Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 68

Téma: Lze aby výsledkem zachytávání z TV byl neprokládaný obraz??

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    414

    Když si zastavím obraz některých souborů, které jsem zachytil z TV tak prostě nevidím klasické zuby, které jsou u prokládaného obrazu. Žádné fitry na úpravu obrazu při zachytávání nepoužívám. Je možné abych zachytil neprokládaný obraz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Cim kde kedy ako do coho s cim si zachytil obraz ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    Jistě, většina digitalizovaných filmů je neprokládaných - celuloid má 24 fps, pro TV je zrychlen na 25 fps a tedy oba půlsnímky (50fps) pocházejí ze stejného políčka filmu, tedy bez pohybu.
    Tedy aby mne tu ostatní nezbaštili, ten obraz z TV je prokládaný VŽDY, ale mezi oběma půlsnímky není žádný posun, není to tedy vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    414

    Díky, teď už je mi to jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Aha, no ale co ked zachytaval neprekladane (Mpeg1,2,4...), tam takisto nie je vidiet ziadne zubky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Prokládaně nahraný obraz z analogové TV karty zobrazuje Windowsovský media player prograsívně, neprokládaně! Otevři si WMP2 spuštěním onoho video souboru, pouze ho zapauzuj a spust si ještě jeden WMP2 a myší do něj přetáhni třeba ten samý soubor, aby se ti ten první vlastně nezavřel. V dalších otevřených playerech bude video vroubkované zřetelně až hnus! Dále je to možné zjistit ve VirtualDubu (ale pozor, po zastavení VD vyhladí statický snímek-jak řádky tak prokládání!).

    Dále existijí TV karty, jako např. WinFast: TV2000Expert a DV2000, které dokonce umí nejen zobrazovat, ale i zachytávat analogové pozemní vysílání (a tedy nutně prokládané) neprokládaně!!!
    Jen jsem mě to nepodařilo s posledními ovladači, kde sice řešili chyby v lupnutí audia při přepínání kanálů či spouštění rocordingu, ale udělali spostu starých chyb a to v normách a v tomto prokládání v realném čase! A tak jsem nainstaloval ty starší kde to chodí stabilně a bez problémů, akorát mám nastavenu na pozemní anténní příjem normu: Poland PAL B/D... (prkotina)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    simpsony nebo pratele chytis neprokladane
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    414

    Citace Původně odesláno od clee
    simpsony nebo pratele chytis neprokladane
    Tak zrovna přátelé chytím jedině prokládaně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    Ha, a já myslel, že zrovna ve VirtualDubu vidím to prokládání vždy !? Vyhlazování snímků po zastavení jsem nikdy nezaregistroval ... teda používám VD 1.4.9, možná tedy novější verze ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    414

    Citace Původně odesláno od mercenary
    Ha, a já myslel, že zrovna ve VirtualDubu vidím to prokládání vždy !? Vyhlazování snímků po zastavení jsem nikdy nezaregistroval ... teda používám VD 1.4.9, možná tedy novější verze ?
    Taky jsem to nějak nepochopil. Ale já používám VDM. Prokládaný video tam poznám vždycky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    Citace Původně odesláno od Lister
    Citace Původně odesláno od clee
    simpsony nebo pratele chytis neprokladane
    Tak zrovna přátelé chytím jedině prokládaně.
    jak kdy, je to od serie... simpsony jedine neprokladane, 24 na nove bylo taky progressive
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele mercenary
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    105

    No taky Simpsony udělat opravdu prokládaně - že by se někdo maloval/animoval 50-ti obrázkama do vteřiny, když jich stačí 25 ? To by snad nikdo ani neočekával . Zase většina seriálů (sakra, jak se tomu říká, sitcom?) se určitě netočí na celuloid (otázka je, zda se již nepoužívají progressive kamery, to opravdu nevím), takže budou s největší pravděpodobností prokládané. No a "seriály" jako třeba AktaX bych typoval na celuloid, takže zase "neprokládaně".
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    pratele sou na 35mm, aktaX taky to stejny 24, pak uz jde jen o prepis...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    A co vlastne potebujes? Prekladanie, neprekladanie alebo len sa pytas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Ono asi jak co, Stargate bylo prokládané.
    clee: ty tvoje průpovídky: uzavřít mír, ne války, ovšem jízda kůň.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-01-2007, 14:33
  2. HDMI/DVI a neprokládaný obraz - Progressive Scan
    Od stani v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-03-2006, 14:28
  3. z VOB do AVI - prokládaný / neprokládaný
    Od adagio v sekci Editace videa
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 15-08-2005, 14:00
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-06-2005, 22:35
  5. Při zachytávání se mi trhá obraz
    Od Tomasvlk v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-04-2004, 09:58