Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 18 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 257

Téma: DVB-S s HDD vs. DVD HDD recorder

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    169

    Dobrý den všem!
    Jako naprostý laik v této oblasti bych Vás rád požádal o radu.
    Velmi brzy se přestěhuji do nového bytu, kde není nijak zajištěn příjem TV signálu (snad jen přes O2 díky tel.lince) a proto se nyní snažím co nejlépe příjem TV signálu vyřešit.
    Zatím u mě vítězí satelit (i proto, že kabel v místě není).
    Moje otázka zní - koupit SAT přijímač s HDD (např. Topfield TF7710HDPVR) a k tomu jen DVD přehrávač nebo levnější SAT přijímač bez HDD a k tomu DVD HDD recorder??? Někde jsem se dočetl, že pokud jde o kvalitu, je lepší nahrávat na HDD v SAT přijímači, protože DVD recorder musí signál nejprve převést na analog a pak zpět na digitální, což ovlivní jeho kvalitu. Ale, je to rozdíl nějak zásadní? A další věc...pokud bych chtěl nahraný pořad(film) vypálit na DVD, která varianta je jednodušší? Skrývá se někde nějaký problém? Musím upozornit, že prozatím jsem se bez jakéhokoliv recorderu obešel. Netuším, jak moc do budoucna tuto možnost využiju, ale rád bych ji měl (když už se pro takovou investici rozhodnu), a to co nejlepší a nejsnadnější.
    Děkuju všem předem za reakci (a opravu, pokud jsem psal nějaké kraviny )!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    169

    Ještě mě napadá jeden dotaz ... pokud nahraju film pomocí sat přijímače, v jaké je vlastně kvalitě a kolik "místa" v tomto případě zabere? To abych měl představu, až budu vybírat kapacitu HDD...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    OndraC " je tu niekolko veci a problemov .. Prva . Ked si kupis DVD recoder .. Musi vediet ovladat satelitny primac .. neviem ci take vobec su .. VHSky to kedysi mavali .. ze video si cez scart vedelo prepnut satelit na pozadovanu stanicu , ktoru chces nahravat .. V tomto pripade skutocne satelit prevadza digitalne vysielanie na analog a dvd rekorder si ho zase digitalizuje .. Kvalita na dvd rekorderoch je rozna .. od 1 hodiny na DVD disk (4.37G) az po 8 hodin na DVD disk (4.37G) .. Na harddisky si to prerataj sam .. Vyhoda tohto riesenia je , ze ked si chces nieco odlozit na DVDcko , tak je to jednoduche .. v tom rekorderi si to proste das skopirovat a je to ..

    Druha je moznost satelit s harddiskom .. Jednak mas vyhodu , ze sa uklada rovno digitalny stream .. Cize mas maximalnu moznu dosiahnutelnu kvalitu .. Dalej mas vyhodu , ze satelit vie nahravat signal a mozes pozerat iny kanal (ale len v ramci jedneho transponderu) .. Dalsia vyhoda je , ze si bez problemov naprogramujes , co chces nahrat .. Nevyhoda je , ked s tym zaznamom chces daco robit (napriklad nahrat ho na DVD) , tak to musis zo satelitu stiahnut do pocitaca a tam to editovat a trapit sa s tym (pre niekoho brnkacka , pre niekoho celkom problematicke veci) ..

    Ak si chces primarne nahravat filmy a ukladat si ich na DVDcka , tak odporucam DVD rekorder .. Ak ti ide o to ze si chces len nahravat veci , ked nie si doma , neskor si ich pozriet a potom zmazat , odporucam satelit s harddiskom ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    U nás je také špatná kvalita obrazu pozemní televize (duchy, šrafování, atd...) a tak již několik let jsem odkázán na příjem ze satelitu. Když se mi před třemi lety porouchal páskový videorekordér, pořídil jsem si HDD DVD rekordér a nahrával (a pálil) z TV všechno možné - a byl jsem přitom přímo unešen kvalitou obrazu, která byla mnohem lepší, než na páskovém Super VHS, který jsem používal dosud ! Obraz na mém CRT Sony byl při přehrávání z harddisku rekordéru, nebo z něj vypáleného DVD k nerozeznání od přímého vysílání ! (A je i dosud). To vše platilo až do té doby, než jsem si pořídil TV plazmu 106 cm. Ta teprve ukázala, jak velký rozdíl v kvalitě mezi záznamem na HDD DVD rekordéru a přímým vysíláním ve skutečnosti je. Je veliký.
    Pokračování v dalším příspěvku, nechce mi to víc řádků odeslat...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 03:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Nemá cenu dál rozebírat, o kolik je ten záznam horší. Je to prostě hrozné. Dost často je hrozné již přímé vysílání a ten záznam je potom katastrofální. Nedá se na to koukat (na té plazmě). Jakž takž ještě ujde kvalita záznamu u pořadů, které jsou vysílány se špičkovým obrazem (16:9 na plnou obrazovku) a s velkým bit-ratem, což není bohužel vždy, a čím dále víc nás o to množství dat/sec okrádají... Takže občas ten HDD DVD rekordér použít ve spojení se sat. přijímačem lze, ale k tomu zhoršení obrazové kvality DOJDE VŽDY !
    Proč rekordér používat ? Je vhodný pro záznam (např. pro kamaráda, který tu možnost nemá), nebo pokud používáme JEN televizor CRT, nebo pokud to chceme za každou cenu archivovat na DVD a nemáme možnost používat k tomu PC.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 03:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Je to totiž opravdu nejjednodušší řešení, obzvláště, jestliže si k tomu pořídíte HDD DVD rekordér Panasonic (nebo JVC), jehož obsluhu zvládne (včetně mazání reklam a pálení DVD) i malé dítě - doporučuji, mám oba... Není přitom nutné, aby rekordér uměl ovládat sat. přijímač, ale je nutné, aby sat. přijímač měl časovač (pokud možno na mnoho událostí), potom shodně naprogramujeme časovač u rekordéru i sat.přijímače A JE TO ! Přitom oceníte jednoduchost a přehlednost programování časovače u rekordérů Panasonic... (má jich 32). Problém by mohl nastat, pokud byste koupil rekordér jiné firmy... (obtížné až nemožné ovládání, proto to obzvláště nedoporučuji), jinak ne.
    ALE - jak jsem již uvedl, stále TO NENÍ ONO ! To pravé ořechové, to jest ta možnost koukání na záznam bez ztráty kvality, je jedině u způsobu záznamu satelitního vysílání na zabudovaný (nebo i externí) harddisk sat. přijímače.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 04:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Při používání LCD, nebo plazmy, ani jiná možnost není. Velmi brzy se vám nekvalitní obraz ze záznamu z rekordéru znechutí jako mně, a přestanete jej používat, stejně jako já. A využívám teď k záznamu prakticky jen HDD sat. přijímače (mám 500 GB), mohu nahrávat dva programy najednou a na třetí se dívat, nebo ten třetí nahrávat přes SCART na rekordér (a potom prohlédnout na CRT). Chybí mi jen lepší přijímač, který jich umí nahrávat ještě víc, viz Humax iCord HD, ten zvládne 4 a na pátý se lze dívat....
    Kdo má PC (a umí jej k tomu používat, či se to naučí), může si, samozřejmě, pořady nahrané na vnitřním harddisku sat.přijímače přenést do PC, tam je zpracovat, t.j. sestříhat a vypálit na DVD, nebo Blu-ray disky. NO - NEKUPTE TO ! (Já to ale stále neumím...a vlastně to ani nepotřebuji).
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-01-2009 v 19:20
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    V jaké kvalitě a kolik místa zabere ?
    Signál ze satelitu se na HDD sat. přijímače ukládá přímo tak, jak je vysílán (i s teletextem), t.j. v maximální kvalitě, a při přehrávání tohoto záznamu je na obrazovce PŘESNĚ TOTÉŽ, co tam je (či bylo) i při sledování přímého vysílání !!! Nelze to změnit, jako např. u HDD DVD rekordérů. Někdy je signál vysílán (a tedy i zaznamenán) s velkým datovým tokem, někdy menším, a někdy i hodně malým (což mají některé programy např. DigiTV, ale někdy i jiné). Podle toho také potom vypadá kvalita obrazu na LCD, či plazmě. (Na CRT televizorech si toho nevšimnete, tam je to tak dokonale zamaskováno, že to nepoznáte).
    Kolik místa? Je to různé. Tak např. pořad Toul.kamera+Objektiv včetně reklam v délce 1 hod zabral dne 23.3.08 přesně 1,783 GB, dne 13.4 zabral 2,213 GB, některý hodinový pořad však zabere i méně než jeden GB a některý i více než dva GB na harddisku.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-04-2008 v 06:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    V průměru se tak na 100 GB harddisk vejde asi 50 až 80 hodin záznamu satelitního vysílání SD. U pořadů HD vysílání se to může až "dramaticky" lišit, záleží v jaké kompresi jsou vysílány (MPEG-2, nebo MPEG-4), některé HD filmy z FILMBOX HD zabraly asi 4 GB, některé i přes 8 GB. (Ale může to být i více...). - Dobrá rada - když harddisk, tak raději větší...
    Další informace najdete na cssf.cz v sekci HDTV, v článcích (recenzích) na Parabole.cz, něco i na solideurope.sk, satcentrum a i jiných diskuzních fórech. Také vám rád zodpovím případné vaše další dotazy přímo zde, pokud ještě nějaké budete mít.

    Co k tomu dodat ? Snad jen popřát pěkný obraz HD (nejlépe snad na Humax iCordu HD), ale ani Topfield není špatný (ten mám doma).... ahoj.

    P.S. Nejlepší varianta je - pořídit si sat.přijímač s HDD (dvoutunerový) a rekordér třeba později k němu dokoupit ?
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 03:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    losos : no kvalita zaznamu na dvd recorderi je asi dost zavisla na tom aku kompresiu pouzivas .. S akou si nahraval ? ze to bolo tak zle .. ubytok kvality je pochopitelny .. ale zase az tak zle by to nemalo byt .. Ak teda nepouzivas vysoku kompresiu ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    169

    losos: Díky moc za reakci, odpověď byla opravdu vyčerpávající
    Vypadá to, že v tuto chvíli opravdu pořídím sat.přijímač s HDD + dvd přehrávač (přehrávač už mám (Pioneer DV-393) a jsem s ním naprosto spokojený, bohužel je bez HDMI, proto chci koupit nový - zatím to vypadá opět na Pioneer DV-600AV-S). No a pokud po čase zjistím, že bych dvd recorder opravdu potřeboval a využil, tak to holt potom dokoupím. Zatím si ale myslím, že to nutné nebude.
    P.S. Díky i za tip na sat.přijímač, mrknu se na něj a uvidím, jestli ten nebo mnou vybraný Topfield.

    P.P.S. Nevíš náhodou o nějaký super firmě na dodání a montáž SAT? To víš,není nad osobní zkušenost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Mohl bych ti doporučit místního technika (bydlím v Beskydech) je fakt dobrý a perfektně vybavený (třeba přístroj na nastavování družic má za 75.000 Kč), ale např. já si to vše VŽDY montuji sám (a bez přístrojů - jen s přenosnou TV). Potom aspoň vím, kde by mohly být slabiny... Vřele doporučuji vlastní monáž. Opravdu není nad vlastní zkušenost !

    Pro Pytkin : vždy a všude používám nejkvalitnější možnost (tedy minimální nutnou kompresi), v tomto případě u rekordérů Panasonic při nahrávání na HDD mód XP, t.j. na DVD disk 60 minut záznamu....(lepší možnost můj postarší přístroj nemá).
    A ten úbytek kvality je opravdu dost velký na to, aby to každého znechutilo (i mne - a to mám dost staré oči, které menší chyby, či neostrosti, již nevidí....).
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 04:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Možná bych ještě měl dodat, že všechny ty (stovky) DVD disků, co jsem za tři roky z TV nahrál, leží v šuplíku a nikdo je nepoužívá, není o ně zájem. (Ani já se na ně již znovu nedívám - nestíhám totiž ani to, co je nové...). Každý chce jen originály DVD a ZÍTRA budou chtít samozřejmě jen filmy v HD kvalitě. Mám jich na harddisku z FILMBOXu HD asi dvacet a je to fakt překrásná podívaná. Když se na některý chvíli díváte, tak vše ostatní je potom bul-šit... (= plochoje).

    A že dnes momentálně na sat.přijímačích HD zatím nelze (u nás !) prakticky žádný program v češtině sledovat (jen ten FILMBOX HD v polském paketu "n"), to je sice škoda, ale není to důvod k tomu, abychom si sat.přijímač HDTV nekoupili ! ZÍTRA to již možné bude.... a bude to stát za to, to mi věřte..., je třeba se na to připravit - ještě máme jen malou chviličku na oddech, než to opravdu vypukne, a potom....., ahoj.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-04-2008 v 03:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Pro ty, co si toho zatím mnoho nepřečetli, se sluší dodat, že satelitní přijímače, hlavně tzv. "žhavé novinky", mají různé nedostatky (chyby), způsobené ne zcela dokonalým firmware. Výrobci o tom však ví a dá se očekávat, že alespoň ti solidní se postarají o nápravu. Je to jistě způsobeno ostrým konkurenčním bojem ve snaze přijít s výrobkem na trh co nejdříve. Není třeba se toho bát, je to zcela běžné u všech typů (u některých horší, u některých méně). Spolehlivé, zaběhnuté firmy, jistě chyby postupně napraví. U těch méně známých je to jisté poněkud méně.... A právě proto bych věřil více těm známým, které v sat. přijímačích mají již delší dobu dobré jméno. K těm jistě patřila po mnoho let známá firma Humax (dnes nevím), ale i novější Topfield, v poslední době si získává pověst i Ferguson a ty další zde doplňte místo mne někdo jiný...

    Tak ať nám to šlape
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-01-2009 v 19:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10

    Jsem taky uplnej amater (mam zkusenosti akorat se starickym analogovym satelitem Mascom nebo Maspro?...) a uvazuju poridit nejaky ten PVR HD pristroj (Technisat HD S2 nebo Topfield 7710). K dotazum:

    1) Neni mi jasny jak je to s nahravanim jednoho poradu a sledovanim jineho pokud jsou napr. oba kodovany - napr. v CSlinku - a mam jenom jednu kartu...

    2) Navic Pytkin tady psal: "satelit vie nahravat signal a mozes pozerat iny kanal (ale len v ramci jedneho transponderu)" - co to vlastne je "transpoder"? To je jako jedna pozice na obezny draze? Jako 19°E, 23°E apod.? Samozrejme je mi jasny, ze muzu sledovat a nahravat jenom to kam mam natocenou parabolu, ale viz. dalsi dotaz muzu zaroven nahravat a sledovat porad na CSlinku a Astre s LNB monoblok? To jsou prece ruzny transpodery ne?

    3) A jeste neco - pokud budu mit prijimac se dvema tunery - jak zapojim a kolik potrebuju LNB? Myslel jsem, ze bych koupil nejaky ten LNB monoblok (tam jsou tusim dva LNB), abych mohl sledovat CSlink a klasickou Astru. Od toho monobloku vedou dva draty a kazdy se da do jednoho tuneru nebo jak to funguje?

    4) A jaky jsou vubec moznosti - je nejaky rozdil mezi LNB monoblok a LNB twin? A ovlivni pocet/zapojeni LNB moznosti nahravani vice programu soucasne?

    No omlouvam se za priblbly dotazy, ale losos tomu zda se rozumi, takze bych z neho chtel dostat maximum informaci )).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 18 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Recorder
    Od Fany53 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-07-2012, 21:31
  2. DVD recorder DVR + STB DVB-S/S2
    Od slamape v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2011, 22:39
  3. LCD: LCD-DVD Recorder
    Od rogosak v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 18:14
  4. dvd recorder
    Od gamers v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 09-12-2006, 12:59
  5. DVD Recorder a DVB-T?
    Od killerGBU v sekci DVB-T
    Reakcí: 62
    Poslední příspěvek: 29-08-2005, 15:19