazit příspěvek
    hladaj na google retazec "Ruční nastavování HV20 (přeloženo z ENG)", tam je to prelozene cele, alebo aj tuna https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...t=15466&page=2

    Ak nemas kartu miniSD v kamere, tak ti to nebude ukazovat, ale asi ju mas, len si neprepol rezim v rezime STILL I. REC OFF na trebars 1920x1080. Cize este musis pri prepnutom prepinaci vpravo do modu paska zvolit vo funkciach povolenie still image na kartu. Teraz to mas vypnute.
    díky, bylo to tím

    rezime STILL I. REC OFF
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    92

    Mám novou kameru HV20. Stahování vide přes firewire je v pořádku. Můžete mně někdo sdělit jak je to se stahnutím videa přes USB 2.0. Nemám v kameře vloženou kartu. Při napojení USB nedojde k detekci. Prostě žádný software ji nevidí. Znamená to, že stahování videa z pásky přes USB není záměrně v kameře napojeno a lze s tím stahovat jen foto? Nebo po vložení karty dojde k nějakému propojení a půjde stahovat i video, nebo je to závada na reklamaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od Vladim Zobrazit příspěvek
    Mám novou kameru HV20. Stahování vide přes firewire je v pořádku. Můžete mně někdo sdělit jak je to se stahnutím videa přes USB 2.0. Nemám v kameře vloženou kartu. Při napojení USB nedojde k detekci. Prostě žádný software ji nevidí. Znamená to, že stahování videa z pásky přes USB není záměrně v kameře napojeno a lze s tím stahovat jen foto? Nebo po vložení karty dojde k nějakému propojení a půjde stahovat i video, nebo je to závada na reklamaci?
    fotky přes USB ( já používám čtečku paměťí )
    video přes FIREWIRE ( 1394.... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    nevíte proč se ve Vegasu objeví nápis ,,Preview is turned off,, při grabování a přitom v HDV splitu jde vše ok ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Mas pravdepodobne spusteny capture pre DV a nie HDV, tak preto a kedze Capture nezdetekoval ziadny DV zdroj, tak turned off.

    Ak chces zachytavat HDV, tak musis v tomto okne zvolit HDV, potom sa ti zobrazi capture priamo ako zalozka vo Vegas a nebude sa spustat samostatna aplikacia. Ak si ale nenahraval HDV ale DV, tak potom zas musis zvolit DV a nie HDV.

    A cez USB mozes tahat do PC len to co mas na karte (foto, video), to co mas na paske zas len cez 1394
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: capture HDV.PNG 
Zobrazení: 130 
Velikost: 7.1 KB 
ID: 2450  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    ok
    tak tam mi to psalo ,,no device selekted,, ( našel jsem a už to maká )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    92

    Chci digitalizovat ze Sony Hi8 přes Canon HV20. Na Hi8 mám výstup S-video a dvě zdířky (Video out a Audio out).
    Ptám se zkušených. Lze z této kamery digitalizovat přes HV20. Pokud ano, který kabel kam zapojit mezi kamerami. (Do Pc z HV20 je to jasné přes 1394.) Pokud to někdo víte napište polopaticky.
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    HV20 ma zltu jack dierku, ku ktorej je kabel, ktory ma na jednom konci jack (video, audio R,L) a na druhom cich-e zlty(video), biely a cerveny (audio R,L). Tak tym kablom prepojis kamery. Jack do HV20 do zltej malej dierky a cinche do Hi8. Zlty cinch do Video out, biely a cerveny do audio out. Takto mas prepojeny AV vystup Hi8 do Av vstupu HV20. Uz len spustit Hi8 pasku pretocit na zaciatok, spustit play a nasledne pause. Potom kameru HV20 do rezimu play a v menu navolit AV->DV. Pokial mas HV20 prepojenu s PC pomocou 1394 a spusteny napr. WinDV, mozes digitalizovat spustenim play na Hi8
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    126

    Citace Původně odesláno od Vladim Zobrazit příspěvek
    Mám novou kameru HV20. Stahování vide přes firewire je v pořádku. Můžete mně někdo sdělit jak je to se stahnutím videa přes USB 2.0. Nemám v kameře vloženou kartu. Při napojení USB nedojde k detekci. Prostě žádný software ji nevidí. Znamená to, že stahování videa z pásky přes USB není záměrně v kameře napojeno a lze s tím stahovat jen foto? Nebo po vložení karty dojde k nějakému propojení a půjde stahovat i video, nebo je to závada na reklamaci?
    Video po USB stahovat nejde. Jedině firewirem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Citace Původně odesláno od Vladim Zobrazit příspěvek
    Mám novou kameru HV20. Stahování vide přes firewire je v pořádku. Můžete mně někdo sdělit jak je to se stahnutím videa přes USB 2.0. Nemám v kameře vloženou kartu. Při napojení USB nedojde k detekci. Prostě žádný software ji nevidí. Znamená to, že stahování videa z pásky přes USB není záměrně v kameře napojeno a lze s tím stahovat jen foto? Nebo po vložení karty dojde k nějakému propojení a půjde stahovat i video, nebo je to závada na reklamaci?
    Není to vada, je to vlastnost. Video v plné kvalitě můžeš stahovat pouze přes FireWire, USB je buď na foto nebo na video se sníženým rozlišením, pokud kamera podporuje funkci "WEB kamery" (kuk do manuálu, pak se musí přepnout do tohoto režimu v menu).

    Ale HDV/DV (přes DC on) jedině po firewire (u této kamery, kamery s pevným diskem nebo kartou video po USB kopírují)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    92

    Děkuji PECO. Mně mátlo, že na kameře je u té zlte dirky jen AV/sluchadla. Nic zda je to IN nebo OUT a totéž je v manuálu.
    Fajn a dík. Vladim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Připraven a propojen, tak to má být.

    už jsi Vadime s tou HV20 něco natočil .-) ? Jaké jsou dojmy ze seznamování?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    45

    Na propopojení Sony hi8 s HV20 musí použít oboustranný kabel Jack 3,5 mm .

    http://www.pixmania.cz/cz/cz/27915/a...m-samec-s.html
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastaveni zvuku Canon HV20
    Od Shaggy.tt v sekci Videokamery
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 19-04-2009, 16:31
  2. Nastavení a skušenosti s Canon HV20
    Od javelino v sekci Videokamery
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 27-08-2008, 16:11
  3. SlowMotion s HV20
    Od Blow v sekci Videokamery
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2008, 20:57