HDV downconvert
1. Ulozit video nekomprimovane, pripadne m2t, alebo mozete do inej HD kompresie (CineForm, Canopus, Sony) alebo kto chce moze aj hned frameservrovat do VD
2. Nacitat AVI do VD a tam nastavit Resize filter na Lanczos3 (pozor na pomer stran,ale je tam preview) a zaskrtnut este interlaced a kompresiu nechat ako nekomprimovane RGB video
3. spustit frame server (*.vdr) a servrovat pomocou AviSynth skriptu do ProCodera3 (CarbonCodera3)
o 100% lepsi vysledok.
Pozn.: V ProCoderi u AVI prepnut polsnimky na UPPER !!!
2. Nacitat AVI do VD a tam nastavit Resize filter na Lanczos3 (pozor na pomer stran,ale je tam preview) a zaskrtnut este interlaced a kompresiu nechat ako nekomprimovane RGB video
3. spustit frame server (*.vdr) a servrovat pomocou AviSynth skriptu do ProCodera3 (CarbonCodera3)
o 100% lepsi vysledok.
Pozn.: V ProCoderi u AVI prepnut polsnimky na UPPER !!!
Najlepsie a najrychlejsie riesenie je:
Vegas -> frameserver (DebugMode) -> VD (filter Lanczos) -> frameserver (AviSynth) -> ProCoder3
takto nepotrebujete ziadne miesto na disku, navyse vsetko sa servruje (data) nekomprimovane a ulozi sa na disk uz hotovy vysledok (Mpeg2 pre DVD) vo vynikajucej kvalite, stabilne, bez trblietajucich liniek, prekreslene s detailami.
Vegas -> frameserver (DebugMode) -> VD (filter Lanczos) -> frameserver (AviSynth) -> ProCoder3
takto nepotrebujete ziadne miesto na disku, navyse vsetko sa servruje (data) nekomprimovane a ulozi sa na disk uz hotovy vysledok (Mpeg2 pre DVD) vo vynikajucej kvalite, stabilne, bez trblietajucich liniek, prekreslene s detailami.
Toto riesenie je fakt dobre, ale len ak zobrazovadlom bude CRT (ale ved o to ide :) ). Pokial takto vyrobene DVD budem zobrazovat na LCD, ci plazma TV, tak to "jemne rozmazanie" z ProCoder3 je skor na skodu, pretoze pridem o detaily, ktore by LCD zobrazilo bez "trepotania". Ale pre pouzitie na CRT je to urcite najlepsie riesenie.:-!!!
[QUOTE=peco;171990]Toto riesenie je fakt dobre, ale len ak zobrazovadlom bude CRT (ale ved o to ide :) ). Pokial takto vyrobene DVD budem zobrazovat na LCD, ci plazma TV, tak to "jemne rozmazanie" z ProCoder3 je skor na skodu, pretoze pridem o detaily, ktore by LCD zobrazilo bez "trepotania". Ale pre pouzitie na CRT je to urcite najlepsie riesenie.:-!!![/QUOTE]
Praveze je to uplne naopak, na LCD je vsetko ostre spatne ;) A o ziadne detaily pri tomto postupe neprides. Navyse enkoder si mozes pouzit aky len chces. :)
Praveze je to uplne naopak, na LCD je vsetko ostre spatne ;) A o ziadne detaily pri tomto postupe neprides. Navyse enkoder si mozes pouzit aky len chces. :)
Vychadzal som z toho, ze sa niekto stazoval na vystup z CPC3 zobrazovany prave na LCD TV ci plazma TV (uz si nespominam ktory). Ja pouzivam takmer rovnaky postup, ale namiesto CPC3 pouzivam CarbonCoder (co je vlastne to iste) a resize robim priamo v Avisynth, Lanczos3 je aj tam. Jedine, ze by bol problem s volbou interlaced, ale aj to sa da v Avisynth vyriesit.
[code]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\convolution3d.dll")
AviSource("D:\projekty\vegas_frameserver.avi")
SeparateFields()
odd=SelectOdd
evn=SelectEven
Interleave(evn,odd)
LanczosResize(720,288)
Weave()
DoubleWeave.SelectEven()[/code]
[COLOR=darkred]/edit:[/COLOR]
[COLOR=darkred]ten plugin convolution3d som tam dal omylom, ten pouzivam na vylepsenie DV avi[/COLOR] :)
[code]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\convolution3d.dll")
SeparateFields()
odd=SelectOdd
evn=SelectEven
Interleave(evn,odd)
LanczosResize(720,288)
Weave()
DoubleWeave.SelectEven()[/code]
[COLOR=darkred]ten plugin convolution3d som tam dal omylom, ten pouzivam na vylepsenie DV avi[/COLOR] :)
Carbon3 a PC3 maju rovnaky vystup a ver, ze na LCD je lepsie vysledok z tychto dvoch, ako z inych enkodeov, byt maju ostrajsi (nie detailnejsi) vystup. S tym som sa uz natrapil dost. No a ak aj je Lanczos z AviSynthu, tak to tvoje riesenie je este lepsie, i ked vlastne vo VD mam komfortny nahlad a mne vyhovuje toto viac, pretoze pri tom servrovani dat sa aj tak z VD vyuziva len ten filter. Vysledok je naozaj fantasticky, som prekvapeny a rychlost je priblizne rovnaka, kebyze ten filter vynecham.
jj, neviem preco je ten resize vo Vegas horsi, rovnako MC enkoder. Ale aspon, ze sa to da takto vyriesit :)
Vyhod DoubleWeave a nebudu zuby. To polovicne rozlisenie je zas dane tym, ze som tam dal resize az po interleave. Bud sa pouzije resize na polovicne rozlisenie hned po separacii snimkov, alebo sa snimky neseparuju a resize sa robi na celych 576.
[code]AviSource("D:\projekty\vegas_frameserver.avi")
SeparateFields()
LanczosResize(720,288)
odd=SelectOdd
evn=SelectEven
Interleave(evn,odd)
Weave()[/code]
[CODE]
LanczosResize(720,576)
[/CODE]
[code]AviSource("D:\projekty\vegas_frameserver.avi")
SeparateFields()
LanczosResize(720,288)
odd=SelectOdd
evn=SelectEven
Interleave(evn,odd)
Weave()[/code]
[CODE]
LanczosResize(720,576)
[/CODE]
Ok, teraz je to dobre :BB: Ten druhy sposob je v pohode. Inak, ked ta uz mam na linke, aky VfW kodek pouzivas? J adavam do skriptu DirectShow a v pohode, maju nejaky prinos Mpeg2 knizne pre AviSynth,alebo mozem vyvolat v skripte kniznicu trebars aj z Vegasu???
EDIT: ale zuby nezmizli !!!!!!
EDIT: ale zuby nezmizli !!!!!!
Pozriem doma na ten vfw, neviem aky mam. Da sa to zistit v GSpot?
Tie zuby nechapem, mozno je to tym DirectShow.
Nerozumiem celkom co myslis tymi kniznicami mpeg2 pre avs.
Tie zuby nechapem, mozno je to tym DirectShow.
Nerozumiem celkom co myslis tymi kniznicami mpeg2 pre avs.
Teraz ma napadlo k tym zubom, skus upravit skript tak, ze prikaz [code]Interleave(evn,odd)[/code] uprav na [code]Interleave(odd,evn)[/code] mohlo by to byt uz OK.
Tie zuby su aj ked pouzijes tento skript?
[CODE]
LanczosResize(720,576)
[/CODE]
Tie zuby su aj ked pouzijes tento skript?
[CODE]
LanczosResize(720,576)
[/CODE]
Peco, s tym druhym skriptom problem nemam (bez separacie polsnimkov), avsak radsej tam nedavam resize 720x576, ale 1024x576, pretoze pri tom (sopravnom) rozmere 720x576 mi to obcas zakmita, pri 1024x576 je vsetko OK.
Tie zuby si prehraj ihned!!! Daj si asociovat avs subor s WMP11.
EDIT: Su tam zuby stale !!!!! Sak si to hned prehraj, nemusi renderovat !!!!
Tie zuby si prehraj ihned!!! Daj si asociovat avs subor s WMP11.
EDIT: Su tam zuby stale !!!!! Sak si to hned prehraj, nemusi renderovat !!!!
No vyskusam to az doma, tu nemam ano wmp11, ani avisynth, som rad ze mi ide net :)
Ja prehravam avs v MediaPlayerClassic a nespominam si, ze by som tam mal zuby. Boli tam zuby len ked tam bolo DoubleWeave.
K tomu resize: ked to resiznes na 1024x576, tak to potom davas do rozlisenia pre DVD az v CPC?
Aj ked pri prehravani avs mas viditelne zuby, po prekodovani do mpeg2 by tam uz nemali byt.
Ja prehravam avs v MediaPlayerClassic a nespominam si, ze by som tam mal zuby. Boli tam zuby len ked tam bolo DoubleWeave.
K tomu resize: ked to resiznes na 1024x576, tak to potom davas do rozlisenia pre DVD az v CPC?
Aj ked pri prehravani avs mas viditelne zuby, po prekodovani do mpeg2 by tam uz nemali byt.
Na vsetko si odpovies aj sam, ked to skusis. Ano, ProCoder z toho 1024x576 s AR=0 spravi uz sam 720x576 s AR=1,42.., teda presny vysledok 16:9 pre DVD, co je vo vysledku zase tych 1024x576.
To je jedno, s cim si prehras skript vysledok vidis vlastne po tom resize filtre a kedze ten tvoj sposob ma zuby hned, tak uz enkoder stym nic nespravi. Niekde je tam chyba, spytaj sa vladu, ten je borec do tychto utilit :D
To je jedno, s cim si prehras skript vysledok vidis vlastne po tom resize filtre a kedze ten tvoj sposob ma zuby hned, tak uz enkoder stym nic nespravi. Niekde je tam chyba, spytaj sa vladu, ten je borec do tychto utilit :D
Ano, ale staci aj ten z AviSynthu, len ten druhy jednoduchsi sposob bez separovania polsnimkov a nastavit na 1024x576 :)
vlada asi nema cas, ale nasiel som tento skript
[code]DirectShowSource("vegas_frameserver.avi")
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288) #alebo (720,288)
Weave()[/code] mal som tam zbytocne to evn a odd (mam teda riadne medzery :) ) Jeden manik na videohelp.com pise, ze este lepsie ako tento skript je pouzit plugin TDeint nastaveny v avs skripte takto: [code]DirectShowSource("vegas.avi")
TDeint(mode=1, order=0)
LanczosResize(720,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
Staci stiahnut plugin TDeint a rozbalit do adresara plugins v install adresari Avisynthu. Mne ale takto napisany skript nefungoval, tak som si ho upravil:
[code]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\TDeint\TDeint.dll")
DirectShowSource("vegas_frameserver.avi")
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
kedze Tdeint pracuje len s kodovanim farieb YV12 a YUY2, tak treba zmenit kodovanie, potom nastavit Tdeint a nakoniec vratit kodovanie na RGB. Manik tam ma aj porovnane nejake mrtvolky, kde s pouzitim TDeint su zuby omnoho mensie ako bez Tdeint
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288) #alebo (720,288)
Weave()[/code] mal som tam zbytocne to evn a odd (mam teda riadne medzery :) ) Jeden manik na videohelp.com pise, ze este lepsie ako tento skript je pouzit plugin TDeint nastaveny v avs skripte takto: [code]DirectShowSource("vegas.avi")
TDeint(mode=1, order=0)
LanczosResize(720,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
Staci stiahnut plugin TDeint a rozbalit do adresara plugins v install adresari Avisynthu. Mne ale takto napisany skript nefungoval, tak som si ho upravil:
[code]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\TDeint\TDeint.dll")
DirectShowSource("vegas_frameserver.avi")
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
kedze Tdeint pracuje len s kodovanim farieb YV12 a YUY2, tak treba zmenit kodovanie, potom nastavit Tdeint a nakoniec vratit kodovanie na RGB. Manik tam ma aj porovnane nejake mrtvolky, kde s pouzitim TDeint su zuby omnoho mensie ako bez Tdeint
Dnes som sa hral aj s moznostou nacitat cez Avisynth priamo m2t do CarbonCodera. Uplne priamo to nejde, ale je tu dalsi pomocnik frameserver DGIndex.
AK mam uz HDV zaznam zeditovany vo Vegas a vyexportovany opat do m2t, tak mozem pouzit nasledovny postup: Spustim DGIndex, ktory je sucastou DGMPGDec a nacitam donho moj m2t. Potom ulozim projekt pod nazvom trebars video.d2v, ktory je mozne uz nacitat do AVisynth.
[code]
mpeg2source("video.d2v")
[/code]
AK mam uz HDV zaznam zeditovany vo Vegas a vyexportovany opat do m2t, tak mozem pouzit nasledovny postup: Spustim DGIndex, ktory je sucastou DGMPGDec a nacitam donho moj m2t. Potom ulozim projekt pod nazvom trebars video.d2v, ktory je mozne uz nacitat do AVisynth.
[code]
mpeg2source("video.d2v")
[/code]
Ok.
O tom DGIndex viem, ale staci ti toto:
[CODE]DirectShowSource("nazov_suboru.m2t")[/CODE]
pisal som o tom na grafike.
O tom DGIndex viem, ale staci ti toto:
[CODE]DirectShowSource("nazov_suboru.m2t")[/CODE]
pisal som o tom na grafike.
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288) #alebo (720,288)[/code]
toto je tiez nanic, zuby, idem skusit to druhe.
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288) #alebo (720,288)[/code]
toto je tiez nanic, zuby, idem skusit to druhe.
Ty kokso, ten druhy sposob vyzera byt bomba !!!!!
[code]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\TDeint.dll")
DirectShowSource("svr.m2t")
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
EDIT: len by ma zaujmalo, co to presne robi, hlavne tie 4,0,3 co znamenaju...
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
EDIT: len by ma zaujmalo, co to presne robi, hlavne tie 4,0,3 co znamenaju...
Pri volbe SelectEvery(4,0,3) berie weave len kazdy 4-ty snimok v sekvencii (ci ako to nazvat) 0,3. Takze ak mam snimky 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20... bude skladat len 0,3,4,7,8,11,12,15,16,19,... a ostatne zahodi, aspon tak som to pochopil.
Mne sa to tiez nezda, len ten vysledok je akosi lepsi :). Ked sa nad tym zamyslim, vyhadzuju sa len polsnimky a nie cele snimky, a potom by to mohlo byt relativne OK. Niekto nad tym uz asi kumal, ked vymyslel takuto postupnost 9-) Uz sa v tom stracam teda riadne :D.
[quote=stayman;17333]pisal som o tom na grafike.[/quote]
tam ja nechodim vobec, iba parkrat som tam bol a stacilo :-k
tam ja nechodim vobec, iba parkrat som tam bol a stacilo :-k
[QUOTE=peco;173360]tam ja nechodim vobec, iba parkrat som tam bol a stacilo :-k[/QUOTE]
To je tvoja vec.
[QUOTE=peco;173356]Mne sa to tiez nezda, len ten vysledok je akosi lepsi :). Ked sa nad tym zamyslim, vyhadzuju sa len polsnimky a nie cele snimky, a potom by to mohlo byt relativne OK. Niekto nad tym uz asi kumal, ked vymyslel takuto postupnost 9-) Uz sa v tom stracam teda riadne :D.[/QUOTE]
No akykolvek vypadok co len jedneho polsnimku je strata informacie, pretoze kazdy ma ma v sebe inu info. Spytaj sa na to vladu este, ked bude online..
To je tvoja vec.
[QUOTE=peco;173356]Mne sa to tiez nezda, len ten vysledok je akosi lepsi :). Ked sa nad tym zamyslim, vyhadzuju sa len polsnimky a nie cele snimky, a potom by to mohlo byt relativne OK. Niekto nad tym uz asi kumal, ked vymyslel takuto postupnost 9-) Uz sa v tom stracam teda riadne :D.[/QUOTE]
No akykolvek vypadok co len jedneho polsnimku je strata informacie, pretoze kazdy ma ma v sebe inu info. Spytaj sa na to vladu este, ked bude online..
No podla najnovsich info prave Tdeint vytvara z kazdeho field-polsnimku nejakym algorytmom frame-snimok a teda na vystupe by bez SelectEvery bolo snimkov dvojnasobok, a preto treba nejakou postupnostou tu polovicu na vystupe vynechat. Inac by na vystupe nebolo 50i, ale 100i (to by ale pre plynulost videa mohlo byt celkom fajn).
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
Vyzera dobre tento postup, ale sa mi zda, ze je to deinterlacovane, prever to peco este.
ConvertToYUY2()
TDeint(mode=1, order=0)
ConvertToRGB()
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 0, 3)
Weave()[/code]
Vyzera dobre tento postup, ale sa mi zda, ze je to deinterlacovane, prever to peco este.
V podstate ide o deinterlaciu, ale taku, kde sa z kazdeho polsnimku vytvori cely snimok, cize nemas prekladanych 50i(25p) ale plnych 50p. Potom resize, pretoze resize je proste lepsi na plnych snimkoch. Ak by som neurobil SelectEvery(4,0,3), tak by som na vystupe mal 100i, co je vlastne 50p, ale ja chcem 50i (25p), takze musim z kazdeho frame vyhodit jeden field. Ten SelectEvery(4,0,3) vyhadzuje striedavo. Z prveho frame parny field, z druheho neparny z tretieho parny atd. Takto sice unikne urcita informacia, ale v konecnom dosledku z haldiska resize je to takto lepsie. Tak mi to vysvetlil vlada a aj na videohelp som to tak pochopil. Je otazkou ako sa k tomu postavit, ci mi to stoji za stratu informacie aj ked v konecnom dosledku asi nepostrehnutelnu, alebo nechcem stratit info, ale mam po resize zuby.
Tie zuby tam proste budu, ci chcem alebo nie, pretoze ide predsa o intelaced zdroj a ten je sam o sebe zubaty. Zalezi od toho ako sa s interlaced vysporiada prehravac, pripadne TV.
Tie zuby tam proste budu, ci chcem alebo nie, pretoze ide predsa o intelaced zdroj a ten je sam o sebe zubaty. Zalezi od toho ako sa s interlaced vysporiada prehravac, pripadne TV.
Su zuby (interlaced) a zuby (trebars polovicne rozlisenie), viem si prehrat zaznam v PC jak interlaced, tak progresiv a navyse aj na nahladovom CRT TV, takze viem este, o com hovorim !!!! To sa o tom nebav, pri tom druhom sposobe tam uz zuby nie su. Inak zistil som, ze z AviSynthu je aj ten prvy sposob nahouby, proste najlepsi vysledok je s tym VD, tak je na to zatrzitko. Treba tie skripty dotiahnut dokonca !!!
Fuch, ja ta neobvinujem, ze nevies co hovoris.:confused: Ja nie som clovek, ktory take nieco robi.:mad: Z mojich prispevkov, ani v kontexte nikto nemoze citit ani len naznak niecoho takeho.
Viem ze ide o zuby po resize a nie klasika zuby prekladania, len som chcel povedat, ze tie zuby po resize tam budu vzdy pretoze matros je interlaced, i ked pri metode VD ci Tdeint su omnoho mensie.
PS: pri vystupe z debugmode z Vegas je vraj lepsie pouzit namiesto DiretShowSource() prave AviSource()
Viem ze ide o zuby po resize a nie klasika zuby prekladania, len som chcel povedat, ze tie zuby po resize tam budu vzdy pretoze matros je interlaced, i ked pri metode VD ci Tdeint su omnoho mensie.
PS: pri vystupe z debugmode z Vegas je vraj lepsie pouzit namiesto DiretShowSource() prave AviSource()
Avi (teda VfW filter) ci Direct (teda DS filter) je uplne jedno. Inak tie zuby su iba v tom pripade, co si sem daval prve a to sme uz vyriesili, nechapem, preco ich vobec spominas, ked s nimi nemam ziadny problem ani z VD, ani z AS s iba resize a ani z toho posledneho so separe snimkami, ale jediny problem je, ze su tie vysledky z tych AviSynth skriptov deinterlacovane. Take lahke viem aj ja, ze vystup deinterlaced sa javi ostrejsi,a le ja to proste tak nechcem, skusal som silne pohyby a je to vidno, je to nanic. V jednoduchosti, kebyze to tak chcem, kupim si rovno cienema kameru.
Takze resume: jediny spravny sposob je VD.
Takze resume: jediny spravny sposob je VD.
[QUOTE=peco;173401]pri vystupe z debugmode z Vegas je vraj lepsie pouzit namiesto DiretShowSource() prave AviSource()[/QUOTE]
Dik za nakopnutie!!! No uz som na to prisiel, prave toto bol problem, pri DS filtroch vlastne zaraduje aj postprocesing, takze deinterlacia uz vlastne sla do AviSynthu, len ten s AviSource vysledok je teraz nic moc, idem skusat dalej.
Dik za nakopnutie!!! No uz som na to prisiel, prave toto bol problem, pri DS filtroch vlastne zaraduje aj postprocesing, takze deinterlacia uz vlastne sla do AviSynthu, len ten s AviSource vysledok je teraz nic moc, idem skusat dalej.
Tie skripty funguju,ale vysledok nic moc :( nie je nad VD.
[CODE]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\TDeint.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\DGDecode.dll")
mpeg2source("svr.d2v")
TDeint(mode=1, order=0)
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 1, 2)
Weave()[/CODE]
[CODE]LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\TDeint.dll")
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\DGDecode.dll")
mpeg2source("svr.d2v")
TDeint(mode=1, order=0)
LanczosResize(1024,576)
SeparateFields()
SelectEvery(4, 1, 2)
Weave()[/CODE]
Chcem sa opytat ako posudzujes vystup z VD z hladiska "post-resize zubov", asi podla nahladu output priamo vo VD, pretoze vystup z frameservra VD sa mne nepodarilo prehrat (ani s pouzitim AVS), akurat nacitat do ProCoder, ci CarbonCoder. Ale mozno len niekde mam nieco zle nastavene, ked to neviem prehrat v WMP ani v MPC.
Ktoru verziu VD pouzivas? Ja mam verziu 1.8 a v nej ak nastavim resize na horizontalne 1024, tak mi automaticky nastavi vertikalne 768 (nenasiel som volbu pre custom PAR). Vo VirtualDubMod ide nastavit 1024x576 v pohode.
Podla informacii je dost pravdepodobne, ze volba interlaced je vo filtri Lancos3 vo VD zalozena prave na field separacii ako keby si pouzil [code]DirectShowSource [COLOR=black]("Vegas_frameserver.avi") [/COLOR]
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288)
Weave()[/code]
Ktoru verziu VD pouzivas? Ja mam verziu 1.8 a v nej ak nastavim resize na horizontalne 1024, tak mi automaticky nastavi vertikalne 768 (nenasiel som volbu pre custom PAR). Vo VirtualDubMod ide nastavit 1024x576 v pohode.
Podla informacii je dost pravdepodobne, ze volba interlaced je vo filtri Lancos3 vo VD zalozena prave na field separacii ako keby si pouzil [code]DirectShowSource [COLOR=black]("Vegas_frameserver.avi") [/COLOR]
SeparateFields()
LanczosResize(1024,288)
Weave()[/code]
No nemozem si pomoct,ale z toho VD je to najlepsie, interlaced a bezproblemove, takisto ak uz mas hotovy stream m2t, staci ho hodit na timeline Vegasu a pouzit frameserver do VD, a AviSynth vyuzivat IBA na servrovanie, ziadne skripty a aj podobne utilitky :-k Zatial neviem, ale nech sa na tie skripty pozrie nejaky guru, kurnik de je vlada, ked ho potrebujes, nie je tu, zaujmave, ze ja viem byt vsade :D
[quote=stayman;173434]No nemozem si pomoct,ale z toho VD je to najlepsie, interlaced a bezproblemove, takisto ak uz mas hotovy stream m2t, staci ho hodit na timeline Vegasu a pouzit frameserver do VD, a AviSynth vyuzivat IBA na servrovanie, ziadne skripty a aj podobne utilitky :-k Zatial neviem, ale nech sa na tie skripty pozrie nejaky guru, kurnik de je vlada, ked ho potrebujes, nie je tu, zaujmave, ze ja viem byt vsade :D[/quote]
:D
SelectEvery(4,1,2) odkial si to vytiahol? To by malo byt obdobou (4,0,3), akurat meni fieldorder.
...Jaj TDeint zmeni order na BFF a SelctEvery(4,1,2) naspat na TFF. Kua to su zaludnosti
/edit:
Asi si si nevsimol, pytal som sa vyssie, ako posudzujes vystup z VD, ci cez prehravaca, alebo priamo v jeho nahladovom okne. dik
:D
SelectEvery(4,1,2) odkial si to vytiahol? To by malo byt obdobou (4,0,3), akurat meni fieldorder.
...Jaj TDeint zmeni order na BFF a SelctEvery(4,1,2) naspat na TFF. Kua to su zaludnosti
/edit:
Asi si si nevsimol, pytal som sa vyssie, ako posudzujes vystup z VD, ci cez prehravaca, alebo priamo v jeho nahladovom okne. dik
[QUOTE=peco;173438]Asi si si nevsimol, pytal som sa vyssie, ako posudzujes vystup z VD, ci cez prehravaca, alebo priamo v jeho nahladovom okne. dik[/QUOTE]
No tak isto, ako vsetky ostatne, teda vysledok posudzujem vo VLC playeri s vypnutou deinterlaciou, a aj zapnutou (linearna) a potom este vo WMP11 (tam si berie kniznicu z PoerDVD a zistil som, ze uz je vsetko deinterlacovane, lebo tak mam nastaveny PowerDVD :D, ale co sa tyka pohybov, tak to vidno aj s tym, ze je to maznute, ak je povodny stream interlaced, je to ciste, aj teda pohyby)
No tak isto, ako vsetky ostatne, teda vysledok posudzujem vo VLC playeri s vypnutou deinterlaciou, a aj zapnutou (linearna) a potom este vo WMP11 (tam si berie kniznicu z PoerDVD a zistil som, ze uz je vsetko deinterlacovane, lebo tak mam nastaveny PowerDVD :D, ale co sa tyka pohybov, tak to vidno aj s tym, ze je to maznute, ak je povodny stream interlaced, je to ciste, aj teda pohyby)
Dakujem, mam este tip na nejake skripty, kde sa zvlast robi resize postupom: resize horizontalne, deinterlacia pomocou TDeint, ci YadifMod, resize vertikalne a reinterlacia, akurat pouzivaju BiCubic resize.
[quote]
# PAL HD 1920x1080i => 576i
MPEG2Source("G:\HDTV\ZZZZ.d2v",cpu=6)
AssumeFPS(25)
AssumeTFF()
LastW=LAST.width()
LastH=LAST.height()
bicubicresize(720,LastH)
# see http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1114448#post1114448
# tcritical plugins http://bengal.missouri.edu/~kes25c/
# for yadifmod tff Order=1 ; for nnedi field=-2 means assumeTFF is important
yadifmod(mode=1, order=1, edeint=nnedi(field=-2) #bob deinterlace it without stairstepping to 50
bicubicresize(720,576)
separatefields()
selectevery(4,0,3)
weave()
Converttoyv12(interlaced=true)
SetPlanarLegacyAlignment(True)
[/quote]
alebo[quote]
AssumeFPS(25)
AssumeTFF()
LastW=LAST.width()
LastH=LAST.height()
bicubicresize(720,LastH)
tdeint(mode=1,order=1) # mode=0=same rate output mode=1=double rate output (bobbing) order=0=BFF order=1=TFF
bicubicresize(720,576)
separatefields()
selectevery(4,0,3)
weave()
[/quote]
vecer vyskusam :)
[quote]
AssumeFPS(25)
AssumeTFF()
LastW=LAST.width()
LastH=LAST.height()
bicubicresize(720,LastH)
# see http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1114448#post1114448
# tcritical plugins http://bengal.missouri.edu/~kes25c/
# for yadifmod tff Order=1 ; for nnedi field=-2 means assumeTFF is important
yadifmod(mode=1, order=1, edeint=nnedi(field=-2) #bob deinterlace it without stairstepping to 50
bicubicresize(720,576)
separatefields()
selectevery(4,0,3)
weave()
[/quote]
alebo[quote]
AssumeFPS(25)
AssumeTFF()
LastW=LAST.width()
LastH=LAST.height()
bicubicresize(720,LastH)
tdeint(mode=1,order=1) # mode=0=same rate output mode=1=double rate output (bobbing) order=0=BFF order=1=TFF
bicubicresize(720,576)
separatefields()
selectevery(4,0,3)
weave()
[/quote]
vecer vyskusam :)
takze mam potvrdene, ze pouzitie volby interlaced pri Lanczos3 vo VD je na baze separacie polsnimkov resize a zlozenia polsnimkov do snimkov.
[quote="jagabo"]
[COLOR=black]VirtualDub's interlaced resize option is about the same as the first AviSynth script I gave: [/COLOR]
[COLOR=black]SeparateFields() [/COLOR]
[COLOR=black]LanczosResize(720,288) [/COLOR]
[COLOR=black]Weave()[/COLOR]
[/quote]
[quote="jagabo"]
[COLOR=black]VirtualDub's interlaced resize option is about the same as the first AviSynth script I gave: [/COLOR]
[COLOR=black]SeparateFields() [/COLOR]
[COLOR=black]LanczosResize(720,288) [/COLOR]
[COLOR=black]Weave()[/COLOR]
[/quote]
No tak som skusal ako som vedel, ale zuby tam vidim vzdy, aj ked pouzijem sposob s VD. Pri pouziti VD su ale subjektivne najmensie.
trochu som povrtal v tom TDeint a myslim si, ze k strate dolezitej informacie nedojde co sa tyka motion (pohybu, nie resize). Staci si to rozkreslit step by step a je to jasne.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
trochu som povrtal v tom TDeint a myslim si, ze k strate dolezitej informacie nedojde co sa tyka motion (pohybu, nie resize). Staci si to rozkreslit step by step a je to jasne.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Takze vlastne vyplyva z toho vsetkeho, ze ten VD resize je OK, ma komfortny nahlad a nastavenie a navyse neobmedzuje rychlost prevodu a teda staci. No nie? :p
Ano staci :)
Este jedna vec, ten resize na 720x576 by podla vsetkeho mal byt hned vo VD a nie az v CC. Pretoze CC asi z 1024x576 robi do 720x576 resize aj ked som si predtym myslel, ze len zmeni v halvicke PAR.
Este jedna vec, ten resize na 720x576 by podla vsetkeho mal byt hned vo VD a nie az v CC. Pretoze CC asi z 1024x576 robi do 720x576 resize aj ked som si predtym myslel, ze len zmeni v halvicke PAR.
[QUOTE=peco;174176]Ano staci :)
Este jedna vec, ten resize na 720x576 by podla vsetkeho mal byt hned vo VD a nie az v CC. Pretoze CC asi z 1024x576 robi do 720x576 resize aj ked som si predtym myslel, ze len zmeni v halvicke PAR.[/QUOTE]
Toto som uz diskutoval s fantasom. Proste ty spravis s tym 720x576 resize z 1440x1080 v nepomere, ja podsuvam VD obraz s AR, t.j. 1920x1080 takze resize spravi v presnom pomere stran na 1024x576 a potom co uz spravi CC/PC3 uz mi je jedno s tym rozmerom 1024, dolezite je zachovat pomer a hlavne 576 rozmer a to tymto sposobom je dokonale... takze by si mal mat vysledok z resize VD skor 768x720 v spravnom pomere... Inak s tym 720x576 mi to blbne, hocikedy kmitne pri zaradenej deinterlacii v PC, mozno na plazma, lcd TV je to ok.
Este jedna vec, ten resize na 720x576 by podla vsetkeho mal byt hned vo VD a nie az v CC. Pretoze CC asi z 1024x576 robi do 720x576 resize aj ked som si predtym myslel, ze len zmeni v halvicke PAR.[/QUOTE]
Toto som uz diskutoval s fantasom. Proste ty spravis s tym 720x576 resize z 1440x1080 v nepomere, ja podsuvam VD obraz s AR, t.j. 1920x1080 takze resize spravi v presnom pomere stran na 1024x576 a potom co uz spravi CC/PC3 uz mi je jedno s tym rozmerom 1024, dolezite je zachovat pomer a hlavne 576 rozmer a to tymto sposobom je dokonale... takze by si mal mat vysledok z resize VD skor 768x720 v spravnom pomere... Inak s tym 720x576 mi to blbne, hocikedy kmitne pri zaradenej deinterlacii v PC, mozno na plazma, lcd TV je to ok.